Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 15 16 17 18 19 ... 75 76 »

Година класного спілкування у 10-Б класі

на тему "Екологія та математика".

Класний керівник - Дибко С.А.

 

22 квітня – Всесвітній День Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

Вперше День Землі був відзначений у 1970 році, і з того часу його проводять щороку 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі й Повітря, яке має на меті об’єднати людей планети для захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу до екологічних проблем нашої планети. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для розв’язання екологічних проблем.

Для життя людині потрібні чисте повітря, якісна вода, не заражений грунт, рослини, енергетичні ресурси і інше, але з розвитком цивілізації шкідливий вплив людей на природу стає загрозливим для неї. Екологічна ситуація в світі погіршується з кожним днем ​​і кожен з нас бере участь в цьому.

Десятки тисяч рейсів на добу по всьому світу надають істотне навантаження на навколишнє середовище, оскільки кожний спалений літр авіаційного палива видає більше 2,5 кг CO2. Давайте порахуємо, скільки викидів CO2 зробить літак за один рейс на відстань 1000 км - 9 тонн викидів.

Раніше площа лісопокриття у світі становила 80 млн км², нині вона скоротилася до 30 млн км², тобто знищено вже дві третини. За останні 200 років площа лісів зменшилася мінімум у 2 рази. Лише за 15 років  планета втратила понад 125 млн га лісу, це близько 8 млн га втрачалось щорічно. На сьогодні на Землі знищується 14 млн га лісу щороку.

Кількість міст, в яких перевищені допустимі показники забруднення, встановлені Всесвітньою Організацією Охорони Здоров'я, перевищує 50%.

48 кг різних канцерогенних речовин на рік вдихає житель мегаполісу. На 4 роки менше живе пересічний мешканець мегаполіса в порівнянні з тими, хто живе в сільській місцевості.

Сміття… 46 мільйонів жителів залишають щорічно після себе 8 млн тонн сміття!

Для розкладання в природному середовищі паперу потрібно до 10 років, консервної банки - до 90 років, фільтра від сигарети - до 100 років, поліетиленового пакету - до 200 років, пластмаси - до 500 років, скла - до 1000 років!!!

Прочитавши ці жахливі цифри, кожен повинен зробити для себе висновок про те, ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 22.04.2021

Вітання від дівчаток 5-В класу.

Класний керівник - Ярмак А.С.

|: | © suzirya | Дата: 22.04.2021

Вітання від хлопчиків та батьківства 5-В класу.

Класний керівник - Ярмак А.С.

|: | © suzirya | Дата: 22.04.2021

Вітання від учнів та батьківства 5-Б класу.

Класний керівник - Копарчук О.О.

|: | © suzirya | Дата: 22.04.2021

Коли є щастя — іншим світ стає!

Усі ми родом із дитинства! Адже саме в дитинстві з нами відбувалося щось неймовірне, надзвичайно яскраве, веселе і дуже-дуже цікаве. Ми відчували себе найщасливішими людьми на Землі. Погодьтеся, якщо кожен з нас берегтиме це відчуття до глибокої старості, то не буде війн, злочинів, екологічних проблем та інших негараздів. Адже чистота душі призводить до чистоти думок, вчинків і зрештою до чистого довкілля.

«Шкільні матусі» першокласників Плєшкова Н.М., Трушова Л.М., Марченко Р.І. та Білоус В.Л. запрошують усіх охочих зануритися у світ дитинства, згадавши, що ж таке щастя.

Третьошунівці переконані, що екологія природи неможлива без екології душі. Саме про цей взаємозв’язок розмірковують герої казки «Цуценя». З авторкою Ольгою Ліщук дітей познайомила завідувачка бібліотечно - інформаційним центром Білодід Л.І. Подарунком для письменниці була інсценізація казки.

Найменші сузір’ївці закликають усіх землян:

Любіть цей світ і щастя жити в нім.

Від позитиву й добрих дум світлійте

Й живіть щасливо в просторі земнім.

Тетяна Григорівна ТАРАН, керівник профільної кафедри початкової освіти

|: | © suzirya | Дата: 21.04.2021

Екохендмейд: творимо красу й бережемо природу

Третьокласники  вирішили дослідити, якої шкоди довкіллю завдає таке цікаве хобі як рукоділля. Погодьтеся, сучасна культура одноразового споживання аж ніяк не сприяє покращенню екологічного стану нашої планети. А нам на ній ще жити й жити!

Ідея поступового переходу на багаторазове використання речей набирає все більшої популярності в світі, адже у зв’язку з нераціональним використанням ресурсів людству загрожує різке погіршення умов життя. А вторинна переробка речей – це справді непоганий спосіб продовжити їх існування, але в іншому вигляді!

Для екохендмейду можна використовувати:

  • непотрібні пластикові пляшки;
  • перегорілі лампочки;
  • старі автомобільні шини;
  • пластикові пакети;
  •  одноразові ложки;
  •  черевики «без пари» та ще багато чого іншого!

Класні керівники Крат Н.М., Таран Т.Г., Федорчук Ю.П. та вихователі груп продовженого дня Бєлоус В.Л., Кульбачна Л.П., Марич О.М. разом з нушенятами створили екопанно та організували виставку «Краса зі смітника». Основна ідея – об’єднати творчість і захист природи. Місія здійсненна.

Помилуватися креативними ідеями маленьких сузір’ївців можна, переглянувши відеоролик.

Тетяна Григорівна ТАРАН, керівник профільної кафедри початкової освіти

|: | © suzirya | Дата: 20.04.2021

Ювілейний випуск англомовної газети "Interlingua" є значущою подією в щоденному житті кафедри іноземних мов опорного закладу "Сузір'я". "Interlingua" сьогодні - це щомісячне видання, наповнене  яскравими нарисами з життя закладу, перемогами і досягненнями здобувачів освіти та вчителів.

Оксана СЄЛІВАНОВА, керівник профільної кафедри іноземних мов

|: | © suzirya | Дата: 19.04.2021

Акція «Посади дерево і доглянь його», присвячена 30-ти річчю Незалежності України триває!

Незважаючи на карантин, сьогодні на шкільному подвір’ї КЗОЗЗСО «Сузір’я» Оріхівської міської ради висаджено 18 дерев. Це черемха, яку в народі називають черемшиною. Оспівана у піснях і віршах українська красуня опинилась серед спекотних степів завдяки турботі і старанням наших лісників. Саме працівники оріхівського лісництва, в особі лісничого Віктора Володимировича Діхтяра, люб’язно подарували нам ці чудові деревця. За що ми їм сердечно дякуємо.

 

Посадку дерев організовано проведено під керівництвом директора закладу Кудіної Наталії Степанівни. В акції брали участь заступники директора Пересипкіна Т. С., Рябцун І. М., Козубенко С. Ю., вчителі – Соломонов В. Ю., Каширін С. О., Денисенко В. В., Сапко О. С., а також завідувач БІЦом Білодід Л. І., технічні працівники, працівники їдальні закладу.

Дякуємо всім учасникам акції за старанну, кропітку роботу! Нехай чарівні красуні зростають у турботі та любові, дарують українській землі свою неповторну красу!

ФОТОЗВІТ

Марія ПОКИДЬКО, учениця 11-А класу, дописувач Екологічної студії

|: | © suzirya | Дата: 19.04.2021

Онлайн – тренінг «Збережімо нашу планету!»

У рамках Тижня початкових класів випускники провели онлайн – урок природознавства у формі  екотренінга «Збережімo нашу планету!» на платформі Google Meet.

Четвертокласники, досліджуючи простори Всесвіту, переконалися, що вони є господарями найунікальнішої планети. Використовуючи стратегії критичного мислення, окреслили перелік екологічних проблем, які ставлять під загрозу майбутнє Землі. Свою креативність сузір’ївці продемонстрували під час перевтілення, усвідомивши,  що жоден  предмет у світі не хоче стати сміттям непотрібним, а прагне довго бути корисним. Кульмінацією тренінгу було складання листа до інопланетян, адже лише спільними зусиллями ми зможемо навести лад у Всесвіті.

Діти були в захваті: виявляється, що дистанція під час онлайн – уроку ніяк не заважає йому бути пізнавальним, продуктивним, захоплюючим, а учням – активними, креативними, життєрадісними та дружними.

Класні керівники Андрусіва Т.В., Клейн Н.О., Пакета О.О. разом зі своїми вихованцями закликають усіх небайдужих:

 Не засмічуй воду, землю і повітря.

 Бережи природу, предків заповіти.

Не руш! Ти ж людина.

Живи для природи.

                                Тетяна Григорівна ТАРАН, керівник профільної кафедри початкової освіти

ФОТОАЛЬБОМ

|: | © suzirya | Дата: 19.04.2021

«Сузір’я» в житті моєї родини

Квітень-2021 знаменний тим, що нашій школі виповнюється 115 років. Нушівці вирішили дослідити фотоархіви своїх родин. Результати вражають.

З відкриттями, зробленими сузір’ївцями, можна ознайомитися, прочитавши лист та переглянувши відеоролик.

ЛИСТ

Привіт, «Сузір’я»!

Мабуть, тому, що ти народилася у найпозитивніший день року, у твоїх класах завжди сонячно від посмішок, з першого по третій поверх щодня владарює потужний циклон хорошого настрою.

А знаєш, альма–матер, ми познайомилися задовго до початку ХХІ століття. Це сталося в далекому 1906, коли поріг жіночої гімназії переступили наші прапрапра…бабусі.

Які б алегорії не були закладені науковцями в слово «альма – матер», ми вдячні тобі за ту духовну поживу, яку ти даєш нам вже протягом багатьох років. Рідна школо, дякуємо тобі за оригінальні ідеї, синергію думок, креативну команду, підтримку друзів, комфортну атмосферу, широкі можливості, освіту майбутнього.

Перше квітня, день твого народження, – це ще й Міжнародний день птахів. Переконані, саме тому усі твої випускники виходять у світ окриленими.

Обіцяємо стати успішними людьми, щоб тобі не було соромно за своїх сузір’ївців.

З повагою - НУШенята

Тетяна Григорівна ТАРАН, керівник профільної кафедри початкової освіти

 

|: | © suzirya | Дата: 12.04.2021

ОРГАНІЗАЦІЯ ПРИЙОМУ ДІТЕЙ ДО ПЕРШИХ КЛАСІВ 2021-2022 н.р.

КЗ «Опорний заклад загальної середньої освіти «Сузірʼя» Оріхівської міської ради

ШАНОВНІ БАТЬКИ

МАЙБУТНІХ ПЕРШОКЛАСНИКІВ!

 

         Відповідно до протоколу № 3 від 08.04.2021 чергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, з 12.04.21 призупинено прийом документів щосереди до 1-го класу на 2021-2022 навчальний рік на період дії «червоного» рівня небезпеки.

Подати електронну заяву >>>>>

|: | © suzirya | Дата: 10.04.2021

Організаційна культура закладу освіти

8 квітня 2021 року в КЗОЗЗСО «Сузір’я» Оріхівської міської ради відбулося засідання педагогічної ради методичного спрямування з елементами тренінгу «Організаційна культура закладу освіти». Обговорювалися питання:

1. Організаційна (корпоративна) культура.

2. Завдання і функції інноваційної організаційної культури.

3. Способи управління  корпоративною культурою.

4. Формування корпоративної культури.

У практичній частині голови профільних кафедр та методичних об’єднань визначили місію, візію, цінності освітнього закладу, презентували портрет «Сузір’я» та спільно створили «Дерево організаційної культури».

ФОТОАЛЬБОМ

Заступник директора з НМР Інна РЯБЦУН

 

|: | © suzirya | Дата: 10.04.2021

Запрошення у світ чарівного мистецтва

- Чи можна зв’язати плед або шарф без спиць?

Відповідь на це питання є у Зєнцової Аліни Вікторівни, вчителя трудового навчання КЗОЗЗСО «Сузір’я» Оріхівської міської ради. У ході майстер-класу, який Аліна Вікторівна провела 6 квітня 2021 року, вчителі опорного закладу та філій мали змогу під керівництвом майстрині попрацювати з пряжею Puffy, що є ниткою із готовими петельками. Залежно від способу протягування петель отримаємо полотно з різним візерунком.

Багато часу під час зустрічі приділили обговоренню особливостей всіх етапів випробувань всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2021», призером якого стала пані Аліна. Це і створення проєкту дистанційного уроку для здобувачів освіти без залучення здобувачів освіти, і  «Дорожня карта проєкту», «Методичний практикум»  та ін.

Ще раз вітаємо Аліну Вікторівну з досягненням такого високого результату!

ФОТОАЛЬБОМ

Заступник директора з НМР Інна РЯБЦУН

|: | © suzirya | Дата: 10.04.2021

У царині української філології

06 квітня 2021 року для вчителів-філологів опорного закладу та філій був проведений майстер-клас «У царині української філології» Ярмак Анною Сергіївною, лауреатом обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року -2021» у номінації «Українська мова та література».

Анна Сергіївна, учитель української мови та літератури КЗОЗЗСО «Сузір’я» Оріхівської міської ради Запорізької області, покроково розповіла про всі етапи зонального та обласного рівнів конкурсу «Учитель року-2021». Вона продемонструвала свої досягнення, використавши індивідуальну картку, у якій містилася інформація про її професійні успіхи й надбання; познайомила всіх присутніх зі своєю проблемною темою «Поєднання традиційного уроку із сучасними технологіями під час змішаного та дистанційного навчання», яка стала основою майстер-класу.

Анна Сергіївна звернула увагу не тільки на теоретичні засади сучасного уроку української мови та літератури, а й на практичну реалізацію отриманих ЗУН під час змішаного та дистанційного навчання. Доречними були інтерактивні вправи, створені Ярмак А.С. за допомогою таких інтернет-програм та сайтів: «НаУрок», «Майстер-Тест», QR Coder, rebus1.com, wordart.com, LerningApps.org.

Наступним етапом майстер-класу була презентація дистанційних уроків: «Дієслово як самостійна частина мови: загальне значення, морфологічні ознаки, синтаксична роль», «Марина Павленко, «Русалонька із 7-В, або Прокляття роду Кулаківських. Добро і зло, казкове і реальне, образи та символи в повісті-казці», основою яких стала розроблена Анною Сергіївною «Технологічна карта уроку».

На тренінгу панувала атмосфера доброзичливості, співпраці, творчості, креативності, взаємодопомоги та єдності молодості і досвіду. Для представників філій цей майстер-клас та рекомендації Анни Сергіївни стануть поштовхом до реалізації власних надбань.

ФОТОАЛЬБОМ

Заступник директора з НМР Інна РЯБЦУН

|: | © suzirya | Дата: 10.04.2021

Благодійна акція «Тварини мають право на життя»

8 квітня відбувся II етап акції "Тварини мають право на життя". Активні представники учнівського самоврядування (Базарова М. - 9-В клас, Кульбачна С. – 11-А, Кошева С. – 6-А, Лісаченко Д. – 10-А) зібралися, щоб нагодувати безпритульних тварин. Побували на двох пунктах проживання братів наших менших: у мікрорайоні заводу "Орсільмаш" та за магазином "Економ" у центрі міста. Придбали корм за благодійні внески учнів, батьків та вчителів закладу,  нагодували і залишили смаколики добрим людям, що опікуються цими тваринами. Бажаємо, щоб у кожної безпритульної тварини була родина. Можливо, у цьому відео хтось знайде частинку своєї родини, дуже б цього хотілося. Добро врятує світ!

 

Олена ГУР'ЄВА,

заступник директора з виховної роботи

|: | © suzirya | Дата: 09.04.2021

Педагогічна кав’ярня «Сузір’я»

Прислухавшись до думки китайських мудреців: «Розкажи – і я забуду, покажи – і я запам’ятаю, дай спробувати – і я зрозумію», - вчителі кафедри початкової освіти вирішили провести чергове засідання науково-методичної ради з використанням стратегії «WorldCafe».

Насолоджуючись смаком ароматної кави, приємною музикою та дружнім спілкуванням, педагоги генерували ідеї щодо ефективної взаємодії в освіті.

Усі відвідувачі Педагогічної кав’ярні переконані, що для продуктивної колаборації  на будь-якому рівні потрібні оптимізм, толерантність, колективна творча справа і…  філіжанка кави. Якщо додасте в напій цукор надій та сподівань, то отримаєте наснагу зробити своє життя яскравим.

ФОТОАЛЬБОМ

Керівник кафедри початкової освіти Тетяна Григорівна ТАРАН

|: | © suzirya | Дата: 07.04.2021

Майстер-клас від вчителя математики Юйкової Яни Іллівни

Лауреат всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2021» в номінації «Математика»  Юйкова Яна Іллівна, вчитель математики КЗОЗЗСО «Сузір’я» Оріхівської міської ради 6 квітня 2021 року провела майстер-клас «Застосування онлайн-платформ Zoom, Google Classroom, Tutorsbox під час дистанційного навчання» для вчителів опорного закладу, до яких із задоволенням  долучилися вчителі Оріхівської філії №5, Новоданилівської та Новопавлівської філій.

Вчителі спільно намагалися знайти відповіді на питання, як якісно організувати освітній процес з використанням цифрових технологій, ефективно працювати на відстані, надихати та мотивувати учнів до здобуття знань під час дистанційного навчання.

Яна Іллівна зазначила, що складністю дистанційного навчання є не тільки стимулювання учнів до внутрішньої роботи, а й можливість розгортання діалогу, який дозволяє учням висловлювати  найрізноманітніші пропозиції. 

Також Юйкова Я.І. розповіла про особливості конкурсних випробувань, основна увага яких була зосереджена на практичних аспектах процесу навчання із застосуванням дистанційних технологій. В ході підготовки дистанційного уроку в рамках конкурсу,  Яна Іллівна дійшла висновку, що організувати якісне навчання з використанням цифрових технологій на уроках математики можна за допомогою платформ  ZOOM та онлай - дошки Tutorsbox, які зараз активно використовує у щоденній практиці під час змішаного та дистанційного форматів навчання.

ФОТОАЛЬБОМ

Заступник директора з НМР Інна Рябцун

|: | © suzirya | Дата: 06.04.2021

ВОРКШОП «РІЗНІ МОЖЛИВОСТІ. РІВНІ ПРАВА»

6 квітня 2021 року в рамках методичного тижня в КЗ ОЗЗСО «Сузір’я» Оріхівської міської ради працювала робоча майстерня вчителів початкових класів та асистентів вчителів «Різні можливості. Рівні права».

Мета заходу – сприяння покращенню якості освіти дітей з особливими освітніми потребами.

Одним із основних завдань було усвідомлення учасниками важливості командного підходу в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами, ролі кожного члена команди психолого-педагогічного супроводу та можливих шляхів співпраці з батьками учнів з особливими освітніми потребами як рівноправних членів команди.

Учасники заходу активно спілкувалися, обговорювали актуальні та проблемні питання, співпрацювали під час виконання практичних вправ, ділилися своїм досвідом роботи.

ФОТОАЛЬБОМ

Заступник директора з НМР Інна РЯБЦУН,

практичний психолог Ольга СОЛОВЕЙ

|: | © suzirya | Дата: 06.04.2021

ОРГАНІЗАЦІЯ ПРИЙОМУ ДІТЕЙ ДО ПЕРШИХ КЛАСІВ 2021-2022 н.р.

КЗ «Опорний заклад загальної середньої освіти «Сузірʼя» Оріхівської міської ради

ШАНОВНІ БАТЬКИ

МАЙБУТНІХ ПЕРШОКЛАСНИКІВ!

Прийом документів до 1-го класу на 2021-2022 навчальний рік здійснюється:

- 07, 08, 09 квітня  з 10 до 14 години документи подаються особисто одним із батьків дитини або особою, що їх замінює.

- з 12.04.2021 по 28.05.2021 щосереди з 14.00. до 16.00 години документи подаються особисто одним із батьків дитини або особою, що їх замінює.

Право на першочергове зарахування до опорного закладу мають:

  • діти, які проживають на території обслуговування опорного закладу;
  • рідні чи усиновлені брати та сестри дітей, які вже є учнями опорного закладу;
  • діти працівників опорного закладу.

Перелік документів :

1. Свідоцтво про народження (оригінал для затвердження копії).

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 04.04.2021

Оригінальне привітання від учнівського парламенту

Напередодні свята нашого закладу, 31 березня, активні предстаники учнівського паламенту (Кошева С. – 6-А, Семенець Д. – 8-Б, Кульбачна С.-11-А, Владімірова Д.-10-А, Огієнко Д.-7-А, випускниця 2020 року Клименко Е.) на чолі з президентом Базаровою Марією (ученицею 9-В) зібралися, щоб оригінально привітати наше рідне «Сузір’я» з днем народження. Спілкувались, фантазували, висловлювали ідеї, мріяли, творили… й ось результат: святковий, яскравий, від щирого серця малюнок на асфальті прикрасив вхід у  центральні ворота закладу.

Олена ГУР'ЄВА,

заступник директора з виховної роботи

|: | © suzirya | Дата: 01.04.2021