Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2017 » Лютий » 21 » Загадковий світ професій
08:51
Загадковий світ професій

   Гарною традицією в гімназії є проведення декади профорієнтації, яка має на меті ознайомити нас, старшокласників, з різноманіттям професій та їх характерними особливостями.
   Цього року ми глибше ознайомились з професією практичного психолога та судді.
  Так, 2 лютого ми, гімназисти 10-А та 10-Б класів, познайомились з колишньою випускницею гімназії, нинішнім психологом дошкільного закладу «Калинка»  Дибко Наталею Олександрівною.
   Перед початком виступу Наталі Олександрівни наші класні керівники Дибко С.А. та Сєліванова О.В. продемонстрували мультимедійну презентацію, де яскраво, з картинками та поясненнями були перераховані сучасні та, іноді, майже фантастичні професії. Наприклад, як не посміхнутись, дізнавшись про професію «перевертач пінгвінів»?
   Від Наталі Олександрівни ми почули, чому так важливо правильно  обрати професію, користуючись якою формулою, вибір стане успішним. Окрім цього, ми разом виконали практичні вправи, під час яких пригадали професії з різних сфер. Цікавим виявилась «примірка» професій на своїх однокласників. Посмішку викликала вправа «Ланцюжок професій», де кожну наступну професію слід розпочати з літери попередньо названої. Виявилось, що найскладніше пригадати професії на букву «р»!
   10-А класу випала нагода зустрітися зі студентом Запорізького медичного університету, з майбутнім лікарем – хірургом Карпієм Станіславом Степановичем. Метою зустрічі було навчитися надати ПМД при зупинці серця. Адже перша медична допомога хворим – найпростіші доцільні заходи для полегшення їх самопочуття.  Майбутній лікар детально зупинився на особливостях і причинах зупинки серця і розповів нам про основні фактори ризику та сучасні напрями лікування. Це викликало велику цікавість у нас і він погодився розповісти, як правильно вимірювати тиск та,  навіть,  показав це на практиці.
   9 лютого ми разом відвідали Оріхівський районний суд. Екскурсію його приміщеннями нам провела мати гімназистки 10-Б класу Огієнко Марії – Фісун Неоніла Вікторівна, голова районного суду.
   Під час екскурсії ми ознайомились з проектом «Електронний суд та його використання в Оріхівському районному суді». Також побачили безпосередньо зали судових засідань.  
Було цікаво почути про структуру роботу суду, з якою нас ознайомила Клуйша О.С., заступник керівника апарату Оріхівського районного суду.
  Ми переконались, що навіть судова система та процес здійснення судових засідань крокує в ногу з часом, оскільки Оріхівський районний суд має відео-конференц зал, що дозволяє проводити засідання в режимі он-лайн.
  Отже, протягом декади профорієнтації, ми познайомились з представниками двох різним професій, які розповіли нам про особливості своєї трудової діяльності, наочно продемонстрували нам те, що вирізняє ці професії з-поміж інших.
  Цікавими та повчальними виявились ці два тижні. Кожен з нас зробив для себе певні висновки!

Від імені гімназистів 10-х класів
Грицаєнко Марія (10-Б), Хрипун Юлія (10-А)

ФОТОРЕПОРТАЖ

|: | © : suzirya