Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2018 » Листопад » 6 » Осінні канікули на Волині
08:40
Осінні канікули на Волині

Осінні канікули на Волині

     Волинь... Прадавня українська земля, край небесночистих озер і віковічних лісів, батьківщина талановитих і працьовитих людей. Тут на кожному кроці подих історії. Саме в такому краї ми побували  під час осінніх канікул.
     Знайомство з Волинською землею розпочалося з Острога, де ми відвідали  експозиції Музею нумізматики, Острозьку академію (дізналися про історією її створення, спустилися в підземелля, прогулялися територією навколо будівлі й побачили  сучасні тенісні корти, наукову бібліотеку, як гуляють кури та плавають качки), а також мали змогу піднятися на Круглу башту, що знаходиться на Замковій горі.
     Потім ми відправилися до Дубна – одного з найстаріших міст Рівненської області. Запам’ятався Дубенський замок ( свідок багатьох історичних подій), до якого входять два палаци: князів Острозьких та Любомирських, замковий двір, надбрамний комплекс та міст.
     А далі був Тараканівський форт, який вразив своєю монументальністю. Пройшовши  довжелезним коридором, потрапили ми  у середину форту. Важко уявити, скільки потрібно було цегли для побудови такої споруди, як  підвозили сюди будівельні матеріали, хто акуратно, цеглину до цеглини, вкладав, зводячи товстелезні стіни.
     Незабутні враження залишилися від відвідування  Луцька! Як можна забути замок Люберта з його таємницями,  єдиний в Україні  Музей дзвонів, Музей книги, місцевий « Будинок з химерами», Музей українського війська та військової техніки !Крокуючи вулицями міста, ми відчували могутність Луцьких веж на собі.
     А ще ми відвідали мальовниче місце, яке отримало назву "Тунель кохання". Тунель утворили зарості дерев, кущів, які сплелися між собою в арочну форму. Побачивши це вражаюче диво,  важко повірити, що створила його сама природа, а не якийсь ландшафтний дизайнер. Ми мали змогу пройтися тунелем і загадати бажання, бо, за повір’ям, воно обов’язково здійсниться.
     Кінцевою зупинкою подорожі було Рівне - невелике місто, але дуже гарне й чисте. Привабило воно нас своєю історією та архітектурою. Найбільше запам’яталася нам Алея кованих скульптур та Магазин бурштину.
     Ми вдячні батькам, які були спонсорами поїздки, вчителям Глинянко І.В., Дибко С.А., Карпій А.М., які організували  цікаві й пізнавальні  канікули й були поруч з нами. Чекаємо нових подорожей!

Фотозвіт

Лісаченко Діана, Бодюл Олександр, Владика Ліана

|: | © : suzirya