Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 48 49 50 51 52 ... 75 76 »

Акція «Грані добра»

  27-28 вересня в гімназії проходила благодійна акція «Грані добра».
  Кожен гімназійний колектив взяв участь в цій благородній справі. Допомога була призначена дітям Оріхівського притулку.
  Збирали одяг, взуття, канцтовари, іграшки (ігри, конструктори)… І 28-го вересня, в День пам’яті В.О. Сухомлинського, було зроблено добру справу, як і заповідав Великий  Учитель. Маємо надію, що з допомогою передали дітям частинку тепла, любові й надії…

 

Центр виховної роботи

|: | © suzirya | Дата: 02.10.2018

День європейських мов у гімназії

  Україна сьогодні стає  ближчою  до країн Європи. Сучасна зовнішня політика України спрямована на зміцнення та розширення зв’язків із західними державами світу, на вступ до Євросоюзу.
  26 вересня європейці  святкують Європейський День мов, який було проголошено у 2001року Радою Європи за підтримки Європейського Союзу.
  Ця подія не оминула і нашу гімназію.
  Протягом цього дня гімназисти молодшої ланки мали змогу дізнатися  про День  європейських мов та чим він відрізняється від інших, дати відповіді на цікаві питання та переглянути уривок з мультфільму «Рапунцель » різними європейськими мовами. Організаторами таких перерв були учениці 10-х класів ( Попадинець Анна, Тімоніна Єлизавета, Дубяга Анастасія та Ракша Анастасія).
  Для гімназистів 5-9-х класів було проведено брейн-ринг, ведучими якого були Глущенко Аріана, Козир Юлія та Колісніченко Богдан.  Учасники  були  комунікабельними та обізнаними у питаннях з  різних галузей (столиці Європи, прапори країн, марки автомобілів, казки тощо). Протягом заходу панувала атмосфера гармонії. Представники паралельних класів плідно працювали, активно обговорювали, веселились та давали тільки правильні відповіді.  Переможцем був кожний учасник брейн-рингу.
  Наступна зустріч 26 вересня 2019 року.  Чекаємо!

Саветченко А. Ю.,
вчитель англійської мови

Фоторепортаж

|: | © suzirya | Дата: 02.10.2018

Усе починається з добра…

  «Є люди, як свічки, Згорають, відходять в небуття. Є люди, як зірки, - Горять і світять все життя», - саме такими словами розпочався урок доброти для нас, восьмикласників, присвячений 100 – річчю з дня народження педагога, письменника В.О. Сухомлинського.
  Спочатку ми познайомилися з цікавими моментами життя знаної в цілому світі людини; з трепетом у душі переглянули презентацію про В.О.Сухомлинського та В.І. Галича, двох видатних людей,які жили в різні часи, але себе присвятили дітям; прочитали казку В.О.Сухомлинського «Добре слово» й ще раз переконалися, що треба робити « все так, щоб людям, які тебе оточують, було добре»; проаналізували 10 заповідей «Що можна» й «Що не можна» ( за  В.О.Сухомлинським).
  Неочікуваним був кінець уроку, коли кожен із нас отримав із рук наших класних керівників Ірини Володимирівни Глинянко, Світлани Анатоліївни Дибко, Аліни Миколаївни Карпій сердечка з побажаннями.
  Урок закінчився …  Спогади залишаться назавжди!

 

Владімірова Дар’я, учениця 8- А класу

|: | © suzirya | Дата: 02.10.2018

До100 – річчя від дня народження Василя Олександровича  Сухомлинського

  26 вересня 2018 в стінах Оріхівської гімназії №1 «Сузір’я» традиційно розпочала свою роботу Школа педагогічної майстерності «Пролісок» під керівництвом  заступника директора Чабан Тетяни Михайлівна.
  Форма проведення заняття – екскурсія гімназією, тема якої «Педагогічна спадщина В.О.Сухомлинського у контексті сьогодення» до100 – річчя від дня народження Василя Сухомлинського.  В ході було обговорено такі питання:
-Заснування Павлиської школи
-Життя, творчість  та педагогічна спадщина Василя Олександровича
  Під час обговорення Тетяна Михайлівна та завідувач БІЦу гімназії Білодід  Любов Іванівна поділилися своїми спогадами про екскурсію до Павлиської школи імені Василя Сухомлинського. Ми проводили паралель між  стилями педагогічної діяльності  колишнього директора гімназії Галича Володимира Івановича та Василя Олександровича й побачили багато схожостей. Зокрема подібність педагогічного кредо директорів «Серце віддаю дітям», створення Школи радості, впровадження в освітній процес ситуацій успіху.
   Сухомлинський Василь Олександрович попрацював в школі 23 роки. Ці роки стали для нього надзвичайно плідним періодом науково-практичної та літературно-публіцистичної діяльності. Звичайну сільську школу він перетворив у справжню педагогічну лабораторію, де видобував скарби педагогічної мудрості.

 «Що було найголовнішим у моєму житті?
 Не роздумуючи, відповідаю: Любов до дітей».

В.О. Сухомлинський

Чубирь Любов Олександрівна, слухач ШПМ «Пролісок»

|: | © suzirya | Дата: 02.10.2018

Море – це вічний рух, вічне життя.
Жюль Верн

Всесвітній день моря

  Це один з міжнародних днів у системі Організації Об’єднаних Націй. Відзначається з 1978 року за рішенням Х сесії Асамблеї Міжурядової морської консультативної організації в останній четвер вересня.
  В 2018 році Всесвітній день моря припадає на 27 вересня.     
  Морські глибини здавна вабили людину. Вона прагнула не тільки відшукати скарби на дні, а й поповнити знання про навколишній світ.
  В Оріхівській гімназії № 1 учні 10 -11 класів провели цікаву подорож в глибини океану разом з четвертокласниками. Познайомили дітей з загадковим світом морської флори і фауни.

Вчителі біології

|: | © suzirya | Дата: 02.10.2018

Туризм – в кожен навчальний заклад

   27 вересня на базі КЗ «Оріхівський Будинок дитячої творчості» відбулися змагання «День туризму».
   Гімназійна команда «Авто-стоп» брала участь у фестивалі, що був присвячений міжнародному Дню туризму. Членами туристичної групи були такі гімназисти : Кульбак Анжеліка, Петрова Кристина, Манелюк Анна, Грицаєнко Руслан, Лисуненко Нікіта, Ємець Єлизавета. Команду підготувала вчитель фізичного виховання Лобинцева Вікторія Романівна. У жвавому ритмі, конкурс за конкурсом, протягом п’яти годин запеклої естафети з різними етапами, в яких взяло участь 10 команд, ми відвоювали перемогу.
    Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Оріхівської міської ради нагородив команду «Авто-стоп» у таких номінаціях :
1-І місце за кращий результат в номінації «Візитна картка команд».
2-І місце за кращий результат в конкурсі «Надання долікарської допомоги».
3-Подяка за участь у перемогу міському фестивалі, присвяченому Міжнародному Дню туризму.
  Від щирого серця гімназія бажає всім учасникам та організаторам фестивалю міцного здоров’я, спортивних перемог. 

ФОТОРЕПОРТАЖ

|: | © suzirya | Дата: 02.10.2018

5- А в КРАЄЗНАВЧОМУ МУЗЕЇ

  У рамках тижня національно-патріотичного виховання та з приводу Дня міста 20.09.2018 року гімназисти 5-А класу КЗ «Оріхівська гімназія №1 «Сузір’я» відвідали районний краєзнавчий музей міста Оріхів. Нас привітно зустріла екскурсовод Світлана Вікторівна Коваленко. У музеї учні дізналися багато цікавих фактів про виникнення рідного міста.  З’ясувалося, що день народження Оріхова - 19.02.1801 рік .
  Для нас було новиною, що спочатку наше рідне місто було селищем і називалося Оріхівська балка, а Оріхів  здобув статус міста першим у Запорізькій області.
За однією із версій, назва нашого міста походить від слова «горіх» , тому що навколо Оріхова росло багато цих плодових дерев. Та й легенд про це досить багато.  
  Наш екскурсовод Світлана Вікторівна розповіла про першого міського голову та показала  багато цікавих експонатів. Усі гімназисти 5- А класу та класний керівник Оксана Василівна із захопленням слухали розповідь про історію нашого міста. Ця екскурсія не лише цікава, але й повчальна. Ми всі пишаємося, що живемо у чарівному місті Оріхів!  Дякуємо, за чудово проведений час працівникам музею та класному керівнику!

ФОТОРЕПОРТАЖ

 Огієнко Дарья, 5- А клас

 

|: | © suzirya | Дата: 01.10.2018

Присяга президента гімназійного парламенту Козиря Миколи.

КЗ "Оріхівська гімназія №1 "Сузір'я" Оріхівської міської ради. 2018 р.

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 30.09.2018

Підготовка до захисту України –

обов’язок кожного громадянина

Про зустрічі з героями і нашими захисниками розповідає

учитель предмету "Захист Вітчизни", заступник директора з наукової роботи Аліна Миколаївна Карпій

Про враження від зустрічі читайте

у статті учениці 10-А класу Марини Ситник

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 30.09.2018

ТИЖДЕНЬ ЗНАНЬ З БЕЗПЕКИ ЖИТТЄЯДІЛЬНОСТІ

ЗВІТ (читати)

   

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 30.09.2018

Відкриваємо нові об’єкти міста

  Оріхів – це моє рідне місто. Я знаю в ньому майже кожен куточок, але жодного разу я не була в нашій пожежній частині. І нагода випала. 19 вересня я з моїми однокласниками здійснили екскурсію в пожежну частину.
  Радо нас зустрів пожежник - екскурсовод, який намагався детально розповісти про свій заклад. Спочатку ми побували в кімнаті, у якій приймаються виклики. Диспетчер розповідала про специфіку своєї роботи, а я слухала й розглядала карти зі старими та новими назвами вулиць.
  Потім відвідали актову залу, у якій проходять офіційні заходи. Прослухали про  кращих пожежників частини.
  Згодом ми познайомилися з автомобілями для гасіння пожежі, з їх оснащенням; мали змогу одягнути спецодяг пожежника; випробувати себе в ролі рятівника.
  Після побаченого й почутого кожен із нас глибше зрозумів важливість професії пожежника.
  Враження від побаченого й почутого переповнили наші серця.

 

Литвиненко Юлія, учениця 8-А класу

 

|: | © suzirya | Дата: 25.09.2018

18 вересня на меморіалі "Пам'ятаємо. Шануємо. Гордимося" відбувся традиційний Великий збір гімназії до Дня визволення міста Оріхова

  18 вересня. 8год.45хв. Святкова колона гімназистів 3-11-х класів вирушає до меморіалу «Пам’ятаємо.Шануємо.Гордимося.» на Великий збір до 75-річчя з Дня визволення рідного міста.

Рідне місто!
Тут лунає сміх!
Рідне місто!
Тут щасливі всі!
Рідне місто!
В майбутнє ми ідем!
З рідним містом кращу долю ми знайдем!

  Такими словами з відомої пісні «Рідне місто» Н. Валевської почали свято ведучі А. Глущенко та Б. Колісніченко  (гімназисти 11-Б класу).
     На свято завітали шановні гості:
Герасименко Сергій Михайлович – голова Оріхівської об’єднаної територіальної громади;
Дудніченко Каріна Василівна – голова Оріхівської районної ради;
Кулініч Антон Іванович – ветеран Другої світової війни, учасник бойових дій;
Ревуцький Іван Михайлович – голова Ради ветеранів Оріхівського району;
Хвостенко Володимир Вікторович – заступник військового комісара Оріхівського райвійськкомату.
  С. М. Герасименко привітав зі святом дітей, учителів, батьків, громадськість міста, закликав шанувати історію та берегти пам’ять про героїв-визволителів. Також нагородив Саветченка В.І., Ревуцького І.М. та Кулініча А.І. грамотами за вагомий внесок у справу виховання патріотизму, любові до України в підростаючого покоління.
  Володимир Ілліч Саветченко прочитав сторінки з історії визволення міста, представив штандарти військових формувань, що брали участь у боях за визволення Оріхова та Оріхівського району.
  На Великому зборі вперше прозвучав гімн Оріхова у виконанні гімназійного хору та солістів музичної студії А.Л. Лагоди. Представники від 7-их класів традиційно врочисто винесли корзини із квітами та разом з букетами поклали на меморіал. Дівчата 11-х класів   велично винесли Свічки пам’яті, поставили їх на гранітні плити і всі разом  ушанували героїв хвилиною мовчання.
    В образі України – матері виступила вчитель англійської мови, класний керівник 7-В класу Синчило І.А.  Її слова, тембр голосу пронизали всіх присутніх до глибини душі.
      Кожен гімназійний колектив приготував рідному місту побажання на яскравих аркушах і проголосив їх дружньо й голосно. Тож у фіналі меморіал заяскравів від різнокольорових кульок і лозунгів.
В організації та проведенні свята допомагали:
-    Оріхівська  міська рада;
-    Оріхівський центральний будинок культури;
-    Оріхівське ЖКГ.
Дякуємо за допомогу, підтримку і співпрацю!

Хай пісня лине в синь небес крилато,
У мирне небо хай зліта салют!
День визволення – це найкраще свято!
І на землі хай в мирі всі живуть!

ФОТОЗВІТ

Заступник директора з виховної роботи Гур’єва О.М.

|: | © suzirya | Дата: 25.09.2018

Спортивний феєрверк


   До Дня фізичної культури і спорту України 7 вересня в гімназії пройшло свято здорового способу життя і радості. З нагоди відзначення цього свята в гімназії почалася підготовка не лише дорослих, а й маленьких  спортсменів. До нього діти готувалися заздалегідь: вчили вірші, створювали проекти та презентації про відомих спортсменів України. Своє ставлення до здорового способу життя відобразили у малюнках.

План проведення тижня фізкультури та спорту (ознайомитися)

  Ранок розпочався дуже весело і жваво.  Учні завітали до гімназії у спортивній формі, подарувавши всім присутнім свої теплі усмішки.
  Учитель фізичної культури Лобинцева Вікторія Романівна розпочала свої привітання для молодшої ланки гімназистів, з позитивним настроєм розповіла про план на «Спортивний день». З цієї хвилини й розпочався наш веселий, жвавий ранок, який приніс купу вражень і незабутніх емоцій на весь навчальний рік.

   

 У початкових класах цей день розпочався спортивно-розважальним квестом «Фізкультуру люблять всі: і дорослі, і малі». Ранкова зарядка збадьорила і дітей і вчителів.
 Під час вітамінної перерви молодші гімназисти смакували сезонними фруктами. «Старти надій» згуртували гімназистів навколо трьох команд, які показували свою спритність у естафетах. Перемогла дружба.
  Від щирого серця дякуємо батькам, які прийшли підтримати своїх дітей у флешмобі «Тато, мама,  я  – спортивна сім’я». Приємно вразила активність батьків, які підтримували своїх дітей танцювальним запалом і позитивом.

   
   Гімназійна родина вчителів привітала своїх учнів «Спортивним флешмобом», від якого були в захваті всі. Ці емоції та враження ще надовго залишаться в нашій пам’яті.

ФОТОЗВІТ (199 світлин)

   Задоволення від цього дня отримали всі: діти, вчителі, батьки.
   Тож від щирого серця зичимо всій гімназійній родині здоров'я!

   І пам’ятайте, що у здоровому тілі - здоровий дух!

                                                            Педагог-організатор Вікторія Лобинцева

Враженнями діляться учасники:

5-А клас   6-А клас   8-Б клас   9-А клас   < ... Читати далі »

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 10.09.2018

Гімназисти у Лондоні 

   Лондон - столиця Великобританії. Однією з унікальних якостей Лондона є те, що він до цих пір утримує першість як найбільше місто Європи. Але місто значне не тільки розміром, але й своєю величчю, великою кількістю історичних об'єктів, мостами і палацами.
    

У місті є багато визначних місць, кожне з яких має свою важливу історію: Вестмінстерське абатство, Букінгемський Палац, Трафалгарська площа та сотні інших. Всі вони варті відвідин, крім того, не можна оминути увагою численні музеї та галереї, які є домом для безлічі унікальних витворів мистецтва різних напрямків. 
   Нам приємно було зануритись у атмосферу англійської мови, однак зважаючи на те, що місто є багатонаціональним, можна було почути безліч акцентів та варіантів вимови, що звісно додає місту своєрідного колориту.

   Лондон є привітним для усіх, хоча і не слід забувати про мінливу погоду. Вона така ж непередбачувана, як і місто. В один день мали досвід  відчути усі радощі дощу, снігу, а також сонечка.
    Пощастило відвідати всі чотири частини Лондона.
  У районі Сіті відвідали церкву Св. Пола, творіння початку XVIII століття. У районі Вестмінстер навпроти St James Park побували у  St James Palace, який з XVII по XIX століття був королівською резиденцією. На відстані 400 м від нього знаходиться Buckingham Palace, в якому пощастило побувати.
   Відвідали  Westminster Abbey - місце коронації англійських монархів і поховання великих англійців. Звичайно ж, побачили Біг Бен, який розташований навпроти Вестмінстерського абатства.
   Покаталися на «London Eye» - найбільшому в світі колесі огляду.
  British Museum - один з багатьох музеїв Британії, але той єдиний, який ніяк не можна було пропустити.
   Відвідали музей Madame Tussaud's - неймовірні враження!
   Прогулялися по Hyde Park - найбільшому і найвідомішому парку Лондона.
  Віндзорський замок — найстаріший і залюднений замок в світі, улюблена резиденція королеви Єлизавети II. Вічний символ англійської монархії, королівська резиденція з більш ніж 900-річною історією. В рамках екскурсії у нас була унікальна можливість не тільки побачити, але і відвідати цей прекрасний палац, побувати в королівських покоях і в каплиці Святого Георгія, подивитися на меморіал князю Альберту, побачити ляльковий будиночок королеви Мері, виставку королівського посуду і багато іншого.

  Лондон – місто контрастів. Ідучи по переповненій вулиці, можна потрапити до тихого і спокійного закутка в серці міста, а розглядаючи прохолодно скляну архітектуру хмарочосів, важко не звернути увагу на тисячі старих і неймовірно красивих будинків. Незважаючи на те, що англійці консервативні та стримані, на вихідних на площі CoventGarden побачили велику кількість диваків, які розважали публіку численними жартами та фокусами. Отже, наша подорож була неймовірно яскравою, цікавою та, звісно, непередбачуваною.

   Мабуть, саме через погоду, і місто, і люди не припиняють дивувати. Лондон потішив кожного з нас певною своєю стороною і  приємно здивував нас під час подорожі. Тому, хотілося б висловити подяку своїм батькам та організатору поїздки Синчило І.А. за таку мандрівку і заохотити кожного практикувати англійську мову.
 

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 05.09.2018

«З Україною в серці»

7 – А клас

   Перше вересня – урочистий та хвилюючий день у житті кожної дитини. Це День знань, який завжди відрізняється яскравістю вражень і переживань, новими надіями. День знань – це початок нового навчального року, старт нових здобутків, сміливих сподівань та звершень! «З Україною в серці» почали ми свій старт. «Всім серцем любіть Україну свою, - І вічні ми будемо з нею!» - писав поет Володимир Сосюра.Тож і ми віддамо частинку свого серця Україні зі словами «Я віддаю частинку свого серця Україні, тому що…» Бажаємо щоб цей рік приніс мирне небо і віру в добро, реалізацію творчих намірів і життєвих планів, додав сили та натхнення!

Учні 7 – А класу

Перший урок-роздум

   03.09 учні 9-Б класу обговорювали досить цікаву тему, а саме «Підтримуємо європейські цінності».  Кожен знайшов цікаву інформацію щодо європейських цінностей, також висловлювали своє ставлення та думку з цього приводу. Разом з класним керівником обговорювали, чи є у нас в Україні ці цінності, чи дотримується їх люди. Після завершення уроку кожен учень класу зробив висновки, дізнався щось нове та проаналізував, чи він підтримує європейські цінності.

Фотозвіт

Актив 9-Б класу

 

|: | © suzirya | Дата: 03.09.2018

Перший дзвоник 2018-2019 навчального року

     Барвиста осінь зустріла нас важливим, урочистим, незабутнім святом – Днем знань! Схвильовано радіють на  подвір’ї гімназисти, вчителі, батьки. Рясніють квіти, сяють посмішки. І друзі та однокласники поряд. Не шепочіть листочки, тихіше птахи! Чарівний годинник відлічує останні хвилини веселого, лагідного літа. Усі присутні чують його биття. Гімназійна родина на порозі подорожі у захоплюючу Країну Знань!
Свято Першого дзвоника цього навчального року називалося «Країна дитячих мрій». 737 гімназистів святковим парадом ввійшли до парку навчального закладу в супроводі класоводів та класних керівників. Їх гучними оплесками зустрічали батьки та вчителі.
     Перший дзвоник – це завжди хвилююча подія, особливо для наймолодших – першокласників, а також і для випускників-одинадцятикласників.  Маленькі іменинники сьогодні вперше переступили поріг незвичайної і дивної країни, де будуть навчатися протягом 12 років, зростатимуть і мужнітимуть. А випускники востаннє почули з перший дзвоник у гімназії, бо рік мине швидко і розлетяться вони , мов пташенята, по білому світу, щоб вчитися і працювати, щоб іти дорогами дорослого життя, дорогами своїх батьків і дідів, здійснювати свої мрії, творити свою Державу.
84 першокласники почали свій шлях у нашій гімназійній родині в супроводі класоводів Таран  Т.Г.,  Крат  Н.М. і Федорчук Ю.П., а завели їх на свято за руку випускники .
     У своєму виступі в.о. директора КЗ «Оріхівська гімназія №1 «Сузір’я” Н.С. Кудіна привітала першокласників і їх родини зі святом, адже діти НУШ  будуть навчатися по-новому. Наталія Степанівна наголосила: «Саме для вас створене сучасне освітнє середовище: ви будете сидіти за новенькими партами, які подарував депутат обласної ради Марич Геннадій Вікторович; проводити ранкові зустрічі на килимках, придбаних за кошти депутата обласної ради Авраменко Наталії Вікторівни; перебувати у світлих, затишних, комфортних класах, які відремонтували батьки. А випускників закликаю наслідувати своїх попередників, адже завдяки  успішній здачі ЗНО наша гімназія посіла 5-те місце у рейтингу шкіл Запорізької області . 34 випускника стали студентами вузів, 3- коледжів. Бажаю успішного навчального року, креативності, цілеспрямованості у досягненні мети. Колегам – невичерпної енергії, запалу, натхнення. Батькам – терпіння, батьківської мудрості, любові та підтримки дітей».
  Королева наук, гімназистка 11-Б класу, Цюрупович Катерина привітала гімназійну родину з початком навчального року, а першокласникам вручила чарівні ключі до Країни Знань. Це був не останній святковий подарунок для малюків! Випускники подарували кожному шкільне приладдя для роботи на уроках.
  Першокласники  прочитали вірші. А Евеліна, гімназистка 1-Б класу, з мамою – вчителькою української мови й літератури гімназії Ярмак А.С. привітала піснею.
Учителі теж попрацювали творчо, приготували для дітей вітальну пісню, і виконали її на святі всі разом.
  А ще виступала музична студія «Бешкетники»  (керівник Лагода А.Л.) з піснею «Десь по світу».
   І ось! Настала  довгоочикувана мить, з якої гімназія "Сузір’я"  почала  своє навчання.

 

Гімназисти 10-Б класу

 Покликав дзвоник, срібно продзвенів… у руках першокласниці Рижої В. і одинадцятикласника Дондика М. Звучання  завершилося сюрпризом: кольоровий дим розфарбував гімназійний парк і кульки зі словом «1 вересня» полетіли в небо .
Після свята діти, батьки, вчителі зробили багато незабутніх,  яскравих світлини на згадку у фотозоні «Лісова школа» й біля банера «Вітаємо. З Днем Знань 2018»

ФОТО
Ми знову разом і це – прекрасно! У добрий час, у добру путь!

Заступник директора  з виховної роботи
Гур’єва Ол ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 01.09.2018

Наша гордість - наші випускники!

 

Про випуск 2018 року читайте ТУТ

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 31.08.2018

Перше вересня – День знань в Україні

   1 вересня з давніх-давен – не просто початок осені. Для мільйонів школярів, їхніх батьків, а також для вчителів це справжнє свято – День знань – свято яскраве, емоційне, хвилююче.
    До нього готуються заздалегідь.

Початок нового  навчального року, здавалося б, звичайна щорічна подія, але для вчителів гімназії це нова сходинка до здійснення мрій, бажань, сподівань на досягнення певних результатів у новому освітньому просторі.
Навчання – це своєрідна праця, пов’язана з розумовою діяльністю, яка приносить результат. А праця фізична приносить насолоду та задоволення від спілкування. 
17 серпня гімназія була схожа на мурашник, де кожен виконував свою роботу завзято і з задоволенням.
Результат роботи – чистота подвір’я та клумб, яскравість барв вазонів. 
Учителі початкової школи по-справжньому підготувалися до зустрічі своїх вихованців у НУШ. Перший поверх завдяки великій праці техпрацівників перетворився в казкову країну, де можна подорожувати лабіринтами, пограти в «класики», пробігтися різнокольоровими східцями, навчитися математичним діям.
А найголовніший сюрприз для першачків – це новенькі парти, які допоміг придбати депутат обласної ради, випускник нашого навчально закладу, Марич Г.В.; оригінальні шафи-контейнери, в яких зберігається шкільне приладдя.

У світлих кімнатах учнів-першокласників зустрінуть класоводи: Крат Наталя Миколаївна, Таран Тетяна Григорівна, Федорчук Юлія Павлівна.
Н. В. Авраменко, депутат обласної ради, забезпечила килимками для кімнати відпочинку, де на них можна посидіти, пограти в ігри. У кімнаті можна розслабитись на диванчику, випробувати себе в ролі художника, малюючи на спеціальній стіні.
Було придбано ноутбуки, проектори, фліпчарти, ламінатор.
Свій внесок у підготовку нового навчального року зробили й працівники їдальні: сушили яблука, груші, липу, консервували вишні, абрикоси для смачних та корисних напоїв.
Незвичайні лавки у вигляді набору різнокольорових олівців, подаровані нашим випускником Морозом С. А., прикрашають ґанок.
Гімназія до початку нового навчального року готова!

ФОТОЗВІТ


    Бажаю усім, хто причетний до навчанні та виховання нового покоління українців, натхнення, терпіння, впевненості в реалізації задуманого.

Завітайте до нас 1 вересня о 9:00 ранку і самі все побачите!

Ласкаво просимо!

В.о. директора гімназії Наталія Степанівна Кудіна
 

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 24.08.2018

ДО УВАГИ БАТЬКІВ

     Шановні батьки!

До початку навчального року залишилося 17 днів.

   У нас були доволі тривалі літні канікули. І зрозуміло, що вже зараз дітям потрібно налагоджувати режим дня. Бо у вересні місяці їм прийдеться рано вставати, йти до гімназії, вчити уроки. Звичайно, є проблема дотримуватися режиму дня. Тому рекомендую уже зараз відлагоджувати режим.

Як привчити дитину до правильного режиму сну перед школою (матеріали на сайті 24tv.ua)

   Ще не менш важливим є допомога дітям хоча б частково повернутися до повторення вивченого матеріалу, щоб розвантажити їх протягом перших днів навчання. Але все потрібно робити помірковано. Година часу в день на повторення є достатньою. Варто повторити математичні дії, читати та переказувати художню літературу, завчити вірші, згадати словникові слова та вивчені англійські слова.

  Сподіваюся, що в тісній співпраці вчителів та батьків діти краще подолають адаптаційний період початку навчального року.

В.о. директора гімназії Наталія Степанівна Кудіна

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 13.08.2018

Традиційний збір

гімназистів

30 серпня 2018 року 

о 9:00

З собою мати гарний настрій, аркуш, ручку, посмішку.
Форма одягу довільна. Збір біля ґанку.

|: | © suzirya01orikhiv | Дата: 01.08.2018