Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 20 21 22 23 24 ... 75 76 »

   ВЕБ-КВЕСТ

Для учнів 11-Б класу вчителем інформатики Міроновою Л. І. був проведений веб-квест «У світі інформаційних технологій та кодування», який пройшов у пошуках відповідей на питання, що пов'язані з інформаційними технологіями. Учні з задоволенням грали в веб-квест, з успіхом долаючи всі завдання. Вони шукали відповіді на непрості запитання та отримували нові знання із різних областей сфери комп’ютерних наук. Проведення таких заходів розвиває інтерес дітей до вивчення предмету, творчу уяву,  навички змагання, логічне мислення, посилює пізнавальну мотивацію, підвищує інтерес до активної творчої та самостійної діяльності, формує навички самостійності та роботи в команді.

 

 

ФОТОАЛЬБОМ

Учитель інформатики Лариса Іванівна МІРОНОВА

|: | © suzirya | Дата: 05.02.2021

В опорному закладі «Сузір'я» продовжує роботу гурток «Екологічна студія». Цього тижня заняття відбулося на свіжому повітрі, в яблуневому саду, біля компостних ям.

Саме компостні ями стали першою доброю справою, яку зробили юні екологи разом з батьками для природи 2 роки тому. Цього часу стало достатньо, щоб з опалого листя утворилося чудове органічне добриво під назвою компост. Учні з великою зацікавленістю розглядали продукт спільної праці живої і неживої природи. Більшість дітей бачили компост вперше в природних умовах, а не промислових упаковках. На початку заняття було розглянуто теоретичні питання, пов'язані з утворенням компосту та його значенням для рослин. Озброївшись знаннями, юні екологи приступили до практичної частини заняття. Екологічно чисте органічне добриво використали для підживлення розарію і яблуневого саду. На компост чекають кімнатні квіти, дендрарій, зимовий сад, тому виникла думка про створення ще кількох компостних ям.

Ми молодці. Зробили добру справу! Дякуємо всім, хто долучився і приєднається в майбутньому до екологічного проєкту «Компостні ями».

Разом ми можемо повернути нашим грунтам родючість, а людям — здоров'я.

Компосту — так. Спаленному листю — ні.

ФОТОЗВІТ

Керівник гуртка Антоніна Яківна КОРШУН

|: | © suzirya | Дата: 05.02.2021

Квест-гра «Подорож країною Математики»

В рамках тижня математики, фізики та інформатики , для учнів 5-а класу була проведена квест-гра “Подорож країною Математики”. Цікавий захоплюючий позакласний захід, який сприяє пізнавальній, творчій діяльності учнів, навчає працювати в команді, розвиває вміння використовувати здобуті знання у самостійній діяльності, викликає зацікавленість до вивчення математики.

Учитель математики Яна Іллівна ЮЙКОВА

|: | © suzirya | Дата: 05.02.2021

Зробити правильний вибір професії -

запорука майбутнього успіху     

У нашому закладі триває робота з професійної орієнтації старшокласників. Цікавими, наповненими важливою інформацією, зустрічами насичене шкільне життя здобувачів освіти опорного закладу.

Лікар-інтерн Запорізької медичної академії післядипломної освіти Карпій С.С. провів учнів стежинами медичної спеціальності, познайомив з професією лікаря- реаніматолога. Розповів старшокласникам про наслідки ковідної хвороби і провів майстер-клас з профілактики захворюваності.

Тісна співпраця опорного закладу з Таврійським державним агротехнологічним  університетом ім. Д. Моторного продовжується! Наші старшокласники взяли участь в олімпіадах від ЗВО, а також прослухали лекцію- знайомство з університетом від заступника декана  Рожкової Олени Павлівни.

Випускники опорного закладу - наша гордість. Марія Романова, курсантка Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ занурила майбутніх випускників у світ боротьби зі злочинністю. Познайомила з перевагами професії поліцейський.

Заступник декана економічного факультету з профорієнтаційної роботи ЗНУ Терент'єва Наталя Валеріївна презентувала професії економічного спрямування, які пропонує Запорізький національний університет.

На жаль, у зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією складно організувати екскурсії на виробництва, але зустрічі з фахівцями своєї справи, представниками освітніх закладів можливі. Наш заклад відкритий до спілкування та проведення профорієнтаційних зустрічей. Шановні батьки, якщо ви готові поділитися усіма перевагами вашої спеціальності, запрошуємо до співпраці.

 

 

Заступник директора Аліна Миколаївна КАРПІЙ

|: | © suzirya | Дата: 05.02.2021

ПАМ'ЯТЬ ЖИВЕ В СЕРЦЯХ

Чотири роки непоправної втрати, скорботи, суму.

Холодної днини, 5 лютого 2017 року, пішов за межу життя

наш директор, Галич Володимир Іванович.
Він жив, радів світу, людям, що його оточували.

У скорботі низько схиляємо голови, ми, Ваш педагогічний колектив, учні, батьки.
Минуть роки, спливуть тумани,
На землю знов зійде зоря,
Та не загоїть тої рани,
Що ваша смерть нам принесла.


Царство Небесне, вічна і світла пам’ять Володимиру Івановичу!

|: | © suzirya | Дата: 05.02.2021

Ви добре знаєте таблицю множення?  Сьогодні в рамках тижня математики, фізики та інформатики для учнів 5-Б, В класів був проведений майстер-клас «Японський метод множення без знання таблиці множення». Провів майстер-клас учень 11-Б класу Чиж Артем. Він показав учням метод множення чисел без знання таблиці множення, показав переваги та недоліки даного методу. Кожний учень отримав у подарунок роздруковане пояснення незвичайного множення і зможе сам його виконати.

ФОТОАЛЬБОМ

Учитель математики Лариса Іванівна ДЕЙНЕГА

|: | © suzirya | Дата: 04.02.2021

Флешмоб "Шкільний друг, відгукнися!"

#Сузір_яєднає

#Мишкільнародина

Випускники! В сучасних умовах, коли доводиться обмежувати реальні зустрічі, запрошуємо долучитися до нашого флешмобу!

- розмістіть фото зі шкільного альбому на власній сторінці у соціальній мережі;

- напишіть своє ім'я, клас, прізвище класного керівника, рік випуску;

- позначте у дописі однокласників та шкільних друзів;

- обов'язково позначте наш заклад @Сузір'я Оріхів  (на Facebook) чи @suzirya01.orikhiv (в Instagram);

- напишіть, що берете участь у Флешмобі "Шкільний друг, відгукнися!";

- поставте хештег #Сузір_яєднає

- не забудьте зробити допис п у б л і ч н и м.

ДЯКУЄМО ЗА УЧАСТЬ І ПІДТРИМКУ!

#СтратегіяСузір_явдії

Заступник директора Олена Миколаївна ГУР'ЄВА

|: | © suzirya | Дата: 04.02.2021

Шкільний логіко-математичний турнір «Кубик Рубік»

 Турнір спідкуберів

Куберами або спідкуберами (швидкуберами) називають тих, що складають кубики Рубіка та інші подібні головоломки на швидкість.
Кожна хвилина – вирішальна, кожна думка – виважена та обґрунтована, кожне завдання – непередбачуване та не схоже на попереднє.
Пройшов турнір «Кубик Рубіка» для учнів 5-11 класів. Коли в одному середовищі збираються команди, готові безжалісно долати логічні перепони, відбувається щось дивовижне!
Головна вимога для учасників турніру – вміння логічно мислити, вирішувати логіко-математичні завдання та складати Кубик Рубіка.
У турнірі взяло участь 12 учнів, які продемонстрували вміння складати 3х3, пірамідку, ск`юб. 

3х3 складали: Галутва Анастасія (7-А), Роговський Костянтин, Яценко Єлисей, Максименко Максим, Князьок  Тимофій (6-А), Дименко Глєб, Лебедь Аріана, Ляшенко Кирило (6-В), Таран Андрій, Нефьодов Ігор (9-В). Кращі результати показали: Яценко Єлисей, Таран Андрій, Ляшенко Кирило.

Пірамідку складали: Яценко Єлисей, Роговський Костянтин, Максименко Максим, Князьок  Тимофій, Хижняк Давід (6-А).

Ск`юб: Роговський Костянтин, Максименко Максим, Князьок  Тимофій (6-А).

У кожного учня десяток головоломок, різних за формою, розмірами, кольором. Щоб просто зібрати звичайний кубик 3 на 3, потрібно щонайменше знати 6 формул. Аби це відбувалося набагато швидше – близько 80.
Куб, піраміда, клок...
Куби 2 х 2, 3 х 3, 4 х 4 і аж до 17 х 17 – це запатентовані винаходи всім відомого Ерне Рубіка. Деякі головоломки авторства інших винахідників. Наприклад, пірамідка Мефферта, або її ще називають пірамідка. Остання, кубик 2 х 2 і ск`юб – найпростіші з головоломок і професіоналами збираються дуже швидко, практично за лічені секунди. 

Існують і складніші головоломки. Наприклад, сквайр (з англійської square – «площа»), зовні чимось схожа на кубик Рубіка, але тільки на перший погляд. Коли її заплутати – виходить незрозуміла фігура. Це дуже нестабільна головоломка. Або мегамінкс. Відрізняється від класичного куба тим, що у неї 12 сторін, які різняться кольорами. Збирається вона як куб, але значно складніше.

ФОТОАЛЬБОМ

Учитель математики та інформатики Альона Петрівна ГАРАЩЕНКО

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 04.02.2021

МАТЕМАТИЧНА АНАТОМІЯ

Учні 6-В класу мали можливість у доступній та цікавій формі ознайомитись з «математикою людського тіла», бо людина - найдосконаліше творіння живої природи.

Діти з подивом сприйняли інформацію, що довжина волосся, яке виростає в людини протягом життя, становить 725 км, у тілі дорослого приблизно 75 км нервів, швидкість нервового імпульсу, який надходить у мозок або виходить з нього, може становити 274 км/год (саме тому ми дуже швидко реагуємо, наприклад, доторкнувшись до гарячого), загальна довжина кровоносних судин людини – приблизно 100 000 км, у дорослої людини серце за день перекачує приблизно 10 000 л крові.

Учні і не очікували, що математичні знання можна використати, вивчаючи і анатомію людини. Усі були вражені  від почутого!

  

  

Учитель математики Світлана Анатоліївна ДИБКО

|: | © suzirya | Дата: 04.02.2021

"Я- за безпечний інтернет!"

- так називався тренінг для учнів 5-Б (02.02.21) та 5-А і 5-В класів (03.02.21), який провела учитель інформатики В.І.Денисенко. На занятті учні засвоїли нову інформацію про комп'ютерні програми, виконали багато практичних вправ для опрацювання правил безпечної роботи та поведінки в Інтернеті. Під час роботи п'ятикласники виявили, що спілкуватися між собою та грати в ігри у реальному житті не менш цікаво, ніж у віртуальному.

 

ФОТОАЛЬБОМ

Учитель інформатики Вікторія Іванівна ДЕНИСЕНКО

|: | © suzirya | Дата: 04.02.2021

     Круговий сектор

   3 лютого 2021 р. у нашому навчальному закладі було проведено інтелектуальну гру «Круговий сектор». У грі взяли участь учні 9-В класу. Метою проведеного заходу було не тільки удосконалення знань, вмінь та навичок, отриманих учнями на уроках інформатики, а й розвиток їх творчих здібностей, виховання відчуття згуртованості, відповідальності, створення умов для підвищення пізнавального інтересу до предмету. Для учасників гри цікаві та різної складності завдання підготувала вчитель інформатики Лариса Іванівна Міронова. Всі учасники продемонстрували гарні знання, показали свої таланти, креативність, ерудованість і оригінальність та отримали яскраві враження.

 

   

ФОТОАЛЬБОМ

Учитель інформатики Лариса Іванівна МІРОНОВА

|: | © suzirya | Дата: 03.02.2021

Подорож до Піфагорії

Продовжується тиждень математики, фізики та інформатики в нашому навчальному закладі. Для учнів 8-Б класу 03 лютого 2021 р. був проведений урок "Подорож до Піфагорії".

Мета уроку: ознайомити учнів з історією життя Піфагора; узагальнити знання про теорему Піфагора; виховувати в учнів інтерес до геометрії; розвивати творчі й інтелектуальні здібності, розумову активність, пізнавальну самостійність; виховувати почуття відповідальності, уміння працювати в команді.

 

    

Учитель математики Лариса Іванівна ДЕЙНЕГА

|: | © suzirya | Дата: 03.02.2021

Шановні випускники минулих років «Сузір’я»!

Традиційно в першу суботу лютого відбувається в нашому закладі довгоочікувана зустріч шкільних друзів. Особливо намагаються зібратися в більш повному складі випускники-ювіляри (5 років, 10, 15, 20 років після закінчення школи). У цьому році, 2021, це 2016 рік випуску, 2011 – рік без випускників, 2006, 2001, 1996, 1991…

На превеликий жаль, за відомих причин, зустріч не можлива. Ми обов’язково побачимося, можливо влітку (червень), головне – будьте всі здорові. Уже обговорювався варіант перенесення традиційної зустрічі на літній період, можливо, це нагода.

У день традиційної зустрічі, 2 лютого, ми вам підготували сюрприз – привітання в соціальній мережі та онлайн-марафон «Шкільні друзі, відгукніться!», який почнуть ваші вчителі. Просимо підтримати захід  (умови будуть вказані) і зібратися разом онлайн.

Здоров’я Вам! Чекаємо на зустріч з Вами!

Ваше «Сузір’я»

|: | © suzirya | Дата: 02.02.2021

КЗ «Опорний заклад загальної середньої освіти «Сузірʼя» Оріхівської міської ради

ШАНОВНІ БАТЬКИ

МАЙБУТНІХ ПЕРШОКЛАСНИКІВ!

Прийом документів до 1-го класу на 2021-2022 навчальний рік здійснюється:

- з 01.03.2021 по 02.04.2021 (електронна реєстрація дітей за посиланням: https://school.isuo.org );

- з 05.04.2021 по 28.05.2021 щосереди з 14.00. до 16.00 години документи подаються особисто одним із батьків дитини або особою, що їх замінює.

Право на першочергове зарахування до опорного закладу мають:

  • діти, які проживають на території обслуговування опорного закладу;
  • рідні чи усиновлені брати та сестри дітей, які вже є учнями опорного закладу;
  • діти працівників опорного закладу.

Перелік документів:

1. Свідоцтво про народження (оригінал для затвердження копії).

2. Копія свідоцтва про народження.

3. Паспорт одного з батьків – хто пише заяву (для підтвердження місця проживання).

4. Заява батьків або законних представників (заповнена власноруч).

5. Згода батьків (одного з батьків) або законних представників на обробку персональних даних їх неповнолітньої  дитини (заповнена власноруч).

6. Медичні довідки: форма – 086 (медичний огляд дитини), форма – 063 (щеплення – копія).

7. Файл А-4 (для зберігання документів).

8. Фото (3 х 4) – 4 шт.

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 02.02.2021

Традиційний початок робочого тижня.

Останнє чергування 11-А класу (класний керівник Ляшенко Л.М.)

 

Учениця 11-А класу Софія Кульбачна

|: | © suzirya | Дата: 01.02.2021

Увага! Увага! Увага!

03.02.2020 

о 13.40

відбудеться турнір спідкуберів.

Місце проведення:  класна кімната 6-А

Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у змаганнях 1-11 класів КЗ ОЗЗСО «Сузір’я»

Переможці отримають призи.

Заявки приймаються до 02.02 до 14.00

Організатор вч. математики Гаращенко А.П.

|: | © suzirya | Дата: 31.01.2021

Математика поруч

Математика - це дуже цікавий предмет.

Математика зустрічається навколо нас кожен день. Ми навіть не здогадуємось, що використовуємо математичні закони, теореми та розрахунки.

З «царицею наук» ми зустрічаємося всюди, на кожному кроці, з ранку і до вечора. Прокидаючись, ми дивимося на годинник; в трамваї чи тролейбусі потрібно розрахуватися за проїзд; щоб зробити покупку в магазині, потрібно знову виконати грошові розрахунки тощо. Без математики не можна було б вивчити ні фізику, ні географію, ні креслення.

В рамках тижня  математики, фізики та інформатики учнями 6-А були створені проекти  під єдиним девізом "Математика поруч". ПЕРЕГЛЯНУТИ >>>>>

Вчитель математики Альона Петрівна ГАРАЩЕНКО

|: | © suzirya | Дата: 31.01.2021

План

проведення тижня  фізико-математичних дисциплін

Мета  проведення предметного тижня:

  • формувати пізнавальний інтерес учнів до вивчення математики;
  • розкрити красу математичних понять;
  • поглибити здобуті на уроках знання, показати способи їх використання  на практиці;
  • ознайомити учнів із життям відомих вчених-математиків;
  • виховувати колективізм, відповідальність за виконану справу;
  • сприяти створенню атмосфери взаємоповаги між учнями та вчителями.

01.02-05.02 в нашій школі відбудеться предметний тиждень з математики, фізики, інформатики. Вчителями-предметниками заплановані цікаві та змістовні заходи:

Понеділок (01.02.2021)

... Читати далі »
|: | © suzirya | Дата: 30.01.2021

 Набуваємо нового досвіду

Кінець-кінцем закінчилося дистанційне навчання, що з перервою на канікули тривало з 7 грудня по 22 січня. «Ура, школа!» – раділи батьки, проводжаючи дітей у понеділок вранці на уроки.

«Нарешті повернулися!» - радо зустрічала дітей школа.

Щирою усмішкою і теплими словами на ганку вітала вчителів, учнів та їх батьків Наталія Степанівна Кудіна, директор «Сузір’я».

І, не зраджуючи багаторічним традиціям, лунав Гімн України. Вперше чергував по школі 8-Б клас. На чолі з Володимиром Васильовичем восьмикласники піднімали прапор.

Весь тиждень учні 8-Б чергували по школі, приходили о 7:30, вітали дорослих і малих на вході та бажали гарного дня, стежили за порядком, допомагали вчителям,  проводжали маленьких першокласників до їх класів, нагадували про необхідність носити захисні маски на перервах та дотримуватися дистанції і т. ін.

  

Тиждень швидко промайнув. Ми набули нового досвіду, адже чергування по школі - це відповідальність і потребує організованості. У кінці тижня зібралися разом, обговорили події, підсумували наші враження і вирішили, що чергувати нам сподобалося. А наші старші чергові - Софія Мул та Дар'я Коломоєць - проявили себе розумними розпорядниками.

Всім гарних вихідних і оптимістичного настрою!

 

Класний керівник 8-Б класу Вікторія Іванівна ДЕНИСЕНКО

|: | © suzirya | Дата: 29.01.2021

Звіт

про відзначення Дня Соборності та Дня пам’яті Героїв Крут

КЗ ОЗЗСО «Сузір’я» Оріхівської міської ради

... Читати далі »
|: | © suzirya | Дата: 29.01.2021