Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 75 76 »

Новий рік - час подарунків, сюрпризів, веселощів, коли довкола панує добра магія і казка. На новорічні дива очікують і дорослі, і маленькі.

Ми щиро вітаємо всіх з прийдешніми святами!

Учень 6-Б класу Малофій Трофім

|: | © suzirya | Дата: 24.12.2021

Новорічна казка

23 грудня учні перших класів КЗ «ОЗЗСО «Сузір’я» відвідали новорічне свято, яке відбулося в приміщенні Будинку дитячої творчості міста Оріхова.
Казка почалася з поїздки на шкільному автобусі, адже багато дітей вперше подорожували цим видом транспорту. Працівники Будинку творчості підійшли до підготовки заходу творчо та креативно. В зв’язку з карантинними обмеженнями для запобігання скупчення діти подорожували класними колективами по станціях.


Спочатку відвідали зупинку «Танцювальну». Там діти під керівництвом вихованиці закладу розучували новорічні танці. А потім влаштували імпровізовану дискотеку. Настрій було створено!

Далі на учнів чекала станція «Театральна». Вони визволяли з полону злої дресирувальниці бичка, ворону, мавпу та героя року, який наступає,тигра. Потім до дітей завітав Дід Мороз. Вони разом з казковими героями стали в новорічний хоровод. Кульмінацією дійства стало вручення депутатом міської ради святкових подарунків.

 


І останньою станцією, яку відвідали першокласники, стала «Новорічна майстерня». Там всі дружно виготовили символ нового 2022 року Тигра. Дітям надзвичайно сподобався майстерклас! Втім, як і все, що відбувалося протягом усієї подорожі!

 

Подякувавши організаторам за змістовне та цікаве свято, радісна та щаслива дітвора повернулася до школи.
Ми вдячні всім за новорічний настрій! Гарних усім свят!


Класні керівники 1 класів

Пакета Олена Олександрівна
Андрусіва Тетяна Валентинівна
Клейн Наталія Олексіївна

|: | © suzirya | Дата: 24.12.2021

Новорічна лотерея

22 грудня у нашому закладі відбувся розіграш призів Новорічної лотереї. Продаж білетів тривав протягом 17, 20 -21 грудня. Надруковано і продано 180 лотерейних білетів на суму 890 грн. Призовий фонд склав 890 грн. На ці кошти придбано призи для розіграшу: чашки з астрологічними символами 2022 року (2 шт.), магніти (3 шт.), календарі (2 шт.), новорічні прикраси (3 шт.), снігові кулі зі снігом (2 шт.), підвіски для ключів (2 шт.), іграшки-антистрес (2 шт.), іграшка-пружинка (1 шт.), новорічний чобіток для подарунків, світлодіодна Дисколампа Куля в руках (суперприз).
О 12.40 год. почався розіграш призів. На визначеному заздалегідь місці зібралися учні з лотерейними білетами у руках і надіє на свою удачу. Нестримне бажання побачити виграшні цифри саме на своєму білеті і шалена енергія оволоділа кожним учасником дійства. Звичайно пощастило не всім з виграшем, але присутні отримали яскраві емоції та прилив адреналіну. 
Підготовку лотерейних білетів, продаж на перервах, закупівлю призів, організацію розіграшу і проведення здійснювали представники учнівського самоврядування закладу: Тахтаул І. (9-Б), Браун Д., Діденко К. і Владика Л. (11-В), Владімірова Д. (11-А), Босенко І. (11- Б), Дейнега М. (9-А)

Переглянути фотоальбом >>>>>


Бажаємо всім святкового настрою і гарних подарунків під новорічною ялиночкою!

Заступник директора з виховної роботи Гур’єва О.М.,

педагог-організатор Стариченко Л.В.

|: | © suzirya | Дата: 23.12.2021

Вітаємо

з перемогою у ІІІ (обласному) етапі
Міжнародного мовно-літературного конкурсу
учнівської та студентської молоді
імені Тараса Шевченка

ученицю 7-Б класу

Мартинко Камілу,

яка виборола ІІ місце.

Щиро вітаємо Камілу та її вчителя-наставника

Яремчук Ніну Іванівну

і бажаємо успіхів та творчих злетів.

Керівник профільної кафедри філологічних дисциплін 
Бондарєва Н.В.

|: | © suzirya | Дата: 23.12.2021

Звітує екологічний гурток

Напередодні Новорічних свят юні екологи провели для школярів початкових класів екологічне свято.  

Малята побували на лісовій галявині "Доброї казки", яка вчила їх бути розумними, уважними, добрими. Юні актори - учні 6-7 класів - були дуже старанними, відповідальними, за що отримали подяку від своїх глядачів: щирі дружні аплодисменти.

Їх казкові герої зачарували всіх присутніх, подарували їм радість спілкування з природою. А Новорічна ялинка, врятована з царства Пітьми, привітала глядачів прекрасним танцем.

В тісному дружному колі ми разом вчились любити світ, у якому живемо.

 

 

  

ФОТОАЛЬБОМ

Керівник екологічного гуртка Антоніна Яківна КОРШУН

|: | © suzirya | Дата: 23.12.2021

Уроки Європи повернулись до «Сузір’я»

Уже майже рік минув з того часу, як учні нашого закладу брали участь у програмі «Уроки Європи для Шкіл України» . Завдяки цій програмі сузір’ївці отримали корисні знання щодо європейських країн, їх розташування й устрою. На початку грудня наш заклад долучився до
спільноти «Уроки Європи» задля участі в розіграші призів для учасників проєкту. Сьогодні учні та вчителі закладу отримали великі (розмір В1) -2 штуки та маленькі (формат А4) розкладні мапи у кількості 30 штук. Ці мапи дуже зручні для роботи в маленьких групах, для проведення занять в початковій школі. Напередодні свят подарунки вдвічі приємніші.
Педагогічний колектив щиро дякує організаторам проєкту і сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Аліна КАРПІЙ

|: | © suzirya | Дата: 23.12.2021

Різдвяна кутя в українській оселі

Зимові свята, мабуть, найсвітліші у нашому повсякденному житті. На них  завжди з нетерпінням чекають як діти, так і дорослі, тому що ці  свята завжди пов’язані з мріями на  майбутнє. До низки зимових християнських і народних свят в Оріхівському краєзнавчому музеї влаштовано виставку «Різдвяна кутя в українській оселі»,яка знайомить з традиціями наших предків під час зимових свят, витоками святкових ритуалів, особливостями українського побуту. Увазі відвідувачів представлено понад 300 експонатів: вироби з соломи, святковий посуд, ялинкові іграшки,  новорічні та різдвяні листівки, картини,  фігурне печиво тощо. Найатмосферніша частина виставки –  традиційний різдвяний стіл української родини.   Представлено ялинкові прикраси, яким  понад 75 років. Деякі з них репрезентують різні історичні періоди, мають цікаву історію виготовлення. Не залишають байдужими листівки з привітаннями початку ХХ століття.

Учениця 6 - Б класу Дернова Вікторія

|: | © suzirya | Дата: 23.12.2021

Фотофлешмоб "Мій найкращий новорічний костюм".

Учасники  - учні 9-А, 9-Б, 8-А, 8-Б класів.

Заступник директора з виховної роботи Олена Миколаївна ГУР'ЄВА,

учень 9-Б класу Ілля ТАХТАУЛ

|: | © suzirya | Дата: 22.12.2021

Фотофлешмоб "Мій найкращий новорічний костюм".

Учасники  - учні 10-А, 10-Б, 10-В класів.

Заступник директора з виховної роботи Олена Миколаївна ГУР'ЄВА,

учень 9-Б класу Ілля ТАХТАУЛ

|: | © suzirya | Дата: 22.12.2021

Юна важкоатлетка

Шлях до перемоги завжди найважчий. Важливо вистояти, довести всім, що саме ти гідний бути першим.

Приємною новиною для сузір’ївців 4-В класу стала перемога Савчук Валерії в обласних змаганнях з важкої атлетики.  

Юна спортсменка виконала вправу ривок 38 кг та поштовх 49 кг, у сумі вправ мала результат 87кг.  Цим самим виборола 1 місце та  здобула звання КМСУ з важкої атлетики.

Вітаємо нашу зірочку та тренера Ненадова О.Л. з перемогою. Бажаємо невичерпної енергії, здоров’я та наснаги у підкоренні нових спортивних вершин!

Валеріє, нехай ця перемога стане лише початком твого успіху!

Класний керівник 4-В класу Юлія Павлівна ФЕДОРЧУК

|: | © suzirya | Дата: 22.12.2021

Місто біля моря радо чекає на сузір’ївців

Завжди зі щемом у душі сприймаємо інформацію про популярність нашого закладу за межами району, а тим більше області. Напередодні свят до « Сузір’я» завітали представники Донецького державного університету внутрішніх справ з м. Маріупіль. Завідувачка кафедри, кандидат юридичних наук Ольга Івалова, майор поліції Раміна Ізотова та інспектор сектору кадрового забезпечення  Пологівського РВП ГУНП в Запорізькій області, старший лейтенант поліції Старіченко Т.В. провели випускників 2022 року стежинами юридичних спеціальностей, акцентували увагу на умовах навчання й проєктах, у яких можуть узяти участь майбутні студенти ВОЗ. Презентували затишні кімнати гуртожитку, вигоди навчання курсантів університету. Сподіваємось, що корисна й напрочуд цікава інформація про університет стане неабияким путівником для наших учнів  особливо  під час вибору  своєї майбутньої спеціальності.

 

Заступник директора з навчально-виховної роботи Аліна КАРПІЙ

|: | © suzirya | Дата: 22.12.2021

ХІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс

імені Т.Шевченка

в 2021-2022 навчальному році

Щороку учні закладу беруть участь у літературних,мовних,творчих конкурсах і здобувають перемоги на міському та обласному рівнях. У цьому році пандемія внесла свої корективи  щодо  проведення  та деяких організаційних моментів , але вчителі української мови та літератури змогли організувати проведення конкурсу у відповідності до вимог оргкомітету.

Цьогоріч в обласному  етапі  ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка  взяли участь:

Мартинко Каміла, учениця 7-Б класу, учитель-наставник Яремчук Н.І.

Романов Роман, учень 8-А класу, учитель-наставник Ярмак А.С.

Приходько Альона, учениця 11-В класу, учитель-наставник Карпій А.М.

Учні писали роботи під пильним оком компетентного журі за допомогою відеоконференції на платформі  Zoom  за регламентованим часом. Роботи відправлено, а тому з нетерпінням чекаємо на результати.

Шановні колеги, дорогі учні! Ви найкращі, адже навіть за таких нелегких умов змогли підготувати й організувати учнів до участі у Конкурсі. Бажаю вчителям непереборного бажання творити і вчити із задоволенням, а учням лише впевнених перемог задля впевненості у своїх знаннях та  підтримки іміджу нашого освітнього закладу.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Аліна КАРПІЙ

|: | © suzirya | Дата: 22.12.2021

Благодійна акція до Дня святого Миколая

Традиційно родина Сузір'я привітала вихованців КЗ "Оріхівський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей" Запорізької обласної ради з казковим святом - Днем святого Миколая. За благодійні кошти придбано канцелярські товари: зошити, ручки, пензлики, гуаші, блокноти, контурні карти з географії та історії України, словники з іноземної мови, щоденники, кольоровий папір, папір для нотаток...). Подяка учнівському та батьківському самоврядуванню за участь у добрій справі.

Добро захищає від зла! Добро врятує світ!

Заступник директора з виховної роботи Гур'єва О.М.

|: | © suzirya | Дата: 21.12.2021

Спортивні зірочки «Сузір’я»

Кінець семестру вибухнув феєрверком перемог наших учнів. Надзвичайно приємно повідомляти про переможниць відкритого турніру з важкої атлетики пам’яті Леоніда Жаботинського Мартиш Євгенію (9-А клас) та Ткаченко Вікторію (11-Б клас). Дівчата посіли перші місця, здобувши нелегку  перемогу  у запеклій боротьбі.

Увесь колектив вітає переможниць змагань. Ми надзвичайно вражені силою та наполегливістю учнів « Сузір’я». Вікторіє, Євгеніє, бажаємо вам перемог у майбутньому й непереборного бажання бути завжди першими.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Аліна КАРПІЙ

|: | © suzirya | Дата: 20.12.2021

Всеукраїнський конкурс "Лідер читання-2021"

Сьогодні, 17.12.2021 року, підведені остаточні підсумки обласного етапу Всеукраїнського конкурсу "Лідер читання - 2021". У конкурсі брали участь користувачі БІЦу 6-7 класів, які читають книжки та є активними учасниками різноманітних заходів з популяризації дитячих книг та читання.

Конкурс проходив у три етапи: 1) шкільний, 2) районний, 3) обласний. Звання "Лідер читання - 2021" у Запорізькій області одержала учениця 8-А класу Оріхівського "Сузір'я" Анастасія Галутва. Провідний бібліотекар дитячої філії Дідок Валентина Костянтинівна вручила їй подяку від Запорізької обласної бібліотеки "Юний читач" та цінні подарунки. У переддень св. Миколая відбулося величезне диво! За активну роботу з книгою Анастасія одержала нагороду та подарунки, як знак вірної дружби з друкованими виданнями. Щиро вітаємо найкращого читача 2021 року і бажаємо їй відмінних успіхів у навчанні! Беріть приклад з кращих!

 

Завідувачка БІЦом Любов Іванівна БІЛОДІД

|: | © suzirya | Дата: 18.12.2021

Національний тиждень читання

Цього року в Україні вперше відбувається Національний тиждень читання, який проводить Український інститут книги спільно з МКІП з 13 по 19 грудня. Це загальнонаціональне свято, що об'єднує навколо читання читачів, письменників, бібліотекарів, видавців і книгарів по всій країні. Мета — залучити українців до читання, купівлі та дарування книжок, відвідування бібліотек, а також привернути увагу до українського книговидання та літератури, підтримати видавництва, книгарні та бібліотеки. Національний тиждень читання завершується, але читання книг продовжується. Отож, хто ще не знайшов свою книгу, запрошуємо  до БІЦу!
 

 

Учень 6 - Б класу Маркарян Арсен
|: | © suzirya | Дата: 18.12.2021

 Маленька зірочка великого «Сузір’я»

Неймовірна радість охоплює за учнів, які створюють позитивний імідж  нашого закладу на спортивних аренах чи то сценах  міста, області, країни. Усі досягнення  й  перемоги сузір’ївців – наша гордість і  безмежна радість.

 Уперше в  нашому закладі учениця 2-А класу ПРОХОРЦЕВА КСЕНІЯ  взяла участь у Першому  Міжнародному  Дистанційному  багатожанровому  фестивалі-конкурсі «Зоряні ліхтарики» який відбувся   за підтримки Київської міської державної адміністрації та Департаменту культури м.Києва за головуванням народної артистки України Ніни Матвієнко. Ксенія перемогла в номінації «Вокал» й отримала на згадку про Конкурс  Кубок та Диплом переможця.

Ксюшенько, хай твій талант множиться на успіхи, а творчі злети будуть яскравими спалахами у твоєму житті. Увесь наш колектив бажає тобі розквіту твого таланту й подальших перемог. Ми вболіваємо за тебе і завжди раді підставити надійне плече підтримки! Сяй яскраво серед сузір’я талантів нашого освітнього закладу.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Аліна КАРПІЙ

|: | © suzirya | Дата: 17.12.2021

FLEX (FutureLeaders Exchange) (Програма обміну майбутніх лідерів) — програма для учнів загальноосвітніх шкіл десяти країн співдружності незалежних держав (СНД) — Євразії, яка фінансується урядом США, надає школярам стипендії, які дають їм змогу подорожувати до США, навчатися в американській школі протягом одного академічного року і проживати в американській родині. Відбором переможців займається незалежна комісія в США, яка складається з висококваліфікованих фахівців у галузі освіти. Процес відбору, який починається восени, зазвичай завершується навесні наступного року, і всіх заявників повідомляють про їх статус у середині травня. Найважливішим критерієм відбору конкурсантів є наявність лідерських якостей, уміння легко спілкуватися англійською мовою та вирішувати запропоновані проблемні ситуації.

Саме сьогодні маємо чудові новини:  хочемо привітати ученицю 10-А класу – Піхулю Валерію (вчитель-наставник Синчило І.А.), а також учениць 10-В класу – Хелемендик Анну та Юренко Софію(вчитель-наставник Синчило І.А.), які успішно пройшли два попередніх іспити й запрошені на ІІІ етап відбіркового конкурсу програми FLEX 2022-2023 навчального року. Ми впевнені, що невтомна і наполеглива праця наших учнів буде оцінена компетентним журі й Оріхівщина пишатиметься майбутніми переможцями!
 Бажаємо отримати найвищі результати  на фінальному змаганні! Ми віримо у ваші знання й лідерські якості.

Учитель англійської мови Ірина Анатоліївна Синчило

|: | © suzirya | Дата: 17.12.2021

НОУТБУК КОЖНОМУ ВЧИТЕЛЮ

Відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 № 403 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на заходи, спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою СOVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-СоV-2, та її наслідками під час навчального процесу у закладах загальної середньої освіти» у 2021 році передбачено кошти з державного бюджету та бюджетів місцевих рад за рахунок співфінансування на придбання ноутбуків для педагогічних працівників для організації дистанційного навчання. Так, за підтримки міського голови Анатолія Хворостянова та депутатів міської ради частину коштів на ці цілі було виділено також з місцевого бюджету. Як відомо, завдяки державній субвенції всього 60 тис. ноутбуків для вчителів з 24 областей та міста Києва. З держбюджету на це виділено 980 млн гривень.

 

Детальніше про закупівлі: bit.ly/3CqrlSb.

Вчителі КЗ "Опорний заклад загальної середньої освіти "Сузір'я" Оріхівської міської ради отримали свої ноутбуки і висловлюють подяку за такі різдвяні подарунки.

|: | © suzirya | Дата: 17.12.2021

Олімпіада з англійської мови І (шкільний) етап

З 29 листопада по 6 грудня 2021 року відбувся І ( шкільний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської мови. Перевірити рівень володіння англійською мовою, визначити учасників районного етапу - основна мета проведення олімпіади. В інтелектуальному змаганні  взяли участь учні 8-11-х класів. Шкільний етап проводився у три етапи, а саме: у форматі тестування індивідуальних навичок і вмінь володіння англійською мовою, письма, читання, аудіювання та говоріння. Учителі запропонували учням завдання різного рівня складності, які оцінювалися відповідною кількістю балів. Учні продемонстрували високі знання, вміння й навички з основних видів мовленнєвої діяльності. Переможці шкільного етапу візьмуть участь у районному етапі олімпіади 18 грудня цього року.

Вітаємо переможців І (шкільного) етапу!

11-ті класи:

          І місце  -    ( 95 балів ) –Босенко Ірина;

                            ( 95 балів ) –Татьяненко Артем;

          ІІ місце –   ( 94 бали ) – Шинкаренко Дарина;

          ІІІ місце –  ( 88 балів ) –Левченко Каріна ;

10-ті класи:

          І місце  -   ( 92 бали ) – Хелемендик Анна;

          ІІ місце – ( 85 балів ) – ВойтешонокМєланія;

          ІІІ місце – ( 78 балів ) – Юренко Софія;

                            (76 балів) – Дібровський Артем.

9-ті класи: 

          І місце -    ( 77 балів ) – Трофименко Олександра;

          ІІ місце –  ( 74 бали ) – Науфок Софія;

                           ( 74 бали ) –Мартиш Євгенія;

          ІІІ місце – ( 71 бал) – Захарченко Сергій.

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 16.12.2021