Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2018 » Листопад » 06

Оголошення!
Шановні батьки!
9 листопада, об 11.00, в гімназії відбудеться написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.
Запрошуємо всіх, хто не байдужий до долі української мови і бажає перевірити свій рівень знань.

|: | © suzirya | Дата: 06.11.2018

Осінні канікули гімназистів

  Осінні канікули гімназисти провели цікаво та з користю. Подорожували країнами Європи, а саме відвідали: Німеччину, Францію, Чеську Республіку та Польщу.
  Зі Львова  через Польщу попрямували до Берліна.
  Берлін розташований на берегах річок Шпреє й Хафель і є найбільшим містом Німеччини, як за кількістю населення, так і за площею. Це величезний європейський культурний, економічний і транспортний центр. Берлін нагадував собою величезну експозицію, адже на кожному кроці ми бачили неймовірні споруди, що дивують або своїм віком, або дивовижними формами. У Берліні насичене життя, щодня тут проходить безліч заходів і подій. Перепочити від суєти й набратися сил можна в міських парках і скверах, яких у столиці дуже багато.
  Берлін велике і красиве місто, подивитися в ньому хочеться буквально все, не кажучи вже про відомі на весь світ  Брандербургскі ворота та Бундестаг.
 Берлінська стіна – визначна історична пам'ятка темних сторінок минулого Німеччини. Не побачити її неможливо – залишки розкидані по всьому місту у вигляді руїн або ж відміток на асфальті.
  Маршрут нашого дня виглядав таким чином: Берлінська стіна, Рейхстаг, Бранденбурські ворота, Sony Center.  Побродили вуличками Берліна, скуштували знаменитих Берлінських ковбасок і задоволені та щасливі поїхали далі до Парижа.
  І ось вона … довгоочікувана Франція – країна вишуканих вин, високої моди, дорогих парфумів, гарних жінок і безлічі таємниць …. Оглядова пішохідна екскурсія “Магія Парижа!”. Париж стає рідним з першого погляду, з першого кроку його витертою бруківкою. Паризькі прогулянки заводять у минуле, в пам’ять сердець, у потаємні куточки душі. Франсуаза Саган, Коко Шанель, Джо Дассен, Бріджит Бардо – ці імена відомі на весь світ. Готель де Віль, Лувр, Сади Тюльрі, Вандомская площа, Оперний театр, Сен-Дені – це вулиця “червоних ліхтарів” в Парижі, новий Форум центрального ринку – це найсучасніше спорудження в Парижі, скульптура “Вухо”, церква Сент Есташ, де хрестили кардинала Рішельє, маркізу Помпадур, письменника Мольєра, Королівський палац – колишню резиденцію кардинала Рішельє – ці історичні місця вразили нас своєю неповторністю. Побачили Ейфелеву вежу… Ось вона!Красуня, як на долоні!
  Наступного дня відвідали Діснейленд. Чарівний світ Дісней - Парку відкрив перед нами свої двері і, переступивши його поріг, ми стали героями дивовижних пригод. Світ дітей та дорослих – країна фантазій, країна відкриттів і досліджувачів. Ми покаталися на атракціонах, розважилися, намилувалися красою парку та стомлені, але щасливі залишали чарівний світ Діснейленду. Попереду нові враження та відчуття. Ми відправилися до Праги.
 Нeзaлeжнo вiд ceзoну, Чecькa рecпублiкa є нaйбiльш вiдвiдувaнoю в Єврoпi крaїнoю. Бaгaтo туриcтiв знaxoдять її пишнicть в давніх вуличкax, зaтишниx кaфe i рoзкiшниx coбoрax. Нi в oднiй iншiй єврoпeйcькiй крaїнi нeмaє тaкoї кiлькocтi cтaродавніх зaмкiв, фортець, xрaмiв та історично цiкaвиx мicць. Тур пo Празі зaпaм’ятaвcя нaм зaxoплюючими eкcкурciями, крacивoю архітектурою, a тaкoж рoмaнтичнoю aтмocфeрoю.
 Звірили годинники. Астрономічні годинники Орлой на Староміській площі - справді унікальні. Їх встановили ще в XV ст., щоб жителі Праги не запізнювалися до церкви на початок меси.
 Звісно, звичайному туристу було складно розібратися в різноманітті стрілок і позначень.  Годинники Орлой показують роки, місяці, дні, години, час сходу і заходу Сонця і Місяця, а також розташування знаків Зодіаку.
 Круїз Влтавою на теплоході – одна з найпопулярніших розваг серед туристів. Справді, після денної пішої прогулянки було дуже цікаво подивитися на визначні пам’ятки Праги з іншого ракурсу. За час двогодинного плавання побачили Празький Град, Карлів міст, Національний театр, Емаузи, Вишеград і багато іншого.
  І знову в дорогу...Краків – дуже зручне місто. Більшість його пам’яток сконцентровані в історичному центрі, який просторово далекий від центру бізнесового, що сприяє затишній атмосфері на вузеньких стародавніх вуличках.
 Ось така у нас видалася мандрівка. Значно коротша, ніж хотілося би, але від того не менш чарівна. До нових зустрічей Європа!

Фоторепортаж

Організатор подорожі: С ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 06.11.2018

Осінні канікули на Волині

     Волинь... Прадавня українська земля, край небесночистих озер і віковічних лісів, батьківщина талановитих і працьовитих людей. Тут на кожному кроці подих історії. Саме в такому краї ми побували  під час осінніх канікул.
     Знайомство з Волинською землею розпочалося з Острога, де ми відвідали  експозиції Музею нумізматики, Острозьку академію (дізналися про історією її створення, спустилися в підземелля, прогулялися територією навколо будівлі й побачили  сучасні тенісні корти, наукову бібліотеку, як гуляють кури та плавають качки), а також мали змогу піднятися на Круглу башту, що знаходиться на Замковій горі.
     Потім ми відправилися до Дубна – одного з найстаріших міст Рівненської області. Запам’ятався Дубенський замок ( свідок багатьох історичних подій), до якого входять два палаци: князів Острозьких та Любомирських, замковий двір, надбрамний комплекс та міст.
     А далі був Тараканівський форт, який вразив своєю монументальністю. Пройшовши  довжелезним коридором, потрапили ми  у середину форту. Важко уявити, скільки потрібно було цегли для побудови такої споруди, як  підвозили сюди будівельні матеріали, хто акуратно, цеглину до цеглини, вкладав, зводячи товстелезні стіни.
     Незабутні враження залишилися від відвідування  Луцька! Як можна забути замок Люберта з його таємницями,  єдиний в Україні  Музей дзвонів, Музей книги, місцевий « Будинок з химерами», Музей українського війська та військової техніки !Крокуючи вулицями міста, ми відчували могутність Луцьких веж на собі.
     А ще ми відвідали мальовниче місце, яке отримало назву "Тунель кохання". Тунель утворили зарості дерев, кущів, які сплелися між собою в арочну форму. Побачивши це вражаюче диво,  важко повірити, що створила його сама природа, а не якийсь ландшафтний дизайнер. Ми мали змогу пройтися тунелем і загадати бажання, бо, за повір’ям, воно обов’язково здійсниться.
     Кінцевою зупинкою подорожі було Рівне - невелике місто, але дуже гарне й чисте. Привабило воно нас своєю історією та архітектурою. Найбільше запам’яталася нам Алея кованих скульптур та Магазин бурштину.
     Ми вдячні батькам, які були спонсорами поїздки, вчителям Глинянко І.В., Дибко С.А., Карпій А.М., які організували  цікаві й пізнавальні  канікули й були поруч з нами. Чекаємо нових подорожей!

Фотозвіт

Лісаченко Діана, Бодюл Олександр, Владика Ліана

|: | © suzirya | Дата: 06.11.2018

Екскурсія до міста Запоріжжя

  1 листопада класоводи 2-х класів Андрусіва Т.В., Клейн Н.О. та Пакета О.О. організували для своїх учнів екскурсійну поїздку до міста Запоріжжя.
  Місцями відвідування були:
1.Музей пожежної справи.
  Діти з задоволенням подивились пожежні інструменти, посиділи в рятувальних машинах, подивились панораму пожежі та мультфільм з ТБ.
2.Обласна дитяча бібліотека.
  Гімназисти ознайомились із книжними сховищами, розглянули різні виставки, побачили велику різноманітність книг та з задоволенням подивились лялькову виставу.
3.Великий захват отримали від смакування страв у Макдональдсі.
4.Майстер-клас у пекарні «Пряня».
  Учні на мить стали майстрами по оздобленню пряників, які потім привезли своїм батькам.
  Дебют відбувся на славу.
  «Це був найкращий день у моєму житті» - говорили діти.
  Сподіваємось і чекаємо наступних поїздок.

 

Фоторепортаж

Класоводи 2-х класів.

|: | © suzirya | Дата: 06.11.2018

Захоплююча подорож до Запоріжжя

  29 жовтня гімназисти  п’ятих класів вирушили на екскурсію до м. Запоріжжя.
  Перша зупинка - «Зоологічний музей при Запорізькому національному університеті» Музей поділено на чотири зали:  в першій представлені опудала тварин, які проживають на території Запорізької області. У зеленій залі - опудала і черепи ссавців і птахів. В синій залі - опудала і вологі препарати птахів, риб, земноводних і плазунів, а також представники ракоподібних та молюсків. У рожевій залі - колекція безхребетних тварин: комах, павукоподібних та ракоподібних.
  Другою нашою зупинкою був аеропорт . Учням сподобалася   цікава розповідь про авіацію і структуру аеропорту , ми мали можливість прогулятися по льотному полю, відвідати кабіни літака : де  можна все натискати, все одягати, всюди фотографувати.
  Усі люблять поласувати карамеллю, проте не всі замислюються над тим, як її виготовляють. Наступна наша зупинка відбулася  у країні Карамелії, яка надала  учням унікальну можливість дізнатись усе про виготовлення карамелі, а найзахоплюючим була    участь у карамельному майстер-класі, де всі гімназисти виготовили власноруч по дві карамелі.
  Наступна зупинка  - Музей історії зброї. В основу  експозиції лягла приватна колекція    В. Шлайфера. Найголовнішою  темою експозиції є історія виникнення й розвитку зброї. Ми дізналися що, хронологічні межі експонатів, представлених у музеї, охоплюють величезний проміжок часу – від середнього палеоліту (40 - 15 тис. років тому) до другої половини ХХ ст. На було  представлено понад  4000 предметів.
  І завершилася наша подорож « Макдональдсом»   
  Спогади, фотографії, враження – все просто супер!
ФОТОЗВІТ

Я.І. Юйкова , класний керівник 5-Б класу.

|: | © suzirya | Дата: 06.11.2018