Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 54 55 56 57 58 ... 75 76 »

Мистецькі заходи БІЦу

24.01.2018 р.
  Цьогорічний січень став знаменним у мистецькому житті нашої гімназії. 20 січня ми відзначали 19-ту річницю від дня смерті відомої оперної співачки  ХХ століття, нашої землячки - Марії Іванівни Сокіл.
  Тривалий час її ім'я було незаслужено забуте на Україні. Лише в 2016 році в Оріхові одну з вулиць перейминовано на вулицю Марії Сокіл .Саме за цією адресою розташована й успішно працює музична дитяча школа імені Марії Сокіл, в якій навчається більше 60-ти наших гімназистів.
  Вшановуючи память талановитої землячки, в читальному залі БІЦу пройшли тематичні уроки музики. Вчитель Олена Миколаївна Гур'єва розповіла учням про життєвий та творчий шлях знаменитої співачки,  ознайомила з інформацією в  друкованих виданнях. А потім діти мали змогу почути голос і побачити уривки з фільму "Запорожець за Дунаєм", за участю М. І Сокіл.
  Гімназисти 9-Б, 3-А і 3-В, 2-Б класів з цікавістю сприймали розповідь про видатну жінку нашого краю і з гордістю відчували себе земляками талановитої співачки.

Читати далі на блозі >>
 

|: | © suzirya | Дата: 24.01.2018

Відзначення Дня Соборності України у нашій гімназії

    22 січня – це День Соборності, свято, яке значить багато не лише для нашої держави, а й для кожного свідомого українця.
    У цей день в гімназії традиційно відбувалися урочисті заходи: щопонеділкове підняття Державного Прапора, п’ятихвилинки пам’яті «Згадаймо сучасних героїв» та Збір гімназії «Ми – українці».
   «Запалімо свічку пам’яті і згадаймо наших земляків, що полягли за Україну» - ці слова виражають зміст п’ятихвилинки пам’яті біля стенда «Герої поруч» у Залі бойової слави, що проведено з нагоди  Дня Соборності. Гімназисти 8-Б класу Пакета Лілія, Клименко Ксенія, Петрова Кристина, Чиж Артем, Корчак Артемій, Ємець Єлизавета, Кульбак Анжеліка розповіли про загиблих в зоні АТО наших земляків Сухового С.І., Сущевського А.В., Мельника В.С., Мар’єнка С.В., Маркозова С.М., Габреліяна Т.І., Тинянова О.С.. Адже ми знаємо, що герої не вмирають, поки про них пам’ятають. На знак пам’яті про усіх захисників, що віддали своє життя за Україну, була оголошена хвилина мовчання.
    На урочистому Зборі всі присутні прослухали  виступи в.о.директора Кудіної Н.С. та міського голови Герасименка С.М. про державне свято.

 
 

  Звучали і тематичні вірші та пісня у виконанні гімназисток Громей Олесі  та Козир Юлії. Цікавим був  флешмоб «Україна єдина» 10-х класів. Ми усі змогли стати учасниками флешмобу 9-х класів. До речі, традиційним на День Соборності є живий ланцюг: цю традицію вперше запровадили 21.01.1990 р. Саме тоді між Києвом та Львовом було більше 2 мільйонів людей, об’єднаних не лише ланцюгом, а й любов’ю до України. На святковому заході «Ми-українці» гімназисти утворили власний міні-ланцюг.
    Цього ж дня гімназисти 9-х та 11-х класів відвідали урочистий концерт у районному будинку культури. Ми мали нагоду почути пісні у виконанні Народного оркестру народних інструментів, Народного хору «Таврія», Народного ансамблю «Вечірня зіронька» та Вокального ансамблю «Лілея». Більше того, про День Соборності написано багато поетичних творів: їх створенням митці показали прагнення до здобуття Україною незалежності. Такі вірші мали нагоду прочитати гімназистки 11-А класу – Манелюк Марічка  та Горбачова Оксана на сцені будинку культури. Варто додати, що на цьому заході всі присутні вшанували хвилиною мовчання всіх тих, хто загинув за незалежність нашої держави.
Отже,  День Соборності – це не просто історична подія, а доказ того, що українці – нація нескорених: ми завжди боролись за наше право на свободу, змушені і сьогодні відстоювати самостійність держави та прагнемо зміцнення національної єдності.
  З державним святом!

Маланіна Ксенія, 11-А клас,
представник прес-центру гімназійного парламенту;
Верещага Н.І.,
заступник директора з виховної роботи

Фоторепортаж

Відеорепортаж

|: | © suzirya | Дата: 23.01.2018

Оголошення

Щорічна святкова зустріч випускників гімназії «Знову разом»

відбудеться у суботу, 3 лютого 2018 року о 13 год 00 хв.

Радісно зустрінемо кожного колишнього учня чи ученицю.

Особливе запрошення для випускників-ювілярів:

|: | © suzirya | Дата: 23.01.2018

Ось такі ми – одинадцятикласники!!!

  Лише вчора було 1 вересня, а вже сьогодні ми можемо підвести підсумки І півріччя гімназійного життя одинадцятикласників.
  З чого розпочати? Можливо з особистих змін? Отож, ми стали дорослішими, розсудливішим; наші рішення впевнені та виваженіші; наші думки вже десь далеко… там, де ми отримуємо професію та будуємо власне життя.
  А поки що ми, гімназисти 11 – А та 11 – Б класів, продовжуємо підкорювати вершини шкільного навчання.
  Цього року ми отримували справжню насолоду від навчання: ми співпереживали літературним героям, описували свої думки в творах, намагались з’ясувати істину в історичних баталіях, вивчали формули та доводили теореми.
  Таке завзяття принесло чудові результати.

  Гарні  результати були продемонстровані й на арені ІІ туру Всеукраїнських предметних олімпіад та конкурсів.
  22 призових  місця в ІІ турі олімпіад та конкурсів принесли гімназії учні 11–А класу. Наші гімназисти – активні і в ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад: Старіков Д. став призером (ІІІ місце) з технічної праці (вчитель Саветченко В.І.), Піхуля О. посіла ІV місце з англійської мови (вчитель Сєліванова О.В.) , Манелюк М. – VІ місце з обслуговуючої праці (вчитель Зєнцова А.В.).

  Гімназисти Маланіна К. та Піхуля О. готуються до захисту науково-дослідницьких робіт в МАН з англійської мови (вчитель Сєліванова О.В.).
  Гімназисти 11–Б класу вибороли 11 призових місць в ІІ турі Всеукраїнських олімпіад, конкурсах.

ФОТОРЕПОРТАЖ
Читати далі……

|: | © suzirya | Дата: 17.01.2018

План заходів

у КЗ «Оріхівська гімназія №1 «Сузір’я»

з нагоди Дня Соборності України

Переглянути

|: | © suzirya | Дата: 16.01.2018

Екскурсія  6-В класу

  На зимових канікулах гімназійна родина 6 – В класу мала нагоду побувати у столиці України – Києві. Походили, подивилися і набралися думок, з якими хотілося б поділитись. Наша столиця того вартує і на нашу думку – поїздка до Києва, то обов’язкова річ для кожного українця!
  А ще доволі дивне відчуття, коли йдеш біля стін і в місцях, які мають, як мінімум тисячолітню історію. Радимо усім відвідати Київ, як буде можливість.
  Це місто вразило нас своєю красою і величчю іще на під’їзді до нього. Подорожували ми потягом. Ще на залізничному мосту перед нами відкрився чудовий пейзаж лівого берега Дніпра.
  Золоті куполи Києво-Печерської Лаври, вражаючих розмірів пам’ятник Перемоги, у вранішньому мареві над річкою ледь виднілось ще кілька грандіозних споруд – це були мости. По них рухались машини, схожі на різнобарвні крапки, і вагони метро, подібні до зелених змій.
  З самого ранку ми вирушили пішки у 3 – х годинну подорож по місту оглядаючи та захоплюючись від величі цього міста, де екскурсовод показала цікаві та багатовічні культурні пам’ятки столиці.  Багато білокаменних церков з золотими куполами розташувалося серед купи дерев на лівому березі Дніпра. Справжні ченці в чорному одязі, багато прихожан, дзвони і служба у храмі причарували наші душі. Це місце пронизане давниною. На мить здалося, що ми у 16 столітті.
  Наступною зупинкою була кіностудія групи компаній FILM.UA. Ми занурилися у світ кіно і телебачення. Глибоко в душі кожен мріє стати героєм кінороману, потрапити по той бік екрану і відчути, як це - бути зіркою! На екскурсії ми побачили як знімають справжнє українське кіно. Побували в «Кіноселищі» з автентичними будиночками 19 століття.
   Далі нас повезли до Києво-Печерської Лаври – це найпрекрасніше місце, яке ми будь-коли бачили. Києво-Печерська Лавра - одна з найбільших та найвеличніших православних святинь в Україні. Заснований в 1051 році, за князя Ярослава Мудрого монахом Антонієм як печерний монастир, він є  унікальним і одним із найбільш чарівних місць столиці України,  це видатна пам'ятка не тільки слов'янської, але й загальносвітової культури,  адже Києво-Печерська лавра входить до "Списку Всесвітньої Культурної Спадщини ЮНЕСКО".
  Змістовна розповідь екскурсовода допомогла нам дізнатися цікаву інформацію про релігію, живопис, архітектуру, інтер'єри церков на території  Лаври та багато іншого. Ми з захопленням слухали пізнавальні історії про те, як у  Лаврі жили та працювали видатні літописці, вчені, медики, зодчі, художники - Іаків, Нікон, Іоанн, Агапіт, Доміан, Арменін, Аліпій, Григорій. Саме тут близько 1113 року літописець Нестор створив видатну пам'ятку давньоруської літератури – „Повість минулих літ” – основне джерело наших знань про історію Київської Русі.
    Архітектурний ансамбль Києво-Печерської Лаври має унікальну художню цінність. Усі будівлі розташовані у місцевості надзвичайної краси, за принципом контрасту високих та низьких об'ємів. Стрункі дзвіниці чудово поєднуються з характерними силуетами храмів та невисокими, сяючими білизною стін келіями та іншими спорудами.
    Особливий інтерес для паломників і туристів являють печери Києво - Печерської Лаври, які називають Ближніми і Дальніми. У печерах спочивають нетлінні мощі 200 святих угодників, які, за віруванням багатьох, наділені силою зцілення. Печери вириті на глибині від 5 до 15 метрів, в них є підземні храми, поховальні ніші, келії ченців-затворників. Ми на власні очі могли побачити святині, про які читали в підручниках та бачили по телебаченню.
      Наша подорож пройшла у дуже дружній та веселій атмосфері.  Багато нового для себе відкрили.
   Дякуємо нашому класному керівнику І.А.Синчило, яка змогла організувати для нас таку чудову подорож.

Від імені гімназистів класу  Піхуля Валерія

ФОТОРЕПОРТАЖ

|: | © suzirya | Дата: 15.01.2018

Побували у  Львові

  Шкільні екскурсії — чудова можливість дізнатися багато нового і цікавого про міста країни, в якій ми живемо. Це — спілкування ,це ті події, які пізніше згадуються все життя.
   На початку року нам видалась можливість відвідати Львів. Цікавою  і  змістовною  була поїздка до різдвяного українського міста Львів.
До групи входили як учні гімназії, так і їх батьки.
    По прибуттю ми опинилися в величній будівлі львівського залізничного вокзалу, яка є пам'яткою архітектури початку ХХ століття. Нас зустріла менеджер і відвела до хостелу, де ми залишили свої речі. По плану у нас була пішохідна екскурсія по Львову.
    Львів — унікальне місто. Під час екскурсії нас вразила краса та неповторність архітектури, європейська культура, доброзичливість людей. Ми із захопленням проходили  вулицями старого міста, відвідали історичні місця Львова. Спершу ми прийшли на площу Ринок, центральну площу міста, де перед Ратушою ми побачили різдвяну шопку. Потім піднялися на Ратушу, де милувалися краєвидами Львову.Побували у вірменському кварталі, бачили місця зйомок фільму « Д ‘Артаньян і три мушкетери», пам’ятник Гасовій Лампі, будинок пір року. А найбільше вражали своєю красою собори та церкви, які були прикрашені до Різдвяних свят. Дуже цікавою була автобусна екскурсія до музею Тустані, там підіймалися на фортецю, яка знаходиться в скелі, а звідти гарний вид на Карпати. Побували на водоспаді Кам’янка, підіймалися до озера Журавлине, всього 350 метрів, але таких важких. По дорозі до Львову, в автобусі ми співали щедрівки , різні пісні.  Неповторними були прогулянки нічним містом,  які зачаровували своєю красою. Яким казковим виглядає Оперний театр. А яка незвичайно  красива різдвяна ярмарка ! Кожного ранку і щовечора , по дорозі до хостелу, вражав своєю величністю, красою собор Ольги та Єлизавети. Собор святого Юра – справжня візитна картка міста, його гордість.  Біля собору Петра та Павла стояв Різдвяний Дідух.Це справжній витвір мистецтва.
   Відвідали найкращий будинок Львова , в якому знаходилось шляхетське казино. Запам’яталося те, як ми відвідали Криївку. Це стилізоване кафе, у стилі військово-оборонної бази. Вражень залишилося море.  Вражають дрібні крамниці, майстерні, кав’ярні, кафе та ресторани, що розкидані тут в неймовірній кількості. Все має свій неповторний настрій – від загадкових кавових «копалень» до таємничої «Криївки». Всі вони так і манять зайти та насолодитися їхньою атмосферою.
  Чудове місто. Місто мощених вузеньких вуличок, храмів і церков. Місто шоколаду і кави, статуй, що спостерігають за тобою з дахів і стінбудинків, що визирають з провулків і виявляються іноді живими людьми. Місто, де різні релігії, місця і часи сходяться разом. Місто відкритих людей і закритих двориків.
   Це одне з найкрасивіших міст України. Тут існує щось магічне. Хто побував тут один раз, обов'язково ще раз сюди повернеться.
   Навіть похмура погода і дощик не змогли зіпсувати настрій. Екскурсія була просто вражаючою, феєричною, дуже пізнавальною, цікавою і фантастичною!
   Такий відпочинок - це море позитивних вражень від побаченого та почутого. Поїздка була  дуже цікавою та  незабутньою.

За інформацією керівника поїздки Наріжної В.В.

ФОТОРЕПОРТАЖ
 

|: | © suzirya | Дата: 15.01.2018

Новорічний КВК з батьками  у 6-В      

     Новий рік – одне з найочікуваніших свят для кожної людини. Варто тільки згадати приємні клопоти перед цим дійством і приготування до Різдва, коли голова йде обертом, душа бажає радості і  змушуєш себе збагнути, що неодмінно станеться маленьке диво. Самі ж святкування – це веселощі і цілковитий позитив! Цікавою формою роботи з  гімназистами та батьками є проведення новорічного КВК. Участь у Новорічному КВК взяли учні 6 -в класу та їх батьки, які сформували  команди з 7 чоловік, і протягом кількох годин вели між собою дружню боротьбу та дарували присутнім веселі усмішки. У  святково оформленій  залі зібралося чимало  гостей – усі ті, кому до снаги отримувати позитив і вболівати за улюблену команду. Почалося свято із новорічних привітань класного керівника І.А.Синчило, ведучих КВК (Черниш Є., Хелемендик А., Сніжка Є., Дименка Т.) та Діда Мороза і Снігуроньки ( Рогова О.І. та Козирь Є.), які побажали учасникам відмінної гри. Після цього на сцену по черзі вийшли  винуватці події – команди та урочисто відкрили КВК-2018.


  Змагання складалися із шести конкурсів, які  вимагали від учасників феєричного представлення команд, дотепності та креативності. Протягом усієї  гри глядачі мали змогу пограти в веселі новорічні ігри, вікторини, відгадати загадки, дізнатися про традиції святкування Нового року в інших країнах та послухати сольний номер у виконанні учениці класу Авраменко Аліни.
  Оцінювали конкурси судді: заступник директора з виховної роботи Н.І.Верещага, учениця класу  Герасименко Ксенія та 11-тикласниця Піхуля Ольга.
Усі команди гідно змагалися. Вони продемонстрували не лише свій гумор та артистизм, а й  зібраність, кмітливість та імпровізацію. Боротьба була справді запеклою, адже усі команди мали оригінальні виступи.
  Та нарешті настав момент істини – оголошення результатів. Цю відповідальну місію виконала голова журі Н.І.Верещага, яка оголосила, що переможцем Новорічного КВК стала Дружба. Команди отримали нагороди –  новорічні призи від Діда Мороза і Снігуроньки. Учасники КВК та вболівальники були дуже задоволені феєричним дійством. Що ж, до нових зустрічей на наступному КВК у новому році!

Базарова М., учениця 6 – В класу

Фоторепортаж
 

|: | © suzirya | Дата: 15.01.2018

ТОВАРИСЬКА ЗУСТРІЧ

  На зимових канікулах відбулася товариська зустріч з баскетболу  між збірною командою Малотокмачанської ЗОШ І-ІІІ ступенів та збірною командою КЗ «Оріхівська гімназія № 1 «Сузір’я» Склад команди гімназистів: Габіддулін Владислав, Павленко Владислав (11б), Дондик Максим (10б), Гой Дмитро, Юричко Олександр, Козир Микола, Ромакін Богдан (9б), Козир Микита (10а).  Гра була видовищною та  емоційною, виявила здібних юних спортсменів.
  А також відбувся міні-турнір,  в якому взяли участь вище згадані команди та збірні вчителів гімназії.

Каширін С.О., учитель фізичної культури

Фоторепортаж

|: | © suzirya | Дата: 15.01.2018

    2017-й рік непомітно завершив своє коло, зима господарює в містах і селах... Здається весь білий світ завмер у передчутті моменту, коли нарешті заграють дзвони, заспівають янгольські хори, а дітвора озветься  гучними колядками та щедрівками. Пора зимових канікул для читачів нашого БІЦу - це особливий і казковий час відпочинку.

  Про традиційні різдвяні зустрічі у БІЦ та про майстер-клас із виготовлення чарівних світильників докладніше читайте на блозі Бібліоград "Сузір'я"

|: | © suzirya | Дата: 11.01.2018

День самоврядування


У гімназії вдруге  проведено день учнівського самоврядування.


Гімназистів навчали старшокласники: найрозумніші, найкмітливіші учні 10-11 класів.

Фотомиті заходу    

Список гімназистів, що були вчителями протягом Дня учнівського самоврядування

27 грудня 2017 року (7:45-11:55)

|: | © suzirya | Дата: 28.12.2017

ВІДГУКИ ГІМНАЗИСТІВ про день самоврядування

  27 грудня 2017 року в КЗ «Оріхівська гімназія №1 «Сузір’я» відбувся день самоврядування - подія, яка докорінно змінила, хоч і тимчасово, шкільну ієрархію – учні зайняли місце вчителів та адміністрації школи.
  Я особисто  був задіяний у цьому заході. Так, у ролі вчителя російської мови та зарубіжної літератури, я провів два уроки в 6-А класі, а також взяв на себе роль класного керівника вищезгаданого класу. У цілому, я вважаю, що зміг впоратися з поставленим завданням, хоча в цьому були певні складнощі.
  Звісно, проблеми у проведенні даного заходу були просто  неминучими, адже діти, до яких проводити урок прийшли такі ж самі гімназисти, просто не здатні на всі сто відсотків сприйняти їх як вчителів. Проте, я впевнений, що дані обставини пішли здебільшого на користь новосформованому педагогічному колективу, адже ми змогли набратися досвіду в спілкуванні з публікою і відчути на собі весь тягар праці вчителя.
  Оскільки участь у самоврядуванні я беру вже вдруге, а,  отже,  маю деякий досвід у педагогічній праці, мені все одно довелось плідно попрацювати і «спітніти », щоб максимально якісно провести свої уроки. На мою думку, цей день самоврядування не пройшов даремно і кожен з моїх колег, і я особисто, отримали безцінний досвід не лише у праці вчителя, а і в такому, здавалося б, банальному, але життєво необхідному вмінні спілкуватися з іншими людьми.
  Мені було приємно брати участь у дні самоврядування, до того ж , я вважаю, що саме такі заходи є одними з тих містків взаєморозуміння і взаємоповаги між учнем і вчителем.

 

 Лашко Антон

*************************************************

  Я провів 2-й і 3-й уроки в 7-В класі (зарубіжну літературу та російську мову ). Так як я брав участь у даному заході й минулого року, то можу порівняти їх. На мою думку, в цьому році я зміг скористатися тим досвідом, який я встиг здобути в лавах гімназії. Сподобалося все, окрім деякий нюансів своєї роботи (та й у класі хотілося б побільше активності!). З нетерпінням чекатиму наступної нагоди переодягнутися у вчителя. Завжди поважав цю, на перший погляд, нудну й легку роботу, за те, що вона приносить користь і вселяє в нас частинку освіти, проводить дотичну до науки й майбутнього. Справді, важко переоцінити ті емоції, які я сьогодні отримав.

Захарчук  Даніїл

*************************************************

  Ранок 27 грудня 2017 р. розпочався по-особливому:  перекличка юних вчителів, потім Надія Іванівна Верещага  нас  люб’язно запросила  до учительської,  де кожен зайняв місце за столом.    Коли емоції стихли, я звернулася до своїх тимчасових колег з промовою. Я сказала , що сьогодні на нас покладена велика відповідальність  і ми повинні гідно виконати поставлені перед нами завдання. Порадила усім  не хвилюватися  і побажала  продуктивного та цікавого дня….
Нарешті настав  довгоочікуваний  для мене день учнівського самоврядування.  Минулого року я вже  брала участь у цьому заході  і була вчителем української літератури в 7 та 9 класі . Оскільки мені дуже сподобалось , я ні хвилину не вагаючись  вирішила знову випробувати свої можливості . Але цього разу вже  в ролі вчителя математики.
  Разом з Гаращенко Альоною Петрівною  ми швидко підготували конспекти, і тому, у мене був час для досконалого  вивчення матеріалів. А Верещага Надія Іванівна вміло керувала всім процесом, тож  всі новоспечені  вчителі були вчасно проінформовані та підготовлені до дня самоврядування.
  Окрім  обов’язків вчителя – предметника,  я виконувала роль директора.
Я була присутня на уроці німецької мови в 6-В класі,  який проводила Малофій Марія. Спочатку дітям було важко сприйняти одинадцятикласницю як вчителя. Але коли вони почали повторювати матеріал, розповідати  домашнє завдання,учні адаптувалися і активно відповідали  на всі запитання.
  Я проводила урок у 8-А класі на тему « Чотирикутники». Спочатку  перевірила домашнє завдання.  Мені вдалось зацікавити дітей,  підготувавши малюнки,  на яких зо ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 28.12.2017

Участь у форумі  шкільних медіа

     22 грудня 2017 року на факультеті журналістики Запорізького національного університету (м. Запоріжжя) відбувся фестиваль шкільних медіа «Шкільні медіа – розвиток громади», у якому взяли участь учні більше,  ніж 40 шкіл Запоріжжя та області, серед них були і гімназисти - учні 11-А класу  КЗ «Оріхівська гімназія №1 «Сузір’я».
Фестиваль пройшов при підтримці Британської Ради за програмою "Активні громадяни".
Мета проекту – стимулювання творчої ініціативи учнів Запоріжжя та області у створенні шкільних медіа з метою їх залучення до життя місцевої громади, розвитку критичного мислення школярів та виховання нового, свідомого медіаграмотного покоління, що володіє конкретними професійними компетентностями.
  Номінації Конкурсу: «Друковані ЗМІ», «Радіо», «Телебачення», «Сайт школи», «Рекламна продукція», «Моя єдина Україна» (для матеріалів про внутрішньо переміщених осіб).
  Учні гімназії: Манелюк Марічка, Маланіна Ксенія та Піхуля Ольга, брали участь у номінації «Друковані ЗМІ». У газеті «Success» («Успіх» )  юні журналісти розповіли про класне життя, про досягнення однокласників у творчих, музичних та наукових конкурсах.Зупинилися на проблемі  організованого дозвілля молоді, також висвітлили тему сучасних  молодіжних субкультур.

Читати повністю >>

Фотомиті

Манелюк Ірина Миколаївна, голова  комісії з педагогічної пропаганди
 батьківського комітету гімназії,
Манелюк Марічка, учениця 11-А класу

|: | © suzirya | Дата: 28.12.2017

Фест юних журналістів

  Креативність та інформативність - два слова, якими можна охарактеризувати медіафестиваль 22.12.2017 року. Наша команда у складі Манелюк Марії, Піхулі Ольги та Маланіної Ксенії брала участь у медіафестивалі з газетою "Success". Даний фестиваль, до речі, проводився у стінах 2-го корпусу ЗНУ.  Офіційна частина (концерт) та тренінг з медіаграмотності були,  дійсно,  цікавими. На концерт були запрошені відомі журналісти і  телеведучі Запорізької області. Промови гостей, нагородження переможців різних номінацій, учасників фестивалю, а також чудові пісні у виконанні студентки 2-го курсу та "родзинка" концерту - динамічна барабанна партія від студента 1-го курсу ЗНУ. Варто відмітити, що і на тренінгу ми провели час із користю: не було там нудних лекторів чи неактуального матеріалу, а навіть навпаки. Ба більше: медіаграмотності ми вчились, переглядаючи сюжети новин від різних телевізійних компаній з приводу однієї події. Тепер ми точно знаємо, як відрізнити справжні новини від фейкових!
  Участь у подібних фестивалях - безцінний досвід не тільки для майбутніх журналістів, але й для всіх людей, у тому числі й для нашої команди, адже у сучасному світі кожен з нас так чи інакше “співпрацює” зі світом медіа.

Маланіна Ксенія, 11-А клас.

 

|: | © suzirya | Дата: 28.12.2017

Акція «Новорічний подарунок для бійця»

Хай Новий рік  з добром до них приходить,
Здоров’я, сміх і радість принесе,
Різдво з Колядою нехай завітає,
Щастям безмежним благословляє!

  Засвідчуючи свою найвищу повагу до солдатів АТО, колектив гімназії № 1 «Сузір’я » (гімназисти, батьки, вчителі) передав для них новорічні вітання і подарунки з побажаннями мирного неба та Господнього благословення!
  У святкових пакунках передано:
консервація - 81,2 л.;  варення (повидло) – 26,7л.;  мед – 22,4л.; чай - 15 пачок; шкарпетки – 22 пари;  яблука – 35 кг;  горіхи – 63 кг; сухофрукти – 8 кг; печиво; цукерки; крупи – рис, гречка, макарони, пшоно; одяг – светри теплі, штани спортивні 8 штук,  3 шарфа; консерви рибні – 17 банок; шпроти; тушонка; кава; арахіс; мандарини; вафлі;  згущене молоко; ізюм; мило; зубна паста; малюнки; новорічні сувеніри, листівки.  

Петровська Аліна, гімназистка 9-В класу

ФОТОЗВІТ

|: | © suzirya | Дата: 22.12.2017

Година спілкування у родинному колі: "Чай смачний, приємний, духмяний"

  Гадаю, багато сімей проводять час разом ввечері, за гарячим чаєм та затишними розмовами, чи не так? Але чи знаєте ви про історію чаю, про його різновиди? Саме тому 15 грудня 2017 року ми, учні 11-х класів, провели в гімназійному музеї годину спілкування, присвячену Міжнародному Дню чаю та цьому напою взагалі. До речі, на цьому вечорі були присутні спеціальні гості – наші батьки! Багато цікавинок, яскрава презентація, затишна атмосфера, а після – спільне фото з батьками, - ось як можна коротко описати нашу годину спілкування. Тож не забувайте, що чай – не просто напій: чаювання завжди робить навіть найхолодніший зимовий вечір по-особливому затишним та атмосферним.

Фоторепортаж

Маланіна Ксенія, 11-А клас.

|: | © suzirya | Дата: 21.12.2017

Екскурсія до Оріхівського районного суду

20 грудня 2017 року ми  відвідали Оріхівський районний суд. Нас привітно зустріли,  провели екскурсію  та запросили до одного із залів засідань, де ми і продовжили приємне спілкування. Фісун Неоніла Вікторівна, голова суду, звернула особливу увагу на необхідні риси характеру для тих, хто обере професію судді, а саме: високу дисциплінованість, зібраність, цілеспрямованість, наполегливість у встановленні істини в поєднанні з правовою культурою.  Нам розповіли про особливості судових засідань, специфіку їх проведення.І навіть суди не оминають інновації, сучасне обладнання-вимога часу.

    Судді доводиться жити з усіма своїми рішеннями. У більшості випадків складними, бо ж рідко буває так, коли з зали судових засідань обидві сторони конфлікту виходять задоволеними рішенням судді. Така уже специфіка  роботи.

     Без сумніву, це дуже гарна професія і нічого поганого про неї я сказати не можу. Вона завжди була почесною і важливою. Проте, не треба забувати, що це насамперед відповідальність. За рішеннями суддів стоять людські долі і при виборі цієї професії, як і інших, треба особливо бути уважним.   

Костирко Поліна, учениця 10-Б класу

|: | © suzirya | Дата: 20.12.2017

Тиждень правових знань

  Правова культура й правова свідомість народу – вирішальний чинник забезпечення верховенства закону у житті суспільства та побудови правової держави в Україні.
 Глобальні зміни у суспільстві, що відбуваються на наших очах зумовили необхідність активізації формування правової компетентності молоді.
  З 04.12 по 08.12 у КЗ “Оріхівська гімназія №1 “Сузір’я” проведено тиждень правових знань “Закон  існує для того, щоб жити щасливо”.
  Сплановані заходи були направлені на розширення знань гімназистів з вітчизняного та міжнародного законодавства, на активізацію їх пізнавальної діяльності, на формування правової компетентності учнів.
  Тиждень розпочався інформаційними хвилинами до Всеукраїнського тижня права, проведеними учнями-старшокласниками:
- “Ти – людина, значить маєш права” (6-ті класи);
- “Є права у кожного з нас” (7-і класи);
- “10 грудня – Міжнародний день захисту прав людини” (5-ті класи).
  Вчителями правознавства Петренчук Л.В., Пріщенко О.Л. проведені уроки з елементами правового тренінгу:
- “Як не стати заручниками певних життєвих обставин” (8-Б клас);
 - Як не стати жертвами хуліганських дій” (6-ті класи);
 - “ЗНО. Правовий захист абітурієнтів – 2017 р.” (11-і класи).
  8 грудня для 9-х і 10-х класів проведені уроки правознавства “Права дитини” з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.
  Цікаво пройшли години спілкування на правову тематику: “Конвенція ООН про права дитини” (5-А клас, класний керівник Саєнко О.М.), “Права і обов’язки дітей” (5-Б клас, класний керівник Денисенко В.І.), “Дерево прав дитини” (6-А клас, класний керівник Короєд О.І., 6-Б клас, класний керівник Костенко Н.М.)
  Дев’ятикласники Мороз А., Дуб’яга А., Петровська А., Ложкіна К. (9-В клас), Рябіченко А., Клименко А. (9-А клас), Кущик Є., Д’яченко А. (9-Б клас) підготували змістовний матеріал та запитання до правової вікторини на ці години спілкування.
  “Закон і покарання. Кримінальна відповідальність неповнолітніх” – такою була тема години спілкування у 9-В класі (класний керівник Дегтярь А.Ю.) Учениці Ашніна А., Федоренко К. запропонували однокласникам правові завдання з використанням Кримінального Кодексу України.
  На відкритій годині спілкування у 8-Б класі (класний керівник О.Л. Пріщенко) розглядалася тема “Запобігання торгівлі людьми та експлуатації дітей”. Восьмикласники визначали причини торгівлі людьми, шляхи потрапляння громадян України до рабства, форми незаконного використання дітей. Учні моделювали власну поведінку у складних життєвих обставинах, вчилися приймати свідомі рішення, дотримуватися правил безпечної поведінки.
  Були оформлені стенди з правової тематики: “Україна – правова соціальна держава”, “Я – громадянин України”, “Сім’я – частина держави”, “Усиновлення, опіка, піклування”,  “Як запобігти насильству”, “10 грудня – день захисту прав людини”, “Права – нерозривні з обов’язками”.

Презентація

Фоторепортаж

О.Л. Пріщенко, вчитель правознавства
КЗ “Оріхівська гімназія №1 “Сузір’я”

|: | © suzirya | Дата: 15.12.2017

     07.12.17р. у 8-Б класі класним керівником Пріщенко О.Л.  проведена година спілкування на тему: «Запобігання торгівлі людьми та експлуатації дітей». Гімназисти ознайомилися з основними шляхами потрапляння українських громадян до рук торговців людьми. Учні використовували статті Конвенції ООН про права дитини для аналізу життєвих ситуацій. Переконливими були виступи Лисенко В., Клименко К., Мірошніченка І., Бондаренко А., Кайоли В., Пакети Л., Кульбак А., Кириченко А., Манелюк А., Мартакової Т., Мася Е., Малінки І. Цікаві сценки були зіграні на правову тематику Ремігою А., Корчаком А., Ємець Є. Година спілкування сприяла розвитку в учнів навичок безпечної поведінки, утвердженню активної позиції щодо необхідності захисту прав і свобод людини.

 

Клименко Ксенія, кореспондент 8-Б класу

|: | © suzirya | Дата: 15.12.2017