Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 55 56 57 58 59 ... 75 76 »

Фізкультурно - патріотичний  фестиваль «Козацький гарт»

  07 грудня  в КЗ «Оріхівська гімназія №1 «Сузір’я » відбувся районний етап фізкультурно – патріотичного фестивалю «Козацький гарт».
  У змаганнях взяли участь 9 команд навчальних закладів Оріхівщини.
 Фестиваль відкрили урочисто: шикування команд,   вітальне слово методиста відділу освіти Оріхівської РДА Масюк Марини Віталіївни.  
  Зі спортивним запалом, енергійно та  з вірою у перемогу  учасники фестивалю пройшли різні етапи випробувань: човниковий біг 4x9 см (хлопці, дівчата); стрибки у довжину з місця (хлопці, дівчата); стрибки через скакалку протягом 30 сек. (дівчата); перетягування канату (хлопці); естафета (хлопці, дівчата).  
  КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.»  зайняла І місце. Тож, бажаємо успішного виступу  та  перемоги команді у зональному  етапі.
  Команди КЗ «Нестерянської  СР ЗОШ І-ІІІ ступенів»  та КЗ «Оріхівська гімназія № 1 «Сузір’я» посіли відповідно друге і третє місця.

Я. І. Юйкова, педагог-організатор гімназії

ФОТОРЕПОРТАЖ

|: | © suzirya | Дата: 12.12.2017

Участь у Фестивалі  волонтерів

  04.12.2017 року на базі Запорізького обласного центру молоді відбувся фестиваль координаторів волонтерського руху в закладах освіти Запорізької області.  Верещага Надія Іванівна – представниця «Сузір’я».
  Системна, спільна і високоефективна  діяльність колективу учителів, гімназистів та  батьків висвітлена на сторінках альманаху «Волонтерство у кожному навчальному закладі Запорізького краю», упорядкованого НМРЦ «Освіта та громадянське суспільство»  КЗ «ЗОІППО» ЗОР.

Див. матеріали тут


**************************************

Про нас на телеканалі "Запоріжжя"
Коротко про досвід роботи КЗ «Оріхівська гімназія №1 «Сузір’я» йшлося в інтерв’ю заступника директора з виховної роботи Н.І.Верещаги у передачі «Телекур’єр»(04.12.2017 о 19:00 і 22:00)   на каналі “Запоріжжя» (Запорізька філія Національної суспільної телерадіокомпанії України)

Див. тут
********************************
ДОСВІД РОБОТИ

Узагальнені матеріали «Волонтерство і  благодійність у гімназії»

 можна переглянути за посиланням:

презентація, відео.

*******************************************

|: | © suzirya | Дата: 05.12.2017

Витяг з наказу КЗ «Оріхівська гімназія №1 «Сузір’я» від 04.12.2017. № 162
У зв′язку з перевищенням ліміту з електропостачання за листопад 2017 року та  з метою економії електроенергії в гімназії, тимчасово,  з 04.12. включно по 06.12.2017 року, в гімназії здійснюється відключення електроенергії з 13.00. до 17.00.

|: | © suzirya | Дата: 04.12.2017

Така змістовна  і корисна  інформація

  Надвечір’я четверга, останнього дня осені. Батьки завітали до гімназії на навчання, яке проводила заступник директора Надія Іванівна Верещага.
   Хвилюючий, ліричний початок… Ми бачимо і чуємо про те, що таке наше життя. А воно гірке й солодке, відповідальне, реальне і складне… Та воно – лише одне. Роздум про важливу кожну хвилину…  не змарнувати, не втратити час у головному вихованні – вихованні дітей!
   Корисним та цікавим був виступ лікаря Кухно О.В., яка наголосила на необхідності бути пильними і слідкувати за здоров’ям дітей, розповіла про вживання вітамінів.
   Новою для мене була інформація соціального педагога Наріжної В.В. про соціалізацію дитини.
   Зацікавила присутніх на занятті інформація та відеоролики, підготовлені заступником директора з виховної роботи Н.І.Верещагою. Адже ми дізналися про кібербулінг, медіаосвіту, критичне мислення, воду … Наче й знаємо про важливість вживання води, але яскраві слайди ще раз переконали: воду треба пити! (хочеш ти чи не хочеш). Вважаю, що інформаційні ролики треба показати усім батькам на зборах.
   Висловлюю подяку Надії Іванівні за змістовну та корисну інформацію на занятті університету «Родинна просвіта».

І.М.Манелюк,
голова комісії з педагогічної пропаганди батьківського комітету гімназії

ФОТОРЕПОРТАЖ  підготувала І.О.Трофименко, голова комісії з профілактичної роботи батьківського комітету гімназії

|: | © suzirya | Дата: 01.12.2017

 «РОДИННА ПРОСВІТА» у «СУЗІР’Ї”

   30 листопада 2017 року проведено чергове заняття університету педагогічних знань для батьків «Родинна просвіта», учасниками стали батьки гімназистів 5-11-х класів.
Тема навчання: «Актуальні питання виховання дітей».   З батьками розглянуто питання:

1.    «Життя… Цінуймо кожну хвилину» (відеоролик).
2.    «Принцип виховання дітей: 30 секунд уваги» (поради з використанням відеоматеріалу).
3.    Основні ознаки та профілактика захворювань, а саме: міопія, сколіоз, кір, ГРВІ (виступ шкільного лікаря Кухно О.В.).
4.    «Як ваш телефон змінює вас», «Що трапиться, якщо не пити воду» (відеоінформація рубрики «Цікава наука»).
5.    Соціалізація підлітків (виступ соціального педагога Наріжної В.В.).
6.    Соціалізація особистості з точки зору психології (відеоматеріали).
7.    Кібербулінг. Поради батькам (відеоролик, рекомендації).
8.    «Стоп, булінг!» (слайдова  презентація та заочні поради практичного психолога гімназії Любової Л.М.).
9.   Медіаосвіта. Медіаграмотність. Підказки щодо поліпшення критичного мислення (відеоматеріали, рекомендації).
10.  «Ви впевнені, що хобі не стало залежністю?» (відеоролик).

Н.І.Верещага, заступник директора з виховної роботи,
організатор роботи університету «Родинна просвіта»

|: | © suzirya | Дата: 01.12.2017

Побували у суді…

 

  30.11.2017р. гімназисти 10-А класу побували на екскурсії в Оріхівському районному суді. Привітно зустріли нас прес-секретар Клуйша О.С. та керівник апарату суду Федоренко О.В.  Познайомили нас з історією створення суду, з умовами роботи суддів. Голова районного суду Фісун Н.В. поділилася досвідом своєї суддівської діяльності й  наголосила, що робота нелегка, відповідальна і цікава. Дехто з десятикласників задумався над вибором своєї майбутньої професії.
   Нам напам’ять про зустріч подарували буклет про історію Оріхівського районного суду та брошуру з текстом Конституції України.

Ситник Марина, гімназистка 10-А кл.

Фоторепортаж

|: | © suzirya | Дата: 01.12.2017

Правова освіта

   Гімназисти 9-х класів прослухали лекцію головного спеціаліста бюро правової допомоги Оріхівської райдержадміністрації Червоненької В.Е. на тему «Кібербулінг» та «Стоп насильству».

Інформація Центру виховної роботи

|: | © suzirya | Дата: 01.12.2017

  27 листопада у 8-Б класі проведена  година спілкування «Голодомор 1932-1933 рр. в Україні. З присвятою замордованим голодом».
  У молитві «Отче наш» є 7 прохань, які людина просить у Бога. Одним із них є: «Хліб наш насущний дай нам сьогодні». Повірте, коли нічого їсти – найбільше хочеться хліба. Коли хліб є – людина про нього не думає. Їй хочеться чогось іншого: щось пізнати, чогось навчитися. Тобто хліба духовного. Але коли немає хліба насущного – ніщо не миле. Саме так розпочали гімназисти свої виступи.
  Восьмикласники дізналися про трагічні сторінки історії України, про причини та наслідки голоду 1932-1933рр.
  Учасники ІІ Міжнародного міждисциплінарного конкурсу наукових і творчих робіт імені Володимира Маняка і Лідії Коваленко Доновська Є., Клименко К., Пакета Л. ознайомили присутніх зі змістом  своїх науково- дослідницьких робіт на тему «Голодомор 1932-1933 рр. – геноцид Українського народу в приватних історіях і просторі культури». Лисенко В., Бондаренко А. показали, як вони працювали над створенням плакатів до Дня пам’яті голодомору в Україні.

Клименко Ксенія, кореспондент 8-Б класу

|: | © suzirya | Дата: 30.11.2017

Вшанування пам’яті жертв голодомору 1932-1933 років

25 листопада 2017 року біля  «Ангела Скорботи »   до  Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій, який щорічно відзначається в четверту суботу листопада,  відбувся мітинг-реквієм, учасниками якого  були представники  учнівського самоврядування КЗ «Оріхівська гімназія № 1 «Сузір’я». На знак вшанування невинно замученого голодом та політичними репресіями українського народу було запалено свічки пам’яті. Ми приєдналися до  загальнонаціональної  акція «Запали свічку»  о  16:00.  

Саєнко Софія, гімназистка 9-А класу,
голова ради МО «Старшокласник» 
 

|: | © suzirya | Дата: 29.11.2017

ПОДЯКА

Педагогічний колектив і батьківський комітет
КЗ «Оріхівська гімназія №1 «Сузір’я»
висловлюють щиру вдячність
ГІМНАЗИСТАМ 1-11-Х КЛАСІВ ТА ЇХНІМ РОДИНАМ
за участь в акції «За чистоту рідного краю» (збір макулатури)

РЕКОРДСМЕНАМИ ЗІ ЗБОРУ МАКУЛАТУРИ Є:   

ПЕТРОВ ГЛЄБ, 4-А КЛАС
ЛЕВЧЕНКО ДАВІД, 6-В КЛАС
ПЕТРОВА КРИСТИНА, 8-Б КЛАС
КОМЛІЧЕНКО АННА-МАРІЯ, 5-Б КЛАС
ОНИЩЕНКО АНІСЬЯ, 5-Б КЛАС
ЛЕОНІДОВ ВЛАДИСЛАВ, 4-А КЛАС
МІРОШНІЧЕНКО ІВАН, 8-Б КЛАС
ГАННІБАЛ ПОЛІНА, 1-Б КЛАС
КОНОВАЛЕНКО МАКСИМ, 1-Б КЛАС
МОРОЗ ВІТАЛІЙ, 11-А КЛАС
КАНЦУР РОМАН,  10-Б КЛАС
ГЕНЮК БОГДАН, 10-А КЛАС
ПИЛЯВСЬКИЙ ДАНИЛО, 1-В КЛАС
САХАНЬ АЛІНА, 5-Б КЛАС
ЯДЛОВСЬКИЙ ДАНИЛ, 7-В КЛАС   

|: | © suzirya | Дата: 24.11.2017

     Родинно-спортивне свято «Тато, мама, я – спортивна сім’я»

  Найпершими вихователями, вчителями дітей є батьки, сім’я. Від рівня їхньої культури залежить рівень сформованої людяності, духовності, гідності дітей, у яких закладаються основи багатьох умінь і навичок, звичок. Тому актуальним залишається питання про співпрацю гімназії  і сім’ї щодо фізичного виховання і, зокрема, таких аспектів, як зміцнення здоров’я. Співпрацює з батьками у вирішенні цього питання класовод Марченко Раїса  Іванівна. Тому 20 листопада 2017 року родинно-спортивне свято «Тато, мама, я – спортивна сім’я» зібрало гімназистів 2-В класу та  їхні родини  в спортивному залі КЗ «Оріхівська гімназія № 1 «Сузір’я». В  ході  відбірних  змагань серед  родин  класу перемогу  здобули родини, що приділяють  велику  увагу активному  відпочинку та спорту. Це родина Рогової  Лізи – тато Олександр Іванович  та мама Ольга Вікторівна   й  родина Мочаліної Стєші – тато Роман Юрійович та мама Ганна Андріївна.
  Саме під час гри у дітей виникають позитивні емоції, які створюють для нервової системи найкращі умови формування найрізноманітніших рухових навичок і розвитку фізичних якостей. Граючись, діти засвоюють широкий набір рухових умінь, вчаться орієнтуватися в часі, просторі, оцінюють рівень м’язових зусиль, стають сміливішими, спритнішими, вмілішими.
  Під час змагань командам потрібно було показати  згуртованість, спортивні вміння. Конкурси було різноманітні: на швидкість, кмітливість, влучність.
  І вболівальники не сумували в ході  свята. Вони  інсценізували спортивні гуморески та  відповідали на  питання  спортивної вікторини, підтримували  команди  оплесками та   голосними закликами.
  На позитивній  ноті  завершилося  свято, адже  за  результатами змагань  перемогла  дружба - команди  отримали  однакову  кількість  балів й  були  нагороджені  грамотами  та «цінними» - солодкими  медалями.
  З  гарним  настроєм  та  посмішками  присутні  залишили спортивний  зал. Під  гаслом :
Щоб здоровим, сильним бути,
Треба нам про сум забути.
Спортом треба всім займатись
І частіше усміхатись!
Бо усміхнена людина –
І  здорова, і щаслива.

|: | © suzirya | Дата: 24.11.2017

Про інформхвилинки

      21 листопада проведено інформаційні хвилини з нагоди Дня гідності та свободи.
    Учениці 9-В класу Петровська А., Іванець К., Ашніна А. розповіли про знаменну дату,  що об’єднала дві знакові події у новітній історії України – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року.
       Учні 9-А класу переглянули цікаву презентацію, підготовлену Глущенко Є.
   Із цікавістю слухали гімназисти 8-Б класу розповідь однокласника Чижа А. про загальностудентський  страйк на Євромайдані, про масштабні проєвропейські та антиурядові протести.
      Такі інформаційні хвилини дають можливість володіти об’єктивною інформацією про доленосні події в Україні початку ХХІ ст.

Клименко Ксенія, учениця 8-Б класу

 

|: | © suzirya | Дата: 24.11.2017

Темперамент та професії

       Уже давно не секрет, що в сучасному світі психологія посіла надважливе місце у житті людей. Ця велична наука скрізь! Вона у спілкуванні та творчості, на телебаченні та в супермаркетах, у родині та на роботі…
    А нещодавно ми, гімназисти 11-Б класу, відкрили для себе ще один вимір психології та як вона впливає на наш майбутній вибір професії.
   З цим відкриттям ми з класним керівником Дибко С.А. вирішили поділитись на відкритій годині спілкування «Темперамент та професії».
   Готуючись до заходу, знайшли інформацію про типи темпераменту, історію його вивчення. Нам було цікаво ознайомитись з особливостями прояву кожного типу темпераменту.
   Для того, щоб година спілкування не перетворилась на лекцію, ми підготували міні-сценки про особливості вибору професії людьми, у яких переважає певний тип темпераменту.
   Окрім вчителів гімназії та учнів 11-А і  10-Б класів до нас завітали  Гіппократ, академік І.П.Павлов, Дмитро Карпачов (дійові особи години спілкування). Якщо Гіппократ розповів про найперше вчення про типи темпераменту, І.П.Павлов звернув увагу на залежність темпераменту від типу нервової системи, то Д.Карпачов продемонстрував типи темпераменту в художній літературі та сучасних мультфільмах.
   Для того, щоб активними були абсолютно всі присутні, ми провели інтерактивну гру «Видатні люди та їх темперамент».
   Для згадки про нашу зустріч, ми підготували буклети, в яких містилась коротка інформація про особливості поведінкових проявів типів темпераменту, про залежність вибору професії від темпераменту та мудрі вислови про важливість вдало обраного професійного шляху.
   Зустріч  завершили теплим спілкуванням про типи темпераменту кожного з нас та планами на майбутню професійну діяльність.

Огієнко Марія, 11-Б клас

Фоторепортаж

|: | © suzirya | Дата: 24.11.2017

Світ субкультур

  Готи, емо, панки, байкери і т.д. – про ці субкультури знає ледве не кожна людина… Принаймні, багато хто звик так думати. Здавалось би: навіщо людям щось знати про тих, хто, на перший погляд, лише дивно одягається та слухає, наприклад,  рок? Та ми, гімназисти 11-А класу, так не вважаємо! Саме тому вирішили зібрати якомога більше інформації про субкультури та об’єдналися у 4 групи: дослідники, практики, художники, поети. Ми шукали інформацію у мережі Інтернет, довідниках, молодіжних журналах, брали інтерв’ю у гімназистів, знаходили рядки про субкультури у художніх творах, проводили опитування серед учнів класу. Врешті-решт результатами своєї праці ми вирішили поділитися з учнями 9-11 класів та вчителями, провівши 10.11.2017 року годину спілкування, присвячену саме субкультурам! Безліч цікавинок, стенди з молодіжними журналами, різноманітні запитання, ігри – ось що чекало на учасників заходу.
  Сподіваємось, години спілкування такого типу допоможуть у подальшому розширити кругозір гімназистів та заохотити їх до невеликих, але цікавих досліджень з різних тем.

Маланіна Ксенія, 11-А клас

Фоторепортаж

|: | © suzirya | Дата: 24.11.2017

ЦІКАВА ЗУСТРІЧ

        На вулицях великих міст та мегаполісів часто можна зустріти молодь, яка виділяється з натовпу своїм незвичайним виглядом: своєрідним одягом, поведінкою, особливими зачісками та епатажним макіяжем. Таку зовнішність, як правило, має представник якоїсь субкультури.
         10 листопада учні 11-А більш детально познайомили нас – гімназистів 9-11 класів - зі світом неформальних молодих об’єднань. На цій відкритій годині спілкування розповіли,  що взагалі представляє собою термін «субкультура» та за якими рисами й ознаками їх класифікують. Група учнів познайомила  присутніх з  більш детальним описом кожної субкультури (готи, байкери, емо, аніме тощо).
        Цікавим та захоплюючим було інтерв’ю, зняте гімназистами 11-А класу про інформування, знання та відношення учнів «Сузір'я»  до різних молодіжних груп.
       Закінчилася зустріч дискусією між присутніми про сучасні субкультури та висловленням вражень старшокласників.
       Дякуємо 11-А класу за  корисну, пізнавальну зустріч, по завершенню якої ми вже могли покласти на терези всі «за» і «проти» подібних об’єднань.

Гімназистка 9-А класу Глущенко Єлизавета

|: | © suzirya | Дата: 24.11.2017

Про найцікавіші події у листопаді …

Пишемо разом…
(радіодиктант національної єдності)

   Старшокласники і вчителі української мови та літератури взяли участь у написанні  радіодиктанту національної єдності «Наші пісні».

*******************

Відкриті години спілкування

         Гімназисти 9-Б класу з класним керівником Гур’євою Оленою Миколаївною провели змістовну тематичну годину спілкування «Краса і біль твої, Україно».
          На «круглий стіл» «Молодіжні субкультури» гімназисти 11-А класу запросили не лише учителів, а й старшокласників «Сузір’я».
        Майбутні випускники 11-Б класу на класній годині спілкування «Темперамент та професії» разом з учителями гімназії і  гімназистами 10-Б й 11-А класів обговорили особливості вибору професії для меланхоліка, сангвініка, флегматика, холерика.

*******************

Акція «За чистоту рідного краю» (збір макулатури)

Гімназисти, учителі й батьки разом зібрали 3480 кг макулатури

*******************

Години класного спілкування «У світі професій» за участі батьків
(у межах Тижня професійної орієнтації гімназистів (13.11-17.11.2017))

     У 6-В класі (класний керівник  Синчило Ірина Анатоліївна) на годині класного спілкування «Професії мого роду» Базарова Ірина Олександрівна і Черниш Оксана Іванівна ознайомили гімназистів з професіями бухгалтер і водій таксі.
       У 10-Б класі (класний керівник Гаращенко Альона Петрівна) Гужва Оксана Вікторівна повідомила про особливості роботи лаборанта поліклінічного відділення лікарні.
    У 9-Б класі (класний керівник Гур’єва Олена Миколаївна) Дмітрієва Світлана Олександрівна, Ковальова Тетяна Вікторівна, Фесенко Олена Григорівна, Кущик Оксана Миколаївна розповіли про особливості своєї зайнятості, а саме: роботу медичної сестри, головного спеціаліста із соціального захисту населення, інженера – землевпорядника та провізора.

*******************

    Заняття Школи шляхетних дівчат


Дівчата 9-А, 9-В, 10-А, 11-А, 11-Б класів спілкувалися з випускницею гімназії Кудіною Катериною Олександрівною на тему «Імідж: стиль і смак».

*******************

Виховна година за участі спеціалістів з правової освіти

       Гімназисти 8-А і 8-Б класів (класні керівники Пріщенко О.Л. і ЛяшенкоЛ.М.) прослухали цікаву пізнавальну і повчальну інформацію з перших вуст… Про кібербулінг і безпеку в Інтернеті розповідала заступник начальника бюро правової допомоги Оріхівської РДА Яковенко Анна Миколаївна; про види насильства, його запобігання та відповідальність  – начальник  юридичного відділу Оріхівської РДА з правової освіти населення Щербина Максим Володимирович; про попередження правопорушень – старший інспектор Оріхівського районного відділу з питань пробації Супрун Світлана Олександрівна.

*******************

Допомагаємо разом …
(благодійні внески)

       Родина «Сузір&rs ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 21.11.2017

Година класного спілкування у 9-Б класі «Україні потрібні професіонали»

       З 13.11.17  по 17.11.17 у гімназії проходив тиждень професійної  орієнтації гімназистів.
      15 листопада у нашому класі відбулася зустріч з батьками, точніше мамами наших гімназистів, які працюють на різних підприємствах нашого міста. Вони розповіли про освіту, особливості своєї професії,  про  обов’язки, які виконують  робочому місці, відповіли на запитання гімназистів.
Мама Дмітрієва Семена - Світлана Олександрівна, працює у КЗ «Оріхівська ЦРЛ» у пологовому відділенні медичною сестрою палати новонароджених. З захопленням розповідала про новонароджених дітей, впізнала серед присутніх  тих, хто народився у нашому місті, зробила наголос на тому, що свою професію треба вибирати за покликанням.
        Мама Ковальова Ростислава - Тетяна Вікторівна, працює головним спеціалістом в УСЗН Оріхівської  РДА. Розповіла, що посаду отримала на конкурсній основі і займається питаннями соціального захисту населення. Розкрила терміни: «малозабезпечена сім’я”, «соціальний захист», «компенсації», «субсидія», “соціальна виплата». Озвучила розміри різних типів соціальних виплат населенню України, які існують в законодавстві. Побажала бути наполегливими на своєму робочому місці і відповідальними.
      Мама Фесенко Самсона - Олена Григорівна, має три вищі освіти, працює інженером-землевпорядником та оцінювачем у ПП «Землевпорядник-Плюс». Розповідь охопила історію професії, актуальність галузі сьогодні, які операції існують з землею і яких законів треба дотримуватись, з чого починати будівництво будинку.  Професія Олени Григорівни входить у двадцятку престижних професій України.
     Мама Кущик Лізи - Оксана Миколаївна, має вищу спеціальну освіту, працює провізором у ТОВ «Роджерс» (аптека №23). Розкрила обов’язки провізора, розповіла про надійні фармацевтичні компанії України, ліки яких є надійними при лікуванні, про дію дорогих ліків на організм і їх дешевих аналогів, застерегла від самолікування.
     Дуже цікавою була розповідь Марії Піхулі про професію свого тата. Юрій Павлович  працює мотористом на іноземному кораблі в  іноземній судноплавній компанії- Eastern Pacifik Shipping Phe Ltd. Маша зробила альбом з світлинами тата на робочому місці, на кораблі, в оточенні друзів-моряків. Принесла подарунки з різних країн світу, де був тато: папіруси з Єгипту, елементи арабського одягу, грошові одиниці, які колекціонує в альбомі. Маша  у розповіді передала своє захоплення і любов , сум за татом, адже довгі 7 місяців він знаходиться у морі.


 

 

 

 

 

 

 

 

Зустріч була дуже цікавою та повчальною і закінчилась фото на згадку.

Актив 9-Бкласу, класний керівник Гур’єва О.М.

 

|: | © suzirya | Дата: 21.11.2017

   16 листопада 2017 року у нас була спільна година класного спілкування для учениць 9-А та 9-В класів. На цей захід завітала колишня учениця гімназії Катерина Олександрівна Кудіна.
   Протягом близько десяти років вона займається самовивченням теми коректного стилю одягу. Катерина Олександрівна підготувала для нас презентацію «13 базових речей гардеробу», розповіла як правильно поєднувати стилі одягу та аксесуари. Також вона вказала на типові помилки при створенні власного «луку».
   Година минула непомітно, а нам ще так багато чого хотілось почути, тому ми сподіваємось, що це був не останній візит Катерини Олександрівни до гімназії і  з нетерпінням чекаємо на інші зустрічі.

Ракша Анастасія, учениця 9-В класу

|: | © suzirya | Дата: 21.11.2017

ПРО ВОЛЕЙБОЛ ПЛЯЖНИЙ
РЕЗУЛЬТАТИ ДВОДЕННИХ ЗМАГАНЬ

   Відкрита першість гімназії з волейболу пляжного в категорії «МІКСТИ» серед дітей 2004 року народження та молодших тривала 3 і 4 листопада у спортивному залі КЗ «Оріхівська гімназія №1 «Сузір’я» за ініціативи керівника спортивної секції з волейболу пляжного, тренера КЗ «Запорізька обласна ДЮСШ» ЗОР Віктора Івановича Жильцова. Учасниками змагань стали вихованці спортсекції з волейболу пляжного – учні гімназії та НВК №2. Завітали і жителі Києва (в минулому – оріхівці). Спонсори відкритої першості: Онищенко Олександр Григорович, Діброва Сергій Іванович.
   Урочисте відкриття Першості, вітальне слово в.о.директора гімназії Наталії Степанівни Кудіної дали успішний старт напруженим і чесним змаганням.
   Юних спортсменів підтримували й надихали на найвищі результати рідні та друзі.
   Шлях до перемоги був складним, але цікавим та бажаним для всіх присутніх у залі, адже призери (як повідомив під час відкриття Першості головний суддя змагань В.І.Жильцов) отримають грамоти, медалі та грошову винагороду. Стимул був надзвичайний! До того ж, символічний кубок буде вручено «Кращому гравцю».
   Отже, після надто фізично і психологічно напружених змагань призові місця між командами  розподілено так:
І місце: ТВЕРДОХЛІБ ТИМОФІЙ – ЧЕРЕПАХА АЛІНА;
ІІ місце: АВРАМЕНКО АРСЕНІЙ – ЯВОРСЬКА ДАЛІЛА;
ІІІ місце: АРШУКОВ БОГДАН – ВІТЕР ЄЛИЗАВЕТА.
«Кращий гравець» - Яворська Даліла.

ФОТОРЕПОРТАЖ
ВІДЕОФРАГМЕНТ ЗМАГАНЬ  

Н.І.Верещага, заступник директора з виховної роботи

|: | © suzirya | Дата: 06.11.2017

УВАГА! ВПЕРШЕ В ГІМНАЗІЇ

ВІДКРИТА ПЕРШІСТЬ З ВОЛЕЙБОЛУ ПЛЯЖНОГО
в категорії  «МІКСТИ» (склад команди: хлопець і дівчина)
СЕРЕД ДІТЕЙ 2004 РОКУ НАРОДЖЕННЯ ТА МОЛОДШИХ

ЗАВІТАЙТЕ У ПЯТНИЦЮ, 3 ЛИСТОПАДА 2017 РОКУ, о 14 год 30 хв
ДО СПОРТИВНОЇ ЗАЛИ ГІМНАЗІЇ ТА ПІДТРИМАЙТЕ УЧНІВ –
ВИХОВАНЦІВ   КЗ «ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСНА ДЮСШ» ЗОР

І ПАРА
ТВЕРДОХЛІБ ТИМОФІЙ (м.Київ),  
ЧЕРЕПАХА АЛІНА (м.Оріхів, гімназія)

ІІ ПАРА
АВРАМЕНКО АРСЕНІЙ (м.Оріхів, гімназія),  
ЯВОРСЬКА ДАЛІЛА (м.Оріхів, НВК №2)

ІІІ ПАРА
ЯВОРСЬКИЙ ДАНІІЛ (м.Оріхів, НВК №2),
КУЛЬБАК АНЖЕЛІКА (м.Оріхів, гімназія)

ІV ПАРА
АРШУКОВ БОГДАН (м.Оріхів, НВК №2),
 ВІТЕР ЄЛИЗАВЕТА (м.Оріхів, гімназія)

V ПАРА
ТАЛАЄВИЧ НАЗАР (м.Оріхів, НВК №2),
ДУБЯГА АНАСТАСІЯ (м.Оріхів, гімназія)

VІ ПАРА
МАРУЄВ ОЛЕКСАНДР (м.Оріхів, гімназія),
ЛИТВИНЕНКО ЮЛІЯ (м.Оріхів, гімназія)

VІІ ПАРА
БРАЙЛЯН ДАНІЛ (м.Оріхів, гімназія),
ВЛАДІМІРОВА ДАР’Я (м.Оріхів, гімназія)

VІІІ  ПАРА
ТВЕРДОХЛІБ ДАНІІЛ (м.Київ),  
Д’ЯЧЕНКО АНГЕЛІНА (м.Оріхів, гімназія)

ІХ ПАРА
АЛІЄВ АЛІ (м.Оріхів, НВК №2),
ПРИЛУЦЬКА ВІКТОРІЯ (м.Оріхів, НВК №2)

Центр виховної роботи

|: | © suzirya | Дата: 02.11.2017