Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 75 76 »

Освіта-професія-кар’єра

 

Проєкт «Освіта-професія-кар’єра» від Одеського державного аграрного університету триває. 24 листопада о 16.00 викладачі університету презентують спеціальність «Геодезія та землеустрій» в Zoom.

Приєднуйтесь за покликанням 
https://zoom.us/j/96710951917?pwd=SnNDNlRPOE93V0ttWmFoNGkybWcxUT09

Заступник директора з методичної роботи Інна Рябцун

|: | © suzirya | Дата: 22.11.2021

Флешмоб до Дня Гідності та Свободи

Заступник директора Олена Миколаївна ГУР'ЄВА

|: | © suzirya | Дата: 21.11.2021

Шановна і дорога наша Наталіє Степанівно!

Від усього нашого дружного колективу прийміть найщиріші вітання з Днем ​​народження!

Бажаємо Вам найміцнішого здоров’я, бадьорості духу, щоб успіх досягався легко і красиво, щоб завжди високими були результати, щоб серце зігрівали промені любові, щоб душа Ваша була оповита щастям і ніжністю. Бажаємо Вам залишатися такою ж красивою і милою, шанованою і наполегливої, цілеспрямованої і процвітаючої, чарівною і креативною.

Нехай ранки Ваші будуть чистими і ясними, дні — успішними і плідними, а вечори — теплими і затишними!

Нехай в житті буде багато щасливих моментів, теплих зустрічей і приємних компліментів.

|: | © suzirya | Дата: 18.11.2021

Шановна Наталіє Степанівно!

Вітаємо Вас з ювілейним Днем народження!

Поздоровляючи з цим чудовим святом, зичимо Вам невпинного руху вперед, успішного здійснення всіх планів та задумів.

Бажаємо, щоб підґрунтям щасливого життя та плідної професійної діяльності були міцне здоров`я, серце сповнене любові та добра, натхненна думка й щирі почуття.

Бажаємо також, щоб Ваше життя було світлим і радісним, як цей святковий день, а дружні привітання додали життєвої наснаги у скарбничку Вашої душі.

Бажаємо миру і світлої долі,
Запалу енергії, сили доволі.
Творчого вогнику, віри й наснаги,
Щедрості серця, людської поваги.
На довгих стежках Вашої ниви
Будьте завжди Ви здорові й щасливі!

З повагою, Людмила Левченко,
від імені батьків та учнів

|: | © suzirya | Дата: 18.11.2021

16 - листопада Міжнародний день толерантності

#толерантність_доброта    #порадипсихолога_SolovejOV    #СтратегіяСузір_явдії

 

ФОТОАЛЬБОМ >>>>>

Практичний психолог Ольга СОЛОВЕЙ

|: | © suzirya | Дата: 16.11.2021

Шанувальники творчості Т.Шевченка

Уже 12 років поспіль в Україні проводиться Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, як данина невмирущому слову генія, якому судилося упродовж віків слугувати дороговказом та орієнтиром у житті, доказом самоідентичності та невмирущості українського слова, традиції, і українства загалом. За ці роки проведення конкурсу у ньому взяли участь мільйони студентів та учнів з усіх куточків України та світу.

Ми пишаємося нашими талановитими учнями, чия майстерність у царині рідного слова, літературний хист, креативне мислення, прославляє нашу землю і наш освітній заклад!

Бажаємо учням та вчителям-наставникам подальших звершень і перемог!

 

Підсумки проведення І (шкільного) етапу ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської молоді імені Тараса Шевченка у 2021/2022 навчальному році

... Читати далі »
|: | © suzirya | Дата: 15.11.2021

Змагання юних мовознавців 

Щорічно, в День української писемності та мови, стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені відомого мецената Петра Яцика. Основна мета конкурсу ‒ затвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.

 Учні  3-11класів "Сузір'я" стали активними учасниками 1-го етапу Конкурсу.

Підсумки проведення І (шкільного) етапу ХХІІ Міжнародного  конкурсу  з української мови імені Петра Яцика у 2021-2022 навчальному році  

... Читати далі »
|: | © suzirya | Дата: 15.11.2021

Методична родзинка профільної кафедри іноземних мов

Перетворити урок, самостійну чи діагностичну роботи у подорож, вікторину, свято чи квест – це завжди цікаво та захопливо. Такі види роботи подобаються не лише учням, а й учителям. Дистанційне навчання – не привід для суму. Однією з методичних родзинок вчителів англійської мови у початкових класах Коноваленко С.С. та Копарчук О.О. є проведення онлайн-квестів. Так пройшло закріплення вивченого матеріалу з теми «It’s my life!» у 4-х класах.

Натисніть на малюнок, щоб пройти квест

Учитель англійської мови Світлана Сергіївна Коноваленко

|: | © suzirya | Дата: 15.11.2021

Вікові психологічні кризи у дітей: коли наступають і як з ними справлятися

Будь-які батьки рано чи пізно стикаються з дивною поведінкою дитини, зовсім їй не властива. Багато через незнання суті питання починають бити на сполох, вважаючи, що справа в поганій компанії або нікчемному вихованні. Але це в корені помилкова думка.

У даного явища є власна назва — вікова криза у дітей.

Перед досягненням повноліття у людини відзначається 6 вікових криз і це цілком нормально. Просто слід знайти правильний підхід до дитини та не втрачати власного самовладання, впадаючи в стан дратівливості та злості на ситуацію. Дана стаття допоможе дізнатися, що таке кризи і як з ними справлятися.

Кризи вікового розвитку дітей

У період дорослішання у дитини чергуються два стани — стабільний і кризовий. Стабілізація є її адаптацію до життя, отримання нових знань і умінь, розвиток мовленнєвих навичок і так далі. Дані періоди проходять плавно і спокійно, на відміну від кризи.

У дітей вікова криза проявляється раптово, при цьому сильно впливаючи на поведінку і взаємини з оточуючими. Виражається в примхах, істериках, нелогічних вчинках, емоційних зривах на близьких.

Календар кризових періодів

Вивченням цього питання займався Блонський П.П., а далі перейняв естафету Виготський Л. С. Вони звернув увагу на наявну закономірність в дитячій поведінці та розробив класифікацію загострень станів по роках.

Кожна дитина і її сім’я до повноліття переживає такі небезпечні періоди:

  • У новонародженого;
  • У немовляти, в межах одного року;
  • Раннє дитинство, коли малюкові 3 роки;
  • Дитинство, коли дитина досягла 7-літнього віку;
  • Підлітковий період в 13 років;
  • Криза юності, за рік до повноліття.

У списку наведені приблизні вікові періоди.

Реальний ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 15.11.2021

7 помилок батьків, які зроблять дитину ізгоєм

Дорослі часто не надають значення конфліктам між дітьми, які виникають через іграшки чи кепкування над зовнішністю. А якщо втручаються, то можуть і погіршити ситуацію своїми діями або порадами. Наводимо найчастіші та небезпечні з них.

1. Йдуть до школи та сперечаються з дітьми

Найпоширеніший спосіб розв’язання проблеми — це піти в школу і насварити дітей, які ображають вашу дитину. Зазвичай результат майже нульовий. Чим старші діти, тим меншим авторитетом користуються у них дорослі. У цей період головне для них — думка ровесників. Спроба присоромити забіяку може зробити ситуацію ще гіршою. Діти зрозуміють, що їхній опонент не може постояти за себе, а здатний тільки скаржитися матусі. Така поведінка не викликає поваги й може тільки посилити нападки.

Що ж робити: відвідати школу варто, але спілкуватися там потрібно не з кривдниками, а з директором, вчителями або шкільним психологом, щоб виявити проблему та шляхи її вирішення. Тільки після цього варто залучати дітей і намагатися вирішити конфлікт між ними.

2. Намагаються самі помирити дітей

Батьки часто думають, що для вирішення конфлікту досить змусити кривдника вибачитися і пообіцяти, що він більше не буде так робити. Цей метод може спрацювати з трьохрічками, але чим старші діти, тим складніше їх помирити. Задирака може на словах пообіцяти так більше не робити, але велика ймовірність, що агресивні атаки просто набудуть іншої форми. Наприклад, переростуть в бойкот, і тоді дитина виявиться одна проти цілого класу.

Що ж робити: слід поважати емоції та почуття дітей. Навіть якщо проблема здається дурною, для них вона — джерело істотного занепокоєння. Постарайтеся якомога краще розібратися в конфлікті й порадити своїй дитині, як вона зможе впоратися з ним сама. Ви можете допомогти, придумавши якийсь спільний вид діяльності, під час якого діти забудуть про існуючі тертя.

. Звинувачують у всьому кривдників

Важко зберігати спокій, коли ображають твою дитину. І в першу чергу багато хто починає звинувачувати іншу дитину, тому що легше повірити, що це розпещений чужий син нехтує вашим добрим і вихованим дитятком. Однак дуже часто буває, що інші діти не такі вже й розпещені. Вони просто не змогли з незрозумілої причини знайти спільну мову з вашим чадом.

Що ж робити: правильно бути на стороні своєї дитини, але ситуацію слід оцінювати об’єктивно. Якщо конфлікт трапляється часто, то в цьому, можливо, винна і ваша дитина. Можливо, вона не може постояти за себе або, навпаки, грубить однокласникам. Звичайно, неприємно відкривати для себе такі речі, але якщо точно знати те, що необхідно коригувати, то процес розв’язання проблеми буде набагато легшим.

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 14.11.2021

Якісна школа – успіх громади

Надання якісних освітніх послуг усім дітям – це питання, яке завжди знаходиться на контролі у директора КЗ ОЗЗСО «Сузір’я», адже саме Наталя Степанівна Кудіна відповідальна за розбудову внутрішньої системи забезпечення якості освіти закладу.

Всесвітній день ЯКОСТІ управління Державної служби якості освіти у Запорізькій області відзначило проведенням 11 листопада 2021 року  віртуального круглого столу «Якісна школа – успіх громади», що об’єднав майже 100 учасників. Керівники закладів освіти, представники засновників і уповноважених управлінням освітою дискутували з проблемних питань, ділилися досвідом проведення комплексного самооцінювання компонентів внутрішньої системи забезпечення якості освіти.

«Якісна школа створюється у результаті спільних зусиль засновника, який забезпечує ресурсами; директора, який постійно вдосконалює якість; учителів, які розвиваються, щоб давати якісну освіту; вмотивованих учнів, які отримують навички й уміння, що необхідні для успішного життя; та батьків, які беруть участь у розвитку школи», - підбила підсумки модератор круглого столу Тетяна Озерова, директор управління Державної служби якості освіти у Запорізькій області.

Увесь колектив «Сузір’я» переконаний, що «якісна школа — це середовище, яке створюють не стіни й красиві парти, а діти та вчителі, яких об’єднують спільні цінності та прагнення до розвитку».

Заступник директора з методичної роботи Інна Рябцун

|: | © suzirya | Дата: 12.11.2021

НАКАЗ

04 листопада 2021року                                                          252

Про організацію та проведення у 2022 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти

Відкрити >>>>>

|: | © suzirya | Дата: 10.11.2021

День української писемності та мови - 2021

Не йметься людям і словам...

Не йметься...

А все ж настане день і час

І рідним словом усміхнеться.

Лукавлять люди і слова...

Лукавлять...

А все ж настане день і час,

Коли словесну фальш розчавлять...

Настане ж світло й щезне тьма...

Навіки...

І слову українському зоріти!

Галина Гузовська-Корицька

Із Днем української мови й писемності!

  Ми зробили це! Саме такими словами супроводжувались гучні оплески які лунали  на честь 9 листопада, Дня української писемності та мови в нашому закладі освіти.

   У цей по-справжньому осінній день педагоги «Сузір’я» долучилися до написання 21-го Всеукраїнського диктанту єдності. Разом з усією Україною із завмиранням серця перевіряли написане, відчули на смак колористику слова неперевершеного сучасного українського письменника Юрія Андруховича.  Цьогоріч до філологів примкнули вчителі фізкультури, мистецтва, інформатики, початкових класів, деякі педагоги та учні 9-11 класів писали диктант єдності вдома.  Ми педагогічний колектив  однодумців, об’єднаних спільними ідеалами, цілями та прагненнями. Зі святом,українці!

 

Заступник директора Аліна Карпій

|: | © suzirya | Дата: 09.11.2021

Музейний гурток

З вересня місяця в КЗОЗЗСО «Сузір’я» розпочав свою роботу  музейний гурток. Учні п’ятих та дев’ятих класів із задоволенням вивчають основи музейної справи.  З учнями 5-а класу ми відвідали Оріхівський краєзнавчий музей. Дізналися багато нового та цікавого з історії міста Оріхова, поповнили свої знання з музейної справи та дізналися як проводяться екскурсії. Учениці 9-б класу Мул Софія та Семенець Дарія,  дослідивши  стародавню історію рідного міста та історію визволення міста Оріхова, поділилися отриманими знаннями з учнями закладу, розповівши про події 19 вересня 1943 року.       Саме в цей день ми відзначаємо День звільнення міста Оріхова від німецько- фашистських загарбників.

27 жовтня 2021 року керівник гуртка Босенко Світлана Вікторівна взяла участь в обласному семінарі-нараді зі Всеукраїнського огляду музеїв при закладах освіти та Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів в  онлайн-форматі на платформі «Google Meеt», організованого КЗ «Центр туризму» ЗОР. На семінар були запрошені працівники, які здійснюють безпосереднє керівництво роботою музеїв, а також ті, хто цікавиться особливостями роботи музеїв при закладах освіти. Семінар був корисний для подальшої роботи по  розбудові шкільного музею.

Першими результатами роботи музейного гуртка є участь учениці 9-Б класу Семенець Дарії в 41 обласній краєзнавчій конференції учнівської молоді «Краєзнавчі нариси Запорізького краю», присвяченій 30–й річниці незалежності України. Дарія буде представляти своє дослідження з  історії міста Оріхова та європейський вплив родини Янценів на розвиток нашого  міста.

 

Керівник гуртка вчитель історії Світлана Босенко

|: | © suzirya | Дата: 08.11.2021

Засідання методичної ради

1 листопада 2021 року в КЗОЗЗСО «Сузір’я» відбулося засідання методичної ради закладу «Розвиток професійної компетентності педагога в умовах оновленого змісту освіти», на якому розглядалися питання, надзвичайно актуальні в процесі реформування загальної середньої освіти:

«Впровадження системи формувального оцінювання»,

«Використання самооцінювання та взаємооцінювання як важливий елемент навчальної діяльності»,

«Як сформувати в учнів позитивне ставлення до помилок»,

«Використання учнівського портфоліо як способу оцінювання навчальних досягнень»,

«Управління процесом вдосконалення професійної компетентності педагога: самоаналіз та аналіз відвіданих уроків».

Заступник директора з методичної роботи Інна Рябцун

|: | © suzirya | Дата: 02.11.2021

Ранкова зустріч для вчителів

Створюємо позитивну атмосферу в колективі. Вчимося бути толерантними та дбайливими один до одного.

Саме ранкові зустрічі сприяють формуванню вміння критично мислити, ефективно спілкуватися, бути відкритими для нових ідей, поважати і знаходити спільну мову з іншими. Учасники мають змогу на собі переконатися, що практика ранкових зустрічей є однією з успішних практик, що допомагає вчителю у створенні спільноти дітей та сприятливого психологічного мікроклімату у класі.

 

#СтратегіяСузір_явдії

#порадипсихолога_SolovejOV

Практичний психолог Ольга Соловей

|: | © suzirya | Дата: 02.11.2021

Засідання творчої лабораторії педагогічної майстерності з підтримки молодих та новоприбулих педагогів 1 листопада 2021 року

«Територія становлення вчителя майбутнього»

Кожного нового навчального року шкільні колективи поповнюються енергійними, сучасними, креативними, повними енергії та сил молодими вчителями. На молодого вчителя дивляться завжди тільки перспективно. Добре це чи погано? Зазвичай згодом він стає більш умілим, самостійним, набуде навичок, опанує прийоми, досягне майстерності. Але в той же час він може втратити ту безпосередність і чари молодості, риси, притаманні тільки молодому вчителю, що інколи наближають до нього учнів сильніше, ніж мудрість літнього майстра. Звичайно, з молодими вчителями дітям цікавіше. Отже, у школі повинні бути обов’язково молоді вчителі. Без них життя нудне, нецікаве, прісне.

Молодий вчитель прийшов у школу. Чи підготовлений він до роботи з учнями? Цілком зрозуміло, що як би добре не готував вуз, вирішальне становлення майстерності відбувається лише в школі, в живій роботі з дітьми, на практиці. Саме в перші роки, з перших днів розпочинається найбільш інтенсивне формування тих якостей, які й визначають міру майстерності майбутнього вчителя.

Кажуть, добре, якщо вчитель потрапив у висококваліфікований, добре згуртований міський педагогічний колектив. Під рукою і посібники, і методичні розробки, досвідчені вчителі. Але тут є свої труднощі: у таких школах — високий рівень вимог, розвинуті учні, підготовлені батьки. А як бути молодому вчителю у сільській школі? Там нижчий рівень вимог, але вчитель фактично один, викладає він у різних класах і нерідко два-три предмети, порадитися ні з ким, потрібних посібників знайти ніде... Різні умови вимагають і різних форм допомоги, але є й дещо спільне, що потрібно враховувати.

Саме вчителю ми довіряємо своє рідне, кровне — дитину, яка за його допомогою, має стати особистістю. Виділяючи головне, зазначу, навряд чи можна це здійснити без великої поваги і любові вчителя до дитини. Нова школа має розпочинатись з любові. Любов до дитини є тією першою й необхідною якістю, без якої майбутньому вчителеві робити нічого.

 

Сучасна дитина більш допитлива, креативна і прагматична. Вона одночасно робить декілька справ: дивиться телевізор, грається в електронні ігри, готує уроки і їсть піцу. Характерним є те, що дитина з усім цим справляється і… не забруднює руки! Вчитель має переглянути своє ставлення до неї докорінним чином. З другого боку, кому невідомим є факт критичного перенавантаження дітей. Особливо домашніми завданнями. Сучасна школа про особливості дитячого організму, його фізичні і психічні можливості, про які писали такі видатні психологи, як І.Кон, А.Леонтьєв, С.Рубінштейн, С.Максименко, І.Бех й ряд інших вчених, здається, забула. Реформа спрямована на максимальне урахування можливостей дитини відповідно до її вікових ознак. Педагогічні університети, в свою чергу, мають ввести відповідні тренінги, спрямовані на формування здібностей (компетенцій) вчителя щодо їх виявлення і врахування.

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 02.11.2021

Тримаємо марку!

За результатами загального заліку освітнього лайт-конкурсу "Кращий кабінет іноземної мови ЗСО - 2021" серед 100 кращих ЗСО України, лінгафонний кабінет КЗ ОЗЗСО "Сузір'я" посів ІІІ рейтингове місце!
Пишаємося нашим закладом!

|: | © suzirya | Дата: 31.10.2021

Приєднуйтесь до нас!

Колективні справи – це, по-перше, повноцінне життя педагогічного колективу, по-друге,  спільна боротьба за покращення навколишнього світу. І хоча природа радує око теплими різнобарвними кольорами, дерева вже готуються до зимового відпочинку і скидають на землю своє пишне вбрання. Це означає, що треба прибирати опале листя.

29 жовтня вчителі КЗ ОЗЗСО "Сузір'я" взяли участь у прибиранні території опорного закладу. Осіннє тепло сприяло чудовому настрою учасників толоки. А чистота й порядок тепер панують на подвір'ї нашої школи.

 

 

 

ФОТОАЛЬБОМ

Практичний психолог Ольга Соловей

|: | © suzirya | Дата: 29.10.2021

А що читаєш ти ?

Доброю традицією у "Сузір'ї" стають проведення заходів для вчителів. Вже не перший раз на канікулах збираються любителі читання книг у БІЦі. Сьогодні за круглим столом з філіжанкою кави вони обговорювали свої найцікавіші прочитані книги. Інтелектуальна бесіда спонукала кожного до приємного спілкування віч-на-віч.

Будім Олег Данилович розповів присутнім про новий роман з домашньої бібліотеки, який йому подарував син Євген. Книга сучасної американської письменниці Донни Тартт називається "Щиголь". Олег Данилович так зачарував усіх своєю розповіддю, що бажання скоріше прочитати книгу  виникло у багатьох.

Тетяна Григорівна Таран та Любов Миколаївна Ляшенко відкрили для себе книги сучасної  української  письменниці Дарини Гнатко, лауреата Міжнародного конкурсу "Коронація слова".

"Катерина" і "Гніздо кажана", "Душа окаянна" та "Притулок семи вітрів", "Восьма жертва" - всі ці книги є у фонді БІЦу і постійно "мандрують" від читача до читача.

Аліна Миколаївна Карпій представила колегам презентацію електронного  читацького щоденника і яскраво  прокоментувала  свої враження від прочитаних книг. 

Ніна Іванівна Яремчук полюбляє читати класику, а Анна Сергіївна Ярмак -  фантастику, міфологію. Вона розповіла про сімейні читання казок і їх сучасне бачення донькою Евеліною. Серед учасників круглого столу були Наталя Степанівна Кудіна, Ірина Михайлівна Бурмак, Олена Іванівна Короєд. У нашому читацькому колі дуже затишно відчувала себе і завідуюча Новоданилівською філією Бурдейна Олена Володимирівна. 

Тепла кава, солодке печиво, живе спілкування - все це хвилинки релаксації, які надихають людину на творчість.

Тож хай мудрі слова Марселя Пруста будуть для нас зразком у подоланні всіх негараздів.

Матеріал з сайту Бібліоград "Сузір'я"

Завідувачка БІЦом Любов Іванівна БІЛОДІД

|: | © suzirya | Дата: 29.10.2021