Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2018 » Лютий » 27

Екскурсія до Центру Зайнятості

Сьогодні ми восьмикласники, а наступного року перед нами постане вибір: продовжити навчання в гімназії, а потім здобути освіту в вищому навчальному закладі чи стати кваліфікованим спеціалістом,  продовживши навчання в ліцеях, коледжах, колегіумах.
Вибираючи професію,  потрібно чесно для себе відповісти на 3 запитання:
«Що ти хочеш?», «Що ти можеш?»,  «Що потрібно країні?».
Визначити професії, які користуються найбільшим попитом в регіоні учням гімназії допомагає Оріхівський Центр Зайнятості.
  23 лютого 8-А клас відвідав  цей центр. У фойє  нас привітно зустріли,  ознайомивши з картотекою професій України. Серед переліку були як знайомі нам професії, так і ті, про які ми чули вперше. Ми дізналися про ці професії все,  що нас цікавило. Потім ми спілкувались з заступником керівника Оріхівського бюро правової допомоги - Яковенко Анною Миколаївною.  Вона ознайомила нас з діяльністю цього бюро, яке є самостійним відділом місцевих Центрів зайнятості з наданням безкоштовної вторинної правової допомоги.
  Також ми взяли участь у цікавому профорієнтаційному квесті. Його з нами провела психолог  Яна Іванівна Дубяга. Клас був поділений на 2 команди, кожній був виданий маршрутний лист з назвами станцій,  які ми повинні були відвідати. Ці станції знаходились в різних кабінетах Центру. Кожна станція охоплювала певну групу професій. Ми відповідали на тести, відгадували загадки, намагалися пантомімою зобразити певні професії… Ми весело, змістовно та з користю провели час.
  Висловлюємо вдячність Дубязі Я.І., Яковенко А.М., всім працівникам Центру зайнятості за цікаву і пізнавальну екскурсію.

Учениця 8-А класу  Колесник Катерина

 

|: | © suzirya | Дата: 27.02.2018

   23 лютого 2018 року відбувся профорієнтаційний захід в Оріхівському районному центрі зайнятості. Розпочала зустріч заступник начальника відділу Оріхівського бюро правової допомоги Анна Яковенко, яка надала інформацію щодо прав учнівської та студентської молоді, розповіла про пріоритетні напрямки в роботі бюро та ознайомила нас з можливістю звернення для вирішення питань юридичного характеру.  
Коли професійний вибір зроблено,  залишається йти до поставленої мети!
Тому для нас було організовано профорієнтаційний квест «Шлях до професії», який розвиває пізнавальні процеси, образне мислення, формує навички роботи в команді та врешті-решт сприяє активному відпочинку. Розділившись на дві команди, ми відвідували станції.

  Ведучі станцій радо зустрічали  учасників та давали завдання: вирішити логічну задачу на Станції професій охорони правопорядку; знайти синоніми до списку економічних понять – на Економічній станції; відповісти на питання на Станції інформатики; розгадати загадки на Кулінарній станції; скласти вірші на Станції професій художнього слова; продемонструвати артистичні здібності та знання професій медичного напрямку – на Станції охорони здоров’я; ознайомитися з робітничими та сучасними професіями на відповідних станціях. Час проминув дуже швидко. Всі учасники квесту залишилися задоволеними.

Нам побажали щасливого професійного майбутнього, завжди бути активними, цілеспрямованими, відповідальними, успішно здати ЗНО та впевнено йти до мети!

Учениця 11-Б класу Аліна Новікова

Фоторепортаж

|: | © suzirya | Дата: 27.02.2018

Наших юних волейболісток знають і в Кременчуці!


З 23 по 25 лютого у місті Кременчук Полтавської області проходив ІІ тур Чемпіонату України з волейболу пляжного у приміщенні серед дівчат віком до 15 років (2004 рік народження та молодші).
Оріхівський край представляли 3 пари:

Черепаха Аліна (6-Б клас, гімназія №1 «Сузір’я») і

Яворська Даліла (НВК №2);

Плескач Валерія (6-Б клас, гімназія №1 «Сузір’я») і

Галутва Анастасія (ЗОШ №3);

Вітер Єлизавета (7-Б клас) і

Кульбак Анжеліка (8-Б клас) (гімназія №1 «Сузір’я»).

У змаганнях брали участь 43 команди з різних міст України: Кременчук, Харків, Миколаїв, Рівне, Житомир, Деражня (Хмельницька область), Чернігів, Вінниця, Херсон, Тернопіль, Дніпро.
Яскраву і майстерну гру показали Вітер Єлизавета і Кульбак Анжеліка (гімназія №1 «Сузір’я»)  (тренер Жильцов В.І.), які в підсумку посіли ІХ місце (з 43!).

Щиро вітаємо юних волейболісток!
А для наших гімназисток Плескач Валерії та Черепахи Аліни це були лише перші кроки на змаганнях такого високого рівня.
Бажаємо усім дівчаткам якісної та сумлінної підготовки, успішної гри та бажаної перемоги на Чемпіонаті України 16-18 березня 2018 року в місті Первомайський Харківської області!

Центр виховної роботи

|: | © suzirya | Дата: 27.02.2018