Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 18 19 20 21 22 ... 75 76 »

Завершилися конкурсні випробування

другого (обласного) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2021». В номінації «Трудове навчання» почесне п’яте місце виборола

Зєнцова Аліна Вікторівна, вчитель трудового навчання

комунального закладу «Опорний заклад загальної середньої освіти «Сузір’я» Оріхівської міської ради.

Відеорезюме вчителя
Аліно Вікторівно, прийміть наші найщиріші вітання!

Колектив закладу

Хроніки конкурсу

|: | © suzirya | Дата: 24.02.2021

Online-конференція «Генетика – наука майбутнього»

Під таким гаслом 17-го лютого 2021 року в КЗ ОЗЗСО «Сузір’я» відбулася зустріч учнів старших класів навчального закладу з науковцями ЗНУ. Завідувач кафедри садово-паркового господарства та генетики, доктор біологічних наук, професор Лях Віктор Олексійович, разом зі своїми колегами розповіли майбутнім біологам про нову спеціальність «Генетика», яку тепер можна отримати в Запорізькому університеті. Крім профорієнтаційної інформації, випускники розширили і поглибили свої знання з генетики, генної інженерії та біології в цілому. Спілкування з справжніми професіоналами в галузі генетики та ознайомлення з їх практичними досягненнями, викликало в учнів велику зацікавленість прикладною генетикою і селекцією. Учасники конференції висловили взаємну вдячність за плідну співпрацю.

  

Учитель біології та екології рідного краю Антоніна Яківна КОРШУН

|: | © suzirya | Дата: 24.02.2021

«Хто годує голодну тварину,
той живить власну душу»

Чарлі Чаплін

У нашому закладі протягом тижня тривала благодійна акція «Тварини мають право на життя». Участь взяли усі класні колективи, батьки, учителі. 22 лютого закінчився перший етап допомоги. Ми відвідали пункти скупчення безпритульних тварин у нашому місті й нагодували їх.

Щира подяка подружжю Левченко (Людмилі та Олександру), Наталії Солнишкіній, Наталії Дубині та волонтерці Олександрі Ахроменко за небайдуже ставлення та активну допомогу в організації та проведенні Акції.

Заступник директора з виховної роботи Олена Миколаївна ГУР'ЄВА

|: | © suzirya | Дата: 23.02.2021

Досліджуємо рідну мову

Цього тижня маленькі сузір’ївці, декламуючи вірші, проходячи квести, розгадуючи кросенси та розв’язуючи лінгвістичні задачки, досліджували, якою ж є наша українська мова. Виявилося, що вона прадавня, сонцесяйна, розмаїта, іскрометна, неповторна. Нушенята словами Любові Забашти закликають усіх українців:

Будьте вдячні матусі, і дочки, й сини!

Будьте вдячні народу, бережіть теє слово.

Що гранилось віками у битвах, в трудах,

Воно визріло вже і співа колосково —

Синя птиця народу — на буйних вітрах.

ФОТОАЛЬБОМ

Тетяна Григорівна ТАРАН,

керівник профільної кафедри початкової освіти

|: | © suzirya | Дата: 23.02.2021

Вісті з уроку екології рідного краю

19 лютого учні 7-А класу разом з вчителем Коршун А. Я. провели екологічну конференцію, присвячену Азовському морю.

Перлина української природи сьогодні потерпає від техногенного насилля з боку людей. Діти висловили своє занепокоєння за майбутнє Азовського моря, Молочного лиману. У виступах учні не просто констатували екологічні факти, вони аналізували їх наслідки і пропонували шляхи відновлення ресурсів морської водойми.

Семикласники висловили сподівання, що Азовське море не спіткає доля морів, що зникли з мап планети Земля.

ФОТОАЛЬБОМ

Учитель біології та екології рідного краю Антоніна Яківна КОРШУН

|: | © suzirya | Дата: 22.02.2021

Вибір одинадцятикласників «Сузір’я»

Стартувала кампанія ЗНО-2021, а для одинадцятикласників-сузір’ївців це початок осмисленого вибору майбутньої професії, адже від вибору предметів ЗНО залежить й обрана спеціальність.

У цьому році всі 42 випускники зареєструвались для проходження державної  підсумкової атестації за освітній рівень повної загальної середньої освіти у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Українську мову  та літературу складають 35 учнів, з української мови - 7, історію України - 28, математику - 42, біологію - 18, англійську мову - 21, географію - 13, фізику - 4 учнів.

Бажаємо вдалих іспитів й усвідомленого вибору  майбутньої спеціальності!

Заступник директора Аліна Миколаївна КАРПІЙ

|: | © suzirya | Дата: 21.02.2021

ГКС: Твій вибір – твоє життя!

Сьогодні 17 лютого 2021 року на годину класного керівника до нас завітали представники захоплюючих та водночас складних професій: психолог та бібліотекар.

 

Спочатку нам здавалося, що ці професії дещо нудні, переповнені рутиною, але все виявилось зовсім інакшим. Ми переконалися, що бібліотекар та психолог, дійсно, неймовірно цікаві заняття. Усі знаходилися під враженням від того, які вони “різнобарвні” та неповторні. Здавалося б звичайний психолог, а скільки корисного робить ця людина. Вона допомагає іншим побороти свої страхи, проблеми, негаразди, труднощі, які трапляються з кожним протягом життя. На уроці Ольга Володимирівна Соловей надихнула нас рухатися до своєї мети, допомогла зрозуміти, що є покликанням кожної людини та як його виявити.

 

Бібліотекар також відіграє велику роль у нашому вихованні, формуванні нашої особистості. Адже саме він радить нам прочитати ту чи іншу книгу, з якої ми б змогли винести для себе мораль та цінний урок. Але це лише межі безмежного. Під час зустрічі Любов Іванівна Білодід розповідала про свою професію з великим теплом та любов'ю. На прикінці ГКС вона подарувала нам ключики, на яких були написані різні мотивуючі фрази. Наприклад, "бережи книгу", "люби книгу", "читай книгу".

 

7-А також не залишив гостей без маленьких приємностей. Учні нашого класу вручили працівникам квіти, як символ вдячності та поваги.

 

На мою думку, кожен з нас сам собі режисер, лише ми самостійно маємо обрати для себе подальшу дорогу та професію всього життя. Переконана, що це  була основа нашого спілкування, яку ми, сподіваюсь, засвоїли відмінно.

ФОТОАЛЬБОМ

Учениця 7-А класу  Анастасія ГАЛУТВА

|: | © suzirya | Дата: 21.02.2021

Юні цицерони «Сузір’я»

Щорічно учні опорного закладу беруть участь у фестивалі ораторського мистецтва «Заговори, щоб я тебе побачив». У 2021 році правила проведення фестивалю, у зв’язку з пандемією, були змінені. Кількість учасників була зменшена, а виступи конкурсантів компетентне журі переглядало онлайн у мережі Ютуб. Наш заклад представляли найкращі оратори, учні, непересічний талант яких вразив усіх на відбірковому турі. За підсумками  І (міського) етапу обласного фестивалю ораторського мистецтва «Заговори, щоб я тебе побачив» у номінації «Добре слово краще за багатство» (1-4 класи) Ярмак Евеліна (вчитель-наставник Таран Т.Г.) здобула призове ІІ місце, у номінації «Слово є вчинок» брали участь троє сузір’ївців, а саме: Петрова Кристина 11-Б клас (вчитель-наставник Бондарєва Н.В.) - І місце, Кульбачна Софія 11-А клас (вчитель- наставник Глинянко І.В.) - ІІ місце, Цикалов Олександр 9-Б клас (вчитель-наставник Яремчук Н.І.) - лауреат фестивалю. Єдиною учасницею у номінації «Швидке перо», під номінацією «Текст» стала Середа Софія 10-А клас (вчитель-наставник Глинянко І.В.). Софія здобула звання лауреата фестивалю.

За рішенням журі Петрова Кристина візьме участь у ІІ (обласному) етапі фестивалю ораторського мистецтва «Заговори, щоб я тебе побачив». Вітаємо Кристину і її наставника Бондарєву Н.В.! Бажаємо впевненості у своїх силах, креативу і непереборного бажання йти вперед, до  перемоги!

Заступник директора Аліна Миколаївна КАРПІЙ

|: | © suzirya | Дата: 19.02.2021

                              Змагання юних мовознавців

У мові   закодовано всю свою історію, здобутки культури, духовну самобутність народу. Без мови людина не може існувати, як і без сонця, повітря… Неповага до мови є рівноцінною неповазі до батька й матері. Рівень розвитку рідної мови є джерелом духовного розвитку народу. Тому знати, берегти, шанувати рідну мову – це обов’язок кожної людини.

Із цією метою 19 лютого було проведено квест «Лабіринтами рідної  мови», присвячений Міжнародному дню рідної мови.

Змагалися «Філологи» та «Лінгвісти» -  учні 5-11-х класів.

Отримавши маршрутні листи, учасники вирушили на станції: «Народ скаже, як зав’яже», «Шифрувальник», «Розумне перо», «Грамотії», «Знайко», «Жартівлива», «Будівельник», «Словникар», «Ерудит», «Фразеологія».

Діти емоційно переходили зі станції на станцію,  залюбки виконували завдання,  жваво обговорювали,  приймали спільні рішення.  Пройшовши всі станції і виконавши завдання, учні відчули красу українського слова та бажання навчатись, майстерно оперувати мовою, а вчителі-наставники  отримали задоволення та гарний настрій.

Завершилася гра солодким сюрпризом.

Керівник кафедри вчителів філологічних дисциплін Наталя Вікторівна БОНДАРЄВА

|: | © suzirya | Дата: 19.02.2021

Герої не вмирають!

Це дивляться з темних небес

загиблі поети й герої –

всі ті, що поклали життя за майбутнє твоє.

С.Фоменко

Історія України знала багато трагічних періодів, коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинялися під загрозою.   

Ми не маємо права забути страшну зиму 2013-2014 рр., яка назавжди змінила Україну і народила нову націю. У ті дні українці виходили на Майдан, вимагаючи зробити європейський вибір для майбутнього України! Ніхто не міг уявити, які випробування чекають нас попереду…

Ми відзначаємо 7-му річницю трагічних подій на Майдані. Україна заплатила високу ціну за свй вибір – бути частиною Європи. Завдяки Героям Небесної Сотні ми отримали можливість жити в незалежній країні, що неухильно прагне до демократичних цінностей та європейського майбутнього.

Герої Небесної Сотні – це приклад істинної громадянської та особистої відваги, самовідданості, сили й мужності у відстоюванні ідеалів. Кожен з них заплатив найвищу ціну – віддав своє життя.

Революція Гідності об’єднала тисячі українців, які боролися за єдність, свободу і справедливість.

Герої не вмирають! Вони завжди будуть в наших серцях.

Слава Україні! Героям слава! Слава Небесній Сотні!

ФОТОАЛЬБОМ

Вчитель історії Світлана Вікторівна БОСЕНКО

|: | © suzirya | Дата: 19.02.2021

Вельмишановна

Наталіє Вікторівно!

Надсилаємо Вам найщиріші вітання з Оріхівського «Сузірʼя»

з нагоди Вашого Дня народження!

 

«Людина нібито не літає… А крила має. А крила має!» То про Вас, дорога наша лікарко, депутатко, чарівна жінко.

Глобальна пандемія стала величезним випробуванням для всіх і особливо для медиків, вона показала величезне значення особистої мужності людей в білих халатах.

Весь колектив опорного закладу: працівники, учні та їх батьки щиросердно дякуємо Вам за апробовану часом довіру, за працю, якою Ви щодня будуєте нерукотворний пам’ятник здорової людини.

Бажаєм жити у добрі

Вам промовляєм, як ведеться.

І хай всі прикрощі старі

Вже не торкаються до серця.

         Хай міцне здоровʼя, щастя та добробут будуть постійними супутниками у Вашому житті.

Від імені колективу опорного закладу «Сузірʼя»

директор                                                                                Наталія КУДІНА

 

|: | © suzirya | Дата: 19.02.2021

Сьогодні, як ніколи, зростає співпраця навчальних закладів з працівниками правоохоронних органів.

Адже профілактиктична робота дає можливість виробляти у дітей уміння діяти в конфліктних ситуаціях, приймати правильні рішення, володіти навичками самозбереження, знати свої права і обов'язки.

Відтак,15 лютого, учні 8-А класу КЗ ОЗЗСО "Сузір'я" зустрілися з інспектором сектору ювенальної превенції старшим лейтенантом поліції Царегородцевою Ю.В.

Приємним було те, що зустріч пройшла в формі діалогів, учні отримали багато корисної інформації та погодилися з тим, що необхідно ретельно подумати про своє майбутнє.

ФОТОАЛЬБОМ

Класний керівник 8-А класу Віра Василівна НАРІЖНА

|: | © suzirya | Дата: 18.02.2021

Захист дітей від шантажу в цифровому просторі, сексуального насильства та сексуальної
експлуатації

#Stop_sexтинг

Інформаційно-освітня кампанія #Stop_sexтинг створена у 2018 році з метою захисту українських дітей від сексуального насильства в Інтернеті. Дізнайся більше про #stop_sexтинг на https://stop-sexting.in.ua та https://www.facebook.com/stopsextingua

 

 

|: | © suzirya | Дата: 17.02.2021

Конкурс «Ідеальна пара – 2021»

15 лютого відбувся традиційний конкурс до Дня святого Валентина «Ідеальна пара – 2021». За престижне звання виявили бажання змагатися учні 10-А й 10-Б класів:

 

пара №1 – Крячко Ілля й Мелешко Євгенія,

пара №2 – Войтик Іван і Литвиненко Юлія,

пара №3 – Петренко Владислав і Босенко Ірина.

Змагання було цікавим і пізнавальним. На початку кожна пара презентувала себе – це було «Домашнє завдання».

«Знаю свою половинку» показало, що пари добре познайомились й уважні один до одного.

Завдання «Вгадай моє бажання»  розкрило, що кожен конкурсант має артистичні здібності,

а «Танцювальний конкурс» підтвердив це, бо кожен  віддався танцю на всі 100% і неабияк запалили публіку та підняли настрій.

У завданні «Половинки» треба було з великої кількості частинок сердець, які окремо були в хлопців та окремо в дівчат, знайти ті, які з’єднуються в єдине ціле серце. Це вийшло в Івана та Юлії  -  за це вони отримали аж 5 балів.

Який же конкурс без мудрих СУДДІВ!? Члени журі:

А.М.Карпій, заступник директора;  

А. Мочаліна,  представник батьківства;

С. Кульбачна, заступник президента учнівського парламенту.

На святі, через карантинні обмеження, були лише запрошені самими учасниками конкурсу дві людини від пари, але навіть ця невелика кількість глядачів створила атмосферу, якої нам усім не вистачає ось уже майже рік.

На конкурс завітала  Наталія Степанів ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 17.02.2021

Благодійна акція «Солодка валентинка»

до Дня святого Валентина

Ми раді вітати наших друзів – вихованців КЗ «Оріхівський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Запорізької обласної ради з Днем святого Валентина. Презентація «Солодких валентинок», які виготовляли учні та батьки опорного закладу, відбулася!

 

Протягом 3-11 лютого тривала підготовка до благодійної акції «Солодка валентинка».  На уроках трудового навчання та технологій відбувалися майстер-класи з виготовлення смачних  презентів. До цієї справи, традиційно, долучилися й батьки. Разом ми зробили добру справу, бо  кожна  валентинка стала оригінальним витвором мистецтва, у яких є тепло наших сердець і найкращі побажання. Кожен вихованець Центру отримав на свято закоханих солодкий символ любові.

ФОТОАЛЬБОМ

 Заступник директора з виховної роботи  Олена Миколаївна ГУР'ЄВА

|: | © suzirya | Дата: 17.02.2021

План заходів до Міжнародного дня рідної мови

Дата проведення: 19.02.2021 року

Відповідальні: вчителі  кафедри філологічних дисциплін

... Читати далі »
|: | © suzirya | Дата: 17.02.2021

"Валентин" і "Валентина" «Сузір’я» - 2021

Протягом 8-10 лютого відбувалося анонімне опитування, яке проводили представники учнівського парламенту нашого закладу, до Дня святого Валентина. За результатами опитування було визначено "Валентина" і "Валентину" 2021 р. Звичайно ж, претендентів було багато, але переможців вибрали більшістю голосів:

Кульбачна Софія (учениця 11-А класу) оголошується

"Валентиною" «Сузір’я» - 2021 р.


Крячко Ілля (учень 10-А класу) оголошується

"Валентином" «Сузір’я» - 2021.

 

Вітаємо переможців і бажаємо зустріти своє справжнє кохання в майбутньому та бути щасливими!

Члени учнівського парламенту
Аліна САХАНЬ, Дарія СЕМЕНЕЦЬ, Дар'я ОГІЄНКО

|: | © suzirya | Дата: 16.02.2021

Заходи

 в рамках тижня профорієнтації

«Від маленьких справ – до великих звершень»

(08.02.21 – 12.02.21)

... Читати далі »
|: | © suzirya | Дата: 16.02.2021

Дружба з книгою - це свято

Міжнародний день дарування книг - це добровільна ініціатива, започаткована у 2012 році американкою Еммі Бродмур з метою підвищити інтерес й доступ до книги.

Сьогодні до нашого БІЦу завітали читачі, які з великим бажанням передали до книжкового фонду прекрасні друковані скарби. 

Серед тих, хто взяв активну участь у акції "Подаруй книгу в БІЦ"

Дудка Софія (1-А клас),

Мірошніченко Василіса (5- Б клас),

Лисота Мілєна (5- Б клас), 

Шевкунов Матвій (5- Б клас),

Фесенко Давид (8-А клас)

 

Ласкаво просимо до БІЦу!

 Поспішайте прочитати подаровані книги!

Завідувачка БІЦом Любов Іванівна БІЛОДІД

Більше новин читайте на блозі "Бібліоград "Сузір'я"

|: | © suzirya | Дата: 15.02.2021

Учасники

Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка

"Охорона праці очима дітей" 2021 р.

 

 

ФОТО

Заступник директора з виховної роботи Олена Миколаївна ГУР'ЄВА

|: | © suzirya | Дата: 15.02.2021