Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2018 » Листопад » 29

Науково-методична рада в дії

  У понеділок 26 листопада відбулося чергове  засідання членів науково-методичної ради закладу. Розглянуті актуальні питання навчання та виховання учнів, прийняті важливі рішення щодо пріоритетних напрямків діяльності «Сузір’я».  
  Ґрунтовною та пізнавальною стала доповідь керівника МО вчителів суспільно-гуманітарних дисциплін Пріщенко О.Л. про формування комунікативної компетентності гімназистів на уроках суспільно-гуманітарних дисциплін. Ольга Леонідівна висвітлила питання мовленнєвих компетентностей з точки зору практичного застосування.  
   Присутні на засіданні обговорили  стан підготовки учнів та  результативність їх участі в ІІ (міському) етапі Всеукраїнських учнівських предметних олімпіад .Приємно відзначити переможців, а також тих учнів, яких запрошено до участі у ІІІ (обласному) етапі олімпіад. Особлива подяка вчителям-наставникам, педагогам, чия невтомна праця принесла перемогу вихованцям і гордість освітньому закладу.
   Колегіально вирішили продовжити друк часописів у «Сузір’ї». Зокрема, сьогодні наш заклад щомісяця знайомить учнів і батьків  з новими  випусками газет: « Інтерлінгва», « Педагогічна криниця», «Прометей»,
  «Гімназист», «Барвінкові вісті».  Впевнені, що часописи освітнього закладу – це провідна ланка популяризації перспективного досвіду вчителів, а також джерело вивчення потреб учнів.  
  Неординарні підходи в освіті – запорука успіху педагога. Так вважають члени науково - методичної ради, а тому в «Сузір’ї»  вирішили ціленаправлено удосконалювати  рідну мову. Ми  запускаємо флешмоб «Антисуржик». Протягом місяця в кожному класі буде  облаштований переносний стенд «Говори правильно». Діти зможуть повторювати ці слова щодня і запам’ятовувати їх. Для батьків на першому поверсі започаткований відеокурс від О.Авраменка. Вчителі протягом зимових канікул  відвідають майстер – класи від філологів «Розмовляємо українською», під час якого будуть проведені групові заняття з української мови для педагогів за напрямками (математика, біологія, історія, географія, комп’ютерні терміни).
  Ми продовжимо знайомити вас з нововведеннями нашого освітнього закладу на сторінках часописів, а також офіційній сторінці сайту і бажаємо батькам долучатися до спільних зусиль педагогічного колективу в реалізації творчих задумів  та проектів.

ЗДНМР Карпій А.М.

|: | © suzirya | Дата: 29.11.2018

Мала академія наук в «Сузір’ї»

   Вже сімнадцять років невтомно педагоги нашого закладу працюють в МАН України. Безліч перемог і нагород, наукові роботи, буклети, проекти. Про це можна говорити без кінця. «Наша робота цікава, а коли вона приносить результат, то стає цікавішою вдвічі», – саме так говорять про роботу в МАН вчителі та учні.
   У понеділок 26 листопада в нашому освітньому закладі пройшов І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Сузір’ївці, а це команда з шести учнів та їх наставники, представила роботи з інформатики - Цюрупович К. (наставник Гаращенко А.П.), англійської мови - Глущенко Є. (наставник Синчило І.В.), валеології - Козир Ю. (наставник Ляшенко Л.М.), біології - Пакета Л. (Коршун А.Я.), фізики - Тоцька А. (наставник - Середа С.В.), програмування Чиж А. (наставник - Денисенко В.І.)
   Учні-манівці презентували свої роботи, представляли предмет дослідження ,а ще відповідали на питання, яких було чимало. Зокрема, познайомились з учнями з інших закладів,  які теж не байдужі до науки. Перший етап пройдено! Попереду – контрольна робота і захист. Спільна праця однодумців завжди дається взнаки. Тож побажаємо нашим маленьким науковцям та їх наставникам високих результатів на контрольній роботі та успішного захисту науково-дослідницької роботи.

Фоторепортаж

ЗДНМР Карпій А.М.

|: | © suzirya | Дата: 29.11.2018