Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2018 » Лютий » 28 » Я у світі професій
11:54
Я у світі професій

«Я у світі професій»
(профорієнтаційна виховна година у 8–Б класі)

  Як відомо, успішний вибір професії в значній мірі визначає результати праці, рівень добробуту, сприяє реалізації особистісного потенціалу. Однак необґрунтований та помилковий вибір професії може вплинути на якість навчання у вузі та знизити конкурентоспроможність молодої людини на ринку праці.
  У цій ситуації актуально постає проблема конкретної допомоги учням у професійному самовизначенні засобами професійної орієнтації. Сьогодні формування психологічної готовності учнів гімназії до усвідомленого вибору професії, до праці, стало не лише гострою необхідністю, але й багатогранним і складним процесом.
  З метою формування у гімназистів реального погляду на вибір професії з урахуванням їх бажань, можливостей та потреб сучасного ринку праці  22.02.2018 року у 8-Б класі була проведена профорієнтаційна виховна година на тему «Я у світі професій».
  Ініціатором організації інформаційної хвилини стала випускниця гімназії, студент-практикант IV курсу Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Богдана Хмельницького Долодарова Ірина, а допомогли їй учні 8–Б класу (класний керівник Пріщенко О.Л.).
  Говорячи про світ професій, учні підготували цікаві доповіді про незвичайні та рідкісні професії. Жваве обговорення викликало повідомлення про професії, яким загрожує зникнення через 10 років. Гімназисти із інтересом «приміряли» на себе професії майбутнього, уявляли себе фахівцями у нових галузях.
Проведені ігри та вправи сприяли формуванню адекватного уявлення в учнів 8-Б класу про свій професійний потенціал, і як результат – створення пам’ятки «Вдалий та невдалий вибір професії».
  Заключним етапом виховної години була заочна екскурсія Мелітопольським державним педагогічним університетом імені Богдана Хмельницького – одним із кращих університетів Запорізької області. Гімназисти мали можливість полинути у студентське життя на декілька хвилин, ознайомитися із навчальним процесом в університеті. Приємним бонусом стали численні запитання учнів про студентське життя, програми міжнародного стажування та навчання у вузі.
  Підводячи підсумок виховної години, учні 8-Б класу дійшли висновку: для того, щоб вдало обрати професію, слід старанно вчитися та більше дізнаватися про професії сучасного ринку праці.

 Долодарова Ірина,
студент-практикант МДПУ ім. Богдана Хмельницького

|: | © : suzirya