Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 17 18 19 20 21 ... 75 76 »

 

|: | © suzirya | Дата: 16.03.2021

І-й фестиваль Шевченкового слова у «Сузір’ї»

У кожного народу існують цінності, які з плином часу не лише не втрачають свого значення, а продовжують залишатися надійною духовною опорою. Для України до таких цінностей належить творчість Тараса Шевченка. Тарас Шевченко… Геній, мислитель, пророк, художник. Він звеличив Україну,  звеличив увесь український народ.

9-10 березня відбувся конкурс читців, присвячений 207-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка «Світе тихий, краю милий, моя Україно». Мета конкурсу – популяризація творчої спадщини Т.Г. Шевченка, виявлення обдарованої молоді.  Учасники конкурсу виразно декламували твори  Великого Кобзаря: «Садок вишневий коло хати», «Заповіт», «Мені тринадцятий минало», «Реве та стогне Дніпр широкий», «Зоре моя вечірняя», уривки з поем «Сон» та « Катерина». 

За результатами оцінювання журі визначило переможців І-го дня Фестивалю: Сулиз Дар’ю (10-В), Босенко Ірину (10-Б), Піхулю Валерію (9-В), Трофименко Дарину (11-А). Наступний день здивував і водночас підтвердив сподівання вчителів-філологів щодо таланту учасників.

Переможцями  у віковій групі учнів 5-6-х класів стали Панасенко Д. (5-В), Мартинко К. (6-Б), Скиба А. (5-А), Кульбак В. (5-Б). 

У групі учнів 7-9-х  класів - Семенець Д. (8-Б), Молоткова С. (7-А), Плотнік М. (7-Б), Кудієнко А. (9-Б).

Неабияка майстерність учасників відточувалась учителями Яремчук Н.І., Бондарєвою Н.В., Сьомченко О.П., Ярмак А.С., Глинянко І.В., Карпій А.М.

Світле ім’я Кобзаря, його немеркнуче слово допомагають долати труднощі на шляху розбудови по-справжньому багатої, сильної і гордої держави. Тому пам’ятаймо:

Ми є нащадки славного Тараса,

 Його терни торкнулись й наших тіл.

Народ возвести в націю – не в расу

Огненним словом велетень хотів.

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 16.03.2021

Пізнаємо таємниці з книжкової полиці

Тиждень книги відмічала в школі наша дітвора.

Всі про це ми пам'ятали і як друга привітали!

Щорічно у березні, напередодні Міжнародного дня дитячої книги, у нашому "Сузір'ї" проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Цей тиждень має свої багаторічні традиції. Своєму народженню він зобов'язаний письменнику Льву Кассилю. Заснований ще у 1943 році як "КНИЖКОВІ ІМЕНИНИ",  він і до цього часу лишається святом дитини і книги.

У 2020-2021 н. р. наш тиждень проходив під девізом: 

"Пізнаємо таємниці з книжкової полиці".

Розпочався тиждень Шевченківськими святами.

"Віч - на - віч з Кобзарем" зустрілися учні 5-х класів у читальному залі БІЦу і відкрили для себе таємниці "Кобзарів" різних видань. Саме вони входять до "золотого"  книжкового фонду. 

А ще діти ознайомилися з книгами Т.Г.Шевченка на різних мовах світу, побачили "Кобзареву абетку" з доповненою реальністю, взяли до рук подарункові видання -"енциклопедії народного життя".

9-10 березня у "Сузір'ї"  проходив фестиваль читців Шевченківської поезії. Переможцями стали:

Сулиз Дарина (10-В кл.),

Босенко Ірина (10 - Б кл.),

Піхуля Валерія (9-В кл.),

Трофименко Дарина (11 -А кл.).

А ще у цей день у читальному залі БІЦу була розгорнута незвичайна виставка "Хобі читача". Свої експонати на ній представили:

Кононенко Анастасія (6-В кл.) - міні фігурки з бісеру,

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 15.03.2021

Шановні батьки!

У зв’язку з перебігом останніх подій щодо небезпеки дітей, пов’язаних з інтернетом, а також викраденням дітей в різних куточках України, де біда прийшла в село Щасливе,  на зупинці зникла 7-річна дівчинка, і її знайшли мертвою.

Хочемо надати Вам основні поради: 

  • Приділяйте більше уваги вашим дітям, любіть і піклуйтеся про них️‍️.
  • Якщо немає телефону, купіть дитині простий смарт-годинник, щоб  хоч знати про її місце знаходження.
  • Приділяти більше уваги психологічному стану дитини.
  • Перевіряти акаунти дитини в соцмережах і групи, до яких вона приєдналася.
  • Переглядати зміст листування в особистих чатах.️
  • Контролювати відео і фото в гаджетах дітей.️
  • Звертати увагу на коло спілкування дитини
  • Спостерігати, чи спить дитина вночі, чи не спілкується з кимось в мережі.
  • Звертати увагу на малюнки дитини.
  • Спілкуйтеся з ними по-дружньому, будуйте довірчі відносини, спонукайте дитину розповідати Вам про своїх друзів і шкільне життя, ставтеся до дитини з розумінням.

Шановні батьки! Велике прохання переглянути сторінки та чати Ваших дітей (Facebook, Instagram, Viber, TikTok, Like ), відслідковувати, чи є підписки на небезпечні "групи смерті" та небезпечні челенджі.

Соціальний педагог Віра Василівна НАРІЖНА

|: | © suzirya | Дата: 15.03.2021

Ранкова зустріч-сюрприз

5 березня хлопці організували феєричну святкову зустріч жінок та дівчаток у парадному фоє закладу. Організатор збору – Крячко Ілля, учень 10-А класу. Хлопці старших класів прийшли раненько, щоб всі були охоплені привітаннями, створили живий коридор й оплесками зустрічали кожну представницю чарівної половини нашої великої шкільної родини. Були й пелюстки троянд, якими обсипали, і шалено запальна музика, і танцювальні моменти, і крики «Браво!». Музичний супровід до святкового дійства створював талановитий і неперевершений Акім Дік, учень 7-Б класу, на своїй барабанній установці. Звучали сучасні хіти, які зарядили шаленою енергією та гарним настроєм усіх, хто заходив до «Сузір’я» у цей чудовий день.

 Дякуємо нашим найкращим ДЖЕНТЕЛЬМЕНАМ за прекрасну зустріч-сюрприз.

 

Інші заходи цього дня >>>>>

|: | © suzirya | Дата: 15.03.2021

Вогнеборців нагородили за відвагу під час ліквідації пожежі

11 березня у Запорізькій обласній державній адміністрації відбулось нагородження вогнеборців, які приймали участь у ліквідації пожежі в реанімаційному відділенні комунального некомерційного підприємства «Обласна інфекційна лікарня» Запорізької обласної ради.

Нагадаємо, в ніч з 3 на 4 лютого в одній з палат реанімаційного відділення виникла пожежа. На жаль, троє пацієнтів та медичний працівник, які перебували на той момент у приміщенні палати, загинули. В осередку небезпеки перебували ще 12 людей. На місце надзвичайної ситуації прибули спецслужби міста, в тому числі 60 рятувальників та 16 одиниць техніки ГУ ДСНС. Ліквідація надзвичайної ситуації одночасно спрямовувалася на гасіння пожежі та порятунок людей. Рятувальники провели евакуацію всіх, хто перебував на першому поверсі. Вісім осіб передали працівникам швидкої допомоги, які транспортували врятованих в інші лікарні. Завдяки правильно обраному вирішальному напрямку дій, вогнеборцям вдалося ліквідувати пожежу у межах тієї площі, якої вона набула на момент прибуття перших підрозділів ДСНС. Треба зауважити, що умови для гасіння загоряння були надскладними, адже не було змоги повністю відключити електропостачання, яке необхідно для повноцінної роботи кисневих апаратів людям, які цього потребують.

На початку заходу до всіх присутніх звернувся начальник ГУ ДСНС України у Запорізькій області генерал-майор служби цивільного захисту Олексій Лепський, який подякував особовому складу за проявлений професіоналізм під час ліквідації надзвичайної ситуації.

Очільник Запорізької області Олександр Старух за сумлінне виконання службового обов’язку, високий професіоналізм, рішучі та сміливі дії, проявлені під час рятування життя людей та гасіння пожежі вручив найвищу нагороду ДСНС України  нагрудні знаки «Знак Пошани» прапорщику служби цивільного захисту Олександру Матвієнко та старшому сержанту служби цивільного захисту Сергію Рибакевичу.

Нагрудний знак «За відвагу в надзвичайній ситуації» ДСНС України отримали: підполковник служби цивільного захисту Олексій Воробйов, майор служби цивільного захисту Олександр Бицко, старший лейтенант служби цивільного захисту Максим Скидан, лейтенант служби цивільного захисту Максим Люшня, старший сержант служби цивільного захисту Андрій Балан, старший прапорщик служби цивільного захисту Дмитро Зорін, сержант служби цивільного захисту Сергій Іванченко, молодший сержант служби цивільного захисту Павло Котєльніков, старший сержант служби цивільного захисту Антон Крохмаль, старший сержант служби цивільного захисту Олександр Марчев, сержант служби цивільного захисту Олександр Павлюта, старший прапорщик служби цивільного захисту Віталій Пестряков, старший прапорщик служби цивільного захисту Андрій Радченко, сержант служби цивільного захисту Володимир Романюк та молодший сержант служби цивільного захисту Богдан Соколик.

Почесною грамотою ДСНС України нагородили майора служби цивільного захисту Олександра Крамарчука та сержанта служби цивільного захисту Олександра Оржеховського.

За інформацією сайту ГУ ДСНС України у Запорізькій області

|: | © suzirya | Дата: 13.03.2021

Музичні перерви

Увесь день 5 березня в  нашому закладі звучали пісні. На кожній перерві вихованці вокально-інструментального гуртка під керівництвом В.І.Андрющенка виконували пісні зі свого репертуару. Звичайно, їм підспівували всі, хто збирався на імпровізованому майданчику (фоє 2-го поверху). Дякуємо дівчаткам-вокалісткам: Прохорцевій К. (1-А клас), Козубенко А. (5-А), Щербині Дар’ї та Оніщенко М. (4-А), Дроздовій В. (9-А), Кудієнко А.(9-Б) за чудове привітання та святковий настрій.

На одній із перерв спробували співати караоке вчителі, до яких  приєднались усі присутні. Звучали українські  «золоті хіти» та народні пісні – «Червона рута», «Одна калина за вікном», «Чом ти не прийшов», «Два дубки»…

Інші заходи цього дня >>>>>

Олена ГУР'ЄВА,

заступник директора з виховної роботи

|: | © suzirya | Дата: 10.03.2021

Творча співпраця педагогів

Ви ніколи не замислювались про те, яким буде світ через якихось десять років? Дивлячись як стрімко розвивається людство, важко передбачити, чи не так? Та саме в цьому світі наші діти житимуть та будуватимуть кар’єру. Чи здатні сучасні школи підготувати їх до цього? Відповіддю може стати STEАM - освіта. 

STEAM – це один із трендів у світовій освіті, який показує дитині, як поєднати науку й мистецтво в повсякденному житті.

Педагоги «Сузір’я» розуміють, що сьогодні навчання – це не просто передача знань від учителя до учнів, а спосіб розширення свідомості й зміни реальності. Саме тому їх зацікавила онлайн-презентація «Педагогічного STEAM-парку» за темою «STEAM – освіта для нового покоління», проведена педагогами Бердянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6.

  

Гінчук Л. А., Андрєєва Ю. С., Гаращенко А. П., Юйкова Я. І., Кудіна Н. С., Рябцун  І. М. 4 та 5 березня 2021 року стали онлайн-учасниками серії інтегрованих уроків із застосуванням STEAM-технологій, прийомів критичного мислення, 3D-моделюванням та використанням технологій доповненої реальності LICO.STEM, прийомів кооперативного навчання, уміння працювати в команді.

  

Колеги Бердянської ЗОШ № 6 презентували природничо-математичний і гуманітарний теренкури:

- інтегрований урок з фізики та хімії (7 клас) з елементами STEAM–освіти за темою «Вода: склад, будова, фізичні властивості. Поширення її в природі», який провели вчитель хімії та біології Глущенко О.В. й учитель фізики та астрономії Зикова К.М;

 

- інтегрований урок з інформатики та математики (5 клас) за темою «Узагальнення вивченого матеріалу з теми «Звичайні дроби. Графічний редактор», який провели вчитель інформатики Левашова В.І. й учитель математики Вязментінова Н.М.;

- інтегрований урок з історії та образотворчого мистецтва (7 клас) за темою «Винаходи Леонардо да Вінчі», який провели вчитель історії Пономарьов П.О. та вчитель мистецтва Гармашова Л.І.

 

Сузір’ївці  висловлюють щиру вдячність організаторам заходу: директору ЗОШ №6 Ізотовій Олені Миколаївні та педагогам школи - за можливість попрацювати в новому форматі «Педагогічного STEAM - парку», розглянути STEAM – освіту як колабораційний інструмент розвитку ключов ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 10.03.2021

Святкова фотозона «Квіткова феєрія»

З 22 лютого по 3 березня кожен класний колектив, на уроках трудового навчання й технологій, виготовляв чарівну квітку для створення фотозони. У підготовці взяли також активну участь і батьки учнів. Завдяки представникам учнівського самоврядування, які всі зроблені квіти розмістили на визначеному місці, вдалося зробити сюрприз під назвою «Квіткова феєрія». Дівчатка, яким дозволили в цей день одягти святкові сукні, жінки, гості зробили не одну казкову світлину біля нашого спільного ШЕДЕВРУ!!!

Інші заходи цього дня >>>>>

|: | © suzirya | Дата: 09.03.2021

День самоврядування

5 березня, традиційно в переддень свята Жінки та Весни, відбувся День самоврядування. Уроки у 5-7 класах викладали учні 10-11 класів. Проведено старшокласниками 43 уроки за розкладом. Дехто взяв на себе навіть 3 уроки з різних предметів. Спробували себе і класними керівниками такі учні: Тарасевич Андрій у 5-Б класі, Владика Ліана у 6-Б, Босенко Ірина у 7-А,  Бондарєва Вероніка у 7-Б.

Фотозвіт >>>>>.

1) 5-А,  трудове навчання, учитель – Сухоминська Катерина (учениця 10-В класу), вчитель-наставник – Зєнцова А.В. 

2) 6-Б, англійська мова, учителі – Долгополова Діана та Дейнега Єлизавета (учениці 10-А), вчитель-наставник – Саветченко А.Ю.

3) 7-Б, зарубіжна література, учитель – Покидько Марія (11-А), вчитель-наставник  - Наріжна В.В.

4) 5 – Б, математика,  учителі - Шаповал Юлія та Скидан Катерина (11-Б), вчитель-наставник Дейнега Л.І.

5) 7-А, екологія рідного краю, учителі - Пакета Лілія Анатоліївна (учениця 11-Б класу), вчитель-наставник – Коршун А.Я.

6) 5-А , природознавство,  учитель -  Клименко Ксенія Сергіївна (11-Б), вчитель-наставник – Коршун А.Я.

7) 5-Б, англійська мова, учитель - Покидько Марія (11-А), вчитель – наставник - Копарчук О.О.

8) 3-А, англійська мова, учителі - Трофименко Дарина, Колеснік Катерина та Бойко Вікторія (11-А), вчитель-наставник - Копарчук О.О. ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 09.03.2021

План заходів

(5 березня - привітання зі святом Жінки і Весни)

... Читати далі »
|: | © suzirya | Дата: 09.03.2021

Хоч щоранку зима нагадує нам, що вона нікуди не поспішає, а в душу вже проситься весна. Вона замайоріла мімозами, гіацинтами, тюльпанами, пробуджуючи святкові очікування напередодні Свята Весни, Краси та Ніжності. Ми поважаємо прекрасну половину людства щодня і щогодини, але так приємно, що є ще один привід нагадати нашим красуням про це.
Тому сильна половина 8-Б класу (під керуванням класного керівника Вікторії Іванівни Денисенко) на годині спілкування зробила все, щоб покращити настрій нашим неймовірним, красивим, тендітним, розумним, добрим і ніжним принцесам-однокласницям:
ми їм читали вірші, як справжні лицарі;
говорили ніжні та теплі слова;

 


пригощали солодощами;
одягали їх у вишукане вбрання для селфі;
загартовували їх витримку;
тренували модельну ходу та поставу;

 


розвивали легені (з метою профілактики коронавірусу);
ворожили на повітряних кульках;

насміялися і зробили багато фото і відео напам'ять.

 

Це було по-справжньому світле та весняне свято.


І ми не втомлюємося говорити:
Дорогі дівчата! Не важливо, скільки вам років 5, 15, 45 чи 98, якщо ваша душа співає! Прийміть найщиріші вітання! Нехай ця весна принесе Вам радість життя, відчуття оновлення, гарний настрій та багато приємних сюрпризів! Будьте коханими, щасливими і прекрасними! (І грошей на всі бажання)

Настрій створювали учні 8-Б класу Ілля ТАХТАУЛ

та фотокореспондент Назар НАЗАРЕНКО

|: | © suzirya | Дата: 05.03.2021

З наступаючим 8 Березня!

   Вітання для всіх дівчаток, жінок зі святом 8 Березня від учнів нашого навчального закладу! Нехай здійсняться всі життєві плани, надії і мрії, а кожен день Вашого життя буде світлим і сонячним, дарує радість творчого натхнення, теплоту близьких сердець, відчуття родинного добробуту та щирості почуттів, приємних несподіванок!

Малюємо вітальні листівки для мам до свята 8 Березня

Малюнки учнів

|: | © suzirya | Дата: 05.03.2021

Екологічні хвилинки для учнів початкових класів

Випускники 11-Б класу, активні члени гуртка «Екологічна студія», готують собі гідну зміну. Їх зустрічі з учнями початкових класів стали доброю традицією.

Цього тижня малеча переглянула повчальні фільми про добрі відносини людей і тварин. Також старшокласники розповіли дітям про проблеми тварин у сучасному світі та їх потреби, які можуть вирішити лише люди. Вони закликали своїх молодших друзів бути добрими і люблячими у ставленні до тварин, а також дарувати їм своє душевне тепло і підтримку.

 

ФОТОАЛЬБОМ

Керівник гуртка Антоніна Яківна КОРШУН

|: | © suzirya | Дата: 04.03.2021

 

Вітаємо переможців та призерів обласного етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2020/2021 навчальному році

Найбільш масовим та значущим заходом, спрямованим на формування в інтелектуально обдарованої учнівської молоді елементів наукового світогляду, є Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук. Саме Мала академія наук покликана формувати  уміння та навички культури наукового дослідження.

Цього року в програмі проведення конкурсу-захисту відбулися суттєві зміни, як-от: підписання кожним учасником декларації академічної доброчесності; написання мотиваційного листа, що відображає зацікавленість у реалізації власного  дослідження; впровадження постерного захисту проєктів замість уже традиційного написання контрольних робіт із базових дисциплін; трансформація захисту дослідницьких робіт у формат наукової конференції.

В цьому році гідно представляли «Сузір’я» на обласному етапі всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН України

Клименко Ксенія (вчитель-наставник Бондарєва Н.В.),

Приходько Альона (вчитель-наставник Саветченко А.Ю.),

Дудка Богдан (вчитель-наставник Твердохліб А.О.),

Войтешонок Мєланія (вчитель-наставник Гаращенко А.П.),

Гаращенко Анна  (вчитель-наставник Гаращенко А.П.),

Кульбак Анжеліка (вчитель-наставник Пріщенко О.Л.).

Звичайно ж,  отримані результати є спільною працею учнів та їх наставників: вчителів, наукових керівників, викладачів університету. Завдяки їх небайдужості та досвідченості роботи учнів отримали високу оцінку та принесли перемогу юним науковцям.

 

 

Підсумки обласного етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту нау ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 03.03.2021

 

Географія – наука про чудовий світ природи. Вона давня і молода, вабить допитливих та неспокійних.

В КЗ ОЗЗСО «Сузір’я» Оріхівської міської ради учні 6-Б класу взяли участь у грі-змаганні «Географічний калейдоскоп», де боролися за звання «Кращих географів класу». Було цікаво, весело, креативно.

ФОТОАЛЬБОМ

 

Вчитель географії Ірина Михайлівна БУРМАК

|: | © suzirya | Дата: 03.03.2021

Юна поетеса «Сузір’я»

Настя Кудієнко зі своїм вчителем-наставником Яремчук Ніною Іванівною взяли участь в Обласному конкурсі авторської дитячої і юнацької поезії та прози «Зима крокує – свята дарує»

З поезією «Ода зимі» Анастасія посіла призове ІІ місце в обласному етапі конкурсу. 

Вітаємо Анастасію і її наставницю! Бажаємо творчих успіхів та впевнених кроків на поетичній ниві.

Ода Зимі

Красуне зимо, пташко білокрила,
З дитинства всіх улюблена пора.
Сніжком сріблястим все припорошила,
Багато свят чудових принесла.
Сніжинки зачаровано іскряться,
Лягають нам під ноги килимком
І в кожного в душі - незнане щастя,
Хоч вся природа спить чарівним сном.
Мороз щипає носики і щічки,
Прикрашена ялинка у дворі,
І всі чекають нічку – Новорічку.
Казково й гарно скрізь о цій порі.
Всі негаразди вкриє снігом білим
Здійсняться мрії й справдиться усе.
Красу і щастя, спокій і надію
Зима чарівна всім нам принесе.

 

 

 

Заступник директора Аліна Миколаївна КАРПІЙ

|: | © suzirya | Дата: 26.02.2021

На долю марні нарікання...

Поетеса Леся Українка (Лариса Косач), яку називають геніальною дочкою українського народу, красою і гордістю нації, народилася 25 лютого 1871 року в Новограді-Волинському. Завдяки щирій відданості української поетеси, перекладачки, культурної діячки рідній країні, ім'я Лесі Українки стало одним із символів української держави.

Дивний талант мала поетеса. Якої б теми не торкалося її перо, вона перетворювалася на дорогоцінні літературні перли, де сила образів, поетичного слова і зображення подій назавжди залишила їх у серцях її вдячних шанувальників. Визначний внесок у розвиток світової культури зробила Леся Українка і своїми перекладами творів інших письменників українською мовою.

Безсмертя Лесі Українки в її творах. Вогнем пісень палають сторінки її книжок і запалюють серця нащадків.

До 150-ї річниці від дня народження Лесі Українки учні під керівництвом учителя української мови та літератури Яремчук Ніни Іванівни підготували відеопроєкт "Леся Українка про Україну".

Вірш “Вечірня година” читає Захарченко Сергій (8-А клас).
Вірш "Скрізь плач, і стогін, і ридання…" читає Семенець Дарія (8-Б клас).
Вірш "І все-таки до тебе думка лине…" читає Кудієнко Анастасія (9-Б клас).


Учитель української мови та літератури Ніна Іванівна ЯРЕМЧУК

|: | © suzirya | Дата: 25.02.2021

Уста говорять...

До 150-ї річниці від дня народження Лесі Українки вірш "Уста говорять..." читає учениця 11-Б класу Ксенія Клименко. Керівник: учитель української мови та літератури Бондарєва Наталя Вікторівна.

|: | © suzirya | Дата: 25.02.2021

Про неї ми, як здавна вже ведеться,

ласкаво думаємо: «Наша Леся»

 За вікном лютують морози, а в серцях нушівців грає промінням стокрила весна. Та й не дивно, адже вони протягом місяця брали участь у мережевій акції «Вічно живий голос!», присвяченій 150-річчю від дня народження Лесі Українки.

Відео зі своїми виступами надіслали такі декламатори:

Назаренко Ангеліна, Чернова Ксенія, Ярмак Евеліна, Кузеванова Дарья, Сиволап Анастасія,  Ревуцький Макар, Максюта Аліна, Коба Роман, Гайдай Анастасія, Бурнишева Варвара.

Допомагали юним обдаруванням Марченко Р. І., Пакета О. О., Платонова О. І., Федорчук Ю. П., Таран Т. Г.

Переглянути Відеоальманах (колективну добірку творчих робіт учасників мережевої акції за лютий 2021) на сторінці ""Вічно живий голос!" >>>>>

Тетяна Григорівна ТАРАН,

керівник профільної кафедри початкової освіти

|: | © suzirya | Дата: 25.02.2021