Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2021 » Грудень » 29 » МО ПРИРОДНИЧИХ ДИСЦИПЛІН
22:17
МО ПРИРОДНИЧИХ ДИСЦИПЛІН
ТИЖДЕНЬ БІОЛОГІЇ ТА ХІМІЇ

Учити дітей відчувати красу природи,

виховувати розум і дар бачення заповідних таємниць

необхідно для того, щоб вони, сьогоднішні діти, стали

дбайливими, турботливими  господарями.

В. Сухомлинський

У звичайній буденності уроків часто не вистачає чогось надзвичайного, неординарного, не вистачає гри – тієї «чарівної палички», яка вмить перетворює сухий і нудний процес на яскраву, цікаву і захоплюючу пригоду. Ідеальною можливістю для втілення найрізноманітніших ідей є предметний тиждень.   

З 20 по 24 грудня 2021 року в школі проходив тиждень біології та хімії, в якому активну участь взяли учні 5-11 класів. Протягом предметного тижня відбулися ряд заходів, які були спрямовані на активізацію пізнавальної діяльності учнів з предметів.

Екологічне свято для учнів початкових класів «Добра казка». Юні екологи провели для школярів початкових класів екологічне свято. Вчили їх бути розумними, уважними, добрими.

Виставка світлин «Зимова казка». Як чудово на прогулянці в зимовому (віртуальному) лісі!  А в природі треба пам’ятати про безпеку і для тварин, і для людей.

Акції: «Годівничка»; «Збережи ялинку»; «Допоможи бездомним тваринам» допоможуть зрозуміти, чому важливо берегти природу, чим ми будемо милуватися, якщо не буде лісів, звірів, птахів…

Усний журнал «Використання фітотерапії у період сезонних захворювань». Учениця десятого класу для восьмикласників підготувала цікаву інформацію про  користь лікарських рослин, про  давні способи лікування травами. Зауважила, що невміле і надмірне вживання лікарських засобів може завдати шкоди здоров’ю.

Конференція «Життя прожити – не поле перейти!».  Цей захід був проведений для учнів 11-х класів з метою розширення знань учнів про руйнівні наслідки куріння тютюну ,вживання алкоголю та наркотиків, пропаганди здорового способу життя.  Епіграфом заходу були обрані слова Авіценни:  «Головним скарбом життя є не землі, що ти завоював, не багатство, що у тебе в скринях… Головним скарбом життя є здоров’я, і щоб його зберегти, потрібно багато що знати…»

Конкурс «Біологічний калейдоскоп». В ігровій формі в учнів шостих класів перевірили екологічні і  біологічні знання, розширили кругозір, формували вміння працювати в команді, розвивали інтуїцію, творчі здібності.

Учні 5-Б класу здійснили квест-подорож «Космічні мандри», в ході якого удосконалили основні знання про Космос, Сонячну систему та інші початкові поняття астрономії, узагальнили знання про основні космічні об’єкти, засобами гри сформували навички  працювати в команді, були ініціативним та навчились розв’язувати проблемні завдання, потренували пам'ять та увагу, розвивали  творчі здібності, мислення, зацікавились вивченням природних явищ та космічних просторів.

Урок - дискусія  «Харчові добавки. Е-числа». Для того, щоб бути щасливим потрібно бути здоровим. Одним з основних факторів, що впливає на здоров'я є раціональне харчування. На сьогодні однією з загроз в харчових продуктах є наявність харчових добавок. Учні 10-х класів на уроці хімії познайомились з поняттям харчові добавки та Е-числа. Навчились серйозно ставитись до вибору продуктів харчування, вивчаючи інформацію на етикетках. Дізналися про Е числа та їх вплив на організм людини. Учні познайомилися з основами раціонального харчування на прикладі "Здорової тарілки". 

Тепер учні володіють знаннями про харчові добавки та зможуть свідомо обирати продукти харчування, які є безпечними для їхнього здоров'я.

ФОТОАЛЬБОМ >>>>>

Діти зрозуміли наскільки цікава і захоплива природа. Тож не будьмо байдужі до свого здоров’я, життя і навколишнього середовища!

Голова методичного об'єднання вчителів природничих дисциплін Олена Іванівна КОРОЄД

|: | © : suzirya | Теги: Стратегія Сузір'я в дії