Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 21 22 23 24 25 ... 75 76 »

Віртуальний флешмоб 8 класів

"Коло єднання"  до дня Соборності

23 серпня 1989 року республіки Балтії провели акцію "живий ланцюг",  щоб нагадати собі та світові, що Литва, Латвія і Естонія були окуповані. Участь у "балтійському шляху" взяло близько 2 млн людей, які вишикувалися у "живий ланцюг" від Таллінна через Ригу до Литви, взявшись за руки на шляху в 600 км. Акція була видовищною, успішною та ефективною. Пізніше ЮНЕСКО визнало її феноменом ненасильницького спротиву. Акція не є політичною.

Успіх балтійців надихнув Народний рух України за перебудову на спробу повторити живий ланцюг - вшанувавши Акт Возз'єднання УНР і ЗУНР у єдину державу. Мета Живого Ланцюга соборності:  нагадати українцям про визначні дати в історії української державності — 22 січня 1918 року, коли Центральною Радою було прийнято IV Універсал, та 22 січня 1919 року, коли відбулося об'єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в одну державу.

І така подія відбулася у неділю 21 січня 1990 року, коли близько трьох мільйонів людей взялися за руки, з'єднавши Івано-Франківськ (через Львів) і Київ у день 71-річчя Злуки УНР і ЗУНР. Цей живий ланцюг був одним з наймасштабніших у світовій історії та став ще одним кроком до здобуття незалежності України. (ВікіпедіЯ)

З 2008 року ця акція стала проводитися в Україні щорічно. У 2021 році це вже чотирнадцятий Живий Ланцюг Соборності.

Але в 2021 році День Соборності припав на локдаун. Ми, учні 8-х класів КЗ ОЗЗСО «Сузір’я», разом з класними керівниками В.І. Денисенко та В.В.Наріжною дотримувались карантинних обмежень, які забороняли проведення масових заходів, а отже не змогли зібратись всі разом.

Але це зовсім не означало, що акції не буде! Ми разом з близькими провели віртуальний флешмоб «Коло єднання», долучившись до першого віртуального Сімейного Живого Ланцюга Соборності, який об'єднав сотні й тисячі міст та сіл України, мільйони наших сердець. Бо Україна єдина! А разом ми незборимі!

Тільки разом збережемо незалежність!

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 27.01.2021

Конкурс "Учитель року - 2021"

Вітаємо вчителя трудового навчання Зєнцову Аліну Вікторівну з виходом у І тур (обласний) всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2021» у номінації «Трудове навчання». Відповідно до рейтингового листа виступу учасників конкурсу в Запорізькій області ІІ (обласного) туру, Аліна Вікторівна посіла почесне 4 загальнорейтингове місце.

Бажаємо успіхів, креативу і перемоги!

Заступник директора Аліна Миколаївна КАРПІЙ

|: | © suzirya | Дата: 27.01.2021

Опитування  

батьків та учнів КЗ ОЗЗСО «Сузір'я» щодо стану освітнього середовища, вільного від насильства та булінгу

Відповідно до законів України «Про охорону дитинства», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)», наказу Міністерства освіти і науки України від 01.02.2010 № 59 «Про вжиття заходів щодо запобігання насильству над дітьми», наказів департаменту освіти та науки Запорізької міської ради від 31.01.2019 № 21р  «Про заходи щодо протидії булінгу», від 17.10.2019 № 416 р «Про вжиття додаткових заходів щодо попередження насильства та булінгу» з метою вивчення стану забезпечення у закладах освіти безпечного освітнього середовища, вільного від насильства та булінгу просимо забезпечити інформування педагогічної, батьківської та учнівської громадськості про проведення анкетування «Стан створення в закладі освіти середовища вільного від насильства та булінгу» та сприяти участі в анонімному опитуванні в онлайн-режимі за посиланнями:  

Опитування для батьків >>>>>

Опитування для учнів >>>>> 

Практичний психолог Ольга Володимирівна СОЛОВЕЙ

|: | © suzirya | Дата: 26.01.2021

ВІДНОВЛЕННЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ

Дорогі наші батьки, учні, педагоги!

Раді повідомити вам про відновлення освітнього процесу в нашому закладі. Відповідно до наказу КЗ «ОЗЗСО «Сузір’я» Оріхівської міської ради від 22.01.2021 №08-о «Про відновлення освітнього процесу» опорний  заклад «Сузір’я» радо зустрічає здобувачів освіти 25.01.2021.

Учні  1-4, 9-11 класів на очному навчанні, а 5-8 на змішаному (з елементами дистанційного навчання).

З метою  запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 серед педагогічного та учнівського колективів, нагадуємо про обов’язкове дотримання маскового режиму  та санітарних вимог під час адаптивного карантину.

Дякуємо за підтримку та розуміння!

Заступник директора Аліна Миколаївна КАРПІЙ

|: | © suzirya | Дата: 24.01.2021

Особливості пробного ЗНО 2021

 Шановні класні керівники, випускники та їх батьки! З 5 січня стартувала реєстрація на пробне ЗНО 2021 і триватиме до  19.01.2021 на сайті ДпРЦОЯО (https://dneprtest.dp.ua). Дніпропетровський регіональний центр оцінювання якості освіти (далі – ДпРЦОЯО) надає можливість взяти  участь у пробному ЗНО з метою знайомства з процедурою проходження зовнішнього незалежного оцінювання.

 Пробне ЗНО проходитиме 10.04.2021 очно в пунктах пробного ЗНО. Зареєструвати можна тільки один предмет (одночасно на двох предметах бути присутнім не можливо).Дані про учасника в базі ДпРЦОЯО зберігаються тільки після створення Особистого кабінету учасника пробного ЗНО. Реєстрація вважається завершеною за умови надходження коштів на рахунок ДпРЦОЯО – в Особистому кабінеті протягом 5 робочих днів з дня оплати з’являється статус «Сплачено».

 Вартість пробного ЗНО складає 222 гривні. Останній день оплати 23.01.2021.

Результати пробного ЗНО визначатимуться за рейтинговою шкалою 100–200 балів та критеріальною шкалою 1–12 балів з усіх предметів пробного ЗНО, окрім «математики рівень стандарту», де передбачено результат тільки у шкалі 1-12 балів. Усі учасники пробного ЗНО після проходження очного пробного тесту 10.04.2021 матимуть можливість зі сторінки Особистого кабінету завантажити тестовий зошит з будь-якого предмета і попрацювати із завданнями самостійно в зручний для них час.

Уся необхідна учасникам пробного ЗНО інформація буде розміщена на сторінках Особистих кабінетів:

  • 25 березня – запрошення;
  • 10 квітня – зошити з усіх предметів;
  • з 10 до 14 квітня – робота Сервісу визначення результатів (учасники мають внестивідповіді з опрацьованих ними предметів);
  • 16 квітня – оприлюднення результатів пробного ЗНО.

Деталі пробного ЗНО можна з’ясувати за посиланням: https://youtu.be/tkJsGT6f4ps.

Відповіді на будь-які питання ви можете отримати на сайті закладу у рубриці «Адміністрація інформує». Завжди раді співпраці.

Бажаємо вам успіхів !

Заступник директора Аліна Миколаївна КАРПІЙ

|: | © suzirya | Дата: 17.01.2021

АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ СЬОГОДЕННЯ

(оцінювання навчальних досягнень учнів у 2020-22021 навчальному році)

Шановні вчителі, батьки, учні! Всі ми зараз переживаємо складні часи і нам усім доводиться адаптуватися до нових реалій. Дуже важливо нам – вчителям-учням-батькам – бути єдиним та трибічно вмотивованими, адже це є запорукою ефективності освітнього процесу. Майже ніхто з нас не був на всі 100% готовий до дистанційного навчання, але сьогодні  умови пандемії перетворили домівки вчителів на робочій простір. Ми розуміємо, що кожна дитина потребує допомоги, саме нашої допомоги, адже вони ще не здатні відповідально та самостійно планувати своє життя та навчання. Для багатьох з нас дистанційне навчання – це виклик, який допоможе нам опанувати нові компетентності та дасть можливості зростати.

На кінець семестру найбільше питань до вчителів виникає з приводу оцінювання навчальних досягнень учнів в умовах введення карантинних заходів задля запобігання поширенню вірусних хвороб серед учнівського та педагогічного колективів. Сьогодні хотілося б наголосити на основних тезах нормативних документів, які регламентують роботу освітян. Це ЗУ «Про повну загальну середню освіту», «Інструктивно-методичні рекомендації щодо викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти у 2020-2021 н.р.»

Звертаю увагу на питання підсумкового (тематичного, семестрового) оцінювання. При виставленні тематичної оцінки враховуються всі види навчальної діяльності, що підлягали оцінюванню протягом вивчення теми. Якщо тема вивчалася учнями за допомогою дистанційних технологій, то здача всіх видів робіт - обов’язкова. Виключенням є хвороба здобувача освіти, про яку він повідомляє класного керівника.

Семестрове оцінювання здійснюється на підставі тематичних оцінок. При цьому мають враховуватися динаміка особистих навчальних досягнень учнів з предмета протягом семестру.

Річне оцінювання здійснюється на підставі семестрових  або скоригованих семестрових оцінок. Річна оцінка не обов’язково є середнім арифметичним від оцінок за І та ІІ семестри. При виставленні оцінок враховується динаміка особистих навчальних досягнень учнів (вчитель має право збільшити бал, або знизити його).

Наголошую, що  відповідно до чинних нормативних актів семестрова оцінка може підлягати коригуванню.

Залишаємося близькими, незважаючи на будь-які дистанції.

Заступник директора Аліна Миколаївна КАРПІЙ

|: | © suzirya | Дата: 30.12.2020

 Дорогі шанувальники слова,

дружня читацька родино!

Запрошуємо вас на зимових канікулах,

 4-6 січня 2021 року з 9.00 до 13.00 години,

 переглянути сторінки найцікавіших книг, які зайняли гідне місце на стелажах бібліотечно - інформаційного центру КЗ ОЗЗСО "Сузір'я" Оріхівської міської ради.

БІЦ - це вільний доступ до інформації;

БІЦ - це позитивний простір для душевного відпочинку;

БІЦ - це куточок для приємного спілкування;

БІЦ - це місце, де тебе слухають та чують.

Чекаю на зустріч! 

З повагою, Любов Іванівна БІЛОДІД

|: | © suzirya | Дата: 30.12.2020

Феєрія новоріччя, осяяна чарівним світлом незабутніх дитячих вражень, підносить нас над плином повсякденності, повертає в чудовий світ, де панують незрівнянні аромати ялинки та мандаринів і солодко щемить у грудях від очікування сюрпризів.

28 грудня Санта Клаус зі своїми помічниками привітали молодших школярів з Новим роком та різдвяними святами, подарували трішки доброї магії, казки та солодких презентів!

Педагог-організатор Людмила КУЛЬБАЧНА

|: | © suzirya | Дата: 28.12.2020

˜˜–¯—™™

ШАНОВНІ

колеги,

працівники школи,

батьки!

ДОРОГІ ДІТИ!

 

Прийміть найщиріші вітання

з Новим роком та Різдвом Христовим.

 Нехай ці свята вісники оновлення, мрій і сподівань принесуть у кожну родину добро, мир і достаток, душевну теплоту і сімейну гармонію.  Нехай ясна Вифлеємська Зоря < ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 28.12.2020

ОРІХІВСЬКА МІСЬКА РАДА

КЗ «ОПОРНИЙ ЗАКЛАД ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ «СУЗІР’Я»

НАКАЗ

23  грудня 2020                                                             № 206-о

Про організоване закінчення І семестру   2020-2021 навчального року  

         Відповідно до Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», які регламентують освітній процес, наказу «Про структуру 2020-2021 н.р., навчального плану освітнього закладу та у зв’язку із закінченням І семестру 2020-2021 навчального року, постанови Головного санітарного лікаря України від 22.08.2020 №50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» з метою збереження життя та здоров'я учнів, попередження надзвичайних ситуацій під час зимових канікул

   НАКАЗУЮ:

1. Внести зміни до структури навчального року опорного закладу: вважати 30 грудня останнім навчальним днем для учнів 1-11 класів (опорного закладу).

2. Продовжити дистанційне навчання для учнів 5-11 класів опорного закладу з 28 грудня  по 30 грудня (включно).

3. Розпочати:

- зимові канікули в закладі з 31.12.2020 по 10.01.2021 року;

     - навчальні заняття ІІ семестру Читати далі >>>>>

|: | © suzirya | Дата: 24.12.2020

РІЗДВО В НІМЕЧЧИНІ

В межах пізнавально-дослідницького проєкту «Interessantes Deutsch» цього разу знайомимося з традиціями зимових свят в Німеччині. Адже для німців передріздвяний час є не менш яскравим періодом, аніж самі дні святкування. У Німеччині існують деякі звичаї і традиції, які шанують і дотримуються практично всі. Ознайомитися >>>>>

Вчитель німецької мови Аліна Олександрівна ТВЕРДОХЛІБ

|: | © suzirya | Дата: 23.12.2020

Шаховий онлайн-турнір

                                                                        Шахи – не для слабких духом людей.  

Вільгельм Стейніц, перший офіційний чемпіон світу з шахів

Протягом листопада-грудня 2020 року в нашому закладі відбувався онлайн-турнір серед любителів шахів. Третій рік поспіль ці змагання об’єднують учнів різних вікових категорій з бажанням перемогти за шаховою дошкою. У форматі онлайн вони відбувалися вперше, тому перед самим турніром проходили пробні партії окремо для кожної вікової групи: 10-13 років та 14-17 років. 

Організацією онлайн-турніру на сайті lichess.org займався Чиж Артем (учень 11-Б класу). Він допомагав створювати акаунти гравцям, планував саму гру та час проведення (це було завжди ввечері), слідкував за її перебігом, надсилав звіти з результатами.

Зареєструвалося в турнірі 24 гравці,  зіграло 12.

У фінал вийшли:

вікова група 10-13 років – Дименко Г. (6-В), Князьок Т. (6-А), Козир М. (6-Б);

14-17 років – Чиж А. (11-Б клас), Корчак А. (11-Б), Рогов Д. (9-В). 

Хочеться сказати про активну учасницю турніру Вероніку Шрамко (ученицю 5-А класу), яка взяла участь в усіх партіях і змагалася з сильними гравцями вперто й наполегливо.

Фінальна гра закінчилася з такими результатами:

I місце – Рогов Дмитро,

II місце – Князьок Тимофій, 

III місце – Дименко Глєб.

Вітаємо чемпіона Шахового турніру та фіналістів! Так тримати! Перемог у майбутньому!

 

... Читати далі »
|: | © suzirya | Дата: 20.12.2020

Благодійна акція до Дня Святого Миколая

Подарунки до Святого Миколая відправлені через поштове відділення "Нової пошти" підполковнику Герасименку Д.Д. у м. Сєлідово Донецької області. Захисники 23-го окремого мотопіхотного батальйону "Хортиця" отримають вчасно вітальні листівки від дітей 3-4 класів та гостинці від нашої великої родини "Сузір'я".

ЗДВР Олена Миколаївна ГУР'ЄВА

|: | © suzirya | Дата: 18.12.2020

Благодійна акція до Дня Святого Миколая

Кожного року святий Миколай спускається з небес і вчить нас бути добрішими та уважнішими один до одного. Традиційно до цього свята у нашому "Сузір'ї" проводиться благодійна акція. У цьому році з ініціативи адміністраціі закладу та при підтримці батьківства було вирішено розширити горизонт добрих справ.

18 грудня, напередодні свята, до дітей КЗ "ООЦСПРД" ЗОР завітали заступник директора Карпій А.М., педагог-організатор Кульбачна Л.П. та представники парламенту КЗ ОЗЗСО "Сузір'я" і обдарували їх подарунками і солодощами від учнівського, батьківського та вчительського колективів нашого закладу.

Як чудово, коли діти вірять у справжні дива!

Здійснюйте добро, поки Ви існуєте!

Педагог-організатор Людмила КУЛЬБАЧНА

|: | © suzirya | Дата: 18.12.2020

«Мотиваційні родзинки»

від учителя англійської мови Марич Олени Миколаївни

#СтратегіяСузір_явді

Щоб мотивувати своїх учнів, спочатку треба мотивувати себе. Для мене найголовніша мотивація – це допитливі очі дітей, їхні досягнення, їхнє очікування чогось цікавого на уроці.

Наші зустрічі завжди починаються з посмішки і вітання «I`m glad to see you!» («Я радий тебе бачити!»). З самого початку уроку ми з учнями створюємо теплу атмосферу в класі. Я приділяю увагу кожному. Діти  не бояться до мене звертатися, тому що знають - ніхто не залишиться без уваги.

Разом ми створили правила, які допомагають без страху працювати на уроці: «Помилятися – це нормально, а сміятися над чужими помилками – не гарно». Тому навчаємось, як одна команда.

І все ж – це діти, найголовніше для них гра! Яскраві флешкарти, цікаві презентаціі, роздатковий матеріал з кросвордами, ребусами і різними завданнями допомагають зацікавити учнів. Для закріплення опрацьованого матеріалу використовую яскраву ігрову наочність. Учні виконують завдання біля дошки змагаючись, але у нас завжди перемагає ДРУЖБА. Навіть діагностичні роботи оформленні яскраво і цікаво і, як це не дивно, учні дуже їх чекають.

За свої старання діти отримують схвальний відгук. Для них це дуже важливо, оскільки вони розуміють, що здобуті знання – це результат їхньої праці.

Учитель англійської мови Олена Миколаївна МАРИЧ

|: | © suzirya | Дата: 17.12.2020

«Мотиваційні родзинки»

від учителя української мови та літератури

Сьомченко Ольги Петрівни

#СтратегіяСузір_явді

Одна з найважливіших умов підвищення якості уроків – формулювання привабливої мети, урізноманітнення методів і прийомів навчання, видів завдань, які виконують учні. Будь-яка одноманітність породжує в дітей відчуття перевантаження. Воно виникає не стільки від великої кількості завдань, їх складності, скільки від одноманітності. Отже, одне з правил педагога: ввести в навчальне завдання коло інтересів учня. «Усіма можливими засобами потрібно запалити в дітях гаряче прагнення до знань та навчання», - вважав Ян Амос Каменський.

Працюючи з учнями середньої ланки, я зробила висновок, що одним з найбільш дієвих прийомів, які сприяють мотивації на уроках української мови є вправи з ключами та розподільчі диктанти. Прийом цей не новий, але вдало підібраний матеріал таких вправ значно розширює ефективність його використання. Також на уроках мови використовую такі прийоми, як: незакінчені завдання, тексти, які спонукають учнів ставити запитання або шукати правильні  шляхи  виконання; прийом навмисних помилок, прийом спільного з учителем пошуку розв’язання проблеми.

Досить ефективними прийомами мотивації до прочитання художнього твору є літературні диктанти. Крім того, такий прийом дає можливість оцінити  велику кількість учнів, побачити прогалини в їхніх знаннях. Сприяють мотивації до вивчення української літератури використання елементів інсценізації художніх творів, перегляд слайдів, комп'ютерних презентацій (створених як вчителем так і учнями).

Учитель української мови та літератури Ольга Петрівна СЬОМЧЕНКО

|: | © suzirya | Дата: 17.12.2020

«Мотиваційні родзинки»

від учителя німецької мови Твердохліб Аліни Олександрівни

#СтратегіяСузір_явді

Так від чого ж залежить навчальна успішність учня? Від його інтелектуальних здібностей та можливостей чи все ж від вміння вчителя цікаво подати навчальний матеріал, змотивувати учнів до навчання та пізнання нового?

Хоча питання досить риторичне, я все ж схиляюся до думки, що саме вчитель здатен перетворити звичайний урок на захоплюючу мандрівку, активними учасниками якої будуть всі діти в класі без виключення. Тому в своїй роботі я завжди стараюся впроваджувати нові прийоми і методи навчання, які б допомогли зробити навчальний матеріал більш доступним для розуміння. Останнім часом я досить успішно використовую в своїй діяльності елементи методу скетчноутингу, а простіше кажучи, особливу техніку конспектування за допомогою графічних ілюстрацій, окремих слів, схем, візуальних зображень. Основна задача «скетчів» зробити громіздкий і важкий для розуміння матеріал більш простим для сприйняття та осмислення.

Разом з дітьми ми часто конспектуємо за допомогою «скетчів» граматичні правила, використовуючи для цього ватман, листок формату А4 чи навіть просто зошит чи словник.

Метод скетча розвиває у школярів уяву, прискорює процес запам’ятовування, сприяє точності відтворення і формує впевненість в собі та власних силах і знаннях. З власної практики можу запевнити, що використання методу скетчноутингу на уроках іноземної мови сприяє підвищенню якості навченості і рівня змотивованості учнів.

Учитель німецької мови Аліна Олександрівна ТВЕРДОХЛІБ

|: | © suzirya | Дата: 17.12.2020

«Мотиваційні родзинки»

від учителя хімії Гінчук Лілії Анатоліївни

#СтратегіяСузір_явді

Одним із шляхів мотивації учнів до вивчення хімії є проведення домашнього експерименту. Цей вид діяльності формує позитивну мотивацію до навчання.

 

Учні 7-11 класів проводили домашні експерименти з різних тем. Одним з таких досліджень був домашній експеримент в 9-х класах за темою «Дослідження pH середовища. Виготовлення універсальних індикаторів». Учні з цікавістю виконували дослід, надсилали фото та відеозвіти своєї роботи. Діти були задоволені своєю роботою, адже вони самостійно створили індикаторні папірці з речовин, які є у кожного в побуті.

Учитель хімії Лілія Анатоліївна ГІНЧУК

|: | © suzirya | Дата: 17.12.2020

Секрети ефективного спілкування

від практичного психолога Соловей Ольги Володимирівни

#СтратегіяСузір_явді

  • Говори так, щоб тебе почули…

 

  • Слухай так, щоб зрозуміти про що йдеться…

 

  • Створюй умови для того, щоб ситуація навколо процесу спілкування сприяла комунікації…
|: | © suzirya | Дата: 17.12.2020

Вибір професії – важливий крок у доросле життя. Робота, і все, що з нею пов’язане, займає більшу частину життя людини.   

Правильно зроблений вибір професії приносить людині задоволення як матеріальне, так і моральне, забезпечує швидке професійне зростання, робить працю радісною і творчою.

Саме в школі починається профорієнтаційна робота щодо вибору майбутньої професії.

На годині спілкування учні 4 А класу ознайомили один одного зі своєю майбутньою мрією, розказали, чим корисна професія, яку вони хочуть обрати, послухали шкільного лікаря, яка наголосила про важливість своєї професії.

 

ФОТОЗВІТ

                                            Класний керівник 4-А класу Тетяна Валентинівна АНДРУСІВА

|: | © suzirya | Дата: 17.12.2020