Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2021 » Квітень » 01

Випускники минулих років вітають рідну школу зі 115 річницею від Дня народження

Учитель української мови та літератури Ірина Володимирівна ГЛИНЯНКО

|: | © suzirya | Дата: 01.04.2021

«Сузір’я» святкує день народження 

Дивовижний будинок - школа! Тут все: дитинство і зрілість, юність і романтика, наука і творчість, мрії і реальне життя. Зорепадом проносяться роки, летять, аби ніколи не повернутись. Та в пам’яті живуть і не тьмяніють сторінки  сторічної давнини  

115  років для школи - це ціле життя, багате своїми подіями та історією. За цей період освітній заклад пройшов  складний шлях становлення і розвитку, незважаючи на швидко мінливий  час і закони, зумів знайти своє обличчя і стати рідною домівкою для вчителів та їх вихованців . Тисячі випускників отримали  знання, спортивний гарт, добру підтримку і дбайливу увагу  своїх наставників. Для кожного  вона була своєю, особливою, але завжди рідною і улюбленою, так як традиції школи свято зберігаються і передаються з року в рік. 

Уже два роки ми функціонуємо як опорний заклад загальної середньої освіти Оріхівської  міської ради.

Ці   роки - роки  наполегливої творчої праці педагогічного колективу, учнів та їх батьків, які працювали над реалізацією Концепції 7«С» Стратегії розвитку комунального закладу «Опорний заклад загальної середньої освіти «Сузір'я» Оріхівської міської ради.

Факел  доброти, прагнення стати кращими, справедливішими, досконалішими запалює в душах  учнів  творчий  колектив учителів.   

Сьогодні  в опорному закладі 802 учні, яких навчає 61 вчитель:  11 мають звання  «вчитель-методист», 16 – «старший вчитель», 36 – вищу кваліфікаційну категорію,   18 - І кваліфікаційну категорію, 3 - ІІ кваліфікаційну  категорію, 4 - вчитель-спеціаліст.

Федорчук Ю.П., вчитель початкових класів (2019 -2020 н.р), Зєнцова А.В., вчитель трудового навчання та курсу «Технології» (2020-2021 н.р) стали переможцями другого (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року».

Почесне 7-ме місце у вчителя фізкультури КЗ ОЗЗСО «Сузір’я» Марич В. Р. в номінації «Найкращий вчитель фізкультури» Національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2020, яку щороку проводить громадська спілка «Освіторія».

Саме їх самовіддана, наполеглива, жертовна  праця  відкрила зоряну галерею дорогоцінних золотих злитків нашого закладу:

 -  Юні дослідники в Малої академії наук: Гаращенко Анна, І місце (вчитель-наставник Гаращенко А.П.), Клименко Ксенія ІІ місце (вчитель-наставник Бондарєва Н.В.), Приходько Альона,  ІІ місце (вчитель-наставник Саветченко А.Ю.), Дудка Богдан, ІІІ місце (вчитель-наставник Твердохліб А.О.)

- Кудієнко Анастасія, ІІ місце в обласному етапі конкурсу авторської дитячої і юнацької поезії та прози «Зима крокує – свята дарує» (вчитель-наставник Яремчук Н.  І.).

- Покидько Марія, переможець Міжнародного конкурсу талантів у проєкті «Різдвяна мрія» (вчитель-наставник Глинянко І. В.).

-  Призові ІІ місця посіли колективи учнів 6-А (класний керівник Гаращенко А.П.) та 10-Б (класний керівник Пріщенко О.Л.) класів за участь в обласній природоохор ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 01.04.2021

Дорогі вчителі, учні, батьки!

Від імені батьківської ради дозвольте привітати Вас із річницею заснування освітнього закладу.

Це не звичайний день, а день домівки поколінь. Одні навчали, інші навчались.

А дехто спочатку навчався сам, а згодом навчав наступні покоління. І так день за днем, за роками роки, за десятиріччями десятиріччя.

У стінах нашої школи завжди працювали та віддавалися своїй професії душею та серцем  добрі й милосердні душею педагоги, які вміли любити дітей, вміли пробачати, терпляче чекати.

Школа – це не тільки стіни, насамперед, це – дух, пам’ять, традиції, наступність поколінь. Це педагоги й ті, хто щодня переступає поріг, сіючи зерна доброго, розумного, вічного, і ті, кого вже немає сьогодні, але завжди живуть вони в пам’яті учнів та колег, і вчителі-пенсіонери, для яких найвища нагорода в житті – успіхи колишніх вихованців, учнів, випускників, їхні щирі слова подяки.

Зі стін освітнього закладу вийшли сотні талановитих випускників, які, можливо, не всі стали надто відомими, але немає сумніву в тому, що вихованці "Сузір'я" стали добрими, духовно багатими людьми, які понесли у світ посіяні тут в їх душі зерна любові до всього рідного.

Я вдячна нашим учням за їхню працю, за усмішки, за політ думок і почуттів, за те, що разом з ними щомиті відкриваєш щось нове в собі й у житті. У кожній нашій дитині світить сонце, вони всі в нас талановиті, ерудовані, усебічно розвинуті, демократичні, виховані й організовані. Це діти ХХІ-го сторіччя.

Окрема подяка колишнім випускникам, які добрими справами прославляють заклад  і місто на теренах країни й зарубіжжя.

Спасибі вчителям за відданість справі, за любов до своєї професії. Низький уклін учителям-ветеранам, які нині перебувають на заслуженому відпочинку. Праця кожного з них – це золоті сторінки історії нашого "Сузір'я". Дякую всім технічним працівникам. Їхній щоденний внесок у життєдіяльність закладу такий необхідний. І теж – почесний.

Велика та щира подяка батькам! Тісний зв'язок і спілкування з ними дають нам можливість ефективно вирішувати концептуальні питання навчання й виховання дітей.

Висловлюю слова подяки директору нашого освітнього закладу за взаєморозуміння та підтримку, за довіру й повагу.

Усім невпинного руху вперед, успішного здійснення всіх планів та задумів. А підґрунтям щасливого життя та плідної професійної діяльності хай буде міцне здоров’я, серце, сповнене любові та добра, натхненна думка й щирі почуття. Життя хай буде світлим і радісним, як цей святковий день, а дружні привітання додадуть життєвої наснаги в скарбничку вашої душі. Нехай людська шана буде подякою вам за плідну працю, чуйність, уміння творити добро.

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 01.04.2021

"СУЗІР'Я" ЄДНАЄ ДРУЗІВ

Відлуння часу залишило відбиток і на нашому закладі. Освітянська реформа своїми змінами  внесла корективи. Гімназія «Сузір’я» сьогодні - це потужний опорний заклад «Сузір’я» Оріхівської міської ради зі своїми зірочками-філіями: Новоданилівська, Новопавлівська, Оріхівська філія №3, Оріхівська філія №5. Неймовірне свято талантів, досягнень, свято злуки відбулося!

              Згадаймо приємні миті об’єднання!

|: | © suzirya | Дата: 01.04.2021

Історія продовжується…

Незвичайною родзинкою друкованого фонду бібліотечно-інформаційного центру «Сузір’я» є книги про наш освітній заклад. Це:

* Літопис Оріхівської гімназії №1 «Сузір’я». – Оріхів. – 2016.

* Пам’ять сердець. Том І. – Оріхів. – 2009.

* Пам’ять сердець. Том ІІ. – Оріхів. – 2012.

*Славимо гімназію, храм наш науки. – Оріхів. – 2006.

*Ситуація успіху: від теорії до практики. – Оріхів. – 2004.

* Модель підготовки компетентного випускника гімназії. – Харків. – 2009.

* Компетентнісний  підхід – у педагогічну практику. – Оріхів. – 2009.

* До вершин педагогічної майстерності. – Оріхів. – 2017.

На сторінках цих видань кожен користувач може ознайомитися з історією школи та її традиціями, прочитати  твори з подякою за одержані знання від випускників минулих років. Є книги, які містять безцінний педагогічний досвід учителів і розповідають про сходинки до вершин фахової майстерності кожного окремо педагога.

Цей скарб належить школі і збережеться в її стінах навічно

Ласкаво просимо до його прочитання!                                                                                      Завідувачка БІЦом Любов БІЛОДІД

Фільми про школу на нашому YouTube каналі

1. Історія Оріхівської СШ№1. Частина 1 - https://www.youtube.com/watch?v=Ly_qe5a6HLU&t=264s
2. Історія Оріхівської СШ№1. Частина 2 - https://www.youtube.com/watch?v=nFCvFxtwG7Q
... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 31.03.2021