Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2017 » Жовтень » 30 » Пригоди в Італії
11:31
Пригоди в Італії

Пригоди в Італії

  «Я не шукаю. Я знаходжу», – говорив великий Пабло Пікассо. Ось і ми, гімназисти Оріхівської гімназії, продовжуємо відкривати для себе  країни  Європи. Ми уже побували у Польщі, Австрії, Чехії, Німеччині, Угорщині, Франції. Цього разу відкривали для себе Угорщину та Італію.
  Будапешт — головний культурний осередок Угорщини, тут розташовані головні національні театри, музеї, мистецькі заклади освіти, інші культурні заклади тощо. Столиця на Дунаї являє собою суміш старовини і сучасності, високого мистецтва і кічу. Це місто художників і цінителів мистецтва. Нічний Будапешт та прогулянка по Дунаю на кораблику дійсно вражаючі! Неймовірні відчуття, незабутні емоції! З ранку пішохідна екскурсія  Будапештом. У нього якась своя, абсолютно непередавана атмосфера невимушеності. Історичні будівлі сусідять із зовсім новими будівлями, а величезні багатоповерхові готелі височіють біля знаменитих творінь, не підвладних часу.
  Подібні контрасти іноді створюють таку собі «прострацію у часі», і ти вже не бачиш ні готелів, ні стоянок, ні магазинів, ні ресторанів — тільки старовинну історичну будівлю, біля якої стоїш, високо задерши голову і мружачись від сонця.
  Відвідали Varosliget — знаменитий парк у Будапешті який по праву вважається найулюбленішим місцем відпочинку не тільки туристів, але й місцевих жителів.
Побачили Церкву Святого Матьяша і Рибацький Бастіон. Про це місце  можна говорити вічно. Підкорило. Зачарувало. Закохало в себе назавжди. Головна церква міста, зведена в  готичному стилі, була заснована в XIII столітті, потім перебудована в мечеть, пізніше перебувала під францисканцями та єзуїтами, поки в результаті не перейшла назад у володіння уряду Угорщини.
  На головній площі міста, Площі Героїв, яку ми теж відвідали, ліворуч стоїть музей образотворчих мистецтв де виставляють не угорських, а зарубіжних художників. Замок Вайдахуняд – новий замок, його будівництво було завершене тільки 1908 року, тому середньовічні змови, чвари і конфлікти між главами держави оминули його. Суміш стилів – бароко, ренесанс, готика – допомагає замку набути поволоки тієї старовини, якої він, по суті, позбавлений. Він прекрасний і чудовий, незважаючи на відсутність багатої історії і всіляких легенд, якими можуть похвалитися інші його «побратими».
  Зовні будівля мені нагадала трансільванський замок Бран. Подивившись потім у путівнику, дізналися, що він не просто нагадує, але безліч елементів дійсно було запозичено у нього. Зараз у Вайдахуняді розташовується сільськогосподарський музей.
Після дводенної екскурсії Будапештом поїхали до Італії. Немов загадкова картина художника, Італія манить, притягує туристів яскравим сонцем, пишністю архітектури, чистотою вулиць, дружелюбним ставленням до туристів. Батьківщина знаменитих художників і талановитих учених, які змінили порядок світу, дім найбільшій кількості об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і калейдоскоп чарівних пейзажів – Белла Італія! Від одних назв Рим, Ватікан, Венеція  паморочиться голова. Багата культурна спадщина, м’який клімат і Середземне море роблять Італію вкрай привабливим місцем відпочинку для туристів всіх категорій. У цій європейській країні можна побачити величні історичні пам’ятники, що дійшли до нас з часів Римської імперії, Середньовіччя та епохи Відродження. Велика частина з них носить релігійний характер і складається з цілої плеяди кафедральних соборів, церков і каплиць. Як один із законодавців мод, Італія наповнена численними бутиками, в яких можна придбати брендовий одяг популярних Модних Будинків. Місцеві кафе і ресторани пропонують своїм відвідувачам величезну кількість макаронних страв, кілька десятків видів піц і приголомшливо смачну  натуральну каву. У країні функціонує велика кількість музеїв, в колекціях яких можна зустріти полотна всесвітньо відомих художників.
  Римський Колізей у програмі туру. Одна з найбільш впізнаваних пам’яток Італії – найбільший залишок старовини, типовий амфітеатр, технічне диво, втілення архітектурного переваги, постійний доказ пишності та жорстокості римського світу – Колізей був дубльований незліченну кількість разів у різних містах світу, але так і залишається одним з кращих місць для відвідування в Італії.


  Відвідали Ватикан. Хоча Ватикан – повністю окрема держава, доступ до його чудових пам’ятників можна отримати тільки через Рим. Тут ми побачили Собор Св. Петра і Пьацце Сан П’єтро. Ватикан – духовний центр католицького світу і одна з найбільш масово відвідуваних областей Риму. Основними музеями Ватикану є Сікстинська і капела Нікколіні, апартаменти Борджіа, станці Рафаеля, ватиканська бібліотека і пінотека, Етруський і Єгипетський музеї, а також Піо-Клементина і Кьяра-Монті.


  Сподобався Римський Форум (Форо Романо). Спочиваючи в долині між Палатином і Капітолійським пагорбом, Римський форум – безумовно одне з найістотніших місць розкопок в світі. Серце імперії викликало у нас неймовірні емоції.


  Фонтан Треві у Римі. У лабіринті вузьких блукаючих вулиць Риму ховається сяючий дорогоцінний камінь, який, як вважають, був урочистим прикладом барочної витонченості і природної майстерністі води – один з найбільш приголомшливих фонтанів у світі і витвір мистецтва в єдиному цілому. Фонтан Треві не просто холодний шматок мармуру, а фонтан з історією. Одна з найцінніших пам’яток Риму та Італії.


  Після відвідування Риму, помандрували до Венеції. Базиліка Святого Марка обрана, як місце поховання Святого Марка Євангеліста, Базиліка Сан Марко зберігає історію країни і є найважливішим символом Венеції. Розташована поруч з Великим Каналом, велична базиліка домінує над Площею Сан Марко та надихає багатьох своєю красою.


  Гранд Канал у Венеції. Сіди в річковий трамвай і рушили уздовж Гранд Каналу . Ця екскурсія повернула нас на безліч століть тому, в історію. Знаменитий венеціанський канал триває більш ніж на 3,5 кілометра через всі шість районів історичного центру Венеції, відкриваючи погляду дорогоцінні камені архітектури уздовж його берегів. Неймовірні відчуття! Нарешті повернулися  додому. Пішохідна екскурсія старовинним Львовом. Поїздка видалася чудовою, емоції просто переповнюють. Кожне місто унікальне своєю красою і кожне вражає по-своєму. Дуже дякую усім, хто був у цій поїздці - група справді була  чудовою! Чекатимемо з нетерпінням на нову зустріч з Європою…

ФОТОРЕПОРТАЖ

Синчило І.А., вчитель англійської мови гімназії № 1 «Сузір’я», організатор подорожі

|: | © : suzirya