Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 32 33 34 35 36 ... 75 76 »

Світ захоплень

Закінчилися веселі зимові канікули, і першокласники КЗОЗЗСО «Сузір’я» з радістю повернулися до класів у коло друзів. На учнів чекала подорож до Країни захоплень. Протягом цього тижня нушівці обговорювали хобі та уподобання, дізнавалися про те,чим цікавляться  ровесники та батьки. Класи наповнилися різнобарвними малюнками й креативними поробками. Учні побачили своїх однокласників зовсім з іншого боку, і це було несподіванкою. Підсумком цікавого та змістовного тижня стала виставка «Хобі моєї родини».

 

ФОТОЗВІТ

Вчителі 1-х класів С.А.Волошина, І.Я.Сьомченко, О.І.Платонова

|: | © suzirya | Дата: 24.01.2020

День Соборності України


У січні 1918 року була проголошена незалежною УНР, а на територіях, що входили до складу Австро-Угорської імперії, у листопаді утворилася ЗУНР. У грудні 1918 року лідери двох держав підписали передоб'єднувальний договір. 101 рік тому – 22 січня 1919-го – Українська Народна Республіка (УНР) та Західноукраїнська Народна Республіка (ЗУНР) підписали Акт злуки. Таким чином відбулося історичне об'єднання українських земель – так званої Наддніпрянської і Наддністрянської України.

Цікаві факти про День Соборності України

  • Вперше День Соборності на державному рівні офіційно відсвяткували 22 січня 1939 року в столиці Карпатської України м. Хусті. Це була найбільш масова демонстрація українців за 20 років перебування краю у складі Чехословаччини, адже зібралося понад 30 тисяч людей.
  • Хоч і свято було утвердженим, однак у радянські часи його вважали контрреволюційним, тому повністю ігнорували та намагались стерти з пам'яті та свідомості українців.
  • В сучасній країні День Соборності вперше провели на державному рівні аж у 1999 році.
  • Головною традицією та символом Дня Соборності є "живий ланцюг". Вперше такий з'явився ще у 1990, коли більш як мільйон українців взялись за руки і з'єднали Київ та Львів.

В день соборності та злуки,
Із заходу на схід
Всі візьмемося за руки,
Бо один ми рід.

 ФОТОЗВІТ

|: | © suzirya | Дата: 22.01.2020

Свято духовності та патріотизму

 20 січня 2020 року в Оріхівському краєзнавчому музеї відбулося відкриття персональної виставки професійного художника, почесного громадянина Оріхівського району Анатолія Завгороднього під назвою "Україно! Ти в моєму серці назавжди!", яка була організована з нагоди 70-літнього ювілею митця та Дня Соборності України.

У відкритті виставки брала участь делегація від КЗОЗЗСО "Сузір'я". З вітальним словом до Анатолія Михайловича звернулася директор навчального закладу Н. С. Кудіна.

Читати докладніше >>>

 

|: | © suzirya | Дата: 21.01.2020

Добрі справи єднають

Даруй тепло усім навколо,

Твори, доводь, здійсни, люби.

Жени з душі своєї холод,

Ці миті – спогад… збережи.

Кінець 2019 року був насичений спільними справами та яскравими враженнями від їх реалізації, прагненнями зробити наше шкільне життя дивовижним. Можна сказати з впевненістю, що нам це вдалося завдяки єдності учнів, учителів та батьків.

У вересні на засіданні батьківської ради всі підтримали ідею зробити нашу новорічну ялинку особливою. Батьки придбали 70 кульок одного розміру з пінопласту за рахунок благодійних внесків і виготовили від кожного класу дві новорічні прикраси: синього (електрик)  і золотого  кольорів. Зі стрічок цих же кольорів були зроблені банти. Наша ялинка дійсно була особливою, адже кожен класний колектив узяв участь у створенні її дизайну. Крім того, кожна класна родина виготовила новорічні чобітки, якими прикрасили приміщення, різнокольорові сніжинки, які створили неповторний новорічний настрій.

І завжди поряд - батьки наших учнів, бо без їхньої допомоги й підтримки «Сузір’я» не може існувати. Велика подяка всім, хто долучився до організації цієї справи: Піхулі Н. (11-Б), Трофименко І. (10-А), Левченко В. (9-Б),  Шевченко С.  (6-Б),  Бутурліній О. (6-А),  Дейнезі  Ю. (7-А), Сапко О. (4-В), Соловей О. (1-Б).

Зранку 19 січня, у День Святого Миколая, нас зустрічав Дід Мороз із лісовими мешканцями.  Кожен отримав привітання від казкових героїв, а дехто навіть різочки від ельфа, який, мабуть, усе про всіх знає.  Головними героями свята були Дід Мороз (Тарасевич А.), ельфи (Палій А. (1-А)  і Войтик І. (9-А)), лісові мешканці (Кононенко А. (3-В),  Клименко К. (3-В), Кузеванова Д.( 2-В), Вольвач Д. (2-Б)).

До Дня Святого Миколая кожен класний колектив підготував дарунки нашим захисникам. До новорічних сюрпризів були вкладені солодощі, а ще іграшки, листи від дітей з привітаннями, новорічні сувеніри,  необхідні речі (шкарпетки, шарфи…). Діти початкових класів до Дня Збройних сил України виготовили ляльки-мотанки, які  були передані разом з подарунками.

60 захисників з 23-го окремого мотопіхотного батальйону (м. Селідово, Донецька обл.) отримали подарунки 19 грудня, в День Святого Миколая, завдяки допомозі волонтерів Дегтяренко Ольги Іванівни та Ольги Арсентьєвої, яка разом з чоловіком доставила сюрпризи до місця призначення вчасно. Ця адреса доставки обрана не випадково, адже 60 бійців, які отримали подарунки, - це рота командира 1-ї механізованої бригади 23-го окремого мотопіхотного батальйону лейтенанта Олександра Назарова, випускника нашого закладу освіти, а командиром батальйону є підполковник Дмитро Герасименко – теж наш випускник.

Маємо надію, що у подарунках знайшли бійці не лише речі, які їх порадували, а й подих дитинства, домашнього тепла і новорічного настрою.

Зима, на жаль, не д ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 15.01.2020

#HealthySchools

Переглянути вебінар можна на сторінці Healthy Schools: https://www.facebook.com/HealthySchools.UA/

|: | © suzirya | Дата: 15.01.2020

|: | © suzirya | Дата: 13.01.2020

Від теорії до практики

Замало бути обізнаним у нових ідеях,
потрібно знати, де можна використати ці ідеї,
уміти з ними поводитись, а не лише захоплюватись.
М. Фуллан

Розпочато системну трансформацію освітньої галузі, головна мета якої – нова висока якість на всіх рівнях.

Під час методичного тижня педагоги «Сузір’я» відшліфовували свою майстерність, щоб перетворити освітній процес у своєму опорному закладі на інноваційне середовище, в якому діти опановуватимуть ключові компетентності, необхідні кожній сучасній людині для успішної життєдіяльності.

Пропоную здійснити віртуальну подорож і дізнатися, як почували себе вчителі в ролі здобувачів освіти, поки юні сузір’ївці відпочивали на канікулах. Спочатку педагоги під керівництвом Міронової Лариси Іванівни перетворилися на комп’ютерних геніїв і створили персональні сайти та блоги. Потім Зєнцова Аліна Вікторівна навчила колег виготовляти Новорічний оберіг - мишку (символ 2020). А завершився методичний тиждень перевтіленням у пташенят-нушенят, яких Федорчук Юлія Павлівна, як турботлива наставниця, провела загадковими стежками  Нової української школи.

ФОТОЗВІТ

Переконана, що всі погодяться зі словами Д. Вебстера: «Люди разом можуть здійснити те, що не в змозі зробити самотужки; єднання умів і рук, концентрація їхніх сил може стати майже всемогутньою».

ЗДНМР Рябцун І.М
 

|: | © suzirya | Дата: 11.01.2020

Отримувати ПОДЯКИ завжди приємно!

Пишаємося нашими випускниками!

|: | © suzirya | Дата: 11.01.2020

УВАГА!

ОГОЛОШЕННЯ!

КЗ ОЗЗСО "Сузір'я" чекає випускників

на зустріч з дитинством,

своїми шкільними друзями та вчителями.

Зустріч відбудеться 01 лютого о 13:00 год.

|: | © suzirya | Дата: 11.01.2020

Персональний сайт вчителя: від задуму до реалізації

  3 січня  в КЗ «ОЗЗСО «Сузір'я» відбувся майстер-клас для вчителів «Конструювання сайтів з використанням онлайн-систем», який провела вчителька інформатики Міронова Лариса Іванівна. В основі майстер-класу йшлося про створення персональних сайтів з використанням онлайн-систем. На заняттях було розглянуто можливості Інтернету для професійної діяльності вчителів та відпрацьовано практичні навички роботи з різними інтернет-сервісами. Міронова Л.І.  розповіла про ключові принципи (плюси та мінуси), практичний досвід створення персональних сайтів, продемонструвала сучасні інструменти платформи в дії – від простого до складного. Вчителі  із задоволенням опановували всі тонкощі роботи з онлайн-системами для конструювання сайтів, дизайнерські можливості інструментів. Бажаємо, щоб успіхи й перемоги спонукали всіх до нових звершень і здобутків!

|: | © suzirya | Дата: 03.01.2020

Символ Нового року своїми руками

03 січня 2020 року педагоги нашого закладу взяли участь у майстер-класі «Новорічний оберіг», який проводила вчителька технологій КЗОЗЗСО «Сузір’я» Зєнцова Аліна Вікторівна.

Маємо надію, що мишки, зроблені власними руками, принесуть лише найкраще в Новому році!

Переглянути фото >>>

|: | © suzirya | Дата: 03.01.2020

Скоро Новий 2020 рік вступить в свої права.

Нехай же він завалить вас оберемком світлих надій, щирих посмішок та оригінальних подарунків.

А ще – дасть побільше практичності і цілеспрямованості, великодушності і світлого розуму, грошових злив і величезної удачі у всіх починаннях,

замете хуртовиною грошових купюр, закрутить у вирі романтичних почуттів, заморозить проблеми і зігріє пристрасними поцілунками.

Бажаємо вам у Новий рік трохи любовної сентиментальності, емоційності, крапельку безглуздості і впертості. І неодмінно — виконання всіх заповітних бажань! 

Бажаємо, щоб 2020 зробив вас мудрішими, сильнішими і впевненішими у собі, наполегливості в досягненні своїх цілей, уваги від рідних і близьких, любові, тепла і багато друзів.

Нехай будь-які ваші плани втіляться в життя.

Спокою вам, радості і душевної чистоти! 

Нехай прийдешній рік буде щасливим! 

Дякуємо, що Ви у нас є!

Ваше "Сузір'я"

|: | © suzirya | Дата: 30.12.2019

Веселих свят та щасливого Нового року!

Вітальні листівки, створені учнями нашого навчального закладу - відеопривітання

 

Колективна робота учнів у хмарному сервісі

"Згадуємо дитинство з PAINT"

|: | © suzirya | Дата: 28.12.2019

#HealthySchools

Професія зараз VS. Професії через 7 років

24 грудня 2019 року був проведений Національний урок “Моє майбутнє в Україні” для 9-А та 9-Б класів в рамках проєкту “Моя кар'єра в Україні”. 
50 дев’ятикласників були поділені на 8 груп. Кожна з них поетапно виконувала завдання, пов’язані з вибором професії.
На уроці учні шукали відповіді на питання про свої здібності, можливості та чим вони хотіли б займатися в майбутньому, ділилися власними думками про професії, які існують сьогодні, та як вони зміняться протягом наступних років. Під час проведення «Мозкового штурму» складали список професій, які вони знають, і визначали серед них актуальні й неактуальні сьогодні; створювали колаж «Професія зараз VS. Професії через 7 років»; презентували фахівців майбутнього. 
Багато чого нового на уроці здобувачі освіти відкрили для себе: характеристики різних професій, фактори, що впливають та впливатимуть на появу нових професій, а також познайомилися з каталогом професій.
Під час рефлексії дев’ятикласники поділилися своїми ідеями, які виникли у них у ході уроку.
Сподіваємося, що знання, які отримали наші вихованці, будуть використані ними під час вибору професії.

ФОТОЗВІТ

Класні керівники 9-А та 9-Б класів

    Глинянко І.В., Дибко С.А.
 

|: | © suzirya | Дата: 27.12.2019

Свято  наближається

Зимові свята – улюблена пора школярів. Може не всі люблять зиму, але точно всі полюбляють зимові свята. В цей період навіть у повітрі панує якась святкова радість. Всі готуються до наближення чогось нового. Новий рік – це віра в казку.

Напередодні цього свята найменші учні «Сузір’я» здійснили цікаву подорож до м. Запоріжжя. У БК «Дніпроспецсталь» потрапили у казку «2020 v ГоRoDe Z», де герої різних творів вчили дітей бути дружними, перемагати зло. У фойє на дітей чекали казкові герої, та, звичайно, Дід Мороз.

Але на цьому пригоди не закінчилися. Першокласники спробували стати чарівниками, перетворившись на карамельє і виготовивши власними руками смачні карамельки у майстерні «Веселі карамелі».

І хоча надворі цілий день йшов дощ, нашого настрою він не зіпсував. Діти повернулися додому щасливими.

ФОТОЗВІТ

Класний керівник 1-А класу Волошина С.А.

|: | © suzirya | Дата: 26.12.2019

Дочекалися зимових свят

Ми постійно шукаємо щастя й не ймемо віри, що воно зовсім поруч. Щастя в нас самих. Треба просто навчитися радіти й бути вдячним за абсолютно звичайні речі: людей, які довкола тебе, місце, де ти народився, навчаєшся й живеш, рід, який дав тобі традиції та віру. Адже саме народні традиції збирають щороку всіх родичів, дорослих і дітей. Усі разом працюють, готуючись до свят, з покоління в покоління передають добрі справи, а Всесвіт відгукується добром на добро, щедрістю  на щедрість.

Отож, і в нашому БІЦі всі  читачі весело готувалися до зустрічі Миколая, а далі - Нового року та Різдва Христового. Багатство цікавих книг, особливий аромат  незвичайних смаколиків та розмаїття новорічних іграшок  органічно й гармонійно поєднувалися в освітньому духовному храмі.  Зимова казка  вабила до себе всіх відвідувачів.

Докладніше ЧИТАТИ

|: | © suzirya | Дата: 21.12.2019

Українська народна мудрість, пронесена крізь віки  
                             
   18 грудня 2019 року вчитель української мови та літератури Ніна Іванівна Яремчук з учнями 7-Б класу провела відкритий урок на тему  «М. Стельмах «Гуси-лебеді летять». Звичаї, традиції українців. Символ образу гусей-лебедів».  На урок були запрошені вчителі опорного навчального закладу, класний керівник Вікторія Іванівна Денисенко та вчителі  з інших шкіл Оріхівської громади. 
|: | © suzirya | Дата: 20.12.2019

|: | © suzirya | Дата: 19.12.2019

|: | © suzirya | Дата: 19.12.2019