Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 16 17 18 19 20 ... 75 76 »

Випускники минулих років вітають рідну школу зі 115 річницею від Дня народження

Учитель української мови та літератури Ірина Володимирівна ГЛИНЯНКО

|: | © suzirya | Дата: 01.04.2021

«Сузір’я» святкує день народження 

Дивовижний будинок - школа! Тут все: дитинство і зрілість, юність і романтика, наука і творчість, мрії і реальне життя. Зорепадом проносяться роки, летять, аби ніколи не повернутись. Та в пам’яті живуть і не тьмяніють сторінки  сторічної давнини  

115  років для школи - це ціле життя, багате своїми подіями та історією. За цей період освітній заклад пройшов  складний шлях становлення і розвитку, незважаючи на швидко мінливий  час і закони, зумів знайти своє обличчя і стати рідною домівкою для вчителів та їх вихованців . Тисячі випускників отримали  знання, спортивний гарт, добру підтримку і дбайливу увагу  своїх наставників. Для кожного  вона була своєю, особливою, але завжди рідною і улюбленою, так як традиції школи свято зберігаються і передаються з року в рік. 

Уже два роки ми функціонуємо як опорний заклад загальної середньої освіти Оріхівської  міської ради.

Ці   роки - роки  наполегливої творчої праці педагогічного колективу, учнів та їх батьків, які працювали над реалізацією Концепції 7«С» Стратегії розвитку комунального закладу «Опорний заклад загальної середньої освіти «Сузір'я» Оріхівської міської ради.

Факел  доброти, прагнення стати кращими, справедливішими, досконалішими запалює в душах  учнів  творчий  колектив учителів.   

Сьогодні  в опорному закладі 802 учні, яких навчає 61 вчитель:  11 мають звання  «вчитель-методист», 16 – «старший вчитель», 36 – вищу кваліфікаційну категорію,   18 - І кваліфікаційну категорію, 3 - ІІ кваліфікаційну  категорію, 4 - вчитель-спеціаліст.

Федорчук Ю.П., вчитель початкових класів (2019 -2020 н.р), Зєнцова А.В., вчитель трудового навчання та курсу «Технології» (2020-2021 н.р) стали переможцями другого (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року».

Почесне 7-ме місце у вчителя фізкультури КЗ ОЗЗСО «Сузір’я» Марич В. Р. в номінації «Найкращий вчитель фізкультури» Національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2020, яку щороку проводить громадська спілка «Освіторія».

Саме їх самовіддана, наполеглива, жертовна  праця  відкрила зоряну галерею дорогоцінних золотих злитків нашого закладу:

 -  Юні дослідники в Малої академії наук: Гаращенко Анна, І місце (вчитель-наставник Гаращенко А.П.), Клименко Ксенія ІІ місце (вчитель-наставник Бондарєва Н.В.), Приходько Альона,  ІІ місце (вчитель-наставник Саветченко А.Ю.), Дудка Богдан, ІІІ місце (вчитель-наставник Твердохліб А.О.)

- Кудієнко Анастасія, ІІ місце в обласному етапі конкурсу авторської дитячої і юнацької поезії та прози «Зима крокує – свята дарує» (вчитель-наставник Яремчук Н.  І.).

- Покидько Марія, переможець Міжнародного конкурсу талантів у проєкті «Різдвяна мрія» (вчитель-наставник Глинянко І. В.).

-  Призові ІІ місця посіли колективи учнів 6-А (класний керівник Гаращенко А.П.) та 10-Б (класний керівник Пріщенко О.Л.) класів за участь в обласній природоохор ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 01.04.2021

Дорогі вчителі, учні, батьки!

Від імені батьківської ради дозвольте привітати Вас із річницею заснування освітнього закладу.

Це не звичайний день, а день домівки поколінь. Одні навчали, інші навчались.

А дехто спочатку навчався сам, а згодом навчав наступні покоління. І так день за днем, за роками роки, за десятиріччями десятиріччя.

У стінах нашої школи завжди працювали та віддавалися своїй професії душею та серцем  добрі й милосердні душею педагоги, які вміли любити дітей, вміли пробачати, терпляче чекати.

Школа – це не тільки стіни, насамперед, це – дух, пам’ять, традиції, наступність поколінь. Це педагоги й ті, хто щодня переступає поріг, сіючи зерна доброго, розумного, вічного, і ті, кого вже немає сьогодні, але завжди живуть вони в пам’яті учнів та колег, і вчителі-пенсіонери, для яких найвища нагорода в житті – успіхи колишніх вихованців, учнів, випускників, їхні щирі слова подяки.

Зі стін освітнього закладу вийшли сотні талановитих випускників, які, можливо, не всі стали надто відомими, але немає сумніву в тому, що вихованці "Сузір'я" стали добрими, духовно багатими людьми, які понесли у світ посіяні тут в їх душі зерна любові до всього рідного.

Я вдячна нашим учням за їхню працю, за усмішки, за політ думок і почуттів, за те, що разом з ними щомиті відкриваєш щось нове в собі й у житті. У кожній нашій дитині світить сонце, вони всі в нас талановиті, ерудовані, усебічно розвинуті, демократичні, виховані й організовані. Це діти ХХІ-го сторіччя.

Окрема подяка колишнім випускникам, які добрими справами прославляють заклад  і місто на теренах країни й зарубіжжя.

Спасибі вчителям за відданість справі, за любов до своєї професії. Низький уклін учителям-ветеранам, які нині перебувають на заслуженому відпочинку. Праця кожного з них – це золоті сторінки історії нашого "Сузір'я". Дякую всім технічним працівникам. Їхній щоденний внесок у життєдіяльність закладу такий необхідний. І теж – почесний.

Велика та щира подяка батькам! Тісний зв'язок і спілкування з ними дають нам можливість ефективно вирішувати концептуальні питання навчання й виховання дітей.

Висловлюю слова подяки директору нашого освітнього закладу за взаєморозуміння та підтримку, за довіру й повагу.

Усім невпинного руху вперед, успішного здійснення всіх планів та задумів. А підґрунтям щасливого життя та плідної професійної діяльності хай буде міцне здоров’я, серце, сповнене любові та добра, натхненна думка й щирі почуття. Життя хай буде світлим і радісним, як цей святковий день, а дружні привітання додадуть життєвої наснаги в скарбничку вашої душі. Нехай людська шана буде подякою вам за плідну працю, чуйність, уміння творити добро.

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 01.04.2021

"СУЗІР'Я" ЄДНАЄ ДРУЗІВ

Відлуння часу залишило відбиток і на нашому закладі. Освітянська реформа своїми змінами  внесла корективи. Гімназія «Сузір’я» сьогодні - це потужний опорний заклад «Сузір’я» Оріхівської міської ради зі своїми зірочками-філіями: Новоданилівська, Новопавлівська, Оріхівська філія №3, Оріхівська філія №5. Неймовірне свято талантів, досягнень, свято злуки відбулося!

              Згадаймо приємні миті об’єднання!

|: | © suzirya | Дата: 01.04.2021

Історія продовжується…

Незвичайною родзинкою друкованого фонду бібліотечно-інформаційного центру «Сузір’я» є книги про наш освітній заклад. Це:

* Літопис Оріхівської гімназії №1 «Сузір’я». – Оріхів. – 2016.

* Пам’ять сердець. Том І. – Оріхів. – 2009.

* Пам’ять сердець. Том ІІ. – Оріхів. – 2012.

*Славимо гімназію, храм наш науки. – Оріхів. – 2006.

*Ситуація успіху: від теорії до практики. – Оріхів. – 2004.

* Модель підготовки компетентного випускника гімназії. – Харків. – 2009.

* Компетентнісний  підхід – у педагогічну практику. – Оріхів. – 2009.

* До вершин педагогічної майстерності. – Оріхів. – 2017.

На сторінках цих видань кожен користувач може ознайомитися з історією школи та її традиціями, прочитати  твори з подякою за одержані знання від випускників минулих років. Є книги, які містять безцінний педагогічний досвід учителів і розповідають про сходинки до вершин фахової майстерності кожного окремо педагога.

Цей скарб належить школі і збережеться в її стінах навічно

Ласкаво просимо до його прочитання!                                                                                      Завідувачка БІЦом Любов БІЛОДІД

Фільми про школу на нашому YouTube каналі

1. Історія Оріхівської СШ№1. Частина 1 - https://www.youtube.com/watch?v=Ly_qe5a6HLU&t=264s
2. Історія Оріхівської СШ№1. Частина 2 - https://www.youtube.com/watch?v=nFCvFxtwG7Q
... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 31.03.2021

Міжнародний науково-практичний круглий стіл

 «Україна – Греція»

Продовжується тісна співпраця КЗ ОЗЗСО «Сузір’я» Оріхівської міської ради та Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Кафедра міжнародних відносин та туризму факультету соціально-психологічної освіти та управління Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ разом із громадською організацією «Центр дружби та культури греків і філеллінів «Агора» 25 березня 2021 року провели міжнародний науково-практичний круглий стіл  «Україна - Греція: особливості регіонального розвитку та міжкультурної комунікації» за допомогою мережі ZOOM.

Учні 10-х класів КЗ ОЗЗСО «Сузір’я» долучилися до обговорення важливих питань міждержавних відносин Греції та України на сучасному етапі, особливостей дипломатичних інструментів українсько-грецьких відносин, потенціалу  українсько-грецьких бізнес-контактів.

Заступник директора з НМР Інна РЯБЦУН

|: | © suzirya | Дата: 28.03.2021

СПОРТ+ШКОЛА+ПОЛІЦІЯ= формування безпечної громади

Спорт – це запорука успіху, краси та здоров’я, а також запорука вдалого початку життя. Спорт дисциплінує, навчає командній роботі та сприяє новим знайомствам та дружбі. Спорт є невід’ємною частиною освітнього процесу.

В рамках сьогодення спорту відводиться велика місія у розбудові миру, формуванні безпечної громади, формуванні здорового способу життя, освіті дітей і молоді.

 

23 березня 2021 року вчителі фізичної культури КЗОЗЗСО «Сузір’я» Оріхівської міської ради Лисуненко Юлія Андріївна та Каширін Сергій Олександрович взяли участь у всеукраїнській конференції регіональних CSP-команд, що проходила у  м. Харкові. Під егідою Фундації «Захист Прав Дітей» вчителі - однодумці об’єдналися для того, щоб організувати і проводити для дітей відкриті уроки футболу, допомагати у вирішенні проблеми окремо взятої дитини, сприяти профілактиці правопорушень серед учнів закладів загальної середньої освіти завдяки реалізації підходу «спорт+школа+поліція».

Заступник директора з НМР Інна РЯБЦУН

|: | © suzirya | Дата: 27.03.2021

25 березня 2021 року Відділ освіти молоді та спорту міста Оріхів провів нараду для вчителів з питань співпраці школи та поліції, в якому взяли участь представники усіх шкіл громади.

Нарада проходила в рамках реалізації проекту «Розвиток платформи для взаємодії поліції та громади».Метою тренінгу було надання методичної, інформаційно-просвітницької підтримки з питань реалізації положень програми «Школа і поліція». Одним із завдань проекту є створення безпечного середовища серед школярів та підлітків через співпрацю поліції та школи на рівні громади з  орієнтацією на попередження проблеми. 

Соціально-психологічна служба КЗ ОЗЗСО "Сузір'я"

|: | © suzirya | Дата: 25.03.2021

Зустріч із викладачами

 факультету соціології та управління ЗНУ

В рамках реалізації угоди про співпрацю між факультетом соціології та управління Запорізького національного університету  та КЗОЗЗСО «Сузір’я» Оріхівської міської ради 24 березня 2021 року відбулася зустріч учнів 10-х та 11-х класів закладу з представниками факультету.

Декан факультету соціології та управління Тетяна Бірюкова надала розгорнуту інформацію щодо здобутків і досягнень факультету, міжнародних проєктів, можливостей факультету соціології та управління, який є провідним регіональним центром фундаментальної класичної підготовки соціологів, політологів, соціальних працівників, філософів та державних службовців.

Заступник декана з профорієнтаційної роботи Ольга Широбокова докладно зупинилася на особливостях складання фахового вступного випробування, вступу на бюджетну та контрактну форму навчання,  перевагах та особливостях спеціальностей: «Соціологія», «Соціологія медіації та кримінології», «Політологія», «Міжнародна політика та національна безпека», «Соціальна робота», «Європейські філософські студії та креативні індустрії» та «Публічне управління та адміністрування».

Учні мали змогу отримати вичерпну інформацію щодо якості освіти, навчальних дисциплін на різних освітніх програмах, практичного навчання, фахових компетентностей, можливостей працевлаштування, а також отримали вичерпні відповіді на свої запитання.

Заступник директора з НМР Інна РЯБЦУН

|: | © suzirya | Дата: 25.03.2021

Напередодні дня народження Великого Кобзаря учні 9-В класу завітали до БІЦу. Любов Іванівна люб’язно розповіла нам про значення поетичної й художньої творчості Тараса Шевченка у формуванні української нації, мови, культури.

На завершення ми оглянули виставку, яка продемонстувала нам копії офортів Шевченка й колекцію «Кобзарів», виданих протягом ХХ ст. 

Дякуємо Любов Іванівні та Ірині Анатоліївні за цікаву зустріч з Кобзарем.

 

 

Валерія ПІХУЛЯ, член редколегії 9-В класу

|: | © suzirya | Дата: 25.03.2021

СТВОРЕННЯ БЕЗПЕЧНОГО ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА В ЗАКЛАДІ ОСВІТИ ТА ПОПЕРЕДЖЕННЯ І ПРОТИДІЇ БУЛІНГУ (ЦЬКУВАННЮ)

Булінг – це агресивна і вкрай неприємна свідома поведінка однієї дитини або групи дітей стосовно іншої дитини, що супроводжується регулярним фізичним і психологічним тиском та є гострою проблемою сучасності. Офіційне визначення булінгу трактується як "Дія або бездіяльність, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого була або могла бути заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого".
За даними дослідження UNICEF Україна за 2017 рік, 67% дітей стикалися з булінгом (були жертвою або свідком), а 40% постраждалих від цькування взагалі ні з ким не ділилися проблемою і не зверталися за допомогою. 25% – говорили про це не з дорослими (з другом чи братом/сестрою). З тих, хто мовчать – 40% соромляться про це говорити, а 22% вважають, що це нормальне явище.

Які ознаки булінгу?
– систематичність (повторюваність);
– наявність сторін – кривдник (булер), потерпілий (жертва булінгу), спостерігачі;
– наслідки у вигляді психічної та/або фізичної шкоди, приниження, страх, тривога, підпорядкування потерпілого інтересам кривдника, та/або спричинення соціальної ізоляції потерпілого.

Яка відповідальність за вчинення булінгу?

• Булінг (цькування) неповнолітньої чи малолітньої особи – штраф від 850 до 1700 грн або громадські роботи від 20 до 40 годин.
• Такі діяння, вчинені повторно протягом року після або групою осіб – штраф від 1700 до 3400 грн або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин.
• Якщо булінг (цькування) вчинить неповнолітній від 14 до 16 років – відповідатимуть його батьки або особи, що їх заміняють. До них будуть застосовані штраф від 850 до 1700 грн або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.
• Якщо керівник закладу освіти не повідомить органи Національної поліції України про відомі йому випадки цькування серед учнів, до нього буде застосоване покарання у вигляді штрафу від 850 до 1700 грн або виправних робіт до одного місяця з відрахуванням до 20 % заробітку.
18 грудня 2018 року Верховна Рада України прийняла Закон №2657-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)», яким закріплено відповідальність за вчинення булінгу.

Що робити, якщо дитина стала жертвою булінгу?
– Подайте керівнику закладу освіти заяву про випадки булінгу (цькування) щодо вашої дитини;
– Поясніть дитині, до кого вона може звернутися за допомогою у разі цькування (вчителі, керівництво школи, психолог, старші учні, батьки інших дітей, охорона).
Якщо вирішити ситуацію з булінгом на рівні школи не вдається – зверніться в поліцію!

Захистіть свою дитину від цькування!

Соціально-психологічна служба Соловей. О.В., Наріжна В.В.

 

|: | © suzirya | Дата: 24.03.2021

Шановні батьки!

Звертаюся до вас з приводу ситуації, яка широко обговорюється  в соціальних  мережах. Відео прояву жорстокості, агресії, нелюдського ставлення шістнадцятирічного юнака схвилювало весь педагогічний та учнівський колективи.

Виконуючи Закон України «Про освіту», статтю № 53 Конституції України, взявши до відома Лист служби у справах дітей Оріхівської міської ради, заяви батьків від 28.01.2021 року, територіальної приналежності, Равлик Іван був зарахований до КЗ ОЗЗСО «Сузір’я» Оріхівської міської ради.

До цього часу він навчався в усіх освітніх закладах нашого міста, у коледжі й був виключений за неуспішне засвоєння програмового матеріалу. Наш заклад мав стати для хлопця стартом в майбутнє, адже створені умови для отримання загальної середньої освіти,  його всебічного розвитку.

З 11.03.2021р. за  заявою матері та наказом директора №49-0 від 11.03.2021 «Про організацію сімейної (домашньої) форми навчання Равлика Івана в 2020-2021 н.р.» був переведений на сімейну (домашню) форму навчання.

Відповідно до Закону «Про освіту» ст.9, Положення, яке було затверджено наказом МОН № 536 від 23.04.2019 р. батьки самостійно організовують освітній процес у домашніх умовах та несуть повну відповідальність за здобуття знань своєї дитини.

Відповідно до Сімейного кодексу в ст. 150  п. 1 вказано, що батьки зобов'язані виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей.

Ми стурбовані дописами, які з'являються в соціальних мережах, а саме поширення відеоінформації, яка стосується здобувачів освіти «Сузір'я». Звертаємося до батьків: будьте уважними до проблем ваших дітей, спілкуйтеся з ними, цікавтеся де і з ким вони проводять свій вільний час.

Діти – ваша спокійна старість!

                                                                                     Директор  Наталія Кудіна

|: | © suzirya | Дата: 24.03.2021

21-го березня земляни відмічають міжнародний день лісів. Вітаємо всіх з цим чудовим екологічним святом! Є нагода попіклуватися про зелених жителів планети Земля.

Ліси – це скарб, наповнений життям. Вони формують клімат, виробляють кисень і органічні речовини, очищають всі геологічні оболонки нашої планети. Є ліси – є життя.

ФОТОАЛЬБОМ

Учитель біології, екології Антоніна Яківна КОРШУН

|: | © suzirya | Дата: 22.03.2021

«Сузір’я» - ЗНУ:

співробітництво і взаємодія

 

 

Вимоги до освітнього рівня учнів змінюються з кожним роком. Обговорення існуючих проблем, пошук інноваційних ідей для співпраці стали ключовими темами зустрічі директора КЗОЗЗСО «Сузір’я» Оріхівської міської ради та заступника декана економічного факультету Запорізького національного університету Сьомченко Вікторії Вікторівни, яка відбулася 19 березня 2021 року.

Участь у спільних освітніх проєктах, науково-практичних конференціях, семінарах, конкурсах, підвищення мотивації та зацікавленості у вищій освіті, профільна орієнтація та скерованість на результат – саме ці кроки стануть першими у майбутній співпраці.

 

Заступник директора з НМР Інна Миколаївна РЯБЦУН

|: | © suzirya | Дата: 19.03.2021

Сучасний повчальний мультик

про невдячного онука та милу бабусю

 

Хлопчик-підліток Ейден їде на день в гості до своєї бабусі Перл. Попри всі старання старенької, онук ігнорує її та надає перевагу іграм на телефоні, а не товариству рідненької.

Коли хлопчик засинає, в’язані бабусині коти беруть справу в свої лапки та дають хлопчику важливий життєвий урок…

|: | © suzirya | Дата: 19.03.2021

Чому діти мовчать про свої проблеми

Цькування в школі, сексуальне та психологічне насильство – з усім цим можуть зіткнутися діти. Ті, хто це пережив, воліють нічого не розповідати мамі й татові, а вже тим більше не просити їх про допомогу.

Щоб дитина довіряла свої проблеми батькам з самого раннього дитинства вони повинні побудувати теплі стосунки. Інакше діти будуть мовчати про свої проблеми, бо будуть боятися, що:

На них будуть кричати або почнуть бити. Якщо на дитину постійно підвищують голос з-за дрібних проблем, наприклад, вона розбила чашку або отримала погану оцінку в школі, то серйозні проблеми можуть викликати великий спалах гніву у батьків – так вважають діти та воліють мовчати.

Вони не хочуть засмучувати батьків. Якщо діти не відчувають дорослого стрижня у батьків, якщо вони бачать, що ті не вміють справлятися по-дорослому зі своїми емоціями та проблемами, то вони не можуть на них спертися у важку хвилину і довірити свої проблеми.

Вони бояться неприйняття і звинувачень. Якщо ви повторюєте дитині, що вона сама винна у якихось дрібних негараздах, то не чекайте, що вона прийде до вас з серйозними неприємностями.

Вони бояться, що їм не повірять. Якщо батьки займають бік чужої людини в конфлікті, наприклад, вчителя або вихователя і не вірять словам дитини, то з великими проблемами вони боятимуться приходити до мами й тата. У будь-якій ситуації батьки повинні залишатися на боці дитини та краще підтримати дитину у брехні, ніж залишити сам на сам з проблемами в небезпечний момент.

Бояться надмірного контролю з боку батьків. Якщо при будь-якій розповіді діти отримують від батьків тонну повчань і порад, то вони не прийдуть до них з великою проблемою, тому що ті не зможуть стати просто слухачем, який підтримає.

Діти ніколи не розмовляли з батьками на ці теми. Батьки повинні не соромитися говорити з дитиною на будь-які теми: булінг, секс, насильство. Також потрібно нагадувати дітям, що в складній ситуації ви зможете допомогти й що потрібно звернутися до вас.

За інформацією dytyna.blog

Соціальний педагог Віра Василівна НАРІЖНА

|: | © suzirya | Дата: 18.03.2021

Живи і здрастуй, мій краю отчий, 

Де хліб - мов сонце, повітря - мед,

Де кожен другий - коваль чи зодчий,

Де кожен третій - в душі поет.

                                                                        П. Ребро

А далі справжні книжкові таємниці розкрили перед читачами сучасні письменники Запорізького краю.

У гості до нас завітали Ольга Ліщук та Михайло Буряк,

 Наталя Літош та Володимир Козеровський,

 

 Ірина Євдокимова. 

Зустрічі проходили з учнями різного віку - від 3-х до 10-х класів. Діти вільно спілкувалися з митцями, слухали поезію з уст авторів та пісні бардів, ставили різні запитання, детально цікавилися їхньою  творчістю.

 

 

Письменники подарували свої книги до фонду нашого БІЦу, залишили теплі записи у "Книзі відгуків".

Завідувач БІЦом Любов Іванівна БІЛОДІД

Більше інформації - на блозі Бібліоград "Сузір'я"

|: | © suzirya | Дата: 17.03.2021

Віддай людині крихітку себе –

За це душа поповнюється світом.

Ліна Костенко

Такими словами 11 березня  2021 р. розпочався урок літератури рідного краю у 8-Б класі, на який завітала талановита, відверта, активна, мрійлива поетеса запорізького краю Наталія Борисівна Літош та Володимир Іванович Козировський – бард, майстер художнього свисту.

Слухаючи поезії Наталії Борисівни, ми відчули, що кожен твір поетеси пронизаний любов’ю й ласкою до своєї Батьківщини та родини. В кожному вірші є крапля її життя. Вона пише про все: про батьківщину і сім’ю, про природу, про кохання, про війну і життя. Її твори - це відповіді на найгостріші та найглибші духовні запити людини. На уроці ми  поринули в теплу, затишну атмосферу, навчилися цінувати поетичні рядки та знаходити в них справжнє багатство.

Також ми стали першими слухачами і почули декілька творів з нової збірки «Чай зі звіробоєм», яка скоро з’явиться на книжкових поличках у бібліотеці.

Вірші, покладені на музику і виконані В. І. Козировським під гітару та прикрашені професійним свистом, довели, що вірш та пісня – це те, без чого не можна уявити життя.

А на завершення вчитель української мови та літератури Н. І. Яремчук наголосила, що «…поезія -  це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі».

Учениця 8-Б класу Софія МУЛ

|: | © suzirya | Дата: 17.03.2021

Творча зустріч з поетесою   Іриною Євдокимовою

Хтось з великих сказав,  якщо  в  календарі - будень, а душа прагне свята,  влаштуй його. Саме таке свято для душі й зібрало 11 березня учнів 10-Б та 10-В класів - шанувальників поетичного слова, зокрема творчості запорізької поетеси, яка має талант від Бога: вміння й бажання писати вірші, якими вона оспівує, прославляє свою маленьку батьківщину і тим самим несе любов і світлі почуття до своєї України

  

Про життя поетеси та її спілкування з друзями розповіла учитель української літератури Аліна Миколаївна Карпій.

Ірина Євдокимова читала поезії, які ввійшли до збірок: «Яринчина криниця», «Тепло моєї душі» та «Перлинки від Яринки».

Душевності та ліричності дійству надали музичні композиції.

Зустріч пройшла в теплій, душевній атмосфері і не залишила байдужим жодного з присутніх.

 

Керівник кафедри філологічних дисциплін Наталя Вікторівна БОНДАРЄВА

|: | © suzirya | Дата: 17.03.2021

Книгоманія - 2021

Одним з традиційних заходів тижня був І-й тур Всеукраїнського конкурсу дитячого читання "Книгоманія - 2021". З вітальним словом до всіх присутніх звернувся дипломант обласного туру "Книгоманія - 2020",  Захарченко Сергій.

 

Дев'ять учасників з  6 - 7 класів сміливо взялися доводити всім присутнім, що читати - це круто! Вони завзято переконували, що їхня улюблена книга - найкраща! 

 

Це:

Галутва Анастасія та Романов Роман (7-А кл.)

Глушко Марія та Плотнік Меланія (7-Б кл.)

Кошева Софія та Щербина Лев (6-А кл.)

Мартинко Каміла (6-Б кл.)

Томурко Анна та Дименко Гліб (6- В кл.)

Оцінювало виступи учасників "Книгоманії" поважне журі:

Дідок Валентина Костянтинівна - директор дитячої філії Оріхівської публічної бібліотеки,

Будім Олег Данилович - вчитель зарубіжної літератури,

Ярмак Анна Сергіївна - вчитель української літератури,

Чайка Єгор (10-А кл.) та Базарова Марія (9- В кл.) - переможці конкурсу минулих років.

 

За  одностайним рішенням журі звання "Найкращого книгомана "Сузір'я" - 2021" вибороли:

Галутва Анастасія

 

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 16.03.2021