Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 57 58 59 60 61 ... 75 76 »

План проведення тижня історії

ФОТОЗВІТ

|: | © suzirya | Дата: 17.10.2017

ВИЗНАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

|: | © suzirya | Дата: 13.10.2017

Квест–гра «Юні патріоти напоготові»

   11 жовтня 2017 року  у спортивному залі відбулася квест-гра «Юні патріоти напоготові» серед юнаків 10-11 класів  з нагоди Дня захисника України. Змагання оцінювали журі: Манелюк Ірини Миколаївна, голова комісії з педагогічної пропаганди батьківського комітету гімназії; Білодід Любов Іванівна, завідувач бібліотечно-інформаційним центром гімназії; капітан Дунець Олексій Анатолійович, старший офіцер районного військового комісаріату, учасник бойових дій в зоні АТО.
Результати змагань

Я.І. Юйкова, педагог-організатор
В.І. Савєтченко,  викладач предмета «Захист Вітчизни»

ФОТОРЕПОРТАЖ   

|: | © suzirya | Дата: 13.10.2017

На сторінках газети пишуть…

|: | © suzirya | Дата: 13.10.2017

10 жовтня 2017 року - урок мужності

«Вони назавжди в наших серцях»

    З нагоди Дня захисника України проведено Урок мужності для гімназистів «Сузір’я». 10 жовтня 2017 року, у цей сонячний осінній день, до гімназії завітали почесні гості:
* підполковник Герасименко Дмитро Дмитрович, командир 23 окремого мотопіхотного батальйону 56 окремої механізованої бригади Збройних сил України (випускник гімназії 1996 року). Разом з Дмитром був батько Дмитро Іванович та брат - військовослужбовець Артем;
* Гнєдашев Віктор Миколайович, директор КЗ «Якимівський історико-краєзнавчий музей»;
* Майор Левченко Віктор Васильович, заступник військового комісара -  начальник відділення комплектування Оріхівського районного комісаріату;
* Капітан Дунець Олексій Анатолійович, старший офіцер відділення комплектування на військову службу за контрактом, на строкову військову службу та відбору кандидатів для вступу до вищих навчальних закладів;
* Пересипкіна Тетяна Семенівна, заступник голови Оріхівської районної державної адміністрації, і Дорофєєва Оксана Олексіївна, головний спеціаліст з питань внутрішньої політики райдержадміністрації;
* Вініченко Микола Дмитрович, заступник міського голови;
* Мірошніченко Олена Олександрівна, Дегтяренко Ольга Іванівна, волонтери групи «Оріхів – армії»;
* Іванченко Віталій Олександрович, капітан юстиції, помічник командира 23 ОМПБ з правової роботи і його дружина Інна Анатоліївна (мешканці м.Василівка);
*  Діденко Микола Іванович і Фоменко Олександр Іванович, сержанти 23 ОМПБ, Єфремов Юрій Іванович, старший солдат (мешканці міста Пологи);
* Манько Олександр Володимирович, молодший сержант, і Лисенко Сергій Вікторович, солдат 23 ОМПБ (жителі м. Запоріжжя);
* Назаренко Юрій Михайлович, старший солдат 23 ОМПБ (м.Оріхів);
* Дудко А.Л., ветеран АТО.
     Урок розпочали, а з часом і завершили колективним виконанням  Гімну України.
     Протягом змістовної, емоційно насиченої програми урочистого заходу  заступник директора з виховної роботи Верещага Н.І. поділилася досвідом національно-патріотичного виховання гімназистів, розповіла (зі слайдовою презентацією) про співпрацю з волонтерами, підтримку 23 ОМПБ 56 ОМБр ЗСУ, відвідування воїнів у Запорізькому госпіталі.
  Вшанували пам'ять про загиблих захисників Батьківщини - оріхівців хвилиною мовчання.
    Затамувавши подих, слухали розповідь комбата  Герасименка Дмитра про сьогодення воїнів 23 ОМПБ.
  По-дитячому, душевно звучали вірші «Вже третій рік іде війна», «Мати сина проводжає...», «Ми воїни, не ледарі…»,  які читали Петренко Микола, Коротков Михайло, Носенко Анна, Колбасов Ростислав (10-А клас); та пісні «Бережи себе, мій друже, бережи», «Прошу в неба й землі» у виконанні Бутової Анастасії (6-А клас) і Козир Юлії (10-А клас).
   Зі слізьми на очах презентував свою книгу «Журавлі летять у вирій…» Гнєдашев Віктор Миколайович. Це своєрідний літопис про 23 ОМПБ «Хортиця», створений у квітні 2014 року як Запорізький батальйон територіальної оборони.
На добру згадку про зустріч гостям вручили сувеніри, військовослужбовцям 23 ОМПБ передали листи та малюнки від гімназистів. Привітали захисників України з державним святом і вручили квіти.
   Урок мужності «Вони назавжди в наших серцях» закінчився, але учасники заходу ще довго ділилися враженнями, фотографувалися, обмінювалися думками про сьогодення і наше майбутнє.
   Через кілька годин після отримання подарунка - книги «Журавлі летять у вирій» з автографом автора педагоги та гімназисти з цікавістю гортали її сторінки, читали рядки, в яких згадується і наша гімназія, розглядали фото і впізнавали себе…
   Опрацювання  книги, ретельне вивчення історії 23 ОМПБ продовжується …

За інформацією Центру виховної роботи

Фоторепортаж

|: | © suzirya | Дата: 10.10.2017

Реалізація наступності 

між дошкільною та початковою освітою

   У час реформування освіти, усіх її ланок, особливо гостро постає питання дотримання принципів, мета яких – вирішення комплексних соціально-педагогічних завдань.
   Зокрема, принцип безперервності  освіти є чи не найбільшим ваговим в освітньому просторі. Проте, його реалізація знаходиться на недостатньому рівні.
   Тому, керуючись Базовим компонентом дошкільної освіти та Державним стандартом початкової загальної освіти, адміністрація та педагогічні колективи Оріхівського комунального дошкільного навчального закладу «Калинка» та КЗ «Оріхівська гімназія № 1 «Сузір’я», вирішили відновлювати принцип безперервності освіти.
   Першим кроком до реалізації наступності стала екскурсія для дітей старших груп «Капітошки» (Шаповал К.С., Рясна Л.А.), «Сонечко» (Храпак Т.М., Ледіда І.Г.), «Барвінок» (Петренко Т.І., Коваленко Л.В.) ОКДНЗ «Калинка» до КЗ «Оріхівська гімназія № 1 «Сузір’я».
   У гімназії дошкільників гостинно зустріли в.о. директора - Кудіна Н.С., заступник директора з навчально-виховної роботи (початкові класи) - Чабан Т.М., завідувач бібліотечно-інформаційного центру - Білодід Л.І.
   Діти мали змогу пройтись просторими коридорами гімназії, завітати до бібліотечно-інформаційного центру, спортивної зали, класних кімнат, їдальні, майстерні з трудового навчання, кабінету інформаційних технологій.
   Екскурсія супроводжувалась цікавими розповідями про історію гімназії, її вчителів, учнів.
   На нашу думку, така форма роботи не лише забезпечує наступність між освітніми ланками, а й створює підґрунтя для розвитку емоційно-вольової готовності до навчання у школі.
   Маємо надію, що подібні форми роботи стануть доброю традицією для колективів ОКДНЗ «Калинка» та КЗ «Оріхівська гімназія № 1 «Сузір’я», бо як говорив В.О.Сухомлинський: «... школа не повинна вносити різкий перелом у життя дітей…»

Вихователь-методист ОКДНЗ «Калинка» Дибко Н.О.
Заступник директора з навчально-виховної роботи (початкові класи)
КЗ «Оріхівська гімназія № 1 «Сузір’я» Чабан Т.М.

ФОТОРЕПОРТАЖ

|: | © suzirya | Дата: 10.10.2017

Учнівська науково-практична конференція МАН в гімназії    


У  четвер 5 жовтня в гімназії  відбулася Районна учнівська науково-практична конференція « Шляхи та перспективи розвитку учнівської науково-пошукової роботи та участі в конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої Академії наук України».
Мета конференції: визначити позитивні надбання та завдання щодо залучення учнівської молоді до науково-дослідницької діяльності .


  На конференцію завітали представники навчальних закладів Оріхівської , Комишуваської , Малотокмачанської  територіальних громад. Поряд з досвідченими манівцями сиділи ще зовсім юні науковці, які вперше беруть участь  у написанні науково-дослідницьких робіт. Учасників конференції привітала виконуюча обов’язки директора гімназії Кудіна Н.С., яка побажала всім присутнім активно брати участь в науковій роботі, адже це перший крок до епохального наукового відкриття. Красно Н.В. методист відділу освіти звернула увагу присутніх на перспективи, які відкриває МАН перед молодими науковцями, можливість отримання додаткової освіти , пізнавального спілкування з цікавими людьми. Карпій А.М. познайомила присутніх з досягненнями гімназистів, періодичними виданнями, які передплачує заклад, додатковою літературою, особливостями роботи в МАН.
Цікавою й пізнавальною була доповідь Гаращенко А.П. про інноваційні підходи в організації навчально - дослідницької діяльності учнів - членів МАН.
  Із захопленням Цюрупович Катерина та Маланіна Ксенія розповіли всім учасникам конференції про літню школу МАН , розклад занять та екскурсії . Незабутні хвилини свого літнього навчання вони продемонстрували всім присутнім .Своїми враженнями про навчання у Міжнародній мовній академії Канади в м.Торонто поділилася Єлизавета Федоренко, учениця 10 класу КЗ «Оріхівського НВК №2 ім. Академіка В.А. Лазаряна ». Своїми сходинками до успіху поділилася присутнім Піхуля Ольга учениця 11-А , перемога в конкурсі, навчання в Америції – тема виступу гімназистки викликала багато питань серед присутніх, на які Ольга із задоволенням відповіла. Гур’єва О.М. представила роботу своєї учениці Піхулі Марії «Історія рідного міста в мистецтві». Марія зібрала унікальні фотоматеріали , створила туристичний маршрут по місту , а також  порадник , чому варто відвідати Оріхів. Вчитель та її наставниця сподіваються , що їх робота зацікавить громадськість міста , що тим самим допоможе привернути увагу до історичних пам’яток, які потребують реставрації. Цікавими і неперевершеними були презентації науково-дослідних робіт учасниць МАН -2017 з усіх куточків Оріхівського району.
   Час плине швидко , а особливо якщо він промайнув з користю . Захоплення всіх учасників конференції змінив смуток від прощання вже знайомих однодумців, але ми не прощалися , говорили один одному : 
     «До побачення! До нових зустрічей!»

  

|: | © suzirya | Дата: 09.10.2017

Учитель біології 

Короєд Олена Іванівна

запрошує учнів 7-х класів 

взяти участь у веб-квесті

"ЗНАЙОМІ НЕЗНАЙОМЦІ".

З умовами участі та завданнями можна ознайомитися за посиланням 

"ЗНАЙОМІ НЕЗНАЙОМЦІ"

https://deunega77o.blogspot.com/

Терміни

02.10 – 04.10 - перше завдання (до 19.00 год)
04.10 –06.10 - друге завдання   (до 19.00 год) ... Читати далі »
|: | © suzirya | Дата: 05.10.2017

Свято «Доземний уклін вам, дорогі вчителі!»

 

Учителю! Ти йдеш по цій землі

І слід стає твій крок за кроком
Яскравим вогником у сутінках пітьми,
А все життя для тебе є уроком.

 

   

 

 … Саме цими словами сьогодні гімназисти привітали своїх любих вчителів з їхнім професійним святом на урочистій лінійці. 
    З вітальним словом до вчителів звернулась виконуюча обов’язки директора гімназії Кудіна Наталія Степанівна.  
  Святково прикрашена спортивна зала замайоріла обличчями педагогів гімназії, усмішками дітей та різнокольоровими барвами квітів. Наймолодші учасники святкового концерту, хор 2-4 класів, подарували пісню «День вчителя», свій танок «Мікс» Лілія Пакета та Дмитрієв Семен  адресували присутнім вчителям, Чиж Артем своєю гуморескою підняв святковий настрій всім присутнім. 
    Висловила подяку освітянам від імені гімназійного парламенту президент Козир Юлія (10-А кл.), а завершився вітальний концерт енергійним танцем у виконанні представниць учнівського самоврядування, до якого приєдналися учителі. Протягом перерв у гімназійних коридорах лунала  весела музика для підтримання гарного настрою та святкової атмосфери. 
    Святковий настрій не залишав учительський колектив  та гімназистів протягом дня. 

ФОТОЗВІТ

Я.І. Юйкова, педагог-організатор
Ю.С. Андрєєва, вчитель фізики

|: | © suzirya | Дата: 01.10.2017

   

    Ранкова лінійка 25 вересня 2017 року запам’ятається гімназійній родині надовго, адже було і підняття Державного Прапора, і колективне виконання Гімну України, і підведення підсумків минулого тижня, і нагородження юних «зірочок»,  і затвердження складу учнівського самоврядування, і повідомлення про плани на новий робочий тиждень…
ФОТОРЕПОРТАЖ

|: | © suzirya | Дата: 25.09.2017

  У вересні 1943 року землі нашого району, нашого рідного міста були звільнені від нацистської окупації, але й сьогодні ми з теплом і любов’ю згадуємо подвиг захисників та визволителів рідного краю. Саме тому, 22 вересня, в рамках тижня патріотичного виховання в гімназії та з нагоди 74-ї річниці визволення району і міста, а також 242-ї річниці заснування Оріхова гімназисти 11-А та 11-Б класів провели годину спілкування з головою Оріхівської організації інвалідів та ветеранів Збройних сил Антоном Івановичем Кулиничем та головою Оріхівської районної організації ветеранів Іваном Михайловичем Ревуцьким.
   На початку заходу гімназисти та гості переглянули відеоролик про рідне місто – наш Оріхів.
Щорічно, 22 вересня, згідно з Указом Президента України від 30 жовтня 2001 року в Україні відзначається День партизанської слави. Найважчі та найжорстокіші випробування випали на долю нашого народу у роки Другої світової війни. Мільйони українців пройшли крізь це пекло і не скорилися. З почуттям безмежної подяки й любові ми віддаємо данину поваги ветеранам антифашистського опору: колишнім підпільникам і партизанам. Саме тому на годині спілкування В.І. Саветченко розповів гімназистам про героїчний подвиг диверсійно-розвідувальної групи Хрусталькова, яка висадилась з парашутами 17 квітня 1943 року. З вірою в перемогу загинули під Новоданилівкою Олександр Володимирович Хрустальков, Олена Іванівна Юдінцева, Іван Васильович Гузанов, Анастасія Гаврилівна Жукова, Євдокія Іванівна Губарєва. Ці імена викарбовані на пам’ятнику, спорудженому в центрі села Новоданилівки. Одна з вулиць села названа іменем Хрусталькова.
  На годині спілкуванні одинадцятикласники розповіли про захисників і визволителів рідної землі – усіх, кого ми з гордістю називаємо народними месниками. Прозвучала інформація про партизан та підпільників у період війни, які працювали в тилу, виявляли таємну інформацію про ворога, шпигували, вирішували воєнні задачі, які ставили перед ними командування армії, мінували залізничні дороги, по яких ворог переправляв свої війська.
Після цього Оксана Горбачова прочитала вірш про героїзм партизанів, про їх нескорений дух.
А далі було надано слово А.І.Кулиничу, який розповів про роки лихоліття, свої фронтові дороги, нагороди, поранення та госпіталь, загиблих товаришів та однокласників. Гімназисти з уважністю слухали шанованого ветерана.
Під час зустрічі І.М.Ревуцький відзначив, що гімназисти КЗ «Оріхівська гімназія №1 «Сузір’я» пам’ятають на якій героїчній землі вони живуть, вдячні та низько вклоняються тим, хто ціною власного життя став на захист рідної землі. Діти також почули про ветеранські організації міста, району та їх роботу.
   Наприкінці зустрічі гімназисти гостям подарували квіти, а потім на згадку про годину спілкування сфотографувались.
ФОТОМИТІ ЗУСТРІЧІ

Класний керівник 11 - Б класу Дибко С.А.

|: | © suzirya | Дата: 25.09.2017

      Вже стало традицією кожного року у вересневі дні запрошувати до гімназійної родини шанованих гостей: захисників Оріхова часів  Другої Світової війни та воїнів - захисників східних кордонів України. Тож 21 вересня учні 6-В класу зустрічали гостей - учасників АТО: Барка Р. В. та Дудка А.Л.  
      Слова Савєтченка В.І., викладача предмета «Захист Вітчизни»,  про своє дитинство під час війни спонукали до роздумів, викликали незрівнянні хвилювання. А виступи учасників АТО змусили учнів замислитися про нелегкі будні наших воїнів на сході України. Гімназисти задавала питання про умови перебування школярів в місцях бойових дій, про закінчення війни, про ставлення місцевих жителів до воїнів.
      У ході зустрічі панувала атмосфера патріотизму і довіри. Учнів надихнули  запал гостей, їхнє прагнення захищати Батьківщину і віра в перемогу. Вражені зустріччю, учні класу вирішили активно допомагати бійцям, які захищають свободу, незалежність та територіальну цілісність України.  Це люди сильної волі, міцного характеру, впевнені в собі патріоти України. Саме такими хочеться бачити наших учнів і про таку сильну і незалежну Україну мріє кожен із нас.
       Щирі слова подяки ми висловили воїнам за вірність, служіння Україні, її захист  та подарували дитячі малюнки, листи.
       Час сплинув непомітно. Майже годину діти, затамувавши подих, слухали розповіді та спілкувались з героями наших днів. Ніхто не залишився байдужим. Тож хочемо побажати нашим воїнам Божої опіки у справі захисту рідної землі.

ФОТОМИТІ ЗУСТРІЧІ

Класний керівник 6-В класу Синчило І.А.

|: | © suzirya | Дата: 25.09.2017

   19 вересня 2017 року відбувся щорічний Великий збір гімназії на меморіалі «Пам’ятаємо. Шануємо. Гордимося».
   Уже традиційним стало розпочинати захід з внесення прапорів України, Оріхова, гімназії, штандарту 95-ої  гвардійської стрілецької дивізії та прапорів-подарунків від воїнів АТО гімназистами 10-х та 11-х класів.
   Особливої урочистості події надав Гімн України, звучання якого є особливим у дні вшанування пам’яті воїнів Другої Світової війни та визволення міста від фашистських загарбників, виступ ветерана, свідка тих подій, Кулініча Антона Івановича. Слова такої поважної людини спонукають до роздумів, викликають незрівнянні хвилювання.
   Особливий тон заходу задали і його ведучі – гімназисти 11-Б класу Лашко Антон та Шкрьоба Анастасія. Було помітно, що для ведучих ці слова – не просто набір звуків.  Кожен рядок, промовлений ними, торкався найглибших струн душ присутніх на меморіалі.
   Хочеться відзначити й читання поезій Горбачової Оксани та Манелюк Марічки (11-а клас), які додали ліризму та ще більшого героїзму вчинкам, які лишаються безсмертними протягом уже семи десятиліть. Дзвінкі дівочі голоси розносились парком. Здавалось, ніби їх чутно до самого неба, до тих, хто боронив наш край.
   Гучні оплески лунали й на адресу дуету - Козир Юлії (10-А клас) та Громей Олесі (9-Б клас), бо, як відомо, Україна – співоча країна. Пісня з нами скрізь: у радості й горі, під час війни та миру.
   Заключною композицією став спільний виступ зразкового хореографічного колективу «Веселкові барви» та гімназійного хору, котрі, поєднавши між собою таланти, викликали сльози на очах у присутніх.
   Символічним було покладання квітів, голуби, котрі здійнялись високо над присутніми, та хвилина мовчання, коли лише серце відбиває, мов метроном та акорди пісні «Свічка пам’яті».
   Після завершення Великого збору гімназисти 11-А та 11-Б класів рушили до міського цвинтаря. Там ми поклали квіти на братську могилу та вшанували пам'ять героїв хвилиною мовчання.
   На нашу думку, такі заходи є важливими та обов’язковими для нас, підростаючого покоління. Тому що пам’ятаючи помилки минулого, можна будувати щасливе майбутнє!  

Огієнко Марія, гімназистка 11-Б класу

|: | © suzirya | Дата: 22.09.2017

Нас – 37. Наші класні керівники Оксана Василівна і Світлана Анатоліївна!
Ми разом – велика дружня родина!
Свято Першого дзвоника цього року для нас - особливе. Адже – це відлік останньої дистанції гімназійного життя.


    І перший урок був незабутній, він пройшов у особливо теплій родинній атмосфері.
   Тема уроку «Моя країна у співдружності Європейських народів» для всіх є близькою і важливою, адже нелегкою для українців є дорога в Європу, багато треба змінити і в країні, і в усвідомленні кожного громадянина.
   «Україна у світі, історія та географія нашої держави» – це зацікавлено обговорювали гімназисти. Хвилиною мовчання  вшанували    Небесну Сотню і події на  Майдані.
Родзинкою уроку були конкурси на знання  традицій  та кулінарних вподобань наших європейських сусідів.
   На запрошення класного керівника Сєліванової Оксани Василівни до класу завітали батьки і разом з дітьми зібралися за круглим столом. Це була символічна зустріч – підтримка дітей у їхній майбутній нелегкій праці -  будувати і жити в європейській державі.
   Хай  кожен урок у цьому році буде таким цікавим і пошуковим.

Манелюк Марічка, 11-А клас

День туризму у Будинку дитячої творчості

   У вівторок, 12 вересня, ми  разом з класними керівниками – Сєлівановою Оксаною Василівною та Дибко Світланою Анатоліївною здійснили екскурсію до Будинку творчості.
Нас привітно зустріла керівник туристичного гуртка – Михайленко Ірина Андріївна, яка познайомили з дітьми, котрі вже не перший рік відвідують туристичний гурток і на даний момент готуються до змагань. Щоб час, проведений у Будинку творчості  був  ще більш захоплюючим,  Ірина Андріївна запропонувала нам утворити три команди і виконати ряд конкурсних завдань. Наприклад, поки одна команда ставила намет, інша –  намагалась пройти дистанцію з перешкодами. У цей час, наші класні керівники – Оксана Василівна та Світлана Анатоліївна, не лише підбадьорювали нас, а й брали участь у деяких естафетах.
   Звичайно, що така туристична атмосфера подарувала нам справжню радість та безліч усмішок!
   Така екскурсія стала чудовим початком нового навчального року! Ми маємо надію, що на такому ж позитиві пройде весь час навчання в 11 класі!
ФОТОРЕПОРТАЖ

Шевєльова Єлизавета (11-А клас), Шкрьоба Анастасія (11-Б клас)

|: | © suzirya | Дата: 22.09.2017

Великий збір гімназії "Вічна їм пам'ять, вічна їм слава"

(на меморіальному комплексі "Пам'ятаємо. Шануємо. Гордимося")

з нагоди 74-ї річниці визволення міста Оріхова

та 242-ї річниці з дня заснування.

ФОТОРЕПОРТАЖ

|: | © suzirya | Дата: 19.09.2017

Година патріота для семикласників

  «Майдан. Події. Люди.-2014». Виставка фотоподій осені-зими 2014 року київського фотохудожника Володимира Кліщевського гостинно відчинила двері для гімназистів 7-В класу.
   Головний спеціаліст з питань внутрішньої політики апарату ОРДА Дорофеєва О.О. представила учням екскурсовода фотовиставки  наукового співробітника Оріхівського краєзнавчого музею Завгороднього А.М. Гімназисти поринули в історію трирічної давнини, а саме з  яких подій почалась Революція Гідності в Україні. Цікава розповідь Анатолія Михайловича з документальними світлинами подій майдану не залишили байдужими дітей.  
   Кожна фотографія, як приклад життя, боротьби, витримки. Очі повні жалю й надії, яскраві спалахи вогню, звичайні люди з незвичайними поглядами. Ще довго гімназисти обмінювались враженнями про побачене,  надовго залишаться у спогадах яскраві та водночас болісні миті історії багатостраждальної України.

 

|: | © suzirya | Дата: 19.09.2017

З 11 вересня по 15 вересня  2017 року в гімназії пройшов

Тиждень фізичної культури та спорту

 Тиждень фізичної культури та спорту розпочався традиційною гімназійною лінійкою, на якій вчитель фізичної культури Соломонов В. Ю. оголосив про початок тематичного тижня, ознайомив гімназистів зі спортивними заходами.

ПОНЕДІЛОК:

Першість гімназії з футболу. У запеклій боротьбі перемогу одержав   колектив гімназистів 8-А класу.

Перший спортивний день яскраво замайорів малюнками гімназистів початкової школи в рамках конкурсу «Я люблю спорт». Групи продовженого дня вирішили створити стінгазети, які назвали «Мама, тато, я - спортивна сімя».

ВІВТОРОК:

 Свято «Веселі старти» зібрало гімназистів 5-А, 5-Б класів та їхніх батьків. Азарт, запекла боротьба та піднесений настрій не залишали  юних спортсменів ні на хвилину. За результатами змагань І місце посіли гімназисти 5-А, ІІ місце – 5-Б класу.

Першість з волейболу  серед учнів 9-11 класів зібрала чимало глядачів. В запеклій боротьбі перемогла команда 9-Б класу. Так тримати!  

СЕРЕДА:

Протягом дня гімназисти змагались у Першості з настільного тенісу. В додатковому сеті переміг Генюк Богдан,  гімназист 10-А класу.

 Творча група у складі вчителя образотворчого мистецтва Гур ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 17.09.2017

|: | © suzirya | Дата: 14.09.2017

     Перший урок  2017-2018 навчального року почався з обміну враженнями про літні канікули. Було запропоновано смайлики трьох кольорів: червоний - літо пройшло ЧУДОВО, жовтий - НОРМАЛЬНО, фіолетовий - ХОТІЛОСЬ БИ КРАЩЕ. Літо у нас пройшло просто ЧУДОВО!!!!!!

 

 

 

Тема першого уроку «Вивчай Європу - змінюй Україну, країна починається з тебе»

Урок пройшов у формі інтелектуальної гри з такими конкурсами:
-«Вікторина» (хто перший дасть правильну відповідь отримує 1 бал);
-«Географічне лото» (знайти столиці європейських держав і їхні національні страви);
-«Що? Де? Коли?» ( показати знання європейської історії, культури…)
-«Впізнай видатного українця» ( впізнати видатну особистість України).
Клас було поділено на три команди: «Європа», «Україна», «Оріхів».

Перемогла,  звісно,  ДРУЖБА!!!
Разом, крок за кроком будуємо Україну на європейських цінностях і славимо своїми вчинками та досягненнями рідний Оріхів , свою родину.

 

 

 

Успіхів та наснаги усім нам!
Вітаємо усіх з новим навчальним роком!

Гур’єва О.М., класний керівник

 

|: | © suzirya | Дата: 07.09.2017