Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 33 34 35 36 37 ... 75 76 »

І інтелектуальна толока «Молода наука»

17 грудня 2019 року учні КЗОЗЗСО «Сузір’я» прийняли участь в І інтелектуальній толоці «Молода наука», яка відбулася на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Конкурс організувала кафедра міжнародних відносин та туризму факультету соціально-психологічної освіти та управління.

Учениці 11-А класу Мороз Анастасія, Попадинець Анна, Костенко Марія, Скрипаль Ксенія та учні 9-Б класу Плєшков Артем та Студеннікова Наталія захищали наукові проєкти, а команда учнів КЗОЗЗСО «Сузір’я» випробувала свої сили в брейн-рингу з історії України.

ФОТОЗВІТ

ЗДНМР Рябцун І.М.

|: | © suzirya | Дата: 19.12.2019

Благодійна акція

"Подарунок захисникам на Святого Миколая"

#voluntarius

ФОТОЗВІТ

|: | © suzirya | Дата: 18.12.2019

Благодійна акція

"Подарунок захисникам на Святого Миколая"

#voluntarius

ФОТОЗВІТ

|: | © suzirya | Дата: 18.12.2019

Листопадові сходинки до майстерності

Останній місяць осені є приводом для занурення у світ незвичного і захоплюючого, професійного і майстерного. Саме такою сходинкою до майстерності став семінар для вчителів початкових класів Оріхівської громади, який відбувся на базі опорного закладу «Сузір’я».

На уроці «Я досліджую світ» у 2-А класі (класний керівник Н.М. Крат) учні досліджували «Як зробити територію навчання комфортною для себе?».  Взявши інтерв’ю у працівників закладу освіти, діти через інфографіку зобразили складові комфорту, заповнили пантбуки здобутою інформацією, а 2-Б клас (класний керівник Т.Г. Таран) узагальнював на уроці вивчене з теми «Територія», писали листа марсіанам, згадуючи українські традиції та символи.

«Вода. Властивості води» на уроці «Я досліджую світ» вивчали здобувачі освіти 1-А класу (класний керівник С.А. Волошина). Провівши ранкову зустріч на хмаринках, продовжили розгляд теми в класі. А ще первачків гостинно зустрів бібліотечно-інформаційний центр опорного закладу (завідувач Л.І. Білодід), де на колективній творчій справі поділилися здобутками «100 днів у школі».

А далі вирій емоцій закружляв здобувачів освіти 2-их класів (класні керівники Н.М. Крат, Т.Г. Таран, Ю.П. Федорчук) до колективної творчої справи «Територія ТаРоС». Разом з батьками в спортивній залі закладу пройшли випробування «Збери космічне сміття», «Астронавти», «Космічний шлях», «Зірковий коктейль», «Шалена вікторина «Вірю-не вірю».

ФОТОЗВІТ

За інформацією кафедри початкового навчання

|: | © suzirya | Дата: 12.12.2019

Тиждень правознавства

На годині спілкування (11.12) учні 10-Б класу (класний керівник Пріщенко О.Л.) обговорили тему: «Національні й міжнародні механізми захисту прав людини», відзначили, що свої права варто захищати. 
Переглядаючи відеофільм «Європейський суд з прав людини», десятикласники дійшли висновку, що діяльність Європейського суду з прав людини – яскравий приклад того, як у питаннях забезпечення прав людини держави обмежують свій суверенітет на користь міжнародного органу правосуддя.

|: | © suzirya | Дата: 11.12.2019

 

Другий тиждень грудня 2019 року проходить в КЗОЗЗСО «Сузір’я» Оріхівської міської ради під гаслом «Україна – суспільство правової культури». Метою проведення тижня правознавства є:
1. Поглибити знання здобувачів освіти про міжнародний день з прав людини, способи захисту прав людини, структуру та діяльність Європейського суду з прав людини, права та обов’язки дітей.
2. Сприяти формуванню правової культури, необхідної для побудови правової держави.
3. Формувати уміння використовувати механізми захисту прав людини та громадянина.
Вчителі історії та правознавства опорного закладу оформили інформаційні стенди: «10 грудня – міжнародний день прав людини» та «Україна – суспільство правової культури», проводять інформхвилинки для учнів.
10 грудня 2019 року КЗОЗЗСО «Сузір’я» гостинно зустрічав учителів історії та правознавства закладів ЗСО Оріхівської ОТГ. Тема методичного семінару вчителів історії та правознавства: «Реалізація компетентнісного підходу у роботі з учнями з різними рівнями навчальних досягнень на уроках історії та правознавства як чинник підвищення ефективності освітнього процесу».
Вчитель історії та правознавства Петренчук Л.В. провела практичне заняття з правознавства «Звернення громадян» в 9-Б класі.
В ході обговорення проведеного заняття всі присутні відзначили високий рівень педагогічної майстерності Петренчук Л.В. Раціонально, вдумливо й дидактично грамотно визначена мета уроку, яка чітко випливає зі змісту навчального матеріалу, відповідає віковим та інтелектуальним особливостям учнів класу. Включаючи мультимедійне забезпечення у проведення заняття, Любов Володимирівна створила позитивний мотиваційно-діяльнісний стимул для учнів.
Новий матеріал вивчався учнями в процесі роботи в малих групах, яка має творчий пошуковий характер. До основних висновків учні приходять самостійно, а вчителька при цьому зберігає керівну роль.
Любов Володимирівна уміло пов’язує теоретичний матеріал з практикою реальних життєвих ситуацій і робить це так, що цей зв'язок випливає зі змісту опрацьованого матеріалу та є його логічним продовженням.
Урок  проведено в досить високому темпі, раціонально використано кожну хвилину.
Методист ВО ВКОМР Красно Н.В. особливо звернула увагу на практичну спрямованість проведеного уроку.
Також в рамках тижня правознавства заплановано провести зустріч з адвокатом Онищенко О.М. «Підліток і закон» (для учнів 9-х класів), бесіди «Захист прав дітей під час військових конфліктів» (для учнів 8-х класів), вікторину «Чи знаєш ти свої права» (7-Б клас), зустріч із працівниками поліції «Підліток і злочинність» (11-ті класи), перегляд відеороликів «Права дитини» (6-ті класи) та «Європейський суд з прав людини» (9-ті класи).

ФОТОЗВІТ

ЗДНМР Рябцун І.М.

|: | © suzirya | Дата: 11.12.2019

Візит омбудсмена

10 грудня 2019 року в рамках проведення тижня права в КЗОЗЗСО «Сузір’я» Оріхівської міської ради відбулася зустріч регіонального координатора взаємодії з громадськістю, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Запорізькій області Бізденежного Сергія Романовича з учнями 9-11 класів.
Сергій Романович розповів про історію створення Загальної декларації прав людини, особливості діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в сучасній Україні та відповів на питання учнів.

ФОТОЗВІТ

ЗДНМР Рябцун І.М.

|: | © suzirya | Дата: 11.12.2019

Підтримай Героя – подаруй йому оберіг

День Збройних сил України — святковий день на честь Збройних сил України. З нагоди цього свята в опорному закладі «Сузір’я» відбулись творчо-патріотичні заходи. Учні 3-х класів (класні керівники Т.В. Андрусіва, Н.О. Клейн, О.О. Пакета) долучились до акції «Підтримай Героя – подаруй йому оберіг».

Для учнів початкових класів Валерії Касянюк, Діани Іванець, Тетяни Ситник, Мілани Шабалової, Данила Пилявського, Вероніки Колонтаєвської, Анастасії Бєкаревич, Вікторії Шудрик, Даніїла Єфременка, Ксенії Чернової керівник любительського об’єднання «Родинна скарбниця» комунального закладу «Центр культури і дозвілля» Оріхівської міської ради, народна майстриня, неодноразовий дипломант фестивалів народної творчості Ольга Лепетченко провела майстер-клас з виготовлення оберегів. До здобувачів освіти долучились директор опорного закладу Наталія Кудіна, міський голова Сергій Герасименко, секретар міської ради Алевтина Лепетченко, районний військовий комісар Юрій Сергієнко, старший офіцер відділення комплектування Оріхівського районного військового комісаріату Дмитро Лобок та учасник бойових дій, громадський діяч Владислав Томілін.

За християнськими віруваннями ангели оберігають невинних і карають винних, охороняють закон і передають людству Божу Волю. Наразі воїни, які несуть службу, потребують нашої моральної підтримки, теплоту наших сердець. Їм вкрай необхідно знати, що про них пам’ятають і на них чекають. Тож, сподіваємося, що ангели, створені дитячими руками, зігріють воїнів душевним теплом, оберігатимуть їх від ворожих куль та допоможуть здобути перемогу і мир для нашої країни.

ФОТОЗВІТ

За інформацією кафедри початкового навчання

|: | © suzirya | Дата: 11.12.2019

ЗБРОЙНІ СИЛИ УКРАЇНИ –

ВПЕВНЕНИЙ КРОК ДО СВІТОВИХ СТАНДАРТІВ

6 грудня на базі КЗ «ОЗЗСО «Сузір'я» пройшла зустріч одинадцятикласників і представників Оріхівської адміністрації. Серед присутніх були міський голова Сергій Михайлович, секретар міської ради Алевтина Миколаївна, підполковник, військовий комісар Юрій Миколайович, старший офіцер відділення комплектування Дмитро Михайлович, учасник бойових дій Томілін Владислав.
Круглий стіл було проведено до Дня Збройних сил України. На зустрічі було обговорено багато актуальних проблем та порушено болючі проблеми, що стосуються нашої сучасної армії. Бесіда проходила в невимушеній атмосфері, яка супроводжувалася не прикрашанням, а правдивою інформацією. 
Юрій Миколайович познайомив нас із найсвіжішою інформацією щодо реформ у Збройних силах України, а також розповів про наших хлопців-героїв, які захищають нас від агресорів на Сході. Відео-інтерв'ю  із підполковником Герасименком Д.Д. справило на нас неабияке враження. 
Кульмінацією круглого столу стало виконання учнями 10-А, 11-А, 11-Б класів пісні «Ніхто, крім нас». Наші голоси злилися в одне ціле, і для нас це стало черговим підтвердженням того, що ми українці дружна, міцна, незламна родина.

Редколегія 11-А й 11-Б класів
 

|: | © suzirya | Дата: 11.12.2019

Добро множить ДОБРО!

"Милосердя, доброта... Ще з давніх часів благодійність була традицією нашого народу. Цілком природним і закономірним вважалося допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматком хліба, дати притулок бездомному, захистити старість і немічність, порятувати хворого, заступитися за беззахисного і скривдженого...", -  такими словами розпочала  урок патріотизму Яремчук Ніна Іванівна - вчитель української мови та літератури. 

Захід був присвячений Дню волонтера в Україні, який відзначається щорічно 5-го грудня.

Читати докладніше...

|: | © suzirya | Дата: 06.12.2019

Вітаємо молодих науковців!

1 грудня 2019 року розпочався обласний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН 2019-2020 н.р. у Запорізькій області.

Манівці писали контрольні роботи з базових дисциплін на базі Запорізького національного університету.

За підсумками контрольних робіт до наступного туру обласного етапу конкурсу (подання науково-дослідницьких робіт, тез) пройшли:

  1. Дикун Ігор. Вчитель-керівник – Міронова Л.І.
  2. Войтешонок Мєланія. Вчитель-керівник – Гаращенко А.П.
  3. Гаращенко Анна. Вчитель-керівник – Гаращенко А.П.
  4. Левченко Давід. Вчитель-керівник – Гаращенко А.П.
  5. Тоцька Анастасія. Вчитель-керівник – Середа С.В.
  6. Саєнко Софія. Вчитель-керівник – Сєліванова О.В.
  7. Біньковська Даріна. Вчитель-керівник –Мороз Н.М.
  8. Кульбачна Софія. Вчитель-керівник – Ольшанська А.В.
  9. Малінка Інна. Вчитель-керівник – Яремчук Н.І.

Прийміть наші щирі вітання та побажання перемог!

 

|: | © suzirya | Дата: 06.12.2019

ВІТАЄМО!

  2 грудня 2019 року відбувся ІІ (міський) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з інформаційних технологій. Команда нашого закладу виборола 4 призових місця.

Дикун Ігор            9-А   1 місце       (вчитель Міронова Л.І.)
Носко Денис       11-А   3 місце       (вчитель Денисенко В.І.)
Рогов Дмитро    8-В    1  місце      (вчитель Міронова Л.І.)
Дудка Богдан      8-В    3  місце      (вчитель Денисенко В.І.)

  Наші учні Дикун Ігор, Рогов Дмитро запрошені на ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з інформаційних технологій. Бажаємо їм успіхів в олімпіаді!!!

  Наші вітання не лише призерам, а й учителям інформатики за ґрунтовні знання та мотивацію учнів до вивчення інформатики.

|: | © suzirya | Дата: 05.12.2019

«Здоровий спосіб життя»

#HealthySchools

У п’ятницю 29.11.19 вчителем Саєнко О.М. був проведений бінарний урок (фізкультура та англійська мова) в 4-Б класі. Тема уроку – «Здоровий спосіб життя». Учні та вчитель, відповідно, були вдягнені у спортивну форму. Мета уроку: підвищення загальної культури здорового способу життя, виховання організованості в команді і підвищення інтересу до англійської мови.
Учні виконували різноманітні завдання, спрямовані на розвиток пам’яті та реакції. Діти взагалі не сиділи, а весь урок рухались. Вони виконували пісню-зарядку, грали у гру з м’ячем, танцювали флеш-моб. Територія була поділена на сектори: «Художня студія», «Трибуна спікера», «Штрафна зона». Протягом уроку діти потрапляли в різні зони. Вони набирали бали за завдання, написані на жетонах. Кожен учень мав свою оцінку. Багато учнів отримали відмінні оцінки за урок.
Всі дуже старалися, були активними і за це отримали призи – мандаринки.

 

 

                                                Учитель англійської мови 
          Саєнко Олена Миколаївна

|: | © suzirya | Дата: 01.12.2019

Перший маленький ювілей

відзначили наші першокласники

Нині вони члени великої й дружної шкільної родини "Сузір'я", а від тепер і читачі бібліотечно-інформаційного центру. Ведучою свята була класовод 1-А класу Волошина Світлана Анатоліївна. Вона розповіла про те, чого навчилися маленькі школярики за 100 днів навчання в НУШ, які зміни відбулися в їхньому житті.

Докладніше ЧИТАТИ ТУТ

|: | © suzirya | Дата: 29.11.2019

Запрошуємо учнів, батьків та школи приєднатися до вебінару зі здорового харчування
Запрошуємо Вас приєднатися до вебінару зі здорового харчування. Деталі за посиланням

#HealthySchools

|: | © suzirya | Дата: 29.11.2019

ЛЕГКО! 

ВІДЕОЗВІТ 

|: | © suzirya | Дата: 28.11.2019

ЯСКРАВА ЗІРКА НАШОГО "СУЗІР'Я"

 

Вітаємо вчителя початкових класів Федорчук Юлію Павлівну

з перемогою в першому (зональному) турі Всеукраїнського конкурсу

«Учитель року-2020» 

у номінації «Початкова освіта».

Бажаємо творчих успіхів та перемоги в обласному етапі конкурсу.

 

Заступник директора з науково-методичної роботи Рябцун І.М.

та колектив опорного закладу "Сузір'я"

|: | © suzirya | Дата: 28.11.2019

до Дня пам’яті жертв голодомору та політичних репресій

Відомо, що голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Хоча точна цифра не відома. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати й пам’ятати про них. 
26 листопада 2019 року учні 6-А класу провели годину спілкування до Дня пам’яті жертв голодомору та політичних репресій.  Такі заходи сприяють патріотичному вихованню, вчать здобувачів освіти бережно ставитися до історії своєї країни, дотримуватися традицій вшанування померлих і загиблих.

 

 

 

Огієнко Дарья, учениця 6-А класу 
 

|: | © suzirya | Дата: 27.11.2019

|: | © suzirya | Дата: 26.11.2019

                   День пам’яті жертв голодомору 1932-1933 років


Вмирали сім’ї, вимирали села...
Бо все забрали, що народ зростив.
Статистика доволі невесела...
Мільйони більшовицький кат згубив.
А ті, хто вижив, будуть пам’ятати,
Як голодом морили чесний люд. 
Бо ж пам’ять у народу не забрати...
Й не знищити, не змити, наче бруд.
Вона передалась нам генетично,
Й  живе у нас завжди з маленьких літ.
І буде жити в Україні вічно,
То ж хай про це почує цілий світ! 

 


Бережко Яна, учениця 6-Б класу 

|: | © suzirya | Дата: 26.11.2019