Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 75 76 »

Профорієнтаційними стежками

Упродовж теми профорієнтаційної роботи акцентуємо увагу батьків й учнів дев’ятикласників.

 

До нашого освітнього закладу завітали представники Бердянського економіко-гуманітарного коледжу, а саме: Білик Олена Сергіївна, Глагола Надія Вікторівна, Білова Юлія Анатоліївна. Викладачі коледжу познайомили учнів 9-х класів з переліком актуальних спеціальностей сьогодення, презентували  професії, яким навчають у коледжі, як-то: кухар, кондитер, офіціант, агент з постачання. Під час зустрічі з викладачами здобувачів освіти  «Сузір’я» цікавили  питання  умов  вступу, вимог  до абітурієнтів, а також наявність гуртожитку. Якщо вас зацікавила інформація про Бердянський економіко-гуманітарний коледж Бердянського державного педагогічного університету, пропонуємо контакти закладу освіти:

71100, Запорізька область, м.Бердянськ,

пр.Західний 13/2

Тел..(06153)3-55-06,3-53-47

beg.bdpu@gmail.com

Заступник директора з навчально-виховної роботи Аліна КАРПІЙ

|: | © suzirya | Дата: 16.12.2021

«Advent, Advent, ein Lichtlein brennt…»

У межах проєкту Perfekt Deutsch від Міжнародного освітньо-методичного центру Dinternal Education учні 10-В класу з вчителем Твердохліб А.О. цього тижня взяли участь в онлайн-семінарі «Advent, Advent, ein Lichtlein brennt…», на якому вони дізналися цікаві факти про святкування Різдва в німецькомовних країнах та мали змогу поспілкуватися з носіями мови. 

 

Усі учасники заходу поринули у святкову атмосферу різдвяних свят, наповнилися позитивними емоціями та весело провели час.

Учитель німецької мови Аліна Олександрівна ТВЕРДОХЛІБ

|: | © suzirya | Дата: 15.12.2021

    Всеукраїнська учнівська олімпіада

з інформаційних технологій

щорічне  змагання школярів, яке проводиться у відповідності до наказу Міністерства освіти і науки України та зосереджене на знаннях учнів у галузі офісних застосунків. У нашому навчальному закладі відбувся ІІ (районний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій. Учні вкотре показали високий рівень знань з інформатики.

Переможці ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій:
11 класи:
1 місце - Дикун Ігор (11-А клас), (вчитель-наставник - Міронова Л. І.)
10 класи:
1 місце - Рогов Дмитро (10-В клас),(вчитель-наставник - Міронова Л. І.)
2 місце - Піхуля Валерія (10-А клас), (вчитель-наставник - Міронова Л. І.)
3 місце - Білоус Денис (10-А клас), (вчитель-наставник - Міронова Л. І.)
9 класи:
2 місце - Яковенко Назар (9-А клас), (вчитель-наставник - Денисенко В. І.)
8 класи:
1 місце - Петров Глєб (8-А клас), (вчитель-наставник - Денисенко В. І.)
2 місце - Маруєв Олександр (8-А клас), (вчитель-наставник - Денисенко В. І.)

Вітаємо учнів-переможців та вчителів Міронову Л. І., Денисенко В. І. з високими результатами!

Бажаємо натхнення, успіхів та подальших перемог!

Учителі інформатики Міронова Л. І., Денисенко В. І.

|: | © suzirya | Дата: 14.12.2021

Бінарний урок іноземних мов через призму сучасності

 

Яскраво й неперевершено учителі іноземних мов Синчило Ірина Анатоліївна та Твердохліб Аліна Олександрівна підготували та провели  бінарний урок із застосуванням інтерактивних технологій. Двомовний  урок з теми «Їжа» є різновидом інтегрованого уроку під час якого  вчителі вдало поєднали англо-німецьку лексику, створили умови для практичного застосування знань, навичок та вмінь здобувачів освіти й надали можливість учням побачити результативність своєї роботи. Такий урок, проведений не заради зовнішнього ефекту, а для систематизації та практичного застосування знань.

Педагоги підготували  текстові завдання, таблиці, використали сервіси LearningApps.org, Quizlet, Jambord, Genially. Урок змусив учнів замислитись не лише про користь їжі, а й правила вживання продуктів харчування в громадських місцях.

Двомовний урок - завжди цікаво, а урок, пронизаний творчістю педагогів, який переріс у творчість учнів – це перемога над класичною класно-урочною формою.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Аліна КАРПІЙ

|: | © suzirya | Дата: 13.12.2021

Профорієнтаційний десант у «Сузір'ї»

Навчальний рік добігає свого екватора,  в учнів 11-х класів постає питання вибору свого професійного шляху. Зорієнтувати й допомогти обрати вектор професійного спрямування, розширити горизонти знань про найпопулярніші професії сьогодення є основною задачею професійної орієнтації здобувачів  освіти.

 Насичений  подіями та зустрічами тиждень у «Сузір’ї», ми сподіваємось, відголоском озветься в душах  наших випускників 2022 року.

  • У рамках договору про співпрацю з Таврійським державним агротехнологічним університетом імені Дмитра Моторного у закладі, серед одинадцятикласників, проведені олімпіади: з української мови та літератури, математики, англійської мови, фізики, біології, хімії. За результатами олімпіад абітурієнти отримають додаткові бали при зарахуванні до ВЗО.

  • Відбулася тепла зустріч з представниками Бердянського державного педагогічного університету. Доктор філологічних наук, професор кафедри української та зарубіжної літератури порівняльного літературознавства Новак Ольга Петрівна, кандидат філологічних наук Богдан Валерій Володимирович, кандидат філологічних наук,  доцент кафедри української мови та словістики Ліпич Вікторія Миколаївна презентували майбутнім випускникам переваги навчання в БДПУ, особливості професій філологічного спрямування, а також наголосили на актуальності здобуття  професій: філолог, лінгвіст, перекладач, учитель.

  • Незмінним другом нашого закладу є викладач Київського національного університету культури і мистецтв Цивата Юлія Валеріївна. Щорічно Юлія Валеріївна знайомить наших одинадцятикласників з професіями, які пов’язані з кіномистецтвом, театром, естрадою, телебаченням. Усе більшої популярності набуває серед учнів факультет дизайну та реклами.

  • Несподіванкою став візит випускниці «Сузір’я» Галчанської Аліни, студентки Запорізького педагогічного коледжу, яка із задоволенням познайомила учнів 9-х класів із відділеннями коледжу, розповіла про пріоритетні напрямки розвитку освіти в майбутньому й найпопулярніші професії, пов’язані з педагогікою.

Профорієнтаційна робота в комплексі сьогодні - запорука усвідомленого вибору завтра. Ми турбуємось про наших випускників, а тому продовжимо мандрувати професійними стежками під пильним оком професіоналів. ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 13.12.2021

Від миру вдома до миру в усьому світі

 

#СтратегіяСузір_явдії

#МиПротиНасильства

#порадипсихолога_solovejov

#16днівпротинасильства

З метою привернення уваги учасників освітнього процесу до проблеми насильства в суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, щорічно в КЗ  “ОЗЗСО «Сузір`я» проводяться  заходи підпорядковані  акції «16 днів проти насильства».

Практичним психологом та соціальним педагогом проводилася просвітницько-інформаційна робота: тренінгові заняття «Зупини насильство», «Насилля в сім’ї»; години спілкування  «Здоров’я – найбільша цінність у житті»; бесіди “Я маю право жити  без насилля»; психологічні ігри: «Володарі кілець», «Рожеві окуляри», а також   флештренінг «Непереможені» (до Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями) та інше.

Проведені заходи спонукали до аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей. Сприяли вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків та  шанобливе ставлення до людей (дітей)  з обмеженими фізичними можливостями та хворих на ВІЛ.

Практичний психолог Ольга СОЛОВЕЙ

Соціальний педагог Віра НАРІЖНА

|: | © suzirya | Дата: 10.12.2021

Міжнародний день прав людин

10 грудня міжнародна спільнота відзначає День прав людини (Human Rights Day). Від народження всі люди мають певні права, які гарантовані і захищаються державою. Їх потрібно знати й реалізовувати. Але важливо запам’ятати: поводитись слід так, щоб своєю поведінкою не порушувати прав іншої людини. Незнання закону не звільняє від відповідальності за вчинки, дії або бездіяльність.

Учениця 6 - Б класу Лисота Мілєна

|: | © suzirya | Дата: 09.12.2021

Година класного спілкування у 10-В класі на тему "Академічна доброчесність"

Нещодавно, учні 10-В класу підготували та провели виховну годину  «Добро. Чесність».
На виховному заході учні  ознайомились з поняттям академічна доброчесність, шляхами дотримання, причинами порушення  та видами покарань за академічну недоброчесність.
Під час розмови ставились питання про правила дотримання академічної доброчесності, причини та наслідки її порушення. Учні  пропонували  ситуації зі шкільного життя в яких порушувалась академічна доброчесність. В результаті оговорення цих ситуацій здобувачі освіти знайшли шляхи вирішення проблем цих ситуацій.
Класний керівник Синчило І.А. запропонувала переглянути та обговорити відеоролик «Твоя особиста відповідальність». Після обговорення питань учні дійшли до висновку, що академічна доброчесність, чесне здобуття якісної освіти є ключем до успіху та висловили бажання зробити крок на зустріч змінам і почуватися більш комфортно, висловлюючи власну думку, здобуваючи якісну освіту та будуючи кар’єру, покладатися на власні сили.

ФОТОАЛЬБОМ >>>>>

Учениця 10-В класу Базарова Марія

|: | © suzirya | Дата: 09.12.2021

Тиждень правових знань

 «Правова культура – запорука міцності держави»

З 6 грудня 2021 року в опорному закладі проводиться тиждень правових знань.

Правові знання формують певну систему цінностей, впливають на правосвідомість учнів та рівень їхньої правової культури, прищеплюють інтерес до права, заохочують до свідомого додержання правових норм. Проведені заходи сприяють розширенню і поглибленню знань учнів з міжнародного і вітчизняного законодавства, здатності розуміти й оцінювати правові явища та процеси, спонукають ставити запитання та шукати відповіді щодо ролі держави й права в житті людини і суспільства.

У 9-Б класі проведено тематичний урок права: «Конституційні права, свободи та обов’язки людини і громадянина в Україні». Учні оцінювали значення Основного Закону країни – Конституції України, висловлювали власні судження щодо конституційних обов’язків, як важливого складника правового статусу людини і громадянина.

Учні 10-А, В класів досліджували правові норми, що складають міжнародне гуманітарне право, спрямоване на захист основних прав і свобод людей під час збройних конфліктів. В умовах гібридної війни на Сході України ця тема досить актуальна. Десятикласники дійшли висновку, що діти – найбільш вразливі і незахищені. Тому вербування дітей і використання їх у бойових діях розцінюється як воєнний злочин. Держава зобов’язана захищати життя дітей, попереджати та полегшувати дитячі страждання під час збройних конфліктів, надавати допомогу дітям щодо їх фізичної, психічної і соціальної реабілітації.

Здобувачі освіти одинадцятих класів шукали відповідь на питання «Чи існують права без обов’язків?». Під час уроку приділили увагу правам абітурієнтів. Учні 11-А класу наголосили на важливості прийняття «Загальної декларації прав людини» для подальшого прогресивного розвитку людства.

Цікаво пройшло експрес-інформування в 6-Б,В класах. Учні називали права дітей, зачитували і пояснювали статті Конвенції ООН про права дитини. А учні 6-А класу називали права і обов’язки в сюжетах казок.

Учні сьомих класів створили буклет «Абетка правової мудрості».

У 8-Б класі під час години спілкування «Конфлікти та способи їх вирішення» розглянули, що таке конфлікт, які ситуації приводять до конфлікту. Познайомились з 4  стратегіями  поведінки під час конфлікту. Об’єднавшись у групи, учні змоделювали як поводитись у конфлікті  та який вихід знайти в ситуації, в залежності від завдання, яке отримали на картці. За описом ситуації конфлікту, вчилися визначати про яку стратегію йдеться.  Наостанок виконали  вправу світлофор, де кожен учень оцінив важливість цієї теми.

 У 5-А класі  проведена інформаційна хвилина  «Права свої знай – обов&r ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 09.12.2021

Ми - проти насильства

|: | © suzirya | Дата: 08.12.2021

Інтернет-олімпіади «На Урок» — цікавий інтерактив для учня та зручний інструмент контролю знань для вчителя.

XII Всеукраїнська інтернет-олімпіада «На Урок» з іноземної мови для учнів 2 - 6 класів відбулася восени під час дистанційного навчання. На учнів чекали  цікаві інтерактивні завдання та нагороди.

Результати І етапу Всеукраїнської олімпіади:

Диплом І ступеня – 74

Диплом ІІ ступеня – 24

Диплом ІІІ ступеня – 19

Сертифікат учасника – 44

Вчителі англійської мови - Коноваленко С.С.,Марич О.О., Копарчук О.О.

|: | © suzirya | Дата: 08.12.2021

Змагання з нагоди відзначення Дня Збройних Сил України

6 грудня з нагоди відзначення Дня Збройних Сил України відбулися змагання "Найспритніші, найсильніші" у філії  №3 КЗ ОЗЗСО "Сузір'я".
Брали участь 3 команди: "Бемс" (від філії №3), "Форсаж" (від філії №5),
опорний заклад "Сузір'я"  представляла команда"LIKEMEN", її склад:


Габідулін Ярослав 9-Б;
Рябіченко Ігнат 9-Б;
Нікітін Ілля 9-Б;
Сьомченко Юрій 9-А;
Мякішев Іван 9-А;
Захарченко Сергій 9-А.

Усі учасники продемонстрували спритність, силу, неймовірний дух суперництва та гарну фізичну підготовку.
Групи підтримки команд показували номери художньої самодіяльності між етапами змагання.

 

 

Результати змагання:
Перше місце — "LIKEMEN" і "Бемс"
Друге місце — "Форсаж"

Вітаємо з перемогою команду "LIKEMEN", ви — круті майбутні захисники родин та нашої країни!
Кожна команда отримала грамоту та заохочувальний приз.
Дякуємо організаторам за теплий прийом та цікаві випробування.

Педагог-організатор Стариченко Лілія

|: | © suzirya | Дата: 07.12.2021

Фотосесія у 9-А класі до Всесвітнього дня української хустки

Класний керівник Віра Василівна НАРІЖНА

|: | © suzirya | Дата: 07.12.2021

7 грудня у світі відзначають День української хустки. Саме українська хустка об’єднує жіночі покоління і передається як родинна цінність від матері до доньки.

Споконвіку українки носили хустку, яка вважалась оберегом, символізувала любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм. Свято Української Хустки, як збереження та відродження українських традицій відбулось і  у нашому  закладі! Які ж гарні наші дівчатка в українських хусточках! Нам також буде дуже приємно побачити Вас у хустині!

Учениця 6-Б класу Вікторія Моруга

|: | © suzirya | Дата: 07.12.2021

Чому важливо говорити з дітьми про доброчесність? В сучасному світі активно зростає тренд навчати доброчесності! 

В рамках "Тижня доброчесності" у 5-в класі була проведена година спілкування "Магічний урок доброчесності". На уроці розглянули таку важливу тему як доброчесність!!! Учні міркували, що таке "позитивні вчинки"  а що таке "негативні вчинки". Послухали історію про чарівників, які стояли пред вибором:вчинити доброчесно чи схитрувати. Розглянули ситуації, в яких давали оцінку доброчесний чи ні вчинок у героя з їх ситуацій. Наостанок діти створили краплі, на яких написали свій слоган продовживши речення "Я крапля в океані, який...

 

Навіть незначний на перший погляд доброчесний вчинок здатен підштовхнути до змін! 

Учні зрозуміли, що важливо дотримуватись принципів доброчесної поведінки!

 

Класний керівник 5-В класу Світлана Вікторівна БОСЕНКО

|: | © suzirya | Дата: 06.12.2021

І етап Всеукраїнської олімпіади з математики

У 2021-2022 навчальному році у Всеукраїнській олімпіаді з математики брали участь учні 5-11 класів.

Основною метою проведення олімпіади з математики є виявлення та розвиток в учнів творчих здібностей, підтримка інтересу до навчання, створення умов для стимулювання здібних дітей.

У цьому році І етап олімпіади припав на період дистанційного навчання. Тому виконання завдань проводилось викладачами як в очній  так і он-лайн формах.

Завдяки сайту «На Урок» здобувачі освіти мали змогу брати участь у Всеукраїнській олімпіаді з математики, починаючи з жовтня місяця і до початку грудня.

Інтернет-олімпіади є інтелектуальними змаганнями учнів, що проводяться щороку, з використанням передових інформаційних та телекомунікаційних технологій, зокрема, шляхом передачі інформації через мережу Інтернет.

Результати І етапу Всеукраїнської олімпіади:

Диплом І ступеня – 11 учнів,

Диплом ІІ ступеня – 7

Диплом ІІІ ступеня – 12,

Учасників – 94.

Загальна кількість учнів, що брали участь в олімпіаді – 124.

Кращими визнано 5-А, 5-В, 7-А, 7-Б, 7-В, 9-Б, 10-А, 11-А, Б, В класи.

                                           Вчителі математики Дибко С.А., Гаращенко А.П.

|: | © suzirya | Дата: 06.12.2021

Всеукраїнський конкурс есе англійською мовою для учнів 9-11 класів

Кафедра англійської мови та літератури факультету романо-германських мов запрошує учнів 9-11 класів шкіл, ліцеїв, гімназій взяти участь у Всеукраїнському конкурсі есе англійською мовою в Національному університеті «Острозька академія» на тему «Is a University Education a Necessity or an Option to Study Today?»

Учасники Конкурсу повинні вчасно надати до розгляду не більше однієї письмової авторської роботи. Участь є безкоштовною.

Конкурс проводять із 1 грудня 2021 Читати далі >>>>>

Учитель англійської мови Оксана Василівна СЄЛІВАНОВА

|: | © suzirya | Дата: 06.12.2021

Інтерактивний онлайн-урок до Міжнародного дня волонтера 02 грудня

2 грудня 2021 року старшокласники та вчителі англійської мови нашого закладу взяли участь у Всеукраїнському інтерактивному онлайн-уроці до Міжнародного дня волонтера. Цей захід був організований громадською організацією «Глобал Офіс», яка впроваджує найбільшу освітню волонтерську програму в Східній Європі –  GoCamp. Здобувачі освіти почули особисті історії волонтерів, дізналися про можливості волонтерства в Україні та світі, чим може бути волонтерство корисним для підлітків. А також мали змогу послухати про досвід англомовних волонтерів GoCamp.

  

                                                                                                      Сєліванова О.В.

|: | © suzirya | Дата: 06.12.2021

"Магічний урок доброчесності" у 6-Б класі

На годині спілкування учні ознайомилися з поняттям "доброчесність", переглянули цікаву презентацію, обговорили поведінку та вчинки людей у запропонованих ситуаціях, реалізували проєкт "Я крапля в океані"  та затвердили правила доброчесної поведінки нашого дружнього колективу.


 

Учень 6-Б класу Владислав КУЛЬБАК

|: | © suzirya | Дата: 03.12.2021

03.12 - Міжнародний день людей з обмеженими можливостями

 

#СтратегіяСузір_явдії     #МиПротиНасильства     #порадипсихолога_solovejov

 

3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями.

   

Для учнів 4-В, 6-В та 9-Б класів КЗ ОЗЗСО "Сузір'я" було проведено години спілкування "Можливості - обмежені, здібності - безмежні!"

 

Бажаємо всім людям з особливими потребами витримки, оптимізму, здоров`я, можливості втілити в реальність Ваші плани та задуми! 

 

ФОТОАЛЬБОМ

Практичний психолог Ольга Володимирівна СОЛОВЕЙ

|: | © suzirya | Дата: 03.12.2021