Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 60 61 62 63 64 ... 75 76 »

«Кенгуру» збирає друзів

     За словами М.В. Остроградського « зацікавити розум дитини – ось що є одним із основних положень нашої доктрини, і ми нічим не нехтуємо, щоб прищепити учневі смак, ми сказали б навіть пристрасть, до навчання».
     На сьогодні в Україні немає області, де б не знали про Міжнародний конкурс «Кенгуру». Він крокує планетою, об’єднуючи все більше учнів, вчителів та батьків. Участь у ньому – це вже перемога над собою, над байдужістю, перемога зацікавленості над її відсутністю. Це перемога бажання більше знати та вміти.
     Конкурс дає змогу учасникам проявити себе, позмагатися й виділитися серед інших. Математичний конкурс «Кенгуру» - це свято логіки, кмітливості, натхнення та цікавості.
     Що приваблює учнів нашої гімназії у цьому конкурсі? По-перше, це непідкупна цікавість до інтелектуальних змагань, до розв’язування задач – справжній азарт. По-друге, можливість вільно проявити свою творчість, навіть тоді коли вона приносить хибний результат.
      З великим ентузіазмом ставляться до конкурсу вчителі математики гімназії, адже він допомагає виявити математичні здібності учнів, організувати їх на самостійну роботу з підвищення свого інтелектуально-математичного рівня.
     В цьому році участь у конкурсі взяли 163 учня гімназії. 47 гімназистів досягли відмінних результатів, 67 – добрих.
     Кожен учасник отримав сертифікат, пізніше – отримає інформаційний вісник, що містить умови завдань усіх рівнів, їх розв’язки та прізвища учнів, котрі досягли найкращих результатів.

Тож, готуйте ручки, розум на додачу

і пишіть із нами «кенгуру» - задачі.

     Гімназійний координатор конкурсу «Кенгуру» Дейнега Л.І.

 

 

Другокласники вперше взяли участь у конкурсі "Кенгуру"

|: | © suzirya | Дата: 24.05.2017

Шануємо історію, шануємо героїв

  Учні 5-В класу,  як і всі українці, з гордістю та шаною гортають трагічні сторінки історії в роки Другої світової війни. Тому 17 травня ми  разом з класним керівником Синчило І.А. та вчителем предмету «Захист Вітчизни»  Саветченком В.І. взяли участь в екскурсійному поході «Місця бойової слави».

 

  Гімназисти на одному подиху прослухали інформацію про героїв Оріхівщини, їхній подвиг, відданість державі. Почуте настільки захопило нас, що ми ще довго згадуватимемо про тих людей, які вибороли для нас мир та свободу.

     

Від імені учнів 5-В класу Піхуля Валерія

|: | © suzirya | Дата: 18.05.2017

Декада географії в гімназії

     Географія допомагає зв’язати все від краю і до краю - в цьому  впевнені як гімназисти так і вчителі. З 10 квітня під керівництвом Мороз Надії Миколаївни в гімназії стартувала декада географії. Педагог обрала девізом тематичної декади слова відомого французького математика і філософа А.Пункаре «Якби природа не була прекрасна, вона не коштувала б того, що її треба знати». З метою формування життєвих компетентностей гімназистів, активізації розумової пізнавальної діяльності; популяризації знань з географії вчитель спланувала надзвичайно цікаву і пізнавальну декаду.

І день - 10.04.2017 розпочався  біля тематичної виставки «Історія пізнання Землі». Гімназисти 7-А класу  Покидько Маша, Трофименко Дарина провели лекції  для учнів 6-х класів. Цікаву доповідь  «Видатні дослідники території України» запропонував Зєнцов  Назарій (8-А), а Денис Носко (8-А) познайомив з особистістю В.В.Докучаєва – основоположника ґрунтознавства.  Великою Британією мандрували гімназисти разом з Віталієм Морозом (10-А). Завершився день переглядом презентації «Німеччина» за участі Марічки Манелюк (10- А ).

ІІ день – 11.04.2017

Горбачова Оксана (10-А), Огієнко Марія ( 10-Б) знайомили гімназистів з колоритною країною Індія, а  про тваринний світ земної кулі цікаво розповіли Петрушенко Аліна (7-А) та Бикова Діана (7-Б). Десяті класи здійснили віртуальну подорож (під час презентації) до Франції. «Сім чудес світу» -  таку назву мав урок-подорож для гімназистів 7-А, 7-Б класів. Ярословицька Діана, Мірошніченко Іван, Меншова Стефанія, Чаричанський Давід перенесли нас до підніжжя Єгипетських пірамід, милувалися садами Семіраміди, побачили Колосс Родоський, Мавзолей у Галікарнасі, Олександріївський маяк, а також статую Зевса та храм Артеміди у Ефесі.

ІІІ день -12.04.20017

Сметаніна Юлія (10-Б) познайомила гімназистів з країною Китай. Бадья Анастасія (8-В) презентувала «Сім нових чудес світу». Пізнавальним та захоплюючим був урок-захист групових досліджень «Озера України» для 8-Б класу. Презентацію Північної Америки приготувала Мухіна Світлана.

VI день -13.04.2017

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 15.05.2017

Палітра  творчих робіт гімназистів

   Квітневими днями наш заклад засяяв по-новому. На другому поверсі гімназії розмістив свою першу фотовиставку Влад Янковський, гімназист 11-Б класу. Влад займається фотографією з дитинства, адже його тато Андрій Юрійович ходив до фотогуртка   і  навчив сина бачити прекрасне через об’єктив фотокамери.  Спокійний, врівноважений характер хлопця допомагає йому в створенні своїх робіт. Своїм девізом Влад вважає «Не варто робити помилок в житті, його потім не повернути». Фотографувати професійно Влад почав рік тому. З великим задоволенням любить створювати образи людей, фіксувати миттєвості природи, всього, що оточує, бачить прекрасне в звичайному. Свою персональну виставку Влад подарував гімназії.

 Вперше свої роботи в графічному стилі представила Піхуля Марія, гімназистка 8-Б класу. Марія навчається в Оріхівській художній школі з 2007 року з наставником Біденко Іриною Вікторівною. Всі персонажі, які створює Маша, вигадані нею. Незвичайні, навіть, трішки чудернацькі тварини, фантастичні образи відправляють нас в казковий та вигаданий Марією світ дитинства. Відвідайте виставку і отримайте естетичне задоволення від прекрасних робіт дівчини.

Тоцька Анастасія навчається в художній школі чотири роки. Вперше виставку іі натюрмортів побачила гімназійна родина. Анастасію на створення картин надихає шелест вітра, шум води, а особливо, звуки музики. Дівчина зізнається, що обожнює малювати фарбами, а от олівці не використовує. ЇЇ натюрморти сповнені яскравих барв та загадковості. Щоб поринути в прекрасний світ живопису завітайте до Світлиці  Матері-Берегині на другому поверсі гімназії.

Успіхів вам та творчих злетів, дорогі гімназисти!

|: | © suzirya | Дата: 15.05.2017

Травневі дні пам’яті і шани

Година спілкування  «Події минулого і сьогодення очима старшого та юного поколінь українців»

|: | © suzirya | Дата: 12.05.2017

Травневі дні пам’яті і шани

Куточки інформації з пошуковими матеріалами «Долі, обпалені війною»

|: | © suzirya | Дата: 12.05.2017

Благодійна акція «З турботою про наших захисників» продовжується. Придбано і передано через волонтерів необхідні медичні препарати військовослужбовцям.

|: | © suzirya | Дата: 12.05.2017

У рамках екологічної акції «За чистоту рідного краю» гімназійною родиною «Сузір’я» зібрано близько трьох тонн макулатури і двісті кілограм кришечок з-під пластикових пляшок.

 

|: | © suzirya | Дата: 12.05.2017

Як відомо, без минулого немає майбутнього. Саме пам'ять про наше минуле є фундаментом всієї нації. У цьому ми, гімназисти 10-А класу,  вкотре переконались, коли 10 травня 2017 року побували на екскурсії по місцях пам’яті та слави нашого міста, яку провів  викладач предмета «Захист Вітчизни» Саветченко Володимир Ілліч. Цікаво було слухати про основні події Другої світової війни, а також короткі відомості про Голодомор 1932-1933 рр., політичні репресії 30-х років ХХ ст., про тяжке життя українців у минулому, а особливо оріхів`ян: вони, не зважаючи на труднощі, боролись за свою свободу, як це робили наші славні предки – запорозькі козаки. Перебуваючи на братській могилі, що на кладовищі, ми вшанували пам'ять загиблих  хвилиною мовчання.
Ми пам’ятаємо полеглих на полі битви і низько вклоняємося ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни і підняли країну з руїн у повоєнні роки.

Маланіна Ксенія,   учениця 10- А класу

|: | © suzirya | Дата: 12.05.2017

     На початку цього навчального року учні 8-А класу Оріхівської гімназії № 1 «Сузір’я» отримали гарну можливість покращити свої знання з англійської мови, здобути  новий досвід та просто знайти нових друзів, приятелів, однодумців. Починаючи з вересня, ми активно листувалися з учнями 7 класу Гуляйпільського колегіуму "Лідер", знайшли спільні заняття, хобі та стали справжніми друзями. І завдяки наполегливості наших учителів,  Синчило Ірини Анатоліївни та Сєліванової Оксани Василівни, вдалося організувати зустріч у межах нашої гімназії.
У рамках тижня іноземних мов ми дружньо зустріли гостей та провели екскурсію цікавими місцями нашого навчального закладу.  Учні колегіуму уважно слухали  розповіді про гімназію Карпій Аліни Миколаївни, захоплено подорожували світом поезії в БІЦі й оглядали портрети відомих випускників, крокуючи Залою Слави.
Кафедра іноземної мови презентувала  досягнення нашої гімназії, вчителів та успіхи учнів. Маланіна Ксенія, учениця 10-А класу, представила свою наукову роботу, яку вона захищала в МАН.
Під час виступу в музеї гімназії наші учні активно розповідали про себе та своє хобі, продемонстрували цікаві діалоги. Учні 11-Б класу (Галчанський В. та Кіріченко Ю.)  розіграли чудовий діалог, який викликав захоплення в глядачів. Носенко А. та Коротков М., гімназисти 9-А класу, виконали пісні англійською мовою під супровід гітари.
Нам сподобався виступ учнів з Гуляйполя, особливо хореографічна та вокальна майстерність. Після урочистих подій ми ближче познайомилися з нашими друзями по листуванню за філіжанкою чаю, смакуючи солодощами.
Дякуємо за  товариський  візит до нашої гімназії та за подарунки від Гуляйпільського колегіуму! Від цієї зустрічі залишилися лише приємні спогади, сподіваємося на таку  ж незабутню зустріч у наших нових друзів.

Від імені учнів 8-А класу Глущенко Єлизавета

|: | © suzirya | Дата: 12.05.2017

"Вічна їм пам'ять, вічна їм шана"

Традиційний Великий збір гімназії з нагоди Дня пам'яті й примирення та Дня перемоги над нацизмом - ФОТОРЕПОРТАЖ

|: | © suzirya | Дата: 06.05.2017

ЕКОЛОГІЧНА АКЦІЯ

"За чистоту рідного краю"

28 квітня - по-весняному сонячний, навіть, жаркий день.

Гімназисти, учителі й батьки старанно, дружно, із завзяттям прибирали територію гімназії, міського стадіону та пам'ятних місць (братська могила, пам'ятник "Скорботний янгол").

Радує око чистота навколо!

Переживайте моменти трудового натхнення разом із ФОТОЗВІТом.

|: | © suzirya | Дата: 28.04.2017

Цікаво відпочивати разом

     Холодного квітневого суботнього ранку ми вирушили на екскурсію до славного міста Дніпра. Цікаво нам було ще в дорозі, коли екскурсовод розповіла про створення та розвиток міста.

     Сучасний Дніпро – це місто-красень, місто,  яке швидко розвивається і з кожним днем набуває, дійсно, європейського вигляду. Розташоване на берегах могутнього Дніпра, який поділяє місто на дві нерівні частини – правобережну і лівобережну.

    Ознайомлення з  містом розпочалося з Планетарію. Планетарій у  Дніпрі – один з небагатьох в Україні. Саме тут далекі зірки справді стають ближче. Це найцікавіший пізнавальний комплекс, де можна дізнатися більше про будову Всесвіту, а за допомогою апарату «Carl Zeiss» насолодитися романтикою зоряного неба. Спеціальні проектори можуть створювати ефекти полярного сяйва і затемнення сонця, відтворювати панорами космодрому. Із захопленням ми слухали цікаві історії, які раніше були засекреченими. Ми також мали змогу приміряти на себе справжній скафандр і на власні очі побачити космічні ракети.

     Родзинкою нашої екскурсії було відвідування гончарної майстерні та гончарний майстер-клас. У майстерні є велика піч, в якій кераміка опалюється при температурі більше 1000 градусів за допомогою дров, як у старовину. На гончарних кругах там виготовляють величезні керамічні вазони. Все це можна було побачити своїми власними очима, потримати, дізнатися , як це робиться, а найголовніше, що кожен з нас зміг попрацювати на гончарному крузі та зробити власний глиняний шедевр. У додаток до цього ми слухали цікаві історії про кераміку та гончарство.

      Наступною частиною нашої захоплюючої екскурсії стала колекція кам’яних баб Дніпропетровського історичного музею імені Д.І. Яворницького – найбільша в Україні і одна з найбільших в Європі колекцій стародавніх кам’яних статуй.  Унікальна експозиція привернула нашу увагу своєю потойбічною екзотикою.

      Кам’яні баби або боввани – людиподібні кам’яні статуї, які з’явилися на території сучасної України більше 6 тисяч років тому. Стародавні люди ставили їх на могилах померлих.

    А помилуватися красою Дніпровських мостів та Набережною ми мали змогу під час оглядової екскурсії по місту.

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 28.04.2017

5-Б у м. Дніпро    

22  квітня учні 5-Б разом з учнями 5-В і 5-А класу відвідали місто Дніпро. Побували у Майстерні  кераміки Сергія Горбаня. Для виробництва   виробів   використовують якісну глину з донецьких родовищ, яка має високу температуру спікання і забезпечує хороші характеристики (міцність і морозостійкість). Застосовуються старовинні технології дров'яного випалу, що дає можливість отримати благородний натуральний і стійкий колір виробів без використання штучних барвників. Крім того, протягом останніх п'яти років в Майстерні кераміки Сергія Горбаня діє гончарна школа, де любителі цього древнього мистецтва вивчають основи майстерності.

     Відвідавши  історичні пам’ятки міста та гордість міста - Набережну річки Дніпро, ми не тільки загадали бажання біля кулі бажань, але дізнались, що деколи Україна дивує нас своїми рекордами. Ось, наприклад, у місті Дніпро є Набережна вздовж річки Дніпро, яку визнали найдовшою у Європі ( її довжина 26 км).  Цікава екскурсія.

     Прикро,   що не загадала бажання повернутись ще раз! 

Гаращенко Анна , 5-Б клас

|: | © suzirya | Дата: 28.04.2017

ЕКСКУРСІЯ до ДНІПРА

     22 квітня ми, учні 5-х класів, разом з нашими вчителями відвідали місто Дніпро. Близько 10 години ранку ми розпочали екскурсію з Планетарія. Там було надзвичайно круто. Ми переглянули цікавий фільм. Спочатку здавалося, що на нас падає Земля і це був лише початок. Цікаво було дізнатися про віражі, небесних привидів та кола біля сонця. Побачили своїми очима те, про що розповідали на уроках природознавства.

     Потім ми вирушили до Гончарні. Нас розділили на три групи і почалася захоплююча подорож. Спочатку наша група прослухала лекцію про глину та кераміку, потім кожен власноруч змайстрував різноманітні глиняні вироби, а наприкінці екскурсії ми дивилися, як це роблять справжні майстри. Мені це дуже сподобалося, а найголовніше, у мене залишився на згадку мною зроблений глечик.

     Не менш захопливою була і сама подорож по місту. Екскурсовод розповідав багато цікавого. Проте найбільше мені запам’яталося те, як ми загадували бажання біля великої скляної кулі та кидали монетки у річку Дніпро.

     І найсмачніша екскурсія була у Піцерію. Для нас провели майстер-клас з приготування піци (вважаю улюблена страва всіх дітей). Ми своїми руками приготували піцу і з великим задоволенням її з’їли. Було дуже весело і смачно.

     На цьому наша екскурсія завершилася. Ми попрощалися з містом і вирушили додому.

     Особисто для мене це була пізнавальна, цікава та захоплива подорож. (Див. ФОТОЗВІТ)

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 28.04.2017

Поїздка до Львова

        В наш час майже всі люди живуть буденним життям і ніхто навіть не намагається якось його урізноманітнити. Дехто, звісно, живе повним та цікавим, насиченим пригодами життям. На весняних канікулах учні гімназії вирушили до прекрасного міста Львів. Вважається, що побувавши у Львові хоч один раз, ви обов`язково захочете повернутися сюди знову. Так і є, адже ця поїздка у Львів не була першою, але, попри це, вона була не менш захоплюючою. Прибувши до міста поїздом, ми залишили речі в готелі «Leo City», поснідали та відправилися гуляти містом. Першою нашою зупинкою була статуя львівських Ромео і Джульєтти. Нам розповіли також, що всі історії, які пов’язані з любов’ю та ті, що відбувалися у Львові закінчувалися трагічно. І історія львівських Ромео і Джульєтти не є винятком.

      Далі ми пішли до оперного театру. Незважаючи на те, що ми там уже були, будівля зачарувала нас своєю величчю та красою. Також цього разу ми вже заходили всередину театру, який нас неабияк вразив. І ми не могли не сфотографуватися там. Далі ми скупилися в магазинах та пішли до діатонічного саду і знову по магазинах. По дорозі до нашої наступної зупинки ми зустріли "золоту даму".  Ці всі подорожі ми здійснили лише першого дня у Львові.

      Другого дня, гарно відпочивши, ми відправилися до музею зброї, де представлена зброя всіх віків на народів.

       Потім ми відвідали різноманітні та не менш вражаючі церкви. Також були в майстерні свічок, де кожен з нас міг придбати різнобарвні свічки. Далі наш екскурсовод Сюзанна відвела нас до аптеки-музею, де ми спускалися до підземелля. Нам розповіли багато як історичних фактів так і цікавих легенд, пов’язаних із тим місцем. Для нас став несподіванкою парад, який ми побачили під час прогулянки. Дивовижно те, що з нами їздило багато дітей молодших класів, і коли ми почули мелодію гімну України, всі почали співати пісню. Коли ми стояли і чекали на виступ цього параду біля ратуші, нам неабияк поталанило. Адже ми зустріли мера міста і він із задоволенням погодився з нами сфотографуватися (див. фото нижче).

     Ми відвідали майстерню пряників, де нам дали майстер-клас по розмальовуванню пряників. Нам дали на вибір три пряника: серце, заєць та сова. Кожен вибрав ту млдель, яка була йому до душі. Потім ми приступили до роботи та розмальовували так, як ми забажаємо. Кожен з нас залишився задоволеним, адже це не тільки розвиває творчість та фантазію, а ще й це приємно та смачно. Ввечері вирішили здійснити тур на поїзді, під час якого побували там, де за програмою туристів не водять, а даремно. Але це ще не все, на кінець дня половина нашої групи здійснила прогулянку нічним Львовом. В таку пору доби він зачаровує та манить своїми освітлювальними та неповторними будівлями. Деякі місця навіть не можна упізнати, адже вони відрізнялися від того, що ми бачили вдень.

     І ось останній день нашого перебування у цьому неперевершеному місті – Львів. Спочатку, як завжди, нас смачно та ситно нагодували і відправили за новими враженнями. Потім нас повели на ратушу, де ми залишили пам’ятний напис про нашу поїздку. Далі прогулялися по студентському парку, який дещо нагадує Софіївку. Нашою останньою зупинкою під час подорожі став собор Святого Юри. Там панувала атмосфера тиші та спокою. Кожен, хто бажав, міг написати за здравіє та за упокой своїх близьких та покласти пожертви.

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 25.04.2017

ШАНОВНІ БАТЬКИ!

У зв'язку із погіршенням погодних умов відчутно знизився тепловий режим у гімназії.

На 25 квітня призупинено навчально-виховний процес.

Навчання буде поновлено 26 квітня.

До вашої уваги:

26.04 - збір макулатури.

06.05 - Великий загальногімназійний збір на меморіалі "Пам'ятаємо. Шануємо. Гордимося."

26.05 - Свято Останнього дзвоника.

ГРАФІК РОБОТИ ГІМНАЗІЇ НА ТРАВЕНЬ

... Читати далі »
|: | © suzirya | Дата: 24.04.2017

    Зірочки гімназії

   Всеукраїнський проект «Майбутнє України – талановиті діти» проходить з 2011 року, метою якого є виявлення і підтримка обдарованої та талановитої молоді, презентація досягнень і здобутків освітніх закладів, педагогічних колективів та створення однойменної книги.
    1 квітня 2017 року  в Запоріжжі відбулася презентація книги «Майбутнє України – талановиті діти», на сторінках якої представлені учні нашої гімназії: Баранова Євгенія – учениця 11- Б класу та Старіков Данило – учень 10 – А класу.

|: | © suzirya | Дата: 20.04.2017

|: | © suzirya | Дата: 14.04.2017

Акція "Великодній кошик"

     13  квітня, напередодні свята Великодня,  в КЗ «Оріхівська гімназія №1 «Сузір’я»» організовано (за участю гімназійного самоврядування) відбулася благодійна акція «Великодній кошик-2017». Цього дня гімназисти з батьками і вчителі взяли активну участь у зборі Великодніх кошиків для захисників України.
     Нашим  військовослужбовцям (через відділ освіти Оріхівської РДА та волонтерську групу «Оріхів – армії») передано продукти харчування (крупи та макарони, цукор, мед, чай, кава, рибна консерва, згущене молоко,  домашня консервація (яблука, черешні, варення, джем, овочевий салат), фрукти (яблука, мандарини), овочі (картопля, цибуля), сухофрукти, горіхи), солодощі (цукерки, печиво, кекси, пряники, вафлі, паски));  предмети  побуду та гігієни (мило, шампунь, пральний порошок та гель, засоби для гоління, вологі серветки, зубна паста та щітки, туалетний папір та ін..),  вітальні листівки і сувеніри.
     Гімназисти  вже котрий  раз підтримують благодійні акції,  допомагаючи тим, хто захищає незалежність і територіальну цілісність України у зоні проведення антитерористичної операції. Ми знаємо, що  для кожного захисника важлива підтримка,  приємно відчувати, що у світі багато добрих людей, і знати те, що знайдуться  люди, які завжди підтримають та допоможуть.

Я.І. Юйкова – педагог-організатор


ФОТОРЕПОРТАЖ

|: | © suzirya | Дата: 14.04.2017