Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 23 24 25 26 27 ... 75 76 »

Вітання з Днем народження

найчарівнішій жінці

і класному директору КЗ ОЗЗСО "Сузір'я"

Наталії Степанівні Кудіній від колег

Відео 1

Відео 2

Наш директор очима учнів групи продовженого дня

Заступник директора з виховної роботи О.М.Гур'єва,

учитель інформатики В.І.Денисенко

 

|: | © suzirya | Дата: 18.11.2020

Парламент "Сузір'я"

вітає нашого директора Наталію Степанівну Кудіну

з Днем народження!

Президент учнівського парламенту Марія Базарова

|: | © suzirya | Дата: 18.11.2020

Туризм – це круто!

Дитячий туризм – перспективний і популярний вид позакласної та позашкільної діяльності. По-перше, туризм - це здоровий спосіб життя, це бажання мати завжди чудову фізичну форму, по-друге, це можливість поповнити свої знання про навколишній світ, по-третє, туризм – це виховання в собі витривалості, допитливості, сміливості, наполегливості. А також важливо, що під час занять  народжується справжня дружба, взаємодопомога та підтримка. І, звичайно, туризм – це романтика, це неповторний світанок та захід сонця під пісню біля вогнища, ночівля в наметах, гори, ріки та ліси….

Наш заклад освіти теж пропагує й підтримує розвиток туризму в нашому місті.  У «Сузір’ї»   працює гурток, заняття якого проводять керівники з туризму  КЗ «Оріхівський Будинок дитячої творчості» Михайленко І.А. й  Барабаш Р.Ю.  Його відвідують  учні 5-6 класів й учні 1-4 класів (вихованці групи продовженого дня).

 

 

 Дякуємо директору «Оріхівського Будинку дитячої творчості» Л. О. Яровій  та керівникам туристичного гуртка Михайленко І.А. й Барабашу Р.Ю. за співпрацю.

Інформація для дітей та батьків:  заняття гуртка проходять кожного вівторка в спортивній залі закладу о 13:40. Запрошуються учні 5-6 класів!

Дивитися більше фото ТУТ >>>>>

Заступник директора з виховної роботи Гур’єва О.М.

 

|: | © suzirya | Дата: 16.11.2020

Пізнавально-дослідницький проєкт 

«Interessantes Deutsch»

З метою популяризації  німецької мови і стимулювання інтересу до її вивчення, в закладі стартує пізнавально-дослідницький проєкт «Interessantes Deutsch». Щомісяця ми будемо знайомити вас з «цікавинками» німецької мови і доведемо, що вчитися можна легко, цікаво і з задоволенням, а німецька мова ближче, аніж ви могли собі уявити!

Натисніть на зображення, щоб відкрити презентацію >>>>>

Учитель німецької мови А.О. Твердохліб

|: | © suzirya | Дата: 16.11.2020

День доброти в школі

А доброта, як сонце на світанку –

Освітлює і зігріває все.

І цілий світ в прозорому серпанку

Тепло і добрість у собі несе.

І так приємно радість відчувати,

І дотик ніжний сонечка згори.

І хочеться всю землю обійняти,

Бо щастя всюди, що не говори.

Доброта - якість, яка цінується незалежно від свята, тому проявляти її варто не тільки сьогодні. Але сьогодні можна зробити ще більше добрих справ, ніж зазвичай.   

Життя дано на добрі справи - говорить народна мудрість, а для того, щоб люди не забували про таку рису, як доброта - є, принаймні, 13 листопада. Саме в цей день багато хто відзначає неофіційне свято - Всесвітній день  доброти. 

Долучилася до відзначення і наша школа (вчитeлі початкових класів та практичний психолог провeли ряд заходів). Пропонуємо вам переглянути цікаві моменти Дня доброти, які відбулися 13.11.2020 в КЗ ОЗЗСО “СУЗІР'Я”.

Практичний психолог

Ольга Соловей

|: | © suzirya | Дата: 13.11.2020

України мова барвінкова,

Така багата й вічно молода

 

9 листопада стартував ХХІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. Це мовний марафон для  учнів 3 – 11 класів.

Погодьтеся, слово єднає різні людські береги. Петро Яцик, живучи далеко в далекій Канаді, завжди наголошував: «Я був, є і залишатимусь українцем».

Для сузір’ївців 3-4 класів 13 листопада було проведено шкільний етап, що дав можливість визначити найкращих знавців української мови. Юні мовознавці робили різноманітні перетворення зі словами, реченнями та текстами, за допомогою антонімів вдалося змінити мінорний настрій оповідання на мажорний.

(Ознайомитися із завданнями:          Завдання 3 клас         Завдання 4 клас)

Учасники мовного марафону закликають усіх небайдужих:

Можеш мов багато знати,

Кожну мову шанувати,

Та одну із мов усіх

Щоб у серці ти зберіг!

Таран Т. Г.,

класний керівник 3 - Б

|: | © suzirya | Дата: 13.11.2020

Щорічно, 13 листопада, за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я у світі відзначають Міжнародний день сліпих. Дата цього дня вибрана не випадково. Це день народження Валентина Гаюї, відомого педагога, який заснував у Парижі та Петербурзі школи і підприємства для сліпих. Сьогодні у світі налічується близько 124 млн. сліпих людей.

З нагоди Міжнародного дня сліпих у читальному залі БІЦу зібралися  представники 7 - 8 класів на урок доброти "Прийди. Спробуй. Відчуй". Вони прослухали цікаву інформацію від соціального педагога Наріжної В.В. про толерантність і доброту, якими повинні бути наповнені людські душі. Віра Василівна закликала всіх з розумінням ставитися до людей з вадами зору і допомагати їм при нагоді.

Маруєв Олександр (7-А кл.) розказав про життя відомого французького живописця Клода Моне, який писав свої  останні картини з катарактою на очах.

Захарченко Сергій (8-А кл.) звернув увагу присутніх на творчість поета Едуарда Асадова, який залишився сліпим після тяжкого поранення осколком в обличчя під час Другої світової війни. А вірш "Падает снег" у виконанні автора звучав у повній тиші читального залу.

Семенець Дарія розповіла про талановиту співачку Діану Гурську, яка від народження є сліпою. Та Діана довела, що її сліпота ніколи не буде перешкодою в досягненні перемог у Міжнародних конкурсах і фестивалях. ЇЇ пісню "Ти знаешь, мама..." всі присутні слухали з особливим щемом у душі.

Дуже легке, на перший погляд, запитання дала читачам Білодід Л.І.: " Чи вмієте ви читати?"  Є такі незвичайні книги, які без певної підготовки не прочитаєш. Любов Іванівна показала одну з таких книг написаних рельєфно-крапковим шрифтом Брайля. Діти бережно перегорнули сторінки дитячої книжечки колисанок  і відчули, наскільки непросто її прочитати. А потім передивилися відеоролик про написання ХХ- го Всеукраїнського радіодиктанту в Харківській школі-інтернаті ім. В. Короленка для дітей з порушенням зору. Кожен побачив як використовується шрифт Брайля на письмі. Завідувачка БІЦу порадила читачам більше ознайомитися з поезією Е.Асадова, прочитати поеми Т.Г.Шевченка "Сліпий" та "Слепая", а ще не бути байдужими до долі сліпого музиканта з однойменної повісті В. Короленка.

Педагог-організатор Кульбачна Л.П. розповіла дітям про життя своєї родини, де мама, вчитель початкових класів, тяжко захворіла і осліпла. З темнотою в очах вона прожила 20 років і постійно поралася вдома: варила їсти, прала, підмітала...

По-особливому сприйняли і діти і дорослі тренінг, у якому брали участь усі присутні. Із зав'язаними очима перебирали насіння різних рослин, пришивали гудзики, на дотик рахували гроші, на смак куштували цукерки.

Діти вільно висловлювали свої відчуття: наскільки це важко робити наосліп, бо і цукерки  смачніші тоді, коли їх бачиш очима.

Психолог Соловей О.В. підтримувала дітей, давала конкретні поради до виконання дій із зав'язаними очима.

Тепла атмосфера зустрічі допомогла згуртувати дітей з різних класів, подарувала хвилини радості від спілкування. 

Пам'ятайте, що вуха дані людині, щоб чути і слухати,

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 13.11.2020

СЛОВО ЄДНАЄ...

Сьогодні, 9 листопада, у День української писемності та мови, відбувся ХХ радіодиктант національної єдності.
Радіодиктант не мав на меті перевірити грамотність конкретної особи, а задуманий як своєрідний флешмоб – акція єднання навколо рідної мови, участь у якій зміг узяти кожен охочий.
Учителі кафедри української філології, завідувачка БІЦу, педагог-організатор долучилися до написання диктанту. Кожен відчув себе маленькою частинкою народу, який шанує та плекає рідне слово.

Любімо рідну мову, вивчаймо її !!!

Наталя Бондарєва, керівник кафедри української філології

|: | © suzirya | Дата: 09.11.2020

Флешмоб "Люблю українську мову"

Бринить, співає наша мова...

Парламент "Сузір'я" долучився до флешмобу «Люблю українську мову», мета якого - популяризація української мови, формування національної свідомості. Ми, українці, повинні цінувати нашу мову - нетлінний скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава.

Вчитель української мови та літератури - Бондарєва Н.В.

Учні 8-х класів КЗ ОЗЗСО "Сузір'я" долучаються до флешмобу до Дня української писемності та мови 2020.

Учитель української мови та літератури Яремчук Н.І.

|: | © suzirya | Дата: 08.11.2020

Тваринки однозначно входять до нашого життя і спогади про них залишаюся назавжди! Ми їх любимо, намагаємося догодити, пестимо та віддаємо їм свою ласку. І завжди у відповідь ми отримуємо відданість, бажання розрадити нас, якщо ми у поганому настрої або чимось засмучені...

Зелені мешканці, кімнатні рослини, стають для нас також найкращими друзями. Вони невибагливі, красиві, корисні! ФОТОЗВІТ

До Вашої уваги фотоколаж  наших улюбленців від учнів 5, 6, 7 класів.

ВІДЕОЗВІТ

Короєд О.І.

|: | © suzirya | Дата: 07.11.2020

ХІМІЯ-КВЕСТ

В рамках предметного тижня з біології, хімії та екології учням 7-11 класів запропоновано взяти участь у пізнавальних веб-квестах. Метої цієї діяльності є поглибити та розширити свої уявлення про хімічні процеси та речовини в нашому житті. Учні повинні виконати цікаві завдання і залучити своїх рідних.

Для учнів 7-8 класів пропонується веб-квест «Хімія у побуті»,

а для 9-11 класів – «Хімія продуктів харчування».

Учитель хімії Гінчук Л.А.

|: | © suzirya | Дата: 06.11.2020

Фотоконкурс-селфі «Я і хімія»

Хімія в житті людини займає досить важливе місце. Ми використовуємо хімічні речовини та процеси, коли готуємо їжу, чистимо зуби, робимо ремонт або просто миємо посуд. Учням потрібно було зробити селфі з хімічною речовиною або хімічним процесом.

Учитель хімії Гінчук Л.А.

|: | © suzirya | Дата: 06.11.2020

Проєкт «Вирощування кристалів»

Учениця 9-А класу Потайчук Анна під час вивчення теми «Розчини» виконала навчальний проєкт «Вирощування кристалів із солей». У домашніх умовах виростила кристали з кухонної солі та залізного купоросу.

Учитель хімії Гінчук Л.А.

|: | © suzirya | Дата: 06.11.2020

ІІ Міжнародний дитячий конкурс-єднання "На одній хвилі"

 

Подробиці читайте на сторінках Бібліограду "Сузір'я" >>>>>

|: | © suzirya | Дата: 04.11.2020

Природа вічний зразок мистецтва.

Краса природи – це одне з джерел, що живить доброту, сердечність і любов.

В.О. Сухомлинський

З 03.11. по  09.11 проводиться дистанційний тиждень біології, екології, хімії. Запрошуємо взяти активну участь.

Природа - це найкраща з книг, написана на особливій мові. Цю мову треба вивчати.

... Читати далі »
|: | © suzirya | Дата: 02.11.2020

GoCamp Online 2020 Afterschool

за програмою “Art&Creativity”

GoCamp — це новий формат табору, робочою мовою якого є англійська. Протягом трьох тижнів  наші  учні мали змогу взяти участь в реалізації захоплюючих проектів та завдань, поспілкуватися англійською з іноземними волонтерами та відпочити.

Долучившись до цього проекту, ми намагаємось формувати нове покоління майбутніх лідерів України, мотивуємо молодь долати мовний бар'єр та відкривати нові культури, мови, можливості. GoCamp сприяє підвищенню кваліфікації вчителів через опанування нових методик спілкування з учнями. GoCamp - найвідоміший проект громадської організації Global Office, який втілюється з 2016 року.

Програма Arts&Creativity | Afterschool

... Читати далі »
|: | © suzirya | Дата: 29.10.2020

Співпраця із закладами вищої освіти

25 серпня 2020 року було підписано договір про співробітництво між Комунальним закладом «Опорний заклад загальної середньої освіти «Сузір`я» Оріхівської міської ради та Запорізьким національним університетом.

Цей документ передбачає співпрацю між науково-педагогічними працівниками факультету соціології та управління ЗНУ й вчителями та учнями КЗ ОЗЗСО «Сузір`я» в рамках роботи Малої Академії Наук.

Здійснювати наукове керівництво підготовкою до конкурсу-захисту  науково-дослідницьких робіт будуть викладачі університету:

  • Кандидат філософських наук, доцент кафедри соціології  Бірюкова Тетяна Федорівна
  • Доктор філософських наук, професор кафедри соціології Скворець Володимир Олексійович
  • Кандидат філософських наук, доцент кафедри соціології
  • Сорокіна Олександра Сергіївна
  • Кандидат соціологічних наук, ст. викладач кафедри соціології Пилипенко Яна Сергіївна
  • Доктор філософських наук, професор кафедри соціальної філософії та управління  Чайка Ірина Юріївна
  • Доктор філософських наук, професор кафедри соціальної філософії та управління  Бутченко Тарас Іванович
  • Кандидат філософських наук, доцент кафедри соціальної філософії та управління  Масюк Олег Петрович
  • Кандидат філософських наук, доцент кафедри соціальної філософії та управління  Цапліна Ірина Сергіївна
  • Доктор філософських наук, професор кафедри соціальної філософії та управління  Краснокутський Олександр Володимирович
  • Кандидат філософських наук, доцент кафедри соціальної філософії та управління  Маліновська Ольга Станіславівна
  • Доктор філософських наук, професор кафедри соціальної філософії та управління  Глазунов Володимир Володимирович

ЗДНМР Інна Рябцун

|: | © suzirya | Дата: 20.10.2020

Тренінг «Організація освітнього процесу в умовах інклюзивноїосвіти»

15-16 жовтня 2020 року в Комунальному закладі «Опорний заклад загальної середньої освіти «Сузір’я» Оріхівської міської ради відбувся тренінг «Організація освітнього процесу в умовах інклюзивної освіти». В роботі тренінгу взяли участь 24 педагоги опорного закладу.

Організатором тренінгу є КЗ «ЗОІППО» ЗОР. Тренер Тетяна Волошина – завідувач Запорізького обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ознайомила з досвідом розбудови інклюзивного освітнього середовища в Запорізькій області, важливими організаційними та нормативно-правовими аспектами створення інклюзивного середовища в закладі освіти, надання корекційно-розвиткової допомоги дітям з особливими освітніми потребами, створення команди супроводу та підтримки дитини.

ФОТОЗВІТ

ЗДНМР Інна Рябцун

|: | © suzirya | Дата: 18.10.2020

У вересні 2020 року учні 3-Б класу і класний керівник Таран Тетяна Григорівна  брали участь у Всеукраїнському проєкті  від поета Олександра Зімби "Долаємо коронавірус разом". Завданням проєкту було виразно прочитати або проінсценізувати вірш Олександра Зімби. За креативність та неординарність підходу до цього завдання учні стають переможцями.

Інсценізований відеоролик знімали у бібліотечно-інформаційному центрі. І учасники, і дорослі старалися показати,  як ми боремося проти коронавірусу.

І ось уже в жовтні були підведені підсумки цього проєкту.

Ми стали переможцями!

На шкільну адресу прийшла посилка з подарунком: 11 кольорових і цікавих дитячих книжечок від Олксандра Зімби.

Дивитись відео >>>>>

Завідувачка БІЦ Білодід Л.І.

|: | © suzirya | Дата: 16.10.2020

Хай мир панує завжди і спокій навкруги

Напередодні 14 жовтня у святково прикрашений читальний зал БІЦу  завітали учні 4-А класу, щоб відзначити всі пам'ятні дати цього дня. Діти зручно розмістилися у дружньому колі юних патріотів. Класний керівник Андрусіва Тетяна Валентинівна розповіла про ті свята, які відзначаються в Україні 14 жовтня, про їх історію та народні традиції.

Читати далі >>>>>

Завідувачка БІЦ Білодід Л.І

|: | © suzirya | Дата: 16.10.2020