Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2021 » Грудень » 01

Методична осінь - 2021

|: | © suzirya | Дата: 01.12.2021

Англо-німецький квест

У період з 4 по 10 листопада (під час осінніх канікул) у школі було проведено цікавий англо-німецький квест для учнів 6-9 класів, який  був розроблений вчителями англійської та німецької мов Саєнко О.М. та Твердохліб А.О. Мета позакласного заходу - прищепити  інтерес до вивчення іноземних мов.

Квест складався з 4-х завдань німецької та англійської мови, у яких учасникам пропонувалося виконати завдання і розгадати кодове число з 4-х цифр:

  1. Перекласти назви відомих казок німецькою мовою.
  2. Розгадати ребус німецькою.
  3. Обчислити тривалість життя відомого математика англійською.
  4. Вибрати в англійському кафе лише здорову їжу та обчислити вартість замовлення.

Потім у квест-кімнаті треба було ввести вірну комбінацію з 4-х цифр на кодовому замку. Якщо комбінація вірна, двері кімнати відкривалися і квест вважався пройденим.

У квесті брали участь класи: 6а, 6б, 6в, 8а, 8б, 9б класи.

Учитель англійської мови Олена Миколаївна Саєнко

|: | © suzirya | Дата: 01.12.2021

Розбудова внутрішньої системи забезпечення якості освіти триває

30 листопада 2021 року  в комунальному закладі «Опорний заклад загальної середньої освіти «Сузір’я» Оріхівської міської ради відбулося засідання робочої групи з розбудови внутрішньої системи оцінювання якості освіти за напрямом «Система оцінювання здобувачів освіти».

Участь у засіданні взяли голови профільних кафедр та методичних об’єднань освітнього закладу та заступники директора Пересипкіна Т.С., Карпій А.М., Рябцун І.М.

Лейтмотивом зустрічі стало опрацювання пропозицій членів робочої групи щодо формування єдиної стратегії оцінювання учнів НУШ (5-ті класи 2022-2023 н.р.).

Лунали й інші пропозиції учасників засідання, які стосувалися оцінки якості освіти, проблем впровадження реформи НУШ.

Прийнято рішення створити творчу групу по підготовці проєкту єдиної стратегії оцінювання учнів НУШ (5-ті класи). Результатами роботи творчої групи мають стати матеріали, що стануть в нагоді вчителям, які розпочнуть викладання в 5-х класах НУШ уже в вересні 2022 року.

Заступник директора з методичної роботи Інна Рябцун

|: | © suzirya | Дата: 30.11.2021

Найзагадковіша година спілкування у 8-А класі!

Протягом восьми років у нашому класі проходили виховні години, які запам’яталися мені на все життя, а сьогоднішню годину спілкування я навіть спробувала відтворити вдома разом зі своїми батьками. «МАГІЧНИЙ УРОК ДОБРОЧЕСНОСТІ» - інтригуюча назва найзагадковішого уроку під супроводом класного керівника Сєліванової О.В.

А чи знаєте ви, що таке "Академічна доброчесність", "Правило" та "Доброчесність"? Гадаю, що ви знайомі з цими словами, але згадайте їх ще раз, та пам’ятайте про них.

На уроці ми міркували, що таке “позитивні вчинки», а що таке «негативні вчинки», а саме чи правильно вчинила та чи інша людина. Звичайно, думки були різними, тому що ми по-різному розуміємо їх, або для нас цінні різні речі. Однак існують явища, які є негативними та несприйнятними для більшості з нас. З цієї причини формуються суспільні правила - це згода людей у тому, яка поведінка є сприйнятою, а яка є несприйнятою у суспільстві.  Ми пригадали і міркували чому ж важливо дотримуватись правил. У третьому блоці нашої години спілкування –ми обговорили поведінку в запропонованих ситуаціях. На завершення Оксана Василівна познайомила нас з проєктом «Я крапля в океані», запропонувала нам створити свій слоган, продовживши речення «Я крапля в океані, який...»  Учні нашого класу проявили креативність та активність. Відповіді були різними, але всі вони об’єднані  одним – це вірою в  людяність і доброту. Кожен учень зрозумів, що таке академічна доброчесність та чому важливо дотримуватись її закладі освіти.

ФОТОАЛЬБОМ

  Учениця 8-А класу Анастасія Галутва

|: | © suzirya | Дата: 30.11.2021

Фотозвіт про участь у загальнонаціональній та міжнародній акції "Запали свічку пам'яті у своєму вікні"

Заступник директора Олена ГУР'ЄВА

|: | © suzirya | Дата: 30.11.2021