Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 62 63 64 65 66 ... 75 76 »

Учасники конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН- 2017

    

У 2016-2017 навчальному році учасниками  МАН стали гімназисти:

Маланіна К. (наставник - Сєліванова О.В.), Носенко А.(наставник - Синчило І.А.),

Цюрупович К.(Гаращенко А.П.),

Горбачова О.(Костенко Н.М.) ,

Дерновий С., Грицаєнко М. (наставник - Середа С.В.).

      За результатами ІІ (обласного) етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН, Маланіна Ксенія посіла ІІ місце у секції "Англійська мова".

Вітаємо Ксенію та її наставника Оксану Василівну Сєліванову та бажаємо подальших успіхів!!!

|: | © suzirya | Дата: 21.02.2017

20.02.2017 року   - традиційна щопонеділкова лінійка
 
•    Урочисто піднято Державний прапор України.
•    Підведено підсумки за минулий тиждень, оголошено основні напрямки роботи на поточний тиждень.
•    Проінформовано про пам’ятний та знаменні  дні календаря. Хвилиною мовчання вшановано Героїв Небесної Сотні.
•    Передано 50 екземплярів художніх книг українською мовою учням Мар’їнської школи (Донецька область) через волонтера групи «Оріхів – армії» Мірошниченко Олену Олександрівну.
•    Відзначено команду юнаків – переможців районних змагань з футзалу.

Інформація Центру виховної роботи

ФОТОРЕПОРТАЖ

|: | © suzirya | Дата: 21.02.2017

     В рамках декади професійної орієнтації змістовно пройшла година спілкування “Україні потрібні професіонали” для учнів 7-Б класу  за участю працівників Центру Зайнятості та Оріхівського відділення ПАТ КБ «Приватбанк». Ми, гімназисти,  дізналися багато цікавого про світ професій,  зробили ще один крок до самопізнання та обрання сфери майбутньої професійної діяльності. Саме в ній людина проявляє і розкриває свої особисті якості, здібності, таланти. Кожному з нас   видали сертифікати про участь у тренінгу з фінансової грамотності.
   Ми ще  раз переконалися: аби мрії збувалися, слід працювати над їх втіленням, обирати оптимальну професію, яка задовольнить інтереси, та принесе корить суспільству.

 

Пакета Лілія, гімназистка 7-Б класу

|: | © suzirya | Дата: 21.02.2017

   Правильний вибір професії зумовлює моральне задоволення, позитивну самооцінку, високу продуктивність праці, якість продукції. Він є точкою, в якій сходяться інтереси особистості та суспільства, поєднання особистих і загальних інтересів.
   1 лютого 2017 року 9-Б відвідав Центр зайнятості. Основна мета відвідування: ознайомитися  з професіями та правилами їх вибору, навчитися  зіставляти свої здібності з вимогами щодо набуття конкретної професії, складати на цій основі реальний план оволодіння професією, а також старатися  розвивати  професійно важливі якості особистості.
   Яна Іванівна Дубяга, фахівець Центру, розповіла про основні види професій, актуальність вибору на сьогоднішній день, а також запропонувала пізнавальні ігри.
Ми отримали багато нових ідей, знань та гарний настрій.
   Напередодні нашої екскурсії до Центру зайнятості Яна Іванівна провела консультативну бесіду щодо вибору професії з нашими батьками на класних батьківських зборах. Батьки вдячні за цікаву та корисну інформацію.

Від імені гімназистів Коваленко Наталія

ФОТОРЕПОРТАЖ

|: | © suzirya | Дата: 21.02.2017

   Гарною традицією в гімназії є проведення декади профорієнтації, яка має на меті ознайомити нас, старшокласників, з різноманіттям професій та їх характерними особливостями.
   Цього року ми глибше ознайомились з професією практичного психолога та судді.
  Так, 2 лютого ми, гімназисти 10-А та 10-Б класів, познайомились з колишньою випускницею гімназії, нинішнім психологом дошкільного закладу «Калинка»  Дибко Наталею Олександрівною.
   Перед початком виступу Наталі Олександрівни наші класні керівники Дибко С.А. та Сєліванова О.В. продемонстрували мультимедійну презентацію, де яскраво, з картинками та поясненнями були перераховані сучасні та, іноді, майже фантастичні професії. Наприклад, як не посміхнутись, дізнавшись про професію «перевертач пінгвінів»?
   Від Наталі Олександрівни ми почули, чому так важливо правильно  обрати професію, користуючись якою формулою, вибір стане успішним. Окрім цього, ми разом виконали практичні вправи, під час яких пригадали професії з різних сфер. Цікавим виявилась «примірка» професій на своїх однокласників. Посмішку викликала вправа «Ланцюжок професій», де кожну наступну професію слід розпочати з літери попередньо названої. Виявилось, що найскладніше пригадати професії на букву «р»!
   10-А класу випала нагода зустрітися зі студентом Запорізького медичного університету, з майбутнім лікарем – хірургом Карпієм Станіславом Степановичем. Метою зустрічі було навчитися надати ПМД при зупинці серця. Адже перша медична допомога хворим – найпростіші доцільні заходи для полегшення їх самопочуття.  Майбутній лікар детально зупинився на особливостях і причинах зупинки серця і розповів нам про основні фактори ризику та сучасні напрями лікування. Це викликало велику цікавість у нас і він погодився розповісти, як правильно вимірювати тиск та,  навіть,  показав це на практиці.
   9 лютого ми разом відвідали Оріхівський районний суд. Екскурсію його приміщеннями нам провела мати гімназистки 10-Б класу Огієнко Марії – Фісун Неоніла Вікторівна, голова районного суду.
   Під час екскурсії ми ознайомились з проектом «Електронний суд та його використання в Оріхівському районному суді». Також побачили безпосередньо зали судових засідань.  
Було цікаво почути про структуру роботу суду, з якою нас ознайомила Клуйша О.С., заступник керівника апарату Оріхівського районного суду.
  Ми переконались, що навіть судова система та процес здійснення судових засідань крокує в ногу з часом, оскільки Оріхівський районний суд має відео-конференц зал, що дозволяє проводити засідання в режимі он-лайн.
  Отже, протягом декади профорієнтації, ми познайомились з представниками двох різним професій, які розповіли нам про особливості своєї трудової діяльності, наочно продемонстрували нам те, що вирізняє ці професії з-поміж інших.
  Цікавими та повчальними виявились ці два тижні. Кожен з нас зробив для себе певні висновки!

Від імені гімназистів 10-х класів
Грицаєнко Марія (10-Б), Хрипун Юлія (10-А)

ФОТОРЕПОРТАЖ

|: | © suzirya | Дата: 21.02.2017

9-А КЛАС У "ПРИВАТБАНКУ"

 

|: | © suzirya | Дата: 21.02.2017

   В понеділок 20.02.2017 року ми, учні 11-А класу, відвідали Центр Зайнятості. Як і щороку ми, в ігровій формі, дізнавались про плюси і мінуси обраних нами професій. Звичайно, в цьому році ми більш рішуче до цього підійшли, адже кожен з нас вже обрав свою стежку у майбутнє. Деякі з учнів також мали змогу задати питання, що стосуються їхньої майбутньої професії і вибору. Ми мали змогу поєднати приємний і веселий відпочинок, отримати корисну інформацію, яка стосується різних професій і напрямків.

Янковський Владислав, гімназист 11-А класу

|: | © suzirya | Дата: 21.02.2017

17.02.2017 - 6-А, 6-Б, 6-В КЛАСИ

Зустріч з Бондаренком Федором Миколайовичем і Шершньовим Сергієм Анатолійовичем

ФОТОРЕПОРТАЖ

|: | © suzirya | Дата: 21.02.2017

  У жодній війні немає нічого чесного, святого, гідного. Ті, хто побачили це страхіття, ніколи й нікому не побажають таке пережити.
  16 лютого 2017 року ми, гімназисти 10-х класів, мали нагоду поспілкуватися з воїном-інтернаціоналістом, учасником Афганської війни Шершньовим Сергієм Анатолієвичем. На уроці Мужності ми переглянули слайдові презентацію, яку підготував актив 10 – А класу,  про далекі події в Афганістані, а саме:  про початок війни, про загиблих та поранених  та виведення наших військ.
  Потім Сергій Анатолійович  поділився своїми спогадами про службу. Після розповіді учні ставили багато запитань, адже нам цікаво знати історію з перших вуст.  Наприкінці зустрічі десятикласники щиро подякували гостю і подарували квіти. Урок Мужності закінчився, але в нашій пам'яті залишилися картини, що малювала уява під час розповіді воїна-інтернаціоналіста.
   Правду кажуть мудрі люди: краще  поганий мир, ніж гарна війна.

                                        Шевельова Єлизавета, гімназистка  10 – А класу

ФОТОРЕПОРТАЖ

|: | © suzirya | Дата: 21.02.2017

16.02.2017 - 10-А, 10-Б; 8-А, 8-Б, 8-В класи

 

|: | © suzirya | Дата: 21.02.2017

 

   

   15 лютого – 28-а річниця виведення військ колишнього СРСР із Республіки Афганістан. Старшокласники гімназії Петренко Микола, Качан Дар’я, Радченко Софія, Гурін Віктор, Носенко Анна, Козир Микита (9-А клас), Горбачова Оксана, Дерновий Сергій, Єсіпчук Анастасія, Качан Валерія, Манелюк Марія, Стояк Анастасія (10-А клас), Новікова Аліна, Махно Анастасія, Сметаніна Юлія, Смагіна Владислава (10-Б клас)  разом із заступником директора з виховної роботи Надією Іванівною Верещагою та класним керівником 10-Б класу Світланою Анатоліївною Дибко відвідали пам’ятник героям інтернаціоналістам. Під час пам’ятної лінійки Гурін Віктор розповів про історію знаменного дня;  Горбачова Оксана прочитала вірш, присвячений героям Афганської війни; Петренко Микола і Манелюк Марія поклали квіти до пам’ятника. Усі разом хвилиною мовчання вшанували пам'ять про загиблих воїнів.  

Інформація Центру виховної роботи,
фотокореспондент Носенко Анна

|: | © suzirya | Дата: 16.02.2017

   Виховні години у 7-А класі ( класний керівник Ляшенко Л.М.) проводяться цікаво та нестандартно.
   Для послідовної професійної орієнтації, розширення кругозору семикласників організовано години спілкування на базі Центру зайнятості і в Оріхівському відділенні ПАТ КБ «Приватбанк».

 

 
   Ким стати? Як правильно обрати професію? Що таке фінансова грамотність? Як бути успішним, забезпеченим? і т.ін. – ці питання сьогодні є надзвичайно актуальними.
   Ось і семикласники намагалися почути відповіді, отримати рекомендації від спеціалістів Дубяги Я.І. (Центр зайнятості) та Мул І.В. («Приватбанк»).
Фотозвіт перебування на змістовних тренінгах

Інформація заступника директора з виховної роботи Н.І.Верещаги

|: | © suzirya | Дата: 16.02.2017

Графік тренінгів «Як обирати професію?»
на базі Центру зайнятості

Графік занять «Уроки фінансової грамотності»
на базі ПАТ КБ «Приватбанк»

Заступник директора з виховної роботи                 Н. І. Верещага

|: | © suzirya | Дата: 16.02.2017

«Коли праця – задоволення, життя прекрасне» М.Горький

  03 лютого у 5-В класі (класний керівник Синчило І.А.) на годині спілкування «Професії мого роду» ми дізналися про типи професій, про зниклі та нові професії XXI століття,  актуальні й потрібні сучасні професії.
  На виховну годину до нас завітали гості, найрідніші люди – батьки: Олександр Іванович Рогов та Людмила Миколаївна Левченко. Вони розповіли про свої професії: як і чому обрали їх, де навчалися і де працюють зараз. Адже вони – ЛІКАР і ЮРИСТ.  Ми ознайомилися зі складністю й труднощами цих важливих та цікавих професій, привабливістю та  особливостями їхніх  професій.
А  ще гімназисти класу  розповідали про професії своїх батьків та родичів.
   Година класного спілкування промайнула швидко, цікаво та пізнавально. Попереду на нас чекає екскурсія до Центру зайнятості рідного Оріхова. Чекаємо на нові знання та враження.


Левченко Давід, гімназист  5-В класу

 

|: | © suzirya | Дата: 16.02.2017

Галич В.І., директор гімназії Сузір'я            

Умирають Майстри,

        залишаючи спогад, як рану

Л.Костенко

        

   

   

      Ми вже пережили перший біль втрати, несподіваний, вражаючий і невідворотний.

    Втрата дуже болісна, бо такі вчителі, як Володимир Іванович Галич, - рідкість, окраса нашого вчительства.

      5 лютого 2017 року на вісімдесят другому році життя зупинилося невтомне серце Заслуженого вчителя України, вчителя-методиста, Відмінника освіти України, кавалера ордена ІІІ ступеня «За заслуги», директора Оріхівської гімназії №1 «Сузір’я» Володимира Івановича Галича.

      Гімназія осиротіла…

     47 років віддавав він своє серце дітям, будучи  директором Оріхівської  гімназії №1 «Сузір’я». Це був справжній керівник і господар навчального закладу. Сумлінний, ініціативний, цілеспрямований, творчий, здатний запроваджувати інноваційні управлінські технології. І жодного разу Володимир Іванович не зрадив улюбленої професії, не спокусився пропонованими високими посадами. Залишився в школі, храмі своєї душі і любові, бо це було змістом його життя. На роботу завжди приходив за годину до початку уроків. Після уроків теж не поспішав додому. Таким невтомним, несхитним у своїй діях і вчинках був наш директор.

      Двома крилами душі Володимира Івановича були Любов і Біль. Він любив дітей, свою родину, свою справу, людей, любив життя. Йому боліло через черствість, формалізм у будь-яких їхніх проявах.

    Володимира Івановича на всіх етапах його діяльності вирізняло вміння відчувати потреби часу.

   Біографія директора – це історія становлення і розвитку нашого навчального закладу.

    Сивочолий, шляхетний, мудрий і розважливий, він чимось нагадував Василя Сухомлинського, портрет якого завжди був у його кабінеті. Близькі вони й у головному прагненні – все життя творити школу радості.

    Його творча звитяжна праця заслуговує найпишніших компліментів і вишуканих епітетів. Але обійдемося без них. Та й сам Володимир Іванович пишномовності не полюбляв.

      Багато зусиль і таланту доклав до створення і згуртування педагогічного колективу однодумців і професіоналів, що мають високий творчий потенціал. За його ініціативи у закладі створено навчально-виробничий комплекс, обладнано лінгафонні кабінети, відкрито перші комп’ютерні класи, музей історії гімназії, бібліотечно-інформаційний центр.

     Неодноразово обирався депутатом районної  та міської рад, членом колегії при голові Оріхівської райдержадміністрації. М ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 05.02.2017

       Зимові свята… Перше свято - то Різдво Христове , що несе радість та надію. Друге свято - Свято Василя, що з Меланкою заходить до хати і бажає врожаю багато. А третє свято - святе Водохреще, або Богоявлення, яке несе очищення і любов.
    19 січня 2017 року - Велике свято Водохрещі запам'ятається нам, десятикласникам,  ще й родинним святом , яке відзначили ми у колі батьків, вчителів, однокласників. Тепла атмосфера свята надихала на змістовне спілкування. Наші розповіді  супроводжувалися піснями під гітару. Ми розповідали про Різдвяні свята, традиції нашого народу та виконали пісню «We wish you a merry Christmas».
        Надзвичайно хвилюючою була подорож у дитинство. Класні керівники Селіванова Оксана Василівна та Дибко Світлана Анатоліївна дістали з архівів наші зйомки 5-А та 5-Б класів: конкурси, уроки, зустріч при свічах. …  
У батьків - сльози на очах, вони пригадали нас маленькими, а зараз бачать такими дорослими і сміливими. В учнів - радість, сміх, спогади, емоції.
Також дуже веселою була гра "Вгадай друга" . На екрані показували фото наших однокласників маленькими, а ми вгадували, хто на світлині. Всім було весело, приємно батькам, неочікувано дітям.
Такі зустрічі об'єднують і неначе зцілюють від втоми і зимової депресії. І те, що свято провели на Водохреща, - це символічно.
    Завершили свято піснею "Don't worry, be happy! ", що означає «Не хвилюйся, будь щасливим!».
Учні та батьки  дякують Оксані Василівні та Світлані Анатоліївні за любов,  емоції, тепло та віру в родину.
Від імені гімназистів 10-х класів Манелюк Марія

|: | © suzirya | Дата: 31.01.2017

      Нестандартні прийоми  ведення уроків завжди цікавили вчителів, адже сучасне покоління гімназистів – це високорозвинені інтелектуали, патріоти своєї Батьківщини. Захист Вітчизни – урок,  на якому гімназисти опановують знання з оволодіння зброєю,  вчаться надавати першу допомогу і стають справжніми патріотами своєї країни.
       На одному з таких уроків ми, вчителі,   познайомили гімназистів з кінострічкою «Захисникам України та волонтерам присвячується», яка була створена в Оріхові волонтерами  разом з небайдужими громадянами. На перегляд стрічки завітав Дудко Анатолій Леонідович, громадської організації  учасників АТО.
     Гімназисти 10-А, 10-Б переглянули  кінострічку, а також обговорили побачене.  Анатолій Леонідович розповів про створення фільму, відповів на питання гімназистів та щиро побажав бути  справжніми патріотами, прагнути її свободи, цілісності та незалежності.

                                                                         Карпій А.М., учитель предмета «Захист Вітчизни»

|: | © suzirya | Дата: 31.01.2017

До уваги гімназистів та їх батьків:
ІІ семестр розпочинається у вівторок, 10 січня за розкладом.

|: | © suzirya | Дата: 05.01.2017

|: | © suzirya | Дата: 28.12.2016

Рейтинг участі класних колективів в акції зі збору макулатури 09.11.2016 року
1-4 класи     -    1т 569кг 200г

5-8 класи    -   821кг 700г

9-11 класи      - 650кг 600г

Загальногімназійний рейтинг

участі класних колективів в акції зі збору макулатури  09.11.2016 року

Загальна вага макулатури:    3т 027кг 500г


Центр виховної роботи,
комісія з господарської роботи батьківського комітету гімназії

 

Рекордсмени акції зі збору макулатури  09.11.2016 року

|: | © suzirya | Дата: 18.11.2016