Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2018 » Лютий » 26

Колектив комунального закладу «Оріхівська гімназія №1 «Сузір’я»

вітає  молоду колегу

ФЕДОРЧУК  ЮЛІЮ ПАВЛІВНУ

з отриманням диплому магістра за спеціальністю «Учитель початкових класів»

та зичить світлої долі,  довгого  професійного життя із щедрими творчими ужинками, успіхів у всіх починаннях!

Нехай кожен Ваш день, шановна Юлії Павлівно, буде зігрітим усмішками ваших вихованців!

 

|: | © suzirya | Дата: 26.02.2018

  

  Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ відчинив двері 36 гімназистам. Ініціатором профорієнтаційного заходу була професорка кафедри філософії та політології, випускниця гімназії  Алєксєєнко Ірина Вікторівна.
Наш день був розписаний по хвилинам. Тож після прослуханої  пізнавальної розповіді Кацуби Романа Миколайовича про університет, та перегляду презентаційних фільмів, ми відправились на екскурсію територією  ДДУВС.
   Гімназисти відвідали навчально-методичний кабінет кафедри криміналістики, тир, навчальну залу судових засідань. Далі нас  познайомили з функціями інформаційно-технічної платформи оперативно-тактичних навчань «Лінія-102».Найбільше гімназисти цікавилися новими спеціальностями «Менеджмент», «Психологія», «Економіка», «Публічне управління та адміністрування».
  Ми змогли відчути справжнє, цікаве та насичене, студентське життя. Нам дуже сподобалося в університеті внутрішніх справ.Ми в захваті  від аудиторії з новітнім обладнанням,та сучасних тренажерних залів. Створені всі умови для цікавого дозвілля та комфортного проживання.
 КЗ’’Оріхівська гімназія №1’’Сузір’я’’ і надалі співпрацюватиме з цим навчальним закладом щодо проведення спільних науково-практичних та культурно-просвітницьких заходів.

Учениця 11-А класу Манелюк Марічка

Фоторепортаж

|: | © suzirya | Дата: 26.02.2018

Українська  світлиця

  Наш народ має багату культуру, величезний скарб якої складається з цінностей, надбаних багатьма поколіннями. З прадавніх часів до нас ідуть життєва мудрість та настанови щодо способу життя. Вони закладені в українських звичаях, обрядах, фольклорі,предметах  побуту,   адже в них — світовідчуття та світосприймання нашого народу. У них пояснюються та обґрунтовуються взаємини між людьми, цінність духовної культури окремої людини і народу взагалі.
 
У 2017 – 2018 навчальному році в Оріхівській гімназії № 1 «Сузір’я» було створено народознавчий куточок «Українська світлиця ». У куточку зібрані і представлені для огляду речі народного домашнього вжитку ХІХ-ХХ століття.

Захоплююча виставка переносить нас у минуле. Ми дізнаємося, як колись жили наші бабусі і дідусі.  На поличках можна оглянути старовинний посуд: глечики для узвару, молока чи домашнього вина, казанок для приготування гарячих страв, глиняні миски та дерев'яні ложки.
  Особливе місце у виставці займає родина лелек. Напевно, усі знають, що лелека будує гніздо лише там, де живуть добрі люди. Він охороняє їхню оселю і приносить щастя.  

  Для прання білизни використовували магівницю, а для прасування врубель  та залізну праску на вугіллі. Також для відвідувачів цікавими будуть ляльки- мотанки та дитячі іграшки  з ниток. Виставка висвітлює ще багато різних цікавинок, тож ознайомитися з ними  запрошуємо всіх охочих. Закликаємо всіх небайдужих до історії нашого народу зробити свій внесок до нашої експозиції. Адже ми мусимо  зберегти  багатющий скарб звичаїв нашого народу   і   нічого не втративши, передати нашим дітям, щоб не перервався зв'язок поколінь, щоб зберегти генетичну пам'ять нашого народу.

Керівник  гуртка «Українська світлиця»  Марченко  Р.І.

Фоторепортаж

|: | © suzirya | Дата: 26.02.2018