Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 50 51 52 53 54 ... 75 76 »

До уваги батьків майбутніх першокласників

Адміністрація  комунального закладу «Оріхівська гімназія  № 1 «Сузір’я» інформує про те, що до перших класів    2018-2019 навчального року зараховано 85 дітей (наказ №77 від 01.06.2018р.).

Більше вільних місць у закладі освіти немає.

 

04.06.2018                                             Адміністрація

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 04.06.2018

Останній дзвоник 2018

      Уууура! Урааааа! Урррра! У нашій гімназії продзвенів довгоочікуваний останній дзвоник у цьому навчальному році!  Свято відбулося 30 травня в гімназійному парку о 8 год.30 хв. 

               

   710 гімназистів дочекались нарешті літа! У 601  почалася найкраща пора – канікули, у 72-х дев’ятикласників – ДПА й важливий вибір подальшого майбутнього, а 37 випускників почули чарівний голос гімназійного  дзвоника востаннє. На святі було багато батьків, навіть цілі родини, 80 працівників гімназії;  парк і подвір’я буяли квітами, усміхненими та щасливими обличчями, різнокольоровими кульками та стрічками, неповторними емоціями… 
      А позитивних емоцій і яскравих вражень було багато! Кожен клас оголосив свої плани на літо у бліц-опитуванні, вперше відбувся танцювальний батл між учителями та гімназистами. 18 учителів і 19 гімназистів готували 4 фрагменти танців  різних стилів і демонстрували свої хореографічні вміння по черзі. Оооо! Це були неповторні хвилини! Усі були в захваті! Перед самим дзвоником прозвучала пісня «Ка-ні-ку-ли», яку виконував кожен з рухами, вигуками (а слова до пісні склала я – Олена Миколаївна).
      Дякую всім за допомогу й підтримку, адже свято вдалося,  тому що ми – дружна,  гарна і талановита команда (діти + вчителі + батьки)   під назвою «Гімназія №1 «Сузір’я»!
     Гарних, чарівних канікул і літнього відпочинку!

В. о заступника директора з виховної роботи 
Гур’єва О. М.

Більше фото ТУТ

|: | © suzirya | Дата: 31.05.2018

|: | © suzirya | Дата: 30.05.2018

«Кенгуру» крокує по гімназії

   «Кенгуру» скликає друзів»  - вислів, який давно уже став не просто улюбленим девізом Міжнародного математичного конкурсу, а виміром найкращих та найщиріших емоцій учнів усієї України.
Математику не можна не любити, тим більше цікаву математику, подорож якою пропонує здійснювати давній друг учнів 2 – 11 класів – ММК « Кенгуру». Кожного навчального року малеча та старшокласники мають можливість брати участь у цьому виді інтелектуальних змагань. « Кенгуру» єднає школярів у прагненні бути успішними, розвивати свій потенціал, виховувати в собі вміння визначати власні здібності та оцінювати можливості, дає заряд активного оптимізму. Радість від досягнутого успіху посилює віру у власні сили, стверджуючи формулу успіху. «Хто з дитячих років займається математикою, той розвиває увагу,тренує свій мозок, свою волю, виховує наполегливість і завзятість у досягненні мети».
  Кожен учасник, чи то «Малюк», «Школярик», «Кадет», «Юніор» і навіть «Випускник», з нетерпінням очікував підсумків конкурсу, щоб отримати свій заповітний сертифікат.  Цього навчального року в ММК «Кенгуру» взяли участь 186 гімназистів. Сертифікати з відмінним результатом отримали 54 учні, добрим 90 – учнів. Бажаємо всім учасникам конкурсу і цьогорічного, і наступного, врахувати свої помилки, поглибити знання, знову і знову розв'язуючи нестандартні, але такі практичні, пристосовані до звичайного життя задачі.
« Кенгуру» без кордонів з року в рік крокує разом з сотнями тисяч українських школярів. Поспішаючи взяти участь у конкурсі, здобути найкращий результат, діти прокладають стежину до власного саморозвитку та цікавих відкриттів у цариці математики.

Координатор конкурсу в гімназії Л.І Дейнега

|: | © suzirya | Дата: 25.05.2018

Родинне свято «Зіркова подорож випускників»

  18 травня 2018 року в  нашому 11-А класі  відбулася незабутня зустріч. Родинні свята вже стали традиційними у нашому класі, та ця зустріч принесла особливі хвилювання.Оксана Василівна підготувала зустріч так, що ми не тільки чули, ми бачили, як  у Всесвіті зародилися  мільйони зірочок  та одинадцять  років  тому  зустрілися на гімназійному подвір’ї.
  На моніторі змінювалися фото, відео,  вони повернули нас  у початкові класи, потім зупинка була на планеті 5-7. Відео перших спортивних  змагань розчулило  усіх до сліз, поїздки у всі куточки України  здружили, згуртували наш клас. Подорож продовжувалася  на планеті Знань. Класний керівник  нагадала про всі перемоги на численних конкурсах, олімпіадах. Талановиті діти, талановиті у всьому, вони танцюють, співають, малюють, допомагають одне одному - вони дорослі!
  Сюрпризом для усіх присутніх стала вікторина, яку провела Оксана Василівна та ми всі були впевнені - вчитель любить свій клас, дітей, за що, ми - батьки дуже вдячні їй.Та попереду на нас чекав найзворушливіший момент зустрічі - настанова дітям про цінність життя, що воно одне і прожити його  треба  сміливо і впевнено,  йти вперед, мріяти і злітати до зірок. Оксана Василівна сказала,що звикла захищати їх, вести вперед, а  відтепер  буде чекати на кожного, щоб порадіти його досягненням. Сльози бриніли  на очах у дітей, батьків, у вчителя - ніхто  не хотів іти додому. Справжнє  родинне свято-зустріч рідних людей, глибину і цінність зустрічі якого діти зрозуміють через роки. Та головне, фундамент - основа  закладена на любові і довірі, починається велике будівництво. Щастя й удачі їм у всьому!  

Манелюк Ірина Миколаївна

Фоторепортаж, презентація.

|: | © suzirya | Дата: 23.05.2018

А над світом українська вишивка цвіте!

     Народна вишивка – це мистецтво, яке постійно розвивається. Це величезне багатство, створене протягом віків тисячами безіменних талановитих народних майстринь. Наше завдання – не розгубити його, передати це живе іскристе диво наступним поколінням. 

     Кожного року, у третій четвер травня українці святкують День вишиванки. 17 травня гімназія урочисто відзначила цей день.

     Як ми знаємо, вишиванням споконвіку займалися жінки. Це чудово робила прекрасна Олена, винуватиця Троянської війни. Дар вишивання греки пов’язали з ім’ям мудрої богині Афіни. У середні віки вишивка стала улюбленим заняттям королев і принцес, придворних дам і черниць. У добу Відродження малюнки для неї робили Ботічеллі, Рафаель. Жаданою і дорогою гостею була вишивка  в селянській хаті. Ось і на годину мистецького уікенду з десятикласниками до БІЦу завітали талановиті рукодільниці: Фірсова Інна, Манелюк Ірина Миколаївна, Ляшенко Любов Миколаївна та Кучер Олеся Юріївна.

   Фірсова Інна – випускниця гімназії 2013 року, нині провідний бухгалтер відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини. Саме вона розповіла про недоспані ночі, коли вишивала свою сукню, у яку була вдягнена, бісером, привітала нас піснею «Вишиваночка».

   Своїми надбаннями із задоволенням поділилася Ірина Миколаївна Манелюк – випускниця Оріхівської СШ №1, нині інспектор відділу кадрів ТОВ ПМК 133. Вона розповіла, що талант вишивання передався їй від бабусь. У дитинстві її оточували різнокольорові квіти не тільки на галявинах та клумбах, а й на подушках, сорочках, що не могло не радувати око маленької дівчинки. Зараз, будучи мамою, вона також привчає своїх доньок до прекрасного – до вишивання. Як дорогоцінний експонат, Ірина Миколаївна принесла та продемонструвала свою першу вишиту сорочку, в якій ходила до дитячого садка. В подарунок БІЦу  залишила вишитого власноруч жайворонка.

     Найбільше всіх здивувала Любов Миколаївна – випускниця Оріхівської СШ №1 1974 року, нині вчитель біології нашої гімназії, адже спілкуючись з нею, ми говорили не про будову клітини живого організму, а про будову клітинок, які утворюють канву для вишивання. Вона розповіла, як одного разу, приїхавши до подруги, з якою підтримує зв’язок ще з інституту, побачила картину з квітами і їй захотілося таку ж самісіньку. У неї не вистачило сміливості, щоб попросить забрати цю картину собі додому, але вона знайшла вихід із ситуації – попросила  шаблон, за  яким  вишивала подруга. Ось так випадково і виявився хист до вишивання у жінки, яка раніше боялась брати до рук нитку з голкою. Першу картину Любов Миколаївна творила 2 роки і цю красу потрібно побачити! Також вона розповіла про вишивки, які залишила у спадок її мама, та пообіцяла, що буде вишивати із задоволенням для своїх онуків, щоб ті через багато років пригадали її.

   У травневий День української вишиванки ми мали змогу доторкнутися поглядом до святої української Біблії - вишиваного «Козаря» Т.Г. Шевченка.

   Олеся Юріївна – методист КЗ «Оріхівський РБК», розповіла про роботу над цим унікальним шедевром: «Кропітливою працею, безсонними ночами 21 майстриня нашого району протягом трьох місяців, з жовтня по грудень 2013 року, в рамках районної культурно-мистец ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 21.05.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

Інформація

про проведені заходи до Дня Вишиванки

у КЗ «Оріхівська гімназія №1 «Сузіря»

  1. Фотовиставка «Моя родина у вишиванці» (Яремчук Н.І., 10-А) ФОТО
  2. Демонстрація фільму «Подорож гімназистів країнами Європи» (Синчило І.А., Сапко О. О.) ФОТО
  3. Ланцюг «Вишиванка єднає гімназистів» (Гур’єва О.М.) ФОТО
  4. Флешмоб «Українська пісня єднає нас» (Лобинцева В.Р., 9-ті класи+ всі-всі-всі) ФОТО
  5. Малюнок «Вишиванка на асфальті» (1-4 класи, класоводи, Зенцова А.В.) ФОТО
  6. Виховна година «А над світом, а над світом українська вишивка цвіте…».  Запрошені майстрині вишивки - Фірсова І., Манелюк І., Ляшенко Л.М.; презентація рекорду України (вишитий «Кобзарь» Т. Шевченка) методистом КЗ «Центральний Будинок Культури» Кучер О.Ю. (Яремчук Н.І. 10-А, 10-Б) (Детальніше ТУТ)
|: | © suzirya | Дата: 21.05.2018

 

Інформація

про проведені заходи

до Дня Європи 

у КЗ «Оріхівська гімназія №1 «Сузіря»

 

 

  1. У часть у піднятті прапора України та Європейського Союзу – 7-Б клас, керівник Лобинцева В.Р. (Детальніше ТУТ)
  2. Участь команди з 10-ти гімназистів у заходах, проведених у КЗ «Оріхівська НВК №2 ім. академіка В. А. Лазаряна під керівництвом Синчило І.А.
  3. Виховні години у класах:

- 5-Б клас Віртуальна екскурсія «Подорож Європою» (кл.кер. Денисенко В.І.);

- 7-Б клас «Ми пізнаємо Європу» (кл.кер. Мороз Н.М.);

- 7-В клас «Подорож країнами Європейського Союзу» (віртуальні мандрівки) (кл.кер. Карпій А.М.);

- 7-А клас «Мандруючи лабіринтами Європи» (заочна віртуальна екскурсія) (кл. кер Глинянко І.В.);

- 9-В клас «Україна – європейська держава» (кл.кер. Дегтярь А.Ю.)

ФОТОЗВІТ

|: | © suzirya | Дата: 21.05.2018

«Патріоти»  у  ІІІ етапі
Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура")

  Гімназисти – активні учасники будь-яких спортивних змагань міста, а національно – патріотичне виховання пронизує наскрізною лінією увесь виховний процес гімназії. Команда «Патріоти»   18 травня   на базі  КЗ «Оріхівський Будинок дитячої творчості»   взяла участь у  ІІІ етапі  «Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура")».
  Фізична досконалість, заняття фізкультурою та спортом, дотримання здорового способу життя – це повсякденні правила учасників заходу. Вранішні вправи з елементами бойових мистецтв, силові змагання «Лава на лаву», «Смуга перешкод» показали, що в Оріхові серед гімназистів зростає фізично здорове молоде покоління.
  Команда «Патріоти»  КЗ «Оріхівська гімназія №1 «Сузір’я» у ІІІ етапі вибороли І місце , а в загальнокомандному  -  ІІ місце.  
  Вітаємо усіх учасників та керівників! Бажаємо нових перемог та звершень!

Я.І. Юйкова, вчитель математики,
В.І. Савєтченко, викладач предмета «Захист Вітчизни»

ФОТОЗВІТ

|: | © suzirya | Дата: 21.05.2018

Вишиванка – національний символ України

  Насиченим і цікавим видався день 17 травня у гімназії «Сузір’я», коли вся Україна відзначала День вишиванки.
  Свято національного вбрання для гімназистів-першокласників відбулося вперше. Учні  прийшли у вишитому вбранні, готуючись до ланцюга національної єдності. На хлопчиках – вишиті сорочки, а от дівчатка порадували око різноманіттям : сорочки, платтячка, спіднички, костюми. Завершили образ віночки  з квіточок та стрічок. Дітям було цікаво взяти участь у такому грандіозному дійстві. Стоячи поруч з товаришами, вони відчули себе частиною міцної гімназійної родини, причетними до того, як твориться історія, започатковуються нові традиції. Гордість за Батьківщину та рідний навчальний заклад переповнювала їх маленькі сердечка.
  Не менш цікавою та захоплюючою для учнів була участь у створенні малюнків  на асфальті «Український орнамент». Вони разом з батьками та класоводами придумували сюжети, планували розміщення малюнків. Кожен вніс свою часточку в загальну справу. Колективна справа зближує, а спільна мета гуртує навколо себе. Це особливо цінно для дітей, які роблять перші кроки у становленні себе як особистості та шукають своє місце в колективі.
  Відвідали юні гімназисти  і фотовиставку «Вишиванка єднає Україну», організовану вчителем української мови та літератури  Яремчук Ніною Іванівною.   Кожен із цікавістю знаходив і розглядав свої фото та  фото своїх однокласників.
  Дякуємо за відчуття єдності з усією Україною, яке подарував нам  цей яскравий травневий  день!

Фоторепортаж, відео1, відео2

Класовод 1-В класу Пакета О.О.

|: | © suzirya | Дата: 21.05.2018

День цивільного захисту

  Відповідно до річного плану роботи гімназії на початку вересня і в травні вся гімназійна родина долучається до навчань з цивільного захисту.  Саме 16.05.2018 року в гімназії пройшов День цивільного захисту, основною метою якого  було:
 - практично перевірити здатність учнів та персоналу грамотно і чітко діяти під час виникнення надзвичайних ситуацій;
 - виховання впевненості учнів у ефективності заходів, які проводяться цивільним захистом;
 - формування в учнів морально-психологічних якостей: дисциплінованості , витривалості, спритності, мужності.
До участі у проведенні Дня цивільного захисту були залучені:
- керівний та командний склад ЦЗ гімназії;
- особовий склад невоєнізованих формувань ЦЗ гімназії;
- весь постійний склад працівників гімназії та учнів 1-11-х класів. Запрошена для показових навчань-занять Оріхівська пожежна частина №20.
 В рамках проведення Дня ЦЗ були виконані такі завдання:
 - виготовлення ватно-марлевих пов’язок гімназистами;
 - подача і дублювання сигналу «Увага всім!», а також  дії працівників та учнів після оповіщення;
- евакуація особового складу з приміщень гімназії за сигналом « Пожежа» та розосередження за межами подвір’я гімназії (сквер 50м на Пд від гімназії);
 - показове тренування дій екіпажу Оріхівської пожежної частини №20 під час тушіння багаття;
 - подача мовної інформації «Загроза хімічного зараження», та дії особового складу після отримання мовної інформації;
- дії особового складу після подачі мовної інформації «Загроза радіоактивного забруднення».
   Загальногімназійна комісія відзначила злагоджені та умілі дії гімназистів та вчителів , їх організованість, дисциплінованість, згуртованість під час оповіщення про надзвичайні ситуації та евакуації з осередків потенційної небезпеки.  Щорічні навчання сприяють практичному оволодінню навичками необхідними  для безпеки життєдіяльності під час виникнення надзвичайних ситуацій. Ми впевненні , наші гімназисти готові в будь-який час до захисту свого життя і допомоги тим,хто її потребує.
ФОТОЗВІТ      

матеріал підготували:
викладач предме ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 16.05.2018

Громада очікує на 245 першокласників

|: | © suzirya | Дата: 14.05.2018

«Вічна їм пам'ять, вічна їм слава…»


       8 травня у гімназії відбувся традиційний Великий збір до Дня пам’яті та примирення  та  Дня Перемоги над нацизмом.
       В урочистій лінійці, що відбулася на меморіалі  «Пам'ятаємо. Шануємо. Гордимося.»  взяли участь гімназисти  3-11-х класів.
       На святі були присутні та виступали з вітальними словами:
- голова Оріхівської об’єднаної територіальної громади Герасименко Сергій Михайлович;
- голова Спілки ветеранів району Ревуцький Іван Михайлович;
- ветеран війни, учасник бойових дій, голова Районної спілки  інвалідів  Кулініч Антон Іванович.
     Звучали пісні про війну, особливо зворушила  душі всіх пісня «А мати жде…»,  яка лунала з уст учениці 9-Б класу Громей Олесі та композиція «Звуки миру. Звуки війни» у виконанні  учасників хору. 
     Гімназисти під час урочистого свята покладали квіти та гірлянду до Вічного вогню та Алеї героїв, запалювали свічки, випускали у небо кульки з маками, паперовими голубами, квітами та листами,  ніби слали  привіт загиблим солдатам.
     Великий збір пройшов дуже зворушливо, урочисто, зі сльозами на очах і щемом у серці…
   

                              

   Гімназисти досліджують  історію свого народу,  пам'ятають про подвиг своїх прадідів у війні 1941-1945 років.

Центр виховної роботи

ФОТОЗВІТ

|: | © suzirya | Дата: 11.05.2018

Гімназисти - слухачі лекції з шекспірознавства «Spaces for Shakespeare»

  «Шекспірівські дні в Україні» -  масштабний проект, який зацікавив людей у дев’яти областях України. У ньому беруть участь науковці, театрали, студенти та учні старших класів.
  «Шекспірівські дні» включають у себе цілий ряд різноманітних заходів: театральні постановки, конкурси, обговорення фільмів та лекції.
  Однією із завершальних подій цього монументального заходу була лекція Майкла Добсона, професора Шекспірівських студій, доктора Шекспірівського інституту у Стретфорду-на-Ейвоні, Велика Британія. Гімназистка - переможниця конкурсу «Мультимедійний Шекспір-2018» - Піхуля Ольга,переможниця МАН-2018 (ІІ місце, англійська мова) Маланіна Ксенія та їх керівники Сєліванова О.В.,Синчило І.А. отримали запрошення прослухати лекцію відомого шекспірознавця. Лекція мала назву «Spaces for Shakespeare». Під час лекції професор Добсон показав найвідоміші театри Шекспіра, розповів їх коротку історію створення, труднощі, з якими зіткнулись актори і режисери. Поділився він і враженнями від недавно побаченої п’єси «Гамлет» в Івано-Франківську. Професор Добсон має досить цікаву сімейну історію, бо його дід  досліджував роботи Шекспра, а його найкращою роллю був Привид із «Гамлета». Лекція була змістовною і цікавою, а відомий англійський гумор створив неперевершену атмосферу, після якої розумієш, що інтерес до творчості Барда не зник і ніколи не зникне.

Піхуля Ольга, учениця 11- А класу

  Хто такий Вільям Шекспір і що ви про нього знаєте? Гадаю, якщо поставити таке питання середньостатистичному перехожому, то ця людина розповість деякі загальновідомі факти про драматурга, а також ,можливо, зможе назвати деякі назви його творів. А ось Майкл Добсон, видатний шекспірознавець, і без будь-яких запитань зможе розповісти все , та навіть більше про «національного поета Англії».


 

  У понеділок, 7 травня, учні 11- А класу Піхуля О. та Маланіна К.  разом зі своїми вчителями Сєлівановою Оксаною Василівною та  Синчило Іриною Анатоліївною  побували у стінах КПУ, а також були слухачами лекції з шекспірознавства «Spaces for Shakespeare». Перш за все, нам, а також іншим учасникам та учасницям даного заходу, влаштували міні-екскурсію університетом і показали багато всього, від добре оснащених (у технічному плані) аудиторій до басейну. Але у центрі нашої уваги була лекція. Хочу зазначити, що професор Майкл Добсон вміє зацікавити слухачів: факти він «розбавляв» дотепними та доречними жартами, які точно нікого не залишили байдужими. Варто додати, що даний захід став прекрасною нагодою насолодитись чудовою англійською та поспілкуватись власне із носієм цієї мови.
  На мою думку, такі лекції є надзвичайно цікавими та корисними, адже допомагають розширити кругозір та використати знання іноземної мови на практиці.

Маланіна Ксенія, учениця 11-А класу

|: | © suzirya | Дата: 11.05.2018

Методична робота в гімназії - здобутки, експерименти, невикористані ресурси

  «Педагоги не можуть успішно когось учити, якщо в цей  же час  ретельно не вчаться самі» - сказав Алі Апшероні. Ці  слова охоплюють діапазон усієї методичної роботи,  а також самоосвітньої діяльності педагогів гімназії. Час не стоїть на місці, навчання і виховання сучасних дітей, підлітків потребує нових знань, сучасних форм та методів навчання, використання ІКТ та новітніх технологій. Не можливо навчити тому, що сам не вмієш. Саме на таких пріоритетах ґрунтується необхідність у вдосконаленні форм методичної роботи з педагогічним колективом.Всім відома методика Е.Боне «Шість капелюшків» ефективно була застосована під час педагогічних читань. Вчителі результативно застосували цю методику обговорюючи питання « Компетентнісного підходу в процесі модернізації освіти в Україні». Вчителі кафедри початкової школи «Білі капелюшки» підготували лет бук на дану тематику. Виступ «Білих капелюшків» став пізнавальним для всього педколективу і запропонована модель компетентного випускника гімназії отримала схвальні відгуки присутніх.

  Логічним позитивом відрізнялись «Жовті капелюшки» представниками яких стали вчителі кафедри філологічних дисциплін. Вони презентували переваги компетентнісного підходу в освіті.

  Мабуть, найскладніше прийшлося «Чорним капелюшкам», адже їхня місія полягала в тому, щоб знайти критику на адресу питання, яке розглядалося. Вказати на можливі ризики і підводні камені. Ця непроста задача під силу стала вчителям методичного об’єднання природничих дисциплін.

  Дослідниками, які шукали нові поняття та ідеї, досліджували можливості стали «Зелені капелюшки». Кафедра іноземних мов познайомила присутніх з креативним підходом  в освітньому процесі.

  Логіка не можлива без математики, а тому «Червоні капелюшки» - це вчителі математики змогли всім присутнім донести свої погляди щодо питання,яке обговорюється, не вдаючись у пояснення про те, чому це так, хто винен і що робити далі.

  Вміння слухати і чути, а саме головне активно обговорювати найважливіші питання, які виникають під час освітнього процесу, знаходити шляхи вирішення, - ось першочергове завдання педколективу сучасного освітнього закладу.
  Педрада  - це дорадчий орган, чи не найбільш затребуваний орган управління в освітньому закладі.  Педрада в колі друзів, під таким гаслом відбулося   засідання педагогів гімназії. Ошатно прибраний БІЦ радо відчинив двері   педагогічному колективу закладу. Розглядались першочергові питання освітнього процесу гімназії. Слово мали в.о. директора гімназії Кудіна Н.С., заступники директора Чабан Т.М., Карпій А.М., Гур’єва О.М.
Невтримне бажання педагогів гімназії «новому вчитися, та чужого не цуратися» дало результативний врожай перемог в освітянських конкурсах, олімпіадах, змаганнях, МАН.  Бажаємо всім успіхів та нових звершень!

ЗДНМР Карпій А.М.

|: | © suzirya | Дата: 08.05.2018

Свято Букваря у 1-А класі

  Як швидко лине час… Начебто ще вчора, поріг нашого освітнього закладу переступили невпевнені і схвильовані першокласники.  Та  вже майже позаду  нелегкий рік навчання.
  3 травня 2018 року відбулося особливе свято в 1-му А класі, якого немає в жодному календарі – свято Букваря. Першокласники попрощалися із своєю першою і найдорожчою книжкою, з якої починали всі.
 
Приємно усвідомити, що нинішнє свято – це перша сходинка у шкільному житті, яку першокласники успішно подолали власною працею. Буквар для них з першого дня став другом, учителем і навіть членом родини. З цим підручником хлопчики та дівчатка постійно були поруч і в гімназії, і вдома. Букву за буквою вивчали разом з ним, щоб потім скласти з них слова та речення. І ось всі літери вивчені, читати вміють, настала пора попрощатися з буквариком. І зробили це школярі урочисто і весело.
  На святі була присутня берегиня всіх книг БІЦу – Любов Іванівна, яка привітала маленьких читачів з цим важливим, для них, святом. Також підвела підсумки прочитаних книг за рік  і найактивнішим читачам вручила подарунки. Діти з радістю отримали з рук бібліотекаря нові книги.
  Ще на свято завітали казкові герої(учні 5-А класу): Незнайко (Симоненко Вітя), Букварик (Мінін Яослав) та двоє розбійників (Яковенко Назар, Ройбул Євген), яким  вдалося неабияк розважити гімназистів.На святковому дійстві розгадували загадки, співали пісні, грали у різноманітні ігри, а в кінці свята діти попрощалися  із своєю першою книгою знань. Адже на заміну прийдуть нові підручники, які стануть їхніми вірними друзями на шляху до знань.
  Непомітно закінчилося свято. Так само непомітно пролетів і перший навчальний рік. І гімназисти вже з впевненістю можуть сказати: «Ми подолали першу сходинку до вершини знань».  

Класовод 1-А класу Андрусіва Т. В.

Фоторепортаж

|: | © suzirya | Дата: 07.05.2018

«Шекспірівські дні в гімназії»

  Світова традиція відзначення дня народження геніального англійського драматурга В. Шекспіра з кожним роком набуває все більшого розмаху. Український міжуніверситетський науково-дослідницький центр розпочав масштабний загальноукраїнський проект «Шекспірівські дні в Україні».
  Вчителі та учні нашої гімназії організували та взяли активну участь у заходах, присвячених дню народження В. Шекспіра. Протягом 23 та 24 квітня гімназисти 7-х класів, а саме: Галчанська А., Бодюл О., Плєшков А., Агаркова Ю., Лісаченко Д., Мелешко Є. провели інформаційні хвилинки для учнів 5, 6 класів, де ознайомили гімназистів з творчістю, біографічними відомостями та творчою спадщиною В.Шекспіра. 27 квітня в гімназії відбувся конкурс декламування сонет Шекспіра англійською та українською мовами. 22 гімназисти розкрили свій акторський талант та показали високий рівень володіння англійською мовою славнозвісними рядками Шекспіра. Журі відзначило підготовку учнів, акторські здібності, емоційне виконання сонет. Перші місця розділили дві пари : учні 8-Б класу Кіріченко Анастасія та Клименко Ксенія, учні 11-а кл. Маланіна Ксенія та Горбачова Оксана, другі місця посіли – Малінка Інна та Кульбак Анжеліка, Глущенко Єлизавета та Стариченко Анжеліка, Грицаєнко Марія та Шкрьоба Анастасія,  а Носенко Анна та Кортков Михайло довели, що Сонети Шекспіра можна не тільки читати, а навіть і співати. Саєнко Софія, Попадинець Анна, Скрипаль Марія та Тімоніна Єлизавета, Чайка Єгор та Кузнєцова Євгенія, Цюрупович Катерина та Глущенко Аріанна, Ситник Марина та Вінниченко Антон посіли третє місце. Усі учасники свята отримали сертифікати.
  З метою популяризації творчої спадщини Вільяма Шекспіра серед школярів  Запорізької області був проведений обласний фестиваль презентацій «Мультимедійний Шекспір - 2018», де гімназисти 11-А класу взяли участь: Піхуля О. посіла І місце, Мамушкіна А. стала лауреатом конкурсу. Призери обласного етапу МАН Маланіна К. та Піхуля О. разом із керівником Сєлівановою О.В. відвідають лекцію професора М. Добсона у Класичному приватному університеті на тему: “Spaces for Shakespeare”. Отже, Творчість Шекспіра є не лише надбанням минулого, вона не вкривається пилом сторіч, не втрачає своєї живої краси та сили впливу й донині. Сьогодні ми з впевненістю можемо зазначити: «Шекспірівські дні в гімназії будуть традиційними!», адже наші гімназисти впевнені, що англійську мову цікавіше вчити мовою оригіналу.

Фоторепортажі: презентація 1, презентація 2, презентація 3, презентація 4,

відео 1, відео 2, відео 3

|: | © suzirya | Дата: 04.05.2018

  25 квітня відбулася зустріч з черговою по залізничній станції Оріхівська Кравець Юлією Богданівною, яка провела бесіду з учнями 6,7 класів «Правила безпеки та поведінки на залізничному транспорті», представила відео матеріали ,презентацію, повідомила  про сумну статистику на залізничних коліях.

До вашої уваги!!!
Пішоходам забороняється:

1. Ходити по залізничних коліях.
2.Переходити і перебігати через залізничні колії перед потягом (або локомотивом, вагоном, дрезиною тощо), що наближається, якщо до нього залишилося менше ніж 400 м.
3.Переходити колію зразу після проходу потяга (або локомотива, вагона, дрезини тощо), не впевнившись, що по сусідніх коліях не пересувається рухомий склад.
4.Переходити залізничні переїзди при закритому положенні шлагбаума або при червоному світлі   світлофора переїзної сигналізації.
5.На станціях і перегонах пролізати під вагонами і перелізати через автозчепи для переходу через колію.
6.Проходити вздовж залізничної колії ближче п'яти метрів від крайньої рейки.
7.Проходити по залізничних мостах і тунелях, не обладнаних спеціальними настилами для проходу пішоходів.
8.Пролізати під закритим шлагбаумом на залізничному переїзді, а також виходити на переїзд, коли шлагбаум починає закриватися.
9. На електрифікованих лініях підніматися на опори, а також торкатись до металевих проводів заземлення, які ідуть від опори до рейки.
10.Наближатися до електропроводу, що лежить на землі, ближче ніж на 10 метрів.
11. Підніматися на дах потягів, локомотивів, вагонів тощо.
12. Класти на рейки залізничної колії будь-які предмети.
13.Підходити ближче ніж на 0,5 метра до краю платформи після оголошення про подачу або прибуття потяга до його повної зупинки.

Вчитель біології та основ здоров’я
Короєд О.І

|: | © suzirya | Дата: 03.05.2018

  29 квітня 2018 р. виповнюється 100 років державного перевороту, в результаті якого гетьманом України було проголошено генерала Павла Скоропадського. Серед його перших рішень було встановлення Української держави. Період Гетьманату – це період Української національної революції.
  Про ці події сторічної давнини в гімназії були проведені наступні заходи:

1.    Інформхвилинки:
-    8 класи – Урок – портрет «П.Скоропадський: історичний портрет»;
-   9 класи – «Роль і місце Гетьманату у становленні Української держави»;
-    10 класи – «Здобутки і прорахунки П.Скоропадського»;
-    11 класи – «Уроки державотворчих процесів періоду Гетьманату».

2.    Презентації:
-    “Основні напрямки внутрішньої політики П.Скоропадського”;
-    “Досягнення в галузі культури часів Гетьманату”;
-    “Зміцнення міжнародного авторитету Української держави в період Української національної революції ”.

 

Учителі методичного об`єднання

суспільно-гуманітарних дисциплін

 

|: | © suzirya | Дата: 26.04.2018