Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2021 » Квітень » 23

Пам'ятка для батьків щодо профілактики суїциду серед учнів

Виділяють 4 види самогубства:

Егоїстичне самогубство – трапляється, коли індивід слабко пов'язаний із суспільством і живе, повністю від нього відокремлений.

Апомічне самогубство – результат неспроможності людини пристосуватися до швидких змін у суспільстві.

Фаталістичне самогубство – результат посиленого контролю групи над індивідом, якому стає нестерпною надмірна опіка.

Альтруїстичне самогубство – трапляється, коли особа відчуває надобов’язок і ставить інтерес групи (чи іншої особи) вище за власний.

За статистичними даними, значення різного роду «проб­лем» неоднакові в залежності від типу суїцидальної пове­дінки.

«Сімейні» проблеми частіше виступають причиною демонстративної й афективної суїцидальної поведінки в 51-52% і тільки в 13% – при істинних замахах на самогубство.

«Сексуальні» проблеми виявляються в основі істинної суїци­дальної поведінки в 61%, а при афективній – у 28% і при демонстративній – у 24%. При істинній суїцидальній поведінці мова йде, як правило, зовсім не про невдалу любов, а про переживання своєї сексуальної неповноцінності.

«Шкільні» проблеми займають порівняно невелике місце: 29% афективної, 26% демонстративної і лише 12% істинної суїцидальної поведінки. Погроза покарання за деліквентність штовхає на демонстративні дії в 12%, на афективну суїцидальну поведінку – у 4% і, як правило, зовсім не спонукає до істинних замахів.

Підлітки, які проявили небажання жити, мають вищий інтелектуальний рівень розвитку. Щодо успішності в нав­чанні, серед усіх представників «групи ризику» – «нещасливі», «самотні», «ті, що втрачають бажання жити» – більше під­літків, які навча­ються на «задовіль­но», ніж у групі «благополучних». У підгрупі «депресив­них» більше тих, хто вчиться на «добре» і «відмінно».

Для випадків завершеного суїциду характерна сімейна обтяженість.

​​​​​

Про можливе самогубство говорить поєднання кількох ознак.

1. Приведення своїх справ в порядок - роздача цінних речей, пакування. Чоловік міг бути неохайним, і раптом починає приводити все в порядок. Робить останні приготування.

2. Прощання. Може прийняти форму ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 23.04.2021

Шекспірівські дні в «Сузір’ї»

Наближається визначна подія для всіх поціновувачів поетичного слова та драматургії - річниця від дня народження Вільяма Шекспіра. Саме 23 квітня світова спільнота святкує уродини письменника, ми, як прогресивний освітній заклад, не стали виключенням і започаткували Фестиваль з декламування Шекспірівських сонетів з одноіменною назвою. Третій рік поспіль із задоволенням поринаємо у незабутній Шекспірівський світ, а практика з англійської мови для наших учнів ще раз доводить: англійська - мова міжнародного спілкування!

Роботи учасників обласного фестивалю «Мультимедійний Шекспір»

Шекспір і сучасна драматургія

Шекспір у сучасному кінематографі

Фестиваль з декламування Шекспірівських сонетів онлайн: SHAKESPEARE`S FEST

Учні 5 -Б класу Мірошниченко Василіса та Кульбак Владислав.

Вчитель: Копарчук Олена Олександрівна

Учні 8-А класу Панова Віолетта та Захарченко Сергій читають сонет 15.

Вчитель: Сєліванова Оксана Василівна

 

Учні 8-А класу Дейнега Марія та Яковенко Назар, сонет 1.

Вчитель: Саветченко Анастасія Юріївна

 

Учні 8-Б класу Габідуллін Ярослав і Мул Софія читають сонет 131 В. Шекспіра.

Вчитель: Саєнко Олена Миколаївна

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 22.04.2021

Акваріумотерапія

Класні керівники Волошина С.А., Сьомченко І.Я., Платонова О.І. та асистент вчителя 2-В класу Білоус В.Л. запропонували другокласникам дослідити акваріум як замкнену екосистему. Без сумніву, якщо діти навчаться забезпечувати гармонійне співіснування усіх складових цього маленького «будиночка», то потім зможуть зберегти свою планету для нащадків. Адже народна мудрість говорить: «Планету ми отримали не в спадок від батьків, а взяли в борг у своїх дітей».

Другонушівці спішать поділитися «відкриттями» зі всіма охочими. Порада перша й остання: якщо ви хочете проводити сеанси акваріумотерапії цілодобово, то ваша родина повинна мати акваріум.

А ось вам і аргументи. Психотерапевти називають акваріум «домашнім миротворцем», що заспокоює після щоденних турбот і нагадує тиху затишну гавань, де є тільки природа, світло й вода. Догляд за рибками усіх членів сім’ї сприяє зближенню дітей та батьків. Ця замкнена екосистема стимулює у малечі розумову активність, творчий потенціал, виробляє почуття прекрасного.

Якщо у вас поки що немає акваріума, то отримайте порцію «ліків» під час перегляду нашого відео.

Тетяна Григорівна ТАРАН, керівник профільної кафедри початкової освіти

|: | © suzirya | Дата: 22.04.2021

Година класного спілкування у 10-Б класі

на тему "Екологія та математика".

Класний керівник - Дибко С.А.

 

22 квітня – Всесвітній День Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

Вперше День Землі був відзначений у 1970 році, і з того часу його проводять щороку 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі й Повітря, яке має на меті об’єднати людей планети для захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу до екологічних проблем нашої планети. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для розв’язання екологічних проблем.

Для життя людині потрібні чисте повітря, якісна вода, не заражений грунт, рослини, енергетичні ресурси і інше, але з розвитком цивілізації шкідливий вплив людей на природу стає загрозливим для неї. Екологічна ситуація в світі погіршується з кожним днем ​​і кожен з нас бере участь в цьому.

Десятки тисяч рейсів на добу по всьому світу надають істотне навантаження на навколишнє середовище, оскільки кожний спалений літр авіаційного палива видає більше 2,5 кг CO2. Давайте порахуємо, скільки викидів CO2 зробить літак за один рейс на відстань 1000 км - 9 тонн викидів.

Раніше площа лісопокриття у світі становила 80 млн км², нині вона скоротилася до 30 млн км², тобто знищено вже дві третини. За останні 200 років площа лісів зменшилася мінімум у 2 рази. Лише за 15 років  планета втратила понад 125 млн га лісу, це близько 8 млн га втрачалось щорічно. На сьогодні на Землі знищується 14 млн га лісу щороку.

Кількість міст, в яких перевищені допустимі показники забруднення, встановлені Всесвітньою Організацією Охорони Здоров'я, перевищує 50%.

48 кг різних канцерогенних речовин на рік вдихає житель мегаполісу. На 4 роки менше живе пересічний мешканець мегаполіса в порівнянні з тими, хто живе в сільській місцевості.

Сміття… 46 мільйонів жителів залишають щорічно після себе 8 млн тонн сміття!

Для розкладання в природному середовищі паперу потрібно до 10 років, консервної банки - до 90 років, фільтра від сигарети - до 100 років, поліетиленового пакету - до 200 років, пластмаси - до 500 років, скла - до 1000 років!!!

Прочитавши ці жахливі цифри, кожен повинен зробити для себе висновок про те, ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 22.04.2021

Вітання від дівчаток 5-В класу.

Класний керівник - Ярмак А.С.

|: | © suzirya | Дата: 22.04.2021

Вітання від хлопчиків та батьківства 5-В класу.

Класний керівник - Ярмак А.С.

|: | © suzirya | Дата: 22.04.2021