Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2021 » Квітень » 1 » З Днем народження, Сузір'я!
11:41
З Днем народження, Сузір'я!

«Сузір’я» святкує день народження 

Дивовижний будинок - школа! Тут все: дитинство і зрілість, юність і романтика, наука і творчість, мрії і реальне життя. Зорепадом проносяться роки, летять, аби ніколи не повернутись. Та в пам’яті живуть і не тьмяніють сторінки  сторічної давнини  

115  років для школи - це ціле життя, багате своїми подіями та історією. За цей період освітній заклад пройшов  складний шлях становлення і розвитку, незважаючи на швидко мінливий  час і закони, зумів знайти своє обличчя і стати рідною домівкою для вчителів та їх вихованців . Тисячі випускників отримали  знання, спортивний гарт, добру підтримку і дбайливу увагу  своїх наставників. Для кожного  вона була своєю, особливою, але завжди рідною і улюбленою, так як традиції школи свято зберігаються і передаються з року в рік. 

Уже два роки ми функціонуємо як опорний заклад загальної середньої освіти Оріхівської  міської ради.

Ці   роки - роки  наполегливої творчої праці педагогічного колективу, учнів та їх батьків, які працювали над реалізацією Концепції 7«С» Стратегії розвитку комунального закладу «Опорний заклад загальної середньої освіти «Сузір'я» Оріхівської міської ради.

Факел  доброти, прагнення стати кращими, справедливішими, досконалішими запалює в душах  учнів  творчий  колектив учителів.   

Сьогодні  в опорному закладі 802 учні, яких навчає 61 вчитель:  11 мають звання  «вчитель-методист», 16 – «старший вчитель», 36 – вищу кваліфікаційну категорію,   18 - І кваліфікаційну категорію, 3 - ІІ кваліфікаційну  категорію, 4 - вчитель-спеціаліст.

Федорчук Ю.П., вчитель початкових класів (2019 -2020 н.р), Зєнцова А.В., вчитель трудового навчання та курсу «Технології» (2020-2021 н.р) стали переможцями другого (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року».

Почесне 7-ме місце у вчителя фізкультури КЗ ОЗЗСО «Сузір’я» Марич В. Р. в номінації «Найкращий вчитель фізкультури» Національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2020, яку щороку проводить громадська спілка «Освіторія».

Саме їх самовіддана, наполеглива, жертовна  праця  відкрила зоряну галерею дорогоцінних золотих злитків нашого закладу:

 -  Юні дослідники в Малої академії наук: Гаращенко Анна, І місце (вчитель-наставник Гаращенко А.П.), Клименко Ксенія ІІ місце (вчитель-наставник Бондарєва Н.В.), Приходько Альона,  ІІ місце (вчитель-наставник Саветченко А.Ю.), Дудка Богдан, ІІІ місце (вчитель-наставник Твердохліб А.О.)

- Кудієнко Анастасія, ІІ місце в обласному етапі конкурсу авторської дитячої і юнацької поезії та прози «Зима крокує – свята дарує» (вчитель-наставник Яремчук Н.  І.).

- Покидько Марія, переможець Міжнародного конкурсу талантів у проєкті «Різдвяна мрія» (вчитель-наставник Глинянко І. В.).

-  Призові ІІ місця посіли колективи учнів 6-А (класний керівник Гаращенко А.П.) та 10-Б (класний керівник Пріщенко О.Л.) класів за участь в обласній природоохоронній акції «Посади дерево та збережи його – 2020».

- Шкільна екологічна студія «Перлина України» під керівництвом учителя біології Коршун Антоніни Яківни посіла почесне ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнського юннатівського природоохоронного руху «Зелена естафета».

-  Учні 7-х класів – учасники Всеукраїнського проєкту «Уроки Європи» . За феєричну участь у проєкті наш заклад отримав ноутбук.

- Опорний заклад увійшов у 50 найкращих шкіл України за підсумками проєкту «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів».

- Учні закладу -  учасники Міжнародному телемосту «Україна-Грузія: історія, культура, сучасність», організований Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ кафедрою міжнародних відносин та туризму факультету соціально-психологічної освіти та управління у співпраці з Всеукраїнською асоціацією грузинських спільнот та Обласним центром грузинської культури «Сакартвело».

 - Десятикласники за допомогою мережі ZOOM брали участь у Міжнародному науково - практичному круглому столі  «Україна - Греція: особливості регіонального розвитку та міжкультурної комунікації», що  організувала Кафедра міжнародних відносин та туризму факультету соціально-психологічної освіти та управління Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ разом із громадською організацією «Центр дружби та культури греків і філеллінів «Агора».

І кожна нагорода залишається в пам’яті, бо кожна з них дорога серцю, особлива, наша, а значить - найкраща.

Така активна робота допомагає успішно скласти  зовнішнє незалежне  оцінювання й обрати правильний шлях у майбутньому. За результатами ЗНО 2020 року наш заклад водить у десятку кращих у Запорізькій області.

Учні із задоволенням навчаються, що дуже важливо в умовах сучасного суспільства, де престиж знань далеко не на першому місці. В стінах «Сузір’я» вони не просто отримують високий рівень знань, а й вчаться здобувати їх самостійно, свідомо, і це  також дуже важливо.

На сьогоднішній день наші випускники – дипломовані спеціалісти, які обіймають різні посади, професійно трудяться у різних галузях, структурах, держустановах.

З Днем народження, рідна школо, нехай безмежним буде щастя твоїх вихованців, хай врожайною буде твоя педагогічна нива, хай високо в небі, обнявшись із сонцем, пливе веселкою доля твоєї великої, дружньої сім’ї.

Наталія КУДІНА, 

директор КЗ «ОЗЗСО «Сузір’я»  Оріхівської міської ради

 

|: | © : suzirya