Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2018 » Лютий » 26 » Українська світлиця
10:31
Українська світлиця

Українська  світлиця

  Наш народ має багату культуру, величезний скарб якої складається з цінностей, надбаних багатьма поколіннями. З прадавніх часів до нас ідуть життєва мудрість та настанови щодо способу життя. Вони закладені в українських звичаях, обрядах, фольклорі,предметах  побуту,   адже в них — світовідчуття та світосприймання нашого народу. У них пояснюються та обґрунтовуються взаємини між людьми, цінність духовної культури окремої людини і народу взагалі.
 
У 2017 – 2018 навчальному році в Оріхівській гімназії № 1 «Сузір’я» було створено народознавчий куточок «Українська світлиця ». У куточку зібрані і представлені для огляду речі народного домашнього вжитку ХІХ-ХХ століття.

Захоплююча виставка переносить нас у минуле. Ми дізнаємося, як колись жили наші бабусі і дідусі.  На поличках можна оглянути старовинний посуд: глечики для узвару, молока чи домашнього вина, казанок для приготування гарячих страв, глиняні миски та дерев'яні ложки.
  Особливе місце у виставці займає родина лелек. Напевно, усі знають, що лелека будує гніздо лише там, де живуть добрі люди. Він охороняє їхню оселю і приносить щастя.  

  Для прання білизни використовували магівницю, а для прасування врубель  та залізну праску на вугіллі. Також для відвідувачів цікавими будуть ляльки- мотанки та дитячі іграшки  з ниток. Виставка висвітлює ще багато різних цікавинок, тож ознайомитися з ними  запрошуємо всіх охочих. Закликаємо всіх небайдужих до історії нашого народу зробити свій внесок до нашої експозиції. Адже ми мусимо  зберегти  багатющий скарб звичаїв нашого народу   і   нічого не втративши, передати нашим дітям, щоб не перервався зв'язок поколінь, щоб зберегти генетичну пам'ять нашого народу.

Керівник  гуртка «Українська світлиця»  Марченко  Р.І.

Фоторепортаж

|: | © : suzirya