Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2017 » Квітень » 28 » Враження гімназистів 5-В про поїздку до Дніпра
09:43
Враження гімназистів 5-В про поїздку до Дніпра

Цікаво відпочивати разом

     Холодного квітневого суботнього ранку ми вирушили на екскурсію до славного міста Дніпра. Цікаво нам було ще в дорозі, коли екскурсовод розповіла про створення та розвиток міста.

     Сучасний Дніпро – це місто-красень, місто,  яке швидко розвивається і з кожним днем набуває, дійсно, європейського вигляду. Розташоване на берегах могутнього Дніпра, який поділяє місто на дві нерівні частини – правобережну і лівобережну.

    Ознайомлення з  містом розпочалося з Планетарію. Планетарій у  Дніпрі – один з небагатьох в Україні. Саме тут далекі зірки справді стають ближче. Це найцікавіший пізнавальний комплекс, де можна дізнатися більше про будову Всесвіту, а за допомогою апарату «Carl Zeiss» насолодитися романтикою зоряного неба. Спеціальні проектори можуть створювати ефекти полярного сяйва і затемнення сонця, відтворювати панорами космодрому. Із захопленням ми слухали цікаві історії, які раніше були засекреченими. Ми також мали змогу приміряти на себе справжній скафандр і на власні очі побачити космічні ракети.

     Родзинкою нашої екскурсії було відвідування гончарної майстерні та гончарний майстер-клас. У майстерні є велика піч, в якій кераміка опалюється при температурі більше 1000 градусів за допомогою дров, як у старовину. На гончарних кругах там виготовляють величезні керамічні вазони. Все це можна було побачити своїми власними очима, потримати, дізнатися , як це робиться, а найголовніше, що кожен з нас зміг попрацювати на гончарному крузі та зробити власний глиняний шедевр. У додаток до цього ми слухали цікаві історії про кераміку та гончарство.

      Наступною частиною нашої захоплюючої екскурсії стала колекція кам’яних баб Дніпропетровського історичного музею імені Д.І. Яворницького – найбільша в Україні і одна з найбільших в Європі колекцій стародавніх кам’яних статуй.  Унікальна експозиція привернула нашу увагу своєю потойбічною екзотикою.

      Кам’яні баби або боввани – людиподібні кам’яні статуї, які з’явилися на території сучасної України більше 6 тисяч років тому. Стародавні люди ставили їх на могилах померлих.

    А помилуватися красою Дніпровських мостів та Набережною ми мали змогу під час оглядової екскурсії по місту.

Фотозвіт

|: | © : suzirya