Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2017 » Жовтень » 30 » Екскурсія до м. Василівка
10:50
Екскурсія до м. Василівка

    27 жовтня учні п’ятих класів вирушили на екскурсію до м. Василівка.
   Звичайно, багато хто з нас уже бував раніше у приватному зоопарку Home ZOO  Олександра Пилишенка. Але ж як відмовиться від нової зустрічі із величними тваринами – королями природи.
   Першим нас зустрічав на воротах зоопарку рижий красень кіт, вдвічі більший за звичайних котів. Одразу стало зрозуміло, хто тут хазяїн. Потім ми підійшли до вольєрів і поринули у світ історій тварин, що своєю незвичайністю перевершують відомі голлівудські фільми. До речі, саме голлівудська кіностудія звертається до зоопарку Пилишенка, щоб записати голоси тварин для своєї кінопродукції. Також у зоопарку встановлено кілька веб-камер.
   Ми були вражені грою унікального берберійського лева Самсона з його дитинчатами-левенятами, величчю ведмедів Міші та Маші, грою тигриної сім’у футбол, милими вушками гімалайських ведмедів. Розповідь екскурсовода була такою захоплюючою, що півтори години пролетіли непомітно, а представнику турфірми довелося кілька разів нам нагадувати, що треба їхати далі.
   Другою нашою зупинкою став музейний комплекс «Садиба Попова». Екскурсію розпочала екскурсовод і,  наче з мішка,  висипала на нас багато історичних дат. Ми засумували. Але не надовго. Бо залишивши флігель, у якому розповідалося про часи XIX століття, ми вийшли на подвір’я, де потрапили у руки молодої дівчини, яка з перших же слів захопила  нас вогником любові до цього чарівного місця. Сама вона вважає Садибу Попова не тільки місцем роботи, а й сенсом свого життя. Розповідаючи нам про розкопки на території музею, вона встигала керувати розстановкою величезних котлів робітниками – музей готувався до ночі Хелоуіна. І це виправдано, бо садиба складається із кількох старовинних споруд, що розташовані на пагорбі, і має, як стверджують відвідувачі і нічна охорона, парочку власних привидів!
   Кульмінацією стало відвідування підземелля, де проходили зйомки одного із відомих фільмів. Як нам згодилися ліхтарики на телефонах! І моторошно ставало, коли ми почули гул під підлогою і побачили початок гвинтових сходів, що ведуть нижче!. На жаль, дослідження і розкопки ще не закінчено. Тому ми домовилися із друзями, що відвідаємо садибу Попова років через п’ять ще раз.
   А далі нас перевезли у кінний клуб «Кентавр». Навчили годувати коней із долоні. Дали змогу помилуватися грацією і розумом елітних коней, що беруть участь у змаганнях. Розказали про найяскравіших представників клубу. Апогеєм стало катання на конях по манежу. Хтось боявся сідати, а хтось катався і два, і три рази.
   Спогади, фотографії, враження – все просто супер!
ФОТОЗВІТ

 Назаренко Назар та Трофименко Олександра. Учні 5-го класу.

|: | © : suzirya