Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2018 » Травень » 11 » Гімназисти - слухачі лекції з шекспірознавства «Spaces for Shakespeare»
10:17
Гімназисти - слухачі лекції з шекспірознавства «Spaces for Shakespeare»

Гімназисти - слухачі лекції з шекспірознавства «Spaces for Shakespeare»

  «Шекспірівські дні в Україні» -  масштабний проект, який зацікавив людей у дев’яти областях України. У ньому беруть участь науковці, театрали, студенти та учні старших класів.
  «Шекспірівські дні» включають у себе цілий ряд різноманітних заходів: театральні постановки, конкурси, обговорення фільмів та лекції.
  Однією із завершальних подій цього монументального заходу була лекція Майкла Добсона, професора Шекспірівських студій, доктора Шекспірівського інституту у Стретфорду-на-Ейвоні, Велика Британія. Гімназистка - переможниця конкурсу «Мультимедійний Шекспір-2018» - Піхуля Ольга,переможниця МАН-2018 (ІІ місце, англійська мова) Маланіна Ксенія та їх керівники Сєліванова О.В.,Синчило І.А. отримали запрошення прослухати лекцію відомого шекспірознавця. Лекція мала назву «Spaces for Shakespeare». Під час лекції професор Добсон показав найвідоміші театри Шекспіра, розповів їх коротку історію створення, труднощі, з якими зіткнулись актори і режисери. Поділився він і враженнями від недавно побаченої п’єси «Гамлет» в Івано-Франківську. Професор Добсон має досить цікаву сімейну історію, бо його дід  досліджував роботи Шекспра, а його найкращою роллю був Привид із «Гамлета». Лекція була змістовною і цікавою, а відомий англійський гумор створив неперевершену атмосферу, після якої розумієш, що інтерес до творчості Барда не зник і ніколи не зникне.

Піхуля Ольга, учениця 11- А класу

  Хто такий Вільям Шекспір і що ви про нього знаєте? Гадаю, якщо поставити таке питання середньостатистичному перехожому, то ця людина розповість деякі загальновідомі факти про драматурга, а також ,можливо, зможе назвати деякі назви його творів. А ось Майкл Добсон, видатний шекспірознавець, і без будь-яких запитань зможе розповісти все , та навіть більше про «національного поета Англії».


 

  У понеділок, 7 травня, учні 11- А класу Піхуля О. та Маланіна К.  разом зі своїми вчителями Сєлівановою Оксаною Василівною та  Синчило Іриною Анатоліївною  побували у стінах КПУ, а також були слухачами лекції з шекспірознавства «Spaces for Shakespeare». Перш за все, нам, а також іншим учасникам та учасницям даного заходу, влаштували міні-екскурсію університетом і показали багато всього, від добре оснащених (у технічному плані) аудиторій до басейну. Але у центрі нашої уваги була лекція. Хочу зазначити, що професор Майкл Добсон вміє зацікавити слухачів: факти він «розбавляв» дотепними та доречними жартами, які точно нікого не залишили байдужими. Варто додати, що даний захід став прекрасною нагодою насолодитись чудовою англійською та поспілкуватись власне із носієм цієї мови.
  На мою думку, такі лекції є надзвичайно цікавими та корисними, адже допомагають розширити кругозір та використати знання іноземної мови на практиці.

Маланіна Ксенія, учениця 11-А класу

|: | © : suzirya