Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 51 52 53 54 55 ... 75 76 »
|: | © suzirya | Дата: 25.04.2018

Місячник Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом

  З метою  профілактики захворювань на туберкульоз серед гімназистів 5-9 класів у рамках місячника, присвяченого Всесвітньому  дню боротьби з туберкульозом,  на уроках «Основи здоров’я » вчителями та лікарем освітнього закладу були проведені інформаційно-просвітницькі заходи:
- інформаційні хвилинки «Все про туберкульоз»;
- уроки - лекції  «Причини та наслідки захворювання на туберкульоз»;
- перегляд відеофільмів «Туберкульоз і суспільство»;
- виставка малюнків «Палочка Коха»;
-  проекти:  «Моє здоров’я у моїх руках», «Ні! Шкідливим звичкам».

Фотозвіт

Я.І.Юйкова
В.В. Наріжна

 

|: | © suzirya | Дата: 23.04.2018

Післямова...

     Нещодавно в нашій гімназії відбулося гучне свято  під гаслом «Тиждень гімназії». Щодня  відбувалося щось неймовірне!
10.04 - кожен клас презентував своє шкільне життя у вигляді відеопрезентації.
12.04 - урочиста лінійка, на якій нагороджувалися як учні так і вчителі.    
    А ось і найголовніша цьогорічна подія у житті не тільки учнів, а й гімназії загалом! 13-го квітня відбувся  «Гімназійний Майдан», який мали змогу відвідати не тільки учні та вчителі, а й батьки.
    На Майдані ми взяли  участь у приготуванні та продажі  українських кулінарних виробів, солодощів та сувенірів, показали свої творчі  роботи на виставці. Також навчали учнів робити    оригамі. Працювали «Магічний салон», «Кінозал», «Фотосалон», «Перукарня та манікюр». А для хлопців  влаштували силові змагання. Більша частина гімназистів  взяла  активну участь у заходах тижня гімназії.           
     Від  імені 9-В класу хочу сказати спасибі всім за чудове свято! 

                                                                Дубяга Анастасія, учениця 9-В класу

      

    Цьогорічний тиждень гімназії, на мою думку, видався особливим та набагато цікавішим, ніж це було раніше. Гадаю, “найяскравішим” днем була саме п'ятниця. Ярмарок, різноманітні конкурси, а також “Dance club” - ось що очікувало на гімназистів. 
Сподобалось, що на другому поверсі було, як ніколи, шумно та пахло їжею. Від кексів до вареників - чималенький асортимент! Частина гімназистів продавала їжу, дехто - вироби, аксесуари, виготовлені власноруч. Все виглядало неначе в американському фільмі про школу!
    На третьому поверсі було не менш захопливо: всі охочі могли дізнатись своє майбутнє, наприклад,  за допомогою ворожіння, або ж відвідати у танцювальний клуб, організований одинадцятикласниками, та потанцювати під сучасні популярні пісні.
   На мою думку, у п'ятницю була дійсно святкова атмосфера. Було б добре, аби подібні заходи під час тижня гімназії стали традицією.

Маланіна Ксенія, 11-А клас.

   Другий поверх був заповнений різноманітними торговими лавками. Всі столи ломилися від різних смаколиків, виготовлених власноруч. Мені дуже сподобалося.

   Але не вистачало музики на перервах. На третьому поверсі мені сподобалось найбільше, бо була сучасна музика.

Клименко Жасміна

   Після тижня гімназії в мене залишилися приємні враження. Протягом чотирьох днів організатори проводили різноманітні заходи, які розбавляли сірі будні гімназії. Найбільше сподобалась ярмарка. Дякую за проведення.

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 21.04.2018

Розважальний захід «Гімназійний Майдан -2018»

  На Майдані, який відбувся 13.04.18р.,  був задіяний кожен гімназист 5-11-х класів.  Торгували,  купували , розважались, грали в ігри, передбачували долю, танцювали, слухали музику , відвідували галерею , змагалися (у силі, стріляли у тирі, діставали приз на канаті), робили фото, святкові зачіски і заплітали коси, створювали оригамі, наносили татуювання й аквагрим…Гімназія гула як вулик!!

Гімназійний Майдан
Перший поверх
Центр релаксації у БІЦі
Кінозал (6-А клас)
Спортивний зал:
Тир
Приз на канаті
Силові змагання

Другий поверх
Український ярмарок
Ярмарок солодощів
Ярмарок сувенірів
Майстер-клас з оригамі
Галерея (у 9-В класі)
Салон краси (у 6-В класі)
Фотосалон (у 10-Б класі)
Лотерея «Щасливий номер» (біля 5-Б класу)

Третій поверх
Магічний салон «Friday 13»  (9-Б клас)
Ігровий центр (8-Б клас)
Танцювальний клуб (11-ті класи)

Кожен напрямок рекламував свої послуги й товари 

на дошці оголошень з 10-го квітня до 13-го.

Кінозал (адміністратор - Короєд О.І.)


ТИР (тренер-снайпер Савєтченко В.І.) фотозвіт
ЯРМАРОК СОЛОДОЩІВ (головний кондитер Гаращенко А.П.)

 
фотозвіт
УКРАЇНСЬКИЙ ЯРМАРОК (господиня Глинянко І.В.)

 
фотозвіт
ГАЛЕРЕЯ (головна майстриня Зєнцова А.В.)
ЯРМАРОК СУВЕНІРІВ (менеджер з продажу Дибко С.А.)


фотозвіт
Салон краси «SALOON» (Власник – Синчило І.А., головний адміністратор  Юйкова Я.І.)

 
фотозвіт
ІГРОВИЙ ЦЕНТР ( Бізнес-вумен Пріщенко О.Л.; брокер – Чиж А.)

фотозвіт
МАГІЧНИЙ САЛОН «П’ятниця 13» (головна шаманка - Гур`єва О.М.)

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 20.04.2018

«Наша гордість» - свято розумних і талановитих

  Обдаровані діти гімназії «Сузір’я» - надія Запорізького краю – гордість України. Саме ці слова стали педагогічним кредо вчителів гімназії  в роботі з обдарованими та здібними учнями. Інколи педагогів порівнюють з робітниками  в  полі, які золоті  зерна дитячої обдарованості вирощують і доглядають заради майбутнього України. Підсумком такої праці щорічно є свято « Наша гордість». Наше гімназійне свято – це свято Інтелекту, Обдарованості й Таланту, на якому ми відзначаємо учнів, які показали високий рівень знань, захищали честь району та стали переможцями й призерами обласних, районних  олімпіад  з базових дисциплін, конкурсу науково-дослідницьких робіт Малої Академії наук, інших інтелектуальних та творчих конкурсів. Вшановуємо працю вчителів, які взяли на свої плечі непростий обов’язок ростити обдарованість і справилися з ним якнайкраще. Саме 12 квітня гімназія замайоріла різнобарвними кульками, засяяла від святково прикрашених коридорів та засвітилася від усмішок усієї гімназійної родини. Вальс у виконанні Дейнеги Д.та Рижої Р. своїми акордами сповістив про початок урочистостей. Ведучі запросили всіх присутніх приєднатися до  святкування і за традицією залунав гімн гімназії
   «Наша гімназія», який залишається і завжди буде   візитною карткою освітнього закладу. У своїй промові виконуюча обов’язки директора гімназії Кудіна Н.С. привітала всіх присутніх зі святом, побажала успіхів та перемог, а також оголосила про вручення щорічної одноразової стипендії учням, чиї досягнення, за рішенням педагогічної ради, визнано найвищими. В 2018 році  стипендію отримали: Піхуля Ольга (11-А клас), Маланіна Ксенія (11-А клас), Носенко Анна (10-А клас). Не встигли вщухнути оплески, як увесь зал із завмиранням серця зустрічав Зевса зі своїми помічницями, які запросили всіх присутніх  до Олімпу, на вручення відзнак за високі результати та перемоги. У нагороджені брали участь і запрошені почесні гості – це  Оріхівський міський голова Герасименко С.М., начальник відділу освіти, молоді та спорту  виконкому Оріхівської  міської ради Прищенко Т.К., директор підрозділу «Агротех» Марич С.Г. Сьогодні шістдесят чотири гімназисти нагороджені грамотами та цінними подарунками, четверо педагогів грамотами міської ради, шестеро – грамотами відділу освіти, молоді та спорту Оріхівської міської ради, 13 вчителів –  грамотами гімназії. Кульмінацією свята став феєричний подарунок, який освітив своїми вогнями все навкруги і запалив в серцях присутніх впевненість у подальших перемогах гімназистів. Як символ єдності гімназійної родини ведучі запросили всіх присутніх на запальний флешмоб. Яскраві урочистості змінив не менш яскравий концерт артистів Запорізької філармонії, який не залишив байдужими присутніх вчителів, гімназистів, батьків і залишив по собі присмак естетичної насолоди.
  Гімназія «Сузір’я»  – це флагман освіти району і саме  свято «Наша гордість»  допомагає розкрити приховані можливості учнів, розвивати таланти гімназистів, мотивувати їх до пізнання нового, незвіданого, прагнути до перемоги.  Гімназійне свято – це вшанування педагогів, що неспокоєм душі, горінням серця запалили бажання знань і таланту своїх учнів, а ще ми впевнені, що обдарованість скрізь потрібна і завжди знайде місце під сонцем.

... Читати далі »
|: | © suzirya | Дата: 19.04.2018

Свято спритності й здоров’я

  Спортивне свято – це свято здоров’я, тому в Оріхівській гімназії № 1 «Сузір’я»  спортивні змагання завжди відбувалися з великою радістю і очікуванням. Ось і в рамках тижня гімназії відбулося спортивне свято  між учнями 2 – А та 2 – В класів, які підготував і провів учитель Соломонов Віталій Юхимович. Сценарій змагання був розроблений з урахуванням того, щоб і глядачі, і учасники отримали від свята тільки позитивні емоції та задоволення. Завчасно був прикрашений спортивний зал, підготовлено інвентар до спортивних ігор, підібрані естафети для учасників.
  Команди «Силачі» та «Спартанці» приготували привітання суперникам та гасло. Гімназисти змагалися в естафетах, де проявили майстерність у володінні футбольними, баскетбольними та тенісними м’ячами, а також демонстрували свою швидкість, спритність, координацію, влучність та швидкісно-силові якості. Самі назви естафет дарували посмішку і гарний настрій: «Пінгвіни з м’ячем», «Саджання картоплі», «Козацький хокей» та інші.

  Кожен, хто був учасником або вболівальником, отримав заряд бадьорості й зміцнив своє здоров’я. Переможених і переможців серед учасників не було. Результати змагань свідчать про те, що всі діти дружать з фізкультурою та спортом. Тому ми бажаємо всім здоров’я та добра! До нових зустрічей.

Матеріал підготувала класовод 2-А класу Плєшкова Н. М

|: | © suzirya | Дата: 18.04.2018

Ми - гімназисти

  У   вівторок, 11 квітня,  відбулася знакова подія для першокласників «Сузір’я» - вони стали гімназистами.
  У рамках Тижня гімназії  пройшло свято «Ми – гімназисти».
  Святково прикрашена  зала разом із присутніми в ній гостями та батьками чекала на головних учасників  свята – учнів перших класів. А в цей час йшли останні приготування: дівчата поправляли банти і блузки, хлопці  -  краватки та піджаки, а класоводи хвилювалися, наче це для них було вперше. І ось  момент істини настав – під звуки фанфар першокласники урочисто зайшли до зали.
  Після того, як ведучі, одинадцятикласники  Шкрьоба Настя і Дерновий Сергій оголосили свято відкритим, до присутніх у  з вітальним словом  звернулася виконуюча обов’язки директора гімназії Наталія Степанівна Кудіна. Вона привітала майбутніх гімназистів зі святом, а також нагородила почесними відзнаками активних учасників  та переможців конкурсів серед гімназистів молодшої ланки. Грамоти отримали гімназисти: Петров Глєб, Дяченко Єва (4-А), Глувко Ксенія (3-А), Мартинко Каміла (3-Б).
  Після виступу Наталії Степанівни винуватців свята запросили на сцену, де вони урочисто промовили клятву гімназиста та отримали Посвідчення  з рук виконуючої обов’язки директора гімназії, заступника директора з навчально-виховної роботи Чабан Тетяни Михайлівни, заступника директора з науково-методичної роботи Карпій Аліни Миколаївни. Право прикріпити першокласникам  значки   «Сузір’я» було надано членам гімназійного парламенту.
  Юних гімназистів вітали як представники перших класів (танцем  у виконанні учня 1-А класу Дейнеги Данила та його партнерки Рижої  Вікторії, піснями, які  виконали Молоткова Нана, Жидков Сергій з 1 Б класу,  Оніщенко Маргарита  й  Щербина  Даша   з 1-А класу,  а також  віршами, продекламованими  Черновою Ксенією, Песчанським Марком, Кононенко Альоною, Бєкарєвич  Настею та Васіл’євою  Крістіною з 1-В класу  ), так і їх старші товариші з 4-А класу з піснею і танцем, які виконали Лісаченко Ліза, Молоткова Софія, Лагода Василіса та  Огієнко Даша.
  Спортивне привітання юні гімназисти отримали від учасників гімнастичного гуртка під керівництвом Лобинцевої Вікторії Романівни. Цікавим  для дітей було звернення Королеви наук Маланіної Ксенії (11-А клас), яка побажала головним героям свята успіхів у навчанні, творчих звершень і вручила їм Кодекс честі гімназиста.
  Завершилися урочистості  сюрпризом  -  танцювальним флеш-мобом та солодкими подарунками.
  Діти були у захваті від свята, яке запам’ятається їм на все життя!
(Всіх, хто прочитав цей матеріал, запрошуємо переглянути незабутні   моменти, збережені у фотографіях і відео, і поринути в атмосферу добра і дружби, які панували  на святі.) Відео 1, Відео 2.

Матеріал підготувала класовод 1-В класу
Пакета Олена Олександрівна

|: | © suzirya | Дата: 18.04.2018

Відеоперерви «Цікавий світ гімназійного життя» - 10.04.18

  Кожен класний колектив підготував відео, презентації, газети про своє гімназійне життя. В цей день на перервах демонструвались творчі роботи  1-11-х класів. Кожен перегляд супроводжувався оплесками, яскравими емоціями, цікавими коментаріями…

Переглянути матеріали можна за посиланнями:

Книжково-бібліотечні пригоди (презентація БІЦу)

1-А клас1-Б клас2-А клас2-Б клас, 2 -В клас, 3-А клас3-Б клас3-В клас

4-А клас, 4-Б клас,   Група продовженого дня

5-А клас5-Б клас6-А клас6-Б клас6-В клас

7-А клас7-Б клас7-В клас8-А клас8-Б клас

9-А клас9-Б клас9-В клас

10-А клас10-Б клас ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 18.04.2018

|: | © suzirya | Дата: 10.04.2018

До уваги вчителів, гімназистів, батьків!

|: | © suzirya | Дата: 06.04.2018

Мандри у пізнавальний світ

Міжнародний день дитячої книги - це свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Відзначається (починаючи з 1967 року) 2 квітня - в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена. Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь Землі. Читати далі на блозі "Бібліоград "Сузір`я"
|: | © suzirya | Дата: 03.04.2018

«Великодній кошик»

  З 26.03.18 по 29.03.18 в гімназії пройшла Акція «Великодній кошик захиснику України». Кожен класний колектив зробив свій внесок у благодійну справу.

  До Великоднього кошика поклали цукерки, горіхи, печиво, мед, чай, каву, ліки і засоби особистої гігієни. А ще написали листи, намалювали малюнки,зробили подарунки своїми руками.

  Звичайно, такого велетенського кошика не знайшлося, тому кожен оформив святково свій подарунок і отримали ось таку Великодню гору.

  Великодні подарунки від гімназистів були передані волонтеру МірошніченкоО.О.

  Хай Бог береже Вас! Хай наші подарунки додають вам  захисники сили, тепло у холодну днину, усмішку на ваші серйозні обличчя і віру, яка передається нам!
Слава Україні! Героям слава!

Центр вих.роботи

|: | © suzirya | Дата: 03.04.2018

Педагогіка в тренді

  Щороку в стіни рідної гімназії поверються її учні. Дуже приємно зустрічати майбутніх вчителів серед числа випускників минулих років. Протягом березня в гімназії проходила педагогічну  практику Цатава Тетяна Віталіївна, студентка 4 курсу філологічного факультету Запорізького національного університету. Тетяна навчалася в гімназії 2004- 2013 роки - саме цей період свого життя вона згадує із задоволенням. Після випуску з рідної Альма - матер майбутня вчителька вступила до Запорізького педагогічного коледжу де й отримала диплом молодшого спеціаліста за спеціальністю  вчитель початкових класів та іноземної мови. За покликанням долі та з легкої руки своїх вчителів англійської мови Сєліванової Оксани Василівни та Саєнко Олени Миколаївни Тетяна обрала іноземну філологію. На своєму першому уроці в рідній гімназії Тетяна Василівна неабияк хвилювалася,але учні із захватом слухали молоду вчительку. Діалоги, лексичні ігри, граматичні вправи закружляли дітвору у вихорі англійської мови. Колеги, присутні на уроці, схвальними відгуками підтримали молодого педагога та побажали впевнених кроків та успіхів на педагогічній ниві.

|: | © suzirya | Дата: 03.04.2018

Весна іде,весна іде.
Весну вітайте, діти,
Пташиний спів вона несе,
Тепло та перші квіти.

    Ми так  чекаємо теплих весняних днів, щоб принесли з собою перші яскраві сонячні промені, зелені листочки та чудовий настрій. Щоб повернулися з півдня невтомні мандрівники — птахи — і зачарували нас своїм чудовим співом.
    22 березня для учнів 4-А і 4-Б класів було проведено свято зустрічі весни та крилатих мандрівників - «Птахи нам на крилах весну принесли». Традиційно вісниками весни є тендітні первоцвіти  й, звичайно, пернаті друзі, які повертаючись із вирію, несуть весну на крилах.
    В гості до дітей завітали Весна зі своїми братами Березнем, Квітнем, Травнем та юннати. Вони розповіли учням про видове різноманіття перелітних птахів рідного краю, їхнє значення та практичну цінність у житті людини. Брати місяці підготували загадки, а Весна конкурс знавців прислів’їв та приказок про тваринний та рослинний світ. Підготували зустріч вчителі біології Короєд О.І., Ляшенко Л.М. та учні : Чаричанський Д. (8–А), Сулиз Д. (7-В), Чайка Є., Галчанська А., Студєннікова Н., Середа С. (7-Б), Литвиненко Ю., Мелешко Є., Дикун І. (7-А), Рогов Д. (6-В), Гаращенко А., Ліннік  М. (6-А).

 

|: | © suzirya | Дата: 29.03.2018

Здоровим бути модно!

   Здоров’я дітей – одне з основних джерел щастя, радості й повноцінного життя батьків, учителів, суспільства загалом. Для нашої гімназії актуальним і повсякчасним питанням, пов’язаним із майбутнім життям гімназистів, є збереження і зміцнення їх здоров’я. Пропаганді і поширенню здорового способу життя серед гімназистів був присвячений Тиждень здоров'я (19-23 березня 2018 р.)

Години спілкування

   

Зустріч з волонтерами команди «Берегиня»

 

Діє програма «Здоров’я дітей - здоров’я нації»

 

       Здоровим бути здорово! Ще більше фото і 7 відео: ТУТ   

     

|: | © suzirya | Дата: 25.03.2018

Берегти довкілля і природу -

завдання кожного з нас !

У нашій державі постало питання про сортування сміття. І кожен свідомий громадянин повинен до цього привчатися, адже, навіть сміття може принести користь. У гімназії знають про користь пластикових кришок і неодноразово брали участь в Акціях по їх збору. У закладі розміщені контейнери. (Фото). 

Закликаємо до вирішення проблем – екологічної та соціальної!

 

  

   

Центр виховної роботи

|: | © suzirya | Дата: 22.03.2018

Книжковий світ, то особливий світ.
Він, як магніт, притягує до себе.

  Під таким девізом з 12 по 16 березня 2018 року пройшов Всеукраїнський тиждень дитячого читання в КЗ "Оріхівська гімназія №1 "Сузір'я". Традиційні весняні "книжкові іменини" відзначають всі: письменники і поети, читачі і бібліотекарі, всі, хто любить, шанує і береже книгу.

Про всі заходи п'яти днів тижня читайте на блозі "Бібліоград "Сузір'я"

|: | © suzirya | Дата: 21.03.2018

Весела перерва

        19 березня в стінах нашої гімназії робочий тиждень  розпочався з динамічних перерв  для початкової ланки.

       

 

 

 

Музичні руханки проходили  жваво і весело за допомогою наших помічників Мікі Мауса – Качан Валерії та Міньона – Шкрьоби Анастасії.

       Гарного настрою та успіхів у навчанні!

Спостерігайте за нами ТУТ

|: | © suzirya | Дата: 20.03.2018

ІІ етап

Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура")

  15 березня  у комунальному закладі "Оріхівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №5  проходив ІІ етап  «Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гра "Сокіл" ("Джура")».
  У змаганнях взяли участь 4 команди навчальних закладів Оріхівщини, а саме: КЗ «Оріхівська гімназія №1 «Сузір’я», КЗ «Оріхівський НВК № 2 ім. академіка В.А. Лазаряна»; КЗ «Оріхівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №5 та КЗ «Нестерянська СР ЗОШ І-ІІІ ступенів».
  Програма другого етапу змагань передбачала такі випробування:  «Візитка» (творчо-мистецьке представлення рою); «Стрільба з пневматичної гвинтівки»; цікавим і важливим виявився конкурс звітів про «Добре діло», в якому навчальні заклади представляли свою благодійну чи волонтерську діяльність протягом навчального року, та «Перетягування линви».
  Команду КЗ «Оріхівська гімназія №1 «Сузір’я»,  представляв рій «Патріоти», до складу якого увійшли кращі гімназисти 10-их класів , а саме:


В загальному заліку рій «Патріоти» вибороли І - місце.
Щиро вітаємо з перемогою наших гімназистів.

Я.І. Юйкова, вчитель математики
В.І. Савєтченко,  викладач предмета «Захист Вітчизни»

Фоторепортаж

|: | © suzirya | Дата: 16.03.2018