Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 56 57 58 59 60 ... 75 76 »

До уваги батьків та гімназистів!

Осінні канікули закінчуються...

У четвер, 2 листопада 2017 року,

розпочинається друга частина

першого семестру.

Навчальні заняття проводитимуться

згідно з розкладом.

|: | © suzirya | Дата: 31.10.2017

Газета "Вісник" за вересень-жовтень 2017-2018 н.р.

|: | © suzirya | Дата: 30.10.2017

 Гімназійна книжкова толока

Осінні канікули, дощова погода,

а читачі поспішали до читального залу гімназійного БІЦу

на зустріч зі справжньою письменницею - Мариною Павленко.

Її книгами зачитувалися, презентували на "Книгоманії",

вивчали на уроках української літератури.

Читати повністю на блозі "Бібліоград "Сузір`я"

|: | © suzirya | Дата: 30.10.2017

Пригоди в Італії

  «Я не шукаю. Я знаходжу», – говорив великий Пабло Пікассо. Ось і ми, гімназисти Оріхівської гімназії, продовжуємо відкривати для себе  країни  Європи. Ми уже побували у Польщі, Австрії, Чехії, Німеччині, Угорщині, Франції. Цього разу відкривали для себе Угорщину та Італію.
  Будапешт — головний культурний осередок Угорщини, тут розташовані головні національні театри, музеї, мистецькі заклади освіти, інші культурні заклади тощо. Столиця на Дунаї являє собою суміш старовини і сучасності, високого мистецтва і кічу. Це місто художників і цінителів мистецтва. Нічний Будапешт та прогулянка по Дунаю на кораблику дійсно вражаючі! Неймовірні відчуття, незабутні емоції! З ранку пішохідна екскурсія  Будапештом. У нього якась своя, абсолютно непередавана атмосфера невимушеності. Історичні будівлі сусідять із зовсім новими будівлями, а величезні багатоповерхові готелі височіють біля знаменитих творінь, не підвладних часу.
  Подібні контрасти іноді створюють таку собі «прострацію у часі», і ти вже не бачиш ні готелів, ні стоянок, ні магазинів, ні ресторанів — тільки старовинну історичну будівлю, біля якої стоїш, високо задерши голову і мружачись від сонця.
  Відвідали Varosliget — знаменитий парк у Будапешті який по праву вважається найулюбленішим місцем відпочинку не тільки туристів, але й місцевих жителів.
Побачили Церкву Святого Матьяша і Рибацький Бастіон. Про це місце  можна говорити вічно. Підкорило. Зачарувало. Закохало в себе назавжди. Головна церква міста, зведена в  готичному стилі, була заснована в XIII столітті, потім перебудована в мечеть, пізніше перебувала під францисканцями та єзуїтами, поки в результаті не перейшла назад у володіння уряду Угорщини.
  На головній площі міста, Площі Героїв, яку ми теж відвідали, ліворуч стоїть музей образотворчих мистецтв де виставляють не угорських, а зарубіжних художників. Замок Вайдахуняд – новий замок, його будівництво було завершене тільки 1908 року, тому середньовічні змови, чвари і конфлікти між главами держави оминули його. Суміш стилів – бароко, ренесанс, готика – допомагає замку набути поволоки тієї старовини, якої він, по суті, позбавлений. Він прекрасний і чудовий, незважаючи на відсутність багатої історії і всіляких легенд, якими можуть похвалитися інші його «побратими».
  Зовні будівля мені нагадала трансільванський замок Бран. Подивившись потім у путівнику, дізналися, що він не просто нагадує, але безліч елементів дійсно було запозичено у нього. Зараз у Вайдахуняді розташовується сільськогосподарський музей.
Після дводенної екскурсії Будапештом поїхали до Італії. Немов загадкова картина художника, Італія манить, притягує туристів яскравим сонцем, пишністю архітектури, чистотою вулиць, дружелюбним ставленням до туристів. Батьківщина знаменитих художників і талановитих учених, які змінили порядок світу, дім найбільшій кількості об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і калейдоскоп чарівних пейзажів – Белла Італія! Від одних назв Рим, Ватікан, Венеція  паморочиться голова. Багата культурна спадщина, м’який клімат і Середземне море роблять Італію вкрай привабливим місцем відпочинку для туристів всіх категорій. У цій європейській країні можна побачити величні історичні пам’ятники, що дійшли до нас з часів Римської імперії, Середньовіччя та епохи Відродження. Велика частина з них носить релігійний характер і складається з цілої плеяди кафедральних соборів, церков і каплиць. Як один із законодавців мод, Італія наповнена численними бутиками, в яких можна придбати брендовий одяг популярних Модних Будинків. Місцеві кафе і ресторани пропонують своїм відвідувачам величезну кількість макаронних страв, кілька десятків видів піц і приголомшливо смачну  натуральну каву. У країні функціонує велика кількість музеїв, в колекціях яких можна зустріти полотна всесвітньо відомих художників.
  Римський Колізей у програмі туру. Одна з найбільш впізнаваних пам’яток Італії – найбільший залишок старовини, типовий амфітеатр, технічне диво, втілення архітектурного переваги, постійний доказ пишності та жорстокості римського світу – Колізей був дубльований незліченну кількість разів у різних містах світу, але так і залишається одним з кращих місць для відвідування в Італії.


  Відвідали Ватикан. Хоча Ватикан – повністю окрема держава, доступ до його чудових пам’ятників можна отримати тільки через Рим. Тут ми побачили Собор Св. Пе ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 30.10.2017

Дитячі враження від подорожей

  «З чого розпочати свою розповідь?» - розмірковувала я. Так хочеться передати колорит, красу  та враження від подорожі, а почну з тих важливих, на мою думку, і так пов’язаних між собою епізодів гімназійного життя.
  В цьому навчальному році перший урок в гімназії пройшов під назвою Україна – це Європа. Віртуальна подорож рідною країною, історичні особливості – все мало своє продовження. Ніхто й гадки не мав у вересні , що на осінніх канікулах ми, семиклассники, на власні очі переконаємося, що Україна – Європейська держава.
  Спільний виховний захід  під назвою «Козацькому роду нема переводу» не тільки зблизив нас ,однолітків, а й започаткував традицію спільних подорожей рідною країною. Під час заходу ми пізнавали історію написання українських пісень, знайомилися з козацьким устроєм, а ще й демонстрували свої таланти. Маршрут, який ми обрали називався «Замки Поділля». Власне пролягав він мальовничими буковинськими селами,  середньовічними містами Кам’янець-Подільський, Хотин, Чернівці і звичайно не оминув увагою й обласний центр - Хмельницький.
  Наша подорож розпочалася зі старовинного буковинського міста Хотин.
  Хотин – це запеклі війни, великі повстання, славетні перемоги та страшні поразки, це історія жорстоких битв за володіння могутньою фортецею. Вже не одне століття свідком історичних подій є Хотинська фортеця, яка, до слова, входить до рейтингу «Сім чудес України».   Саме фортеця радо відкрила перед нами свою браму. Навіть легкі сльози дощу не змогли зіпсувати враження від середньовічної споруди, а цікава,неперевершена розповідь екскурсовода додала нам впевненості  в містичних таємницях історико - архітектурного комплексу.
  Наша подорож тривала до найромантичнішого міста Буковини –Чернівців. Саме Чернівці називають «маленький Париж». В цьому нас переконала і  прогулянка найромантичною вулицею Ольги Кобилянської. Кожен з нас замислився над своїм майбутнім вибором професії, адже перебуваючи на території Чернівецького національного  університету ім.. Юрія Федьковича, закохався в цей величний й стародавній навчальний заклад . Недарма його ще називають « Український Гарвард».
  Гостинно, з яскравими сонячними промінцями зустріло сузір’ївців  одне з найцікавіших середньовічних міст України – Кам’янець – Подільський. Якби мене запитали: « Що запам’яталося найбільше?» Мабуть, відповідь була б неоднозначною. Погодьтеся  у Кам’янці є каньйон, якому 20 000 000 років. Це єдине у світі місто – фортеця, яке розміщене на півострові площею 121 га. Місто є одним із семи чудес України. Кам’янець претендує на звання фестивальної столиці України. З 1977 року територія Старого міста оголошена Історико - архітектурним заповідником, що посів почесне місце за Києвом та Львовом. Якщо я вас не переконала , то помандруємо з нами до Старого замку, міської ратуші, Кафедрального костелу Петра і Павла, Вірменської церкви Святого Миколая Чудотворця, Кушнірської башти і це не весь перелік архітектурних пам’яток, які ми відвідали.
  Як не добре в гостях, але краще вдома. Тож приїхавши до Хмельницького, та привітавшись з монументом гетьмана Богдана Хмельницького, ми зрозуміли, що сумуємо за рідним містечком. Які стомлені та напрочуд задоволені ми повернулися до Оріхова. Саме зараз, згадуючи нашу подорож, я думаю, а що далі, які наступні міста ми побачимо, адже Україна – це невичерпна Мекка для мандрівників.
  Тож, сподіваюся, далі буде…

Катерина,учениця 7 класу

|: | © suzirya | Дата: 30.10.2017

    27 жовтня учні п’ятих класів вирушили на екскурсію до м. Василівка.
   Звичайно, багато хто з нас уже бував раніше у приватному зоопарку Home ZOO  Олександра Пилишенка. Але ж як відмовиться від нової зустрічі із величними тваринами – королями природи.
   Першим нас зустрічав на воротах зоопарку рижий красень кіт, вдвічі більший за звичайних котів. Одразу стало зрозуміло, хто тут хазяїн. Потім ми підійшли до вольєрів і поринули у світ історій тварин, що своєю незвичайністю перевершують відомі голлівудські фільми. До речі, саме голлівудська кіностудія звертається до зоопарку Пилишенка, щоб записати голоси тварин для своєї кінопродукції. Також у зоопарку встановлено кілька веб-камер.
   Ми були вражені грою унікального берберійського лева Самсона з його дитинчатами-левенятами, величчю ведмедів Міші та Маші, грою тигриної сім’у футбол, милими вушками гімалайських ведмедів. Розповідь екскурсовода була такою захоплюючою, що півтори години пролетіли непомітно, а представнику турфірми довелося кілька разів нам нагадувати, що треба їхати далі.
   Другою нашою зупинкою став музейний комплекс «Садиба Попова». Екскурсію розпочала екскурсовод і,  наче з мішка,  висипала на нас багато історичних дат. Ми засумували. Але не надовго. Бо залишивши флігель, у якому розповідалося про часи XIX століття, ми вийшли на подвір’я, де потрапили у руки молодої дівчини, яка з перших же слів захопила  нас вогником любові до цього чарівного місця. Сама вона вважає Садибу Попова не тільки місцем роботи, а й сенсом свого життя. Розповідаючи нам про розкопки на території музею, вона встигала керувати розстановкою величезних котлів робітниками – музей готувався до ночі Хелоуіна. І це виправдано, бо садиба складається із кількох старовинних споруд, що розташовані на пагорбі, і має, як стверджують відвідувачі і нічна охорона, парочку власних привидів!
   Кульмінацією стало відвідування підземелля, де проходили зйомки одного із відомих фільмів. Як нам згодилися ліхтарики на телефонах! І моторошно ставало, коли ми почули гул під підлогою і побачили початок гвинтових сходів, що ведуть нижче!. На жаль, дослідження і розкопки ще не закінчено. Тому ми домовилися із друзями, що відвідаємо садибу Попова років через п’ять ще раз.
   А далі нас перевезли у кінний клуб «Кентавр». Навчили годувати коней із долоні. Дали змогу помилуватися грацією і розумом елітних коней, що беруть участь у змаганнях. Розказали про найяскравіших представників клубу. Апогеєм стало катання на конях по манежу. Хтось боявся сідати, а хтось катався і два, і три рази.
   Спогади, фотографії, враження – все просто супер!
ФОТОЗВІТ

 Назаренко Назар та Трофименко Олександра. Учні 5-го класу.

|: | © suzirya | Дата: 30.10.2017

   24.10.2017 р. учні 10-х класів побували в Запорізькому музично-драматичному театрі ім.Магара на перегляді вистави Івана Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я».
   Не можемо залишитись осторонь і не висловити свого враження від цієї вистави.  Це було дійсно яскраве видовище! Неперевершена гра акторів, колоритні персонажі, чудові режисерські задуми. Під час перегляду вистави, отримали величезне  задоволення. Щиро дякуємо чудовому колективу театру, яскравим акторам і професійним постановникам.  Це справді феєричне дійство! «Кайдашева сім’я» Івана  Нечуя-Левицького написана  понад сто років тому. Але чи знайдуться і сьогодні байдужі до родинних пристрастей?!
   Ця  вистава - про зруйнування гармонії в  родині, житті.  Духовна роз’єднаність, відсутність прагнення зрозуміти один одного. Немає злагоди в родині – немає миру у країні, немає миру – немає щастя...

Гімназистка 10-А класу Ситник Марина

|: | © suzirya | Дата: 30.10.2017

Захоплююча подорож

   Ще у вересні педагоги та батьки гімназистів замислилися над тим, як проведуть осінні канікули їхні діти. На зміну традиційному відвідуванню гуртків та бабусь прийшли захоплюючі та цікаві поїздки територією нашої мальов-ничої  Батьківщини.
  Двадцять четвертого жовтня о сьомій годині ранку сузір’ївці третіх та четвертих класів вирушили до Дніпра, одного з найбільших міст зі скупченням хмарочосів.
  Спочатку діти дегустували вироби одного з лідерів кондитерської галузі України, продукція якого експортується до двадцяти країн світу. Це кондитерська фабрика «АВК».
  Незабутньою була прогулянка найдовшою набережною Європи. Адже мали можливість милуватися бурхливими водами Дніпра,  морем квітів та зелених насаджень, відомими новобудовами (двома 28 – поверховими вежами - близнюками), візитівкою міста (величезним серцем з написом «I (love you) Dnipro»).
  Вдалося побувати в найвищій точці Дніпра – телецентрі. Він розташований на одному з трьох пагорбів міста. Там гімназисти дізналися про секрети створення телепередач та кінофільмів.
  Оріхів зустрічав сузір’ївців вогнями ліхтарів. Усі були втомлені, але задоволені. Адже отриманих вражень вистачить аж до нової поїздки, що відбудеться на зимових канікулах.

ФОТОЗВІТ

Класоводи Волошина С.А., Платонова О.І., Клейн Н.О., Крат Н.М., Таран Т.Г.

|: | © suzirya | Дата: 30.10.2017

У гості до нової казки

   До учнів початкових класів гостинно завітала казка «Портфелик – теремок», яку підготували третьокласники.

Стоїть в класі  теремочок
І кишеньки, і замочок.
А просторий він який -
Це портфелик, мабуть, чийсь?!
 

  Герої казки всім знайомі – це речі, що мешкають в портфелі. А також в портфелику хотіли б жити дванадцята та одиниця з двійкою.

 
- Ми – дванадцять, ось погляньте,
Ми розумні і старанні!

  Зрозуміло,  що погані оцінки герої  прогнали геть і побажали дітям:

-Ото ж добре всі навчайтесь
І дружити намагайтесь!
Теремочки бережіть –
В них «дванадцятки» кладіть!

|: | © suzirya | Дата: 20.10.2017

Свято «Голова у всьому – хліб у кожнім домі»

  18 жовтня для учнів 2-х класів пройшло свято «Голова у всьому – хліб у кожнім домі». Гімназисти познайомилися з історією виникнення хліба, звичаями і традиціями нашого народу, збагатили знання про професії людей хліборобської праці. У гостинну світлицю гімназії завітали вчителі, батьки учнів, технолог ТОВ «Оріхівський хлібокомбінат» Кононенко Л.І.
  Готуючись до свята, учні 2-Б класу вивчили нові пісні, підготували інсценізації «Від зернини – до хлібини», «Хліб – найбільша святість», взяли інтерв’ю у завідуючої їдальні Йоркіної М.М. про щоденне споживання хліба і хлібобулочних виробів. Учні 2-А і 2-В класів допомогли відшукати прислів’я і приказки про хліб, знайшли цікаву інформацію про те, як і коли винайшли перший хліб.
  Із заключним словом до дітей звернулася класовод 2-Б класу Трушова Л.М. «Я вірю, що в кожне ваше серденько попаде зернятко добра. І так, як із зернятка виростає хлібний колос, так і у ваших серцях проросте великий колос добра, любові, поваги, справедливості».
  Після свята діти із задоволенням смакували короваєм та булочками, які приготували для них працівники «Хлібокомбінату». Щиру подяку висловлюємо директору цього підприємства Мірошніченку С.М., батькові учениці 2-Б класу Мірошніченко Василіси.

ФОТОРЕПОРТАЖ

Класоводи Плєшкова Н.М., Трушова Л.М., Марченко Р.І.

|: | © suzirya | Дата: 20.10.2017

Козацькому роду – нема переводу

Бо найкращі вояки –
Запорозькі козаки!
І не буде переводу
Українському народу
Доки із глибин сторіч
Долина козацький клич.

   У рамках тижня початкових класів  відбувся квест «Козацькому роду нема переводу». Гімназисти четвертих класів випробовували свої сили, волю та розум, не втрачали надії після поразки та щиро раділи здобутим перемогам! Взаємна виручка – основа козацького братства та секрет його непереможності.  Саме цим принципом керувались учасники квесту!
Український одяг, гарно підібрана пісня, чудові учнівські голоси зробили цей захід цікавим та захоплюючим. Четвертокласники зрозуміли, що справжній козак – не той, хто одягнений у вишиванку й шаровари. Козак – це воїн за духом. Шляхетність, мудрість, відвага – три основні прикмети козака. Шляхетного не підкупиш, мудрого не обдуриш, мужнього не залякаєш!
  Любімо Україну, шануймо її народ і себе. Хай кожен із нас добрими ділами стверджує: «Козацькому роду нема переводу!»

ФОТОРЕПОРТАЖ

Класоводи Крат Н. М. і Таран Т. Г.

|: | © suzirya | Дата: 20.10.2017

 В гостях у казки

  Хто з нас не починав своєї мандрівки в життя саме з простої, але дивовижно багатої казки. Казка дає нам ключ до розуміння багатьох       таємниць. Її             доступність, простота допомагає донести глибоку мудрість народу. Вона вчить нас відрізняти хороше від поганого, поважати добро, правду і боротися зі злом і кривдою.
  В рамках Тижня початкових класів 17 жовтня для першокласників  була організована і проведена телевікторина «В гостях у казки».
  Івасик-Телесик провів юних школярів сторінками українських народних казок. Діти із задоволенням розпізнавали за малюнками улюблені твори.
  Пан Коцький запросив допомогти розплутати чарівний «Клубок із казок». В невеличкому епізоді зібралися  троє поросят,  Лисичка-сестричка,  Коза-дереза та інші персонажі. Першокласники  допомогли кожному повернутися у свою казочку.
  У вікторині  «Впізнай героя» учні  за    описом  разом із  Колобком  відгадували, хто   заховався в дрімучому лісі та підказали йому, від кого чекати небезпеки. А разом із  Зайчиком-побігайчиком вправно  виконували вправи фізкультхвилинки.
  З особливим ентузіазмом діти відгадували шлях  до «Острова порятунку» - саме так називався наступний етап вікторини, в якому вони  вставляли пропущені слова з казок.  Таким чином, Казкар зміг дібратися до заповітного острова. А ще першокласники відновлювали прислів’я, виправляли помилки в сюжетах, встановлювали  послідовність подій у знайомих казках.
  У кінці заходу всі із задоволенням  танцювали під музику з улюблених мультфільмів.
  Ось так казка в черговий раз об’єднала навколо себе дитячі серця, дала кожній дитині  можливість відчути себе важливою  частиною класного колективу.
  Нехай добро завжди перемагає!

Учні 1-В класу  подорожують казкою разом з класоводом Пакетою О.О.:


 

Казковими стежинами

ведуть  учнів 1-Б класу  Клейн Н.О. , а учнів 1-А класу –   Андрусіва Т.В.

Матеріал підготувала класовод 1-В класу О.О. Пакета

|: | © suzirya | Дата: 20.10.2017

«Осінні фантазії»

Тиждень початкових класів розпочався виставкою «Осінні фантазії». Учні разом з батьками виготовляли вироби з природного матеріалу. Діти проявили неабияку фантазію, креативність і майстерність. Милують око аплікації  та троянди з листя, зачаровують тваринки з овочів та фруктів, лісовички та ельфи з жолудів і шишок. Ніхто не залишився байдужим, тому виставка багата творчими роботами. Гімназисти  та вчителі залюбки щоперерви переглядають «Осінні фантазії»  початкових класів.

ФОТОЗВІТ
                                             
Плєшкова Н.М.,
вчитель початкових класів

|: | © suzirya | Дата: 20.10.2017

Тиждень початкових класів

«У колі друзів»

План проведення:

Вівторок 17 жовтня

1) Виставка учнівських робіт з природного матеріалу «Осінні фантазії»
( 1 – 4 класи)

2) Телевікторина «В гостях у казки» ( 1 – і класи )

Середа 18 жовтня

1) Екскурсія «Екологічними стежками»

( гімназійний сад, парк, дендрарій) ( 1 – і класи)

2) Виховний захід «Поговоримо про хліб» ( 2 – і класи)

Четвер 19 жовтня

1) Вікторини «Дивовижний світ природи» ( на стенді) ( 1 – 4 класи)

2) КВЕСТ «Козацькому роду нема переводу» (4 – і класи)

П’ятниця 20 жовтня

1) Інсценування «Сторінками українського гумору» (3 – і класи)

2) Інструктаж з ТБ напередодні осінніх канікул

( з використанням інтернет – матеріалів, презентацій та переглядом мультфільмів «Корисні підказки»)

|: | © suzirya | Дата: 20.10.2017

   1 листопада відбулися змагання серед учнів 4-А та 4-Б класів з «Малюкоболу», в яких  брали участь як хлопці, так і дівчата. Змагання розпочалися з привітання команд, побажання успіху та бойового духу гри.
   Каширін С.О нагадав командам умови гри  та правила техніки безпеки під час гри.  
Лобинцева В.Р провела загально-розвивальні вправи на місці з учасниками змагань.
   Зі спортивним запалом, мужністю,  бойовим азартом та вірою в перемогу всі учасники гідно почали виборювати призові місця та фінал показав, що 1 місце здобула команда 4-Б, але треба пам’ятати, що головне не перемога, а участь!  

Матеріал підготувала вчитель фізичної культури Лобинцева В.Р

|: | © suzirya | Дата: 19.10.2017

   26 жовтня на базі ЗОШ № 5 проводився районний етап Всеукраїнського  спортивно-масового заходу  «Олімпійське лелеченя». Серед команд були і гімназисти – команда «Сузірчата».
   Учасники пройшли різні етапи випробувань:
1.Презентація команди (назва ,емблема, девіз)
2.Спортивна гра «Волейбол».
3.Олімпійська вікторина.
   Зі спортивним запалом та вірою в перемогу всі учасники гідно виборювали призові місця …
   Команда  КЗ «Оріхівська гімназія № 1 «Сузір’я» на чолі з керівником вчителем фізичної культури Лисуненко Ю.А. та помічником, вчителем фізичної культури Лобинцевою В. Р. вибороли 2 місце.   

Матеріал підготувала вчитель фізичної культури Лобинцева В.Р

|: | © suzirya | Дата: 18.10.2017

  10 жовтня 2017 року з нагоди Дня захисника України до гімназії завітали почесні гості, серед них: Гнєдашев Віктор Миколайович, директор КЗ «Якимівський історико-краєзнавчий музей», автор літопису «Журавлі летять у вирій…», з яким ми, учні 11-А класу, ознайомились на виховній годині. Історія 23 ОМПБ, його солдатів, а також світлини, пов’язані з цим – ось що ми побачили на сторінках книги. Але «Журавлі летять у вирій…» - не просто ілюстрований текст. Ця книга, справді,  написана з душею, помітно, що автору не байдужа історія 23 ОМПБ і  тема війни взагалі. Навіть при прочитанні деяких уривків з літопису здавалося, ніби ми стали свідками тих подій.
  «Журавлі летять у вирій» - яскравий приклад того, як завдяки любові до рідного краю, непідробному патріотизму та справжній зацікавленості у чому-небудь людина може створити щось унікальне і «живе».

Маланіна Ксенія, гімназистка 11-А класу

 

|: | © suzirya | Дата: 17.10.2017

Знайомимося з книгою 

Віктора Миколайовича Гнєдашева

«Журавлі летять у вирій»

  Це ж скільки треба зусиль, терпіння, цілеспрямованості, щоб зібрати матеріал для написання книги! А скільки людських трагедій пережив автор?! Дякуємо автору, що розкриває історію нашого сьогодення, яке в майбутньому ввійде в підручники історії для навчальних закладів. Книга змушує замислитись, викликає почуття гордості, навіває і сум,  і радість одночасно; навіть від її перегляду серце починає битись частіше.

 Актив  9-Б класу

|: | © suzirya | Дата: 17.10.2017

Урок мужності до Дня захисника України

Ми воїни. Не ледарі. Не лежні.  
І наше діло праведне й святе.
Бо хто за що, а ми за незалежність.
Отож нам так і важко через те.
Ліна Костенко

    Урочисто прикрашений музей гімназії… Ми очікуємо гостей, які прибули на урок мужності… І ось початок!
   Змістовною, цікавою  була розповідь заступника директора  Верещаги Н.І. про нашу волонтерську діяльність протягом кількох років.
    Про війну нагадали поезії «Вже третій рік іде війна…», «Мати сина проводжає..» та пісні у виконанні гімназистів…   
   Своїми спогадами поділився колишній учень гімназії, а нині командир 23 – го окремого мотопіхотного батальйону Герасименко Дмитро Дмитрович.
   Глибоко пройняла душі присутніх презентація книги директора Якимівського музею Гнєдашева Віктора Миколайовича «Журавлі летять у вирій». У присутніх на очах навіть з’явилися сльози. Віктор Миколайович подарував нашій гімназії  свою книгу.
   Гостям-захисникам рідного краю старшокласники  вручили сувеніри, малюнки, які виготовили власноруч.
    Важливо, що нам випала честь наживо поспілкуватись з воїнами АТО та автором книги про 23 батальйон ОМПБ.

Носенко Анна і Козир Юлія,
10 – А клас

|: | © suzirya | Дата: 17.10.2017