Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2020 » Лютий » 11 » День Безпечного Інтернету - 2020
07:31
День Безпечного Інтернету - 2020

ДЕНЬ БЕЗПЕЧНішОГО НТЕРНЕТУ

Приєднуйтесь до #SID2020   #SaferInternetDay   #ДеньБезпечногоІнтернету   #saferinternetchallenge   #HealthySchools

 

11 лютого 2020 року у світі відзначається День безпечного Інтернету під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». "Сузір'ївці" із задоволенням приєдналися до акції!

Ми заздалегідь готувалися до Дня безпечного Інтернету 2020 року, який традиційно відбувається у другий вівторок другого тижня другого місяця року, коли  ми об’єднуємо зусилля по всьому світу для роботи " Разом для кращого Інтернету ".

Здобувачі освіти 2-11 класів стали учасниками інтерактивних заходів, присвячених # SaferInternetDayДню безпечного Інтернету 2020

 

  • 10 золотих правил Інтернету (2 класи)
  • Вернісаж думок (3-4 класи)
  • Мандруй по мережі Інтернет безпечно (5-6 класи)
  • Шлях до безпеки в Інтернеті (7 кл.)
  • Смачний Інтернет (8-9 класи)
  • Інтернет: добро чи зло (10 класи)
  • Інтернет-павутина (11 класи)
  • "Інтернет: як безпечно грати, навчатися і працювати" - Всеукраїнський онлайн-урок з кібербезпеки (реєстрація за посиланням:       http: // cs. co / SID2020 доступна з 5 лютого 2020 року по 25 лютого 2020 року) за підтримки Академії Cisco у співпраці з Департаментом кіберполіції України (8-11 класи)

 

  У рамках заходу “Цифрова година” (Digital Homeroom) наш навчальний заклад прийняв участь у Цифровій майстерні з інформаційної безпеки в форматі відкритого майстер-класу з трансляцією через прямий ефір YouTube для освітян України.

  За останні десять років Інтернет змінив життя людей. Він має свої позитивні сторони, але може також бути небезпечним для нас. Багато матеріалів в Інтернеті мають протизаконний характер, а використання нечесних методів завдає шкоди людям та призводить до порушення прав людини. У День безпечного Інтернету учні 2 класів пограли у гру «Дикий Інтернет-ліс», яка навчила їх уникати пасток в Інтернеті та вправно їм користуватись, у той же час розважаючись та знаходячи в цьому задоволення. В основу гри   покладено довідник Ради Європи «Інтернет-грамотність», що містить багато корисних порад.

   

       Серед учнів 3-4 класів проведено конкурс комп’ютерного малюнка «Безпечний Інтернет». Фото. Малюнки учнів можна переглянути за цим посиланням.

 

     У сучасному світі лайків і репостів ти починаєш свій день з соціальних мереж й Інтернету. Але чи кожен розуміє політики платформ і сайтів? Це з’ясовували учні 5 класів у квесті  «Вижити в Інтернеті – місія (не)здійсненна». (Виготовлення гри "Вижити в Інтернеті - місія (не)можлива" стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект USAID «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Центру демократії та верховенства права та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.)

   Все наше життя пов'язане з віртуальним простором. В ньому є багато позитивного та необхідного: онлайн банкінг, освітні сервіси, дистанційна освіта....., проте є безліч негативного: вірус, шахрайство, спам.... На жаль ми мало знаємо про сучасні загрози та небезпеки... Учні 11 класів взяли участь у цікавій грі вебквесті "Як бути обачним та пильним під час роботи в мережі Інтернет, уміти себе захистити і водночас не втрачати ввічливість та сміливість", що приурочена до Дня безпечного Інтернету  та підвищили власну обізнаність з цього питання.

    Свої вміння орієнтуватися в інформаційному просторі під час проведення  «Творчого дня» продемонстрували й учні 8 класів, створюючи відеоролики про безпеку в Інтернеті (фото).

  Переглянути відеоролики учнів можна за цим посиланням.

    Учні 9 класів в рамках тижня інформатики створювали буклети до Дня безпечного Інтернету.

Учні 11 класів відповідали на запитання анкети «Інтернет-залежність»  та створювали колажі «Ми – за безпечний Інтернет» у графічному редакторі Adobe Photoshop. Роботи учнів.

 

  Програма Академій Cisco передбачила формат, який дозволив відзначити День безпечного Інтернету цікаво та корисно. 11 лютого наш навчальний заклад приєднався до онлайн-уроку: «Інтернет: як безпечно грати, навчатися і працювати».

 

ФОТОЗВІТ

Учителі інформатики В. І. Денисенко та Л. І. Міронова

Дізнайтеся більше про День безпечного Інтернету на www.saferinternetday.org, інформація про заходи в Україні: https://www.saferinternetday.org/web/ukraine/sid
* День безпечного Інтернету в Україні у Фейсбуці: https://www.facebook.com/UkraineSID
* День безпечного Інтернету у Твіттері: https://twitter.com/UkraineSID
* Якщо у Вас є запитання чи пропозиції, будь ласка, звертайтесь до Національного комітету Дня безпечного Інтернету в Україні на адресу електронної пошти: ukraine.sid@gmail.com
* Більше ресурсів та інформації на сайті Центру кращого Інтернету: https://betterinternetcentre.org

* І не забувайте регулярно відвідувати портал « Кращий Інтернет для дітей» (BIK), щоб весь час бути в курсі питань безпеки в Інтернеті, знаходити ресурси підвищення обізнаності в наших ресурсних галереях та передплачувати щоквартальний бюлетень BIK для оновлення безпосередньо у вашу поштову скриньку; ознайомтеся з архівом SID та знайдіть інші новини з дня на цьому веб-сайті , а також портал Better Internet for Kids (BIK) . Будь ласка, відвідайте Facebook та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин та акцій кампанії.

* День безпечнішого Інтернету (SID) організовується спільною мережею Insafe-INHOPE за підтримки Європейської Комісії, фінансування якої надається програмою Підключення Європи (CEF). Дізнайтеся більше про Європейську стратегію Європейської стратегії для кращого Інтернету для дітей на веб-сайті Digital Agenda .

|: | © : suzirya