Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2018 » Лютий » 28

«Я у світі професій»
(профорієнтаційна виховна година у 8–Б класі)

  Як відомо, успішний вибір професії в значній мірі визначає результати праці, рівень добробуту, сприяє реалізації особистісного потенціалу. Однак необґрунтований та помилковий вибір професії може вплинути на якість навчання у вузі та знизити конкурентоспроможність молодої людини на ринку праці.
  У цій ситуації актуально постає проблема конкретної допомоги учням у професійному самовизначенні засобами професійної орієнтації. Сьогодні формування психологічної готовності учнів гімназії до усвідомленого вибору професії, до праці, стало не лише гострою необхідністю, але й багатогранним і складним процесом.
  З метою формування у гімназистів реального погляду на вибір професії з урахуванням їх бажань, можливостей та потреб сучасного ринку праці  22.02.2018 року у 8-Б класі була проведена профорієнтаційна виховна година на тему «Я у світі професій».
  Ініціатором організації інформаційної хвилини стала випускниця гімназії, студент-практикант IV курсу Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Богдана Хмельницького Долодарова Ірина, а допомогли їй учні 8–Б класу (класний керівник Пріщенко О.Л.).
  Говорячи про світ професій, учні підготували цікаві доповіді про незвичайні та рідкісні професії. Жваве обговорення викликало повідомлення про професії, яким загрожує зникнення через 10 років. Гімназисти із інтересом «приміряли» на себе професії майбутнього, уявляли себе фахівцями у нових галузях.
Проведені ігри та вправи сприяли формуванню адекватного уявлення в учнів 8-Б класу про свій професійний потенціал, і як результат – створення пам’ятки «Вдалий та невдалий вибір професії».
  Заключним етапом виховної години була заочна екскурсія Мелітопольським державним педагогічним університетом імені Богдана Хмельницького – одним із кращих університетів Запорізької області. Гімназисти мали можливість полинути у студентське життя на декілька хвилин, ознайомитися із навчальним процесом в університеті. Приємним бонусом стали численні запитання учнів про студентське життя, програми міжнародного стажування та навчання у вузі.
  Підводячи підсумок виховної години, учні 8-Б класу дійшли висновку: для того, щоб вдало обрати професію, слід старанно вчитися та більше дізнаватися про професії сучасного ринку праці.

 Долодарова Ірина,
студент-практикант МДПУ ім. Богдана Хмельницького

|: | © suzirya | Дата: 28.02.2018

Хто такі банкіри? 

   
   Що робиться всередині одного з провідних банків України? Чи легко працювати співробітникам банку? Чи хотіли б ми вибрати професію, пов’язану із обліком фінансів? На ці питання ми хотіли отримати відповіді і вирушили 21 лютого 2018 року усім нашим дружнім 5-Б класом на екскурсію до Приватбанку.
    Зустрічала нас Мул Ірина Валеріївна, спеціаліст з обслуговування клієнтів, мама нашої учениці. Спочатку Ірина Валеріївна із нашою ученицею Мул Софійкою для нас провели майстер-клас по користуванню терміналом. Потім розповіли про переваги і нюанси використання розрахункових пластикових карток у сучасному житті. Цікаво було побачити персональний файл власника картки у базі даних банку. А ви знали, що фото у такому файлі – це ще один рівень захисту від зловмисників, які можуть спробувати використати вашу картку для оформлення кредиту?  Оператор банку порівнює фото у файлі із реальною особою, яка звернулася у відділення, і не оформить кредит, якщо обличчя на фото і реальне – різні.
Нам продемонстрували роботу машини, що рахує банкноти, показали, як перевірити, чи купюра справжня чи підробка. І взагалі, ми дізналися багато нової, цікавої і корисної інформації, яка стане у пригоді у подальшому нашому житті.
     Керуючий Першого Оріхівського відділення Ігор Олександрович Новіков дозволив нам зайти у його кабінет і відчути себе справжніми банкірами. Ми по черзі посиділи у його кріслі і загадали бажання. 
      Дякуємо за змістовну інформацію і цікаво проведений час Ірині Валеріївні Мул. 

 

      Про цю видатну подію нам на згадку роздали іменні сертифікати. 

Назар Назаренко, учень 5-Б класу

|: | © suzirya | Дата: 28.02.2018

ABC party

  23 лютого в 1-А класі пройшло свято англійської мови “ABC party”. Наші діти-першокласники та ми (батьки) з нетерпінням чекали цієї події. У святковому дійстві брали участь усі учні класу. Ми стали свідками того, як за невеликий проміжок часу наші діти ті вчителі згуртовано об’єнались у дружню команду та колектив однодумців.
  Окремо варто наголосити на цікавому та захоплюючому сценарії, корисному та досить інформаційному оформленні класної кімнати, музичному та технічному супроводах.
  Учасниками свята були також учні 2-Б класу, які інсценізували казку «Ріпка» англійською мовою.
  Першокласники були активними учасниками заходу. Це було видно по їх радісних, задоволених, щасливих очах. Вони проявили себе не лише гарними артистами та читцями, а й знавцями англійської мови. Щиро дякуємо за отриману насолоду від свята всім організаторам заходу: гімназистам 1-А та 2-Б класів, учителю англійської мови Копарчук О.О. Нехай у  шкільному житті буде якомога більше таких прекрасних та пізнавальних заходів.

Батьківський колектив 1-А класу.

|: | © suzirya | Дата: 28.02.2018