Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2019 » Лютий » 12

Предметний тиждень

математики, фізики та інформатики

Не махай на все рукою,
              Не лінуйся, а учись,
             Бо чого навчишся в школі,
             Знадобиться ще колись!

   З 4 по 8 лютого 2019 року в нашому закладі проходив тематичний тиждень математики, фізики та інформатики.
   Проведення тематичного тижня створює великі можливості для переконання учнів у тому, що предмети фізико-математичного циклу можуть бути по-справжньому цікавими, несподіваними й веселими.
  Мета тижня:

  • поповнити та розширити знання з математики, фізики, інформатики та історії їх розвитку; 
  • показати зв’язок з іншими науками;
  • охопити якомога більшу кількість учнів і надати можливість розкрити свої організаторські, творчі, інтелектуальні здібності;
  • відчути себе талановитою особистістю;
  • викликати пізнавальний інтерес до вивчення предметів.

Були проведені різноманітні тематичні заходи:

  • 5-11-і класи стали учасниками вікторин, цікавих математичних п’ятихвилинок, конкурсів малюнків, кросвордів, загадок;
  • 5-А та 5-Б класи (вч. Юйкова Я.І.) брали участь у квесті «Подорож країною математики». Кожна команда пройшла маршрут, на якому діти зустрілися з різними математичними випробуваннями. Учні проявили свої знання та вміння мислити логічно, працювати в команді. Тим часом вболівальники кожної команди, розв’язуючи логічні головоломки, заробляли додаткові бали для своїх команд. Тож у нелегкій боротьбі перемогла команда 5-А класу (капітан Романов Роман);
  • Чиж А. (9-Б кл., вч. Дейнега Л.І.) показав учням 5-6-х класів японський спосіб множення чисел, чим викликав неабиякий інтерес у школярів;
  • Кириченко А., Мась Е., Малінка І., Петрова К., Кульбак А., Ємець Є. (9-Б кл., вч. Дейнега Л. І.) підготували для восьмикласників «Біографічні мініатюри про математиків», дізналися маловідомі факти про відомих вчених, а Цюрупович К. (11-Б кл., вч. Гаращенко А. П.) презентувала свою роботу МАН і запропонувала їм теж долучитися до наукових досліджень.

   Вчителем Гаращенко А. П. було проведено конкурс «Найрозумніший» для шанувальників математики, у якому взяли участь учні 7-В класу. Здобувачі освіти працювали в командах, обговорювали завдання, мали змогу показати свої знання з предмета, істор ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 12.02.2019

Інтелектуальна гра з фізики «Що? Де? Коли?»

   Проведення предметних тижнів стало традицією в нашому закладі. Це додає різноманітності в шкільне життя, підвищує рівень знань учнів з предмета та мотивує до поглибленого вивчення точних наук, розвиває творчі й інтелектуальні здібності дітей, самостійність та наполегливість, виховує вміння працювати в групі і в команді.

   З 04 по 08 лютого 2019 року в КЗ ОЗЗСО «Сузір’я» проходив тиждень фізико-інформатично-математичних дисциплін. Гра «Що? Де? Коли?» з фізики для учнів 10-11 класів  вже  є традиційною протягом багатьох років. Її популярність набуває обертів. 
     Цьогоріч заходи були спрямовані на
•    розвиток творчої фантазії та логічного мислення;
•    вміння орієнтуватися в навколишньому середовищі;
•    формування відповідальності та креативності.
 Змагання інтелектуалів тривали 3 дні. Вчитель фізики Середа С.В. заздалегідь підготував цікаві й креативні завдання. В результаті запеклої боротьби до фіналу потрапили учні 10-А та 10-Б класів. Старшокласники продемонстрували не тільки свій інтелект, креативність, грунтовні знання, але й вміння працювати в команді.
   У  фінальному турі заслужену перемогу виборов колектив учнів 10-А класу. Призери інтелектуальної гри отримали не тільки нагороди, а ще й перехідний символ мудрості – «Сову».

  Тиждень добіг свого кінця, проте вивчення предметів математичного циклу продовжується, і ми віримо, що попереду нас усіх чекає ще багато цікавого та невідомого…

ФОТОЗВІТ, відео

А.П.Гаращенко, керівник кафедри математики, фізики та інформатики
 

|: | © suzirya | Дата: 12.02.2019

Гра-квест з інформатики

  Важко у наш час уявити своє життя без комп’ютера. Щоб оволодіти навичками роботи з ним потрібно докласти чимало зусиль. Інформатика - це не тільки Windows та офісні додатки, але й розвиток розвиток логічного мислення, вміння застосовувати свої знання на практиці у нестандартних ситуаціях. І тому, з учнями 11-А, 11-Б класів в рамках предметного тижня 6 лютого вчителем інформатики Міроновою Л. І. було проведено  квест з інформатики «Веселі перегони». Старшокласники виконували цікаві квестові завдання, використовували можливості Інтернет-технологій, виявляли спритність та кмітливість, свої інтерактивні здібності. Як результат - учні були захоплені грою, неординарністю завдань, мислили не тільки логічно, а й абстрактно і творчо. Учні показали, що добре засвоїли курс інформатики.

Фотозвіт

Міронова Л. І., вчитель інформатики

|: | © suzirya | Дата: 12.02.2019

Математичний квест

   Тиждень математики, фізики та інформатики, який проходив 04-08 лютого у КЗ ОЗЗСО «Сузір'я», подарував учням багато пам’ятних моментів.
   Вчителями математики  Юйковою Яною Іллівною та Гаращенко Альоною Петрівною були проведені квести під назвою «Подорож  країною математики», в яких взяли участь учні 5-А, 5-Б та 7-В класів. 
     Сучасні здобувачі освіти виявляють зацікавленість до різноманітних квестів. 
  Квест – це інтелектуально-динамічна гра, яка полягає у проходженні командою вказаного маршруту і передбачає виконання спеціальних завдань. Учні мали змогу виконувати усні обчислення, складати і розв’язувати задачі, рівняння та відгадувати математичні ребуси і кросворди у незвичний спосіб, а саме - відшукати кожне наступне завдання за геометричною фігурою і кодовим словом, які знаходились у інструкторів-старшокласників (11-Б). У квесті найцікавішим був сам процес, адже діти не лише оволодівали математичними знаннями, а й працювали в командах, вчилися домовлятися і мислити логічно.  Цікавість не покидала учнів до останньої хвилини. Тільки після виконання останнього завдання учнями 5-А та 5-Б класів, журі у складі Сєліванової О.В. та Дибко С.А., змогли визначитися з переможцями. Найкращі результати показали учні 5-А класу, за що і отримали нагороди!


   За рішенням журі у складі Карпій А.М. та Наріжної В.В. серед учнів 7-В класу найактивнішими виявилася команда «Розумники», яка також отримала нагороду. Як відомо, заради палаючих, задоволених очей дітей і відмінного результату вчитель готовий на все.
   Таким насиченим видався тиждень фізико-математичних дисциплін, за який слід подякувати вчителям математики, фізики та інформатики. Вони приклали багато зусиль, аби учні дізнались про щось нове і цікаве з даних наук. Їх намагання не були даремними. Підготовлені завдання були справді повчальними. Тож, навіть ті учні, які не виявляли особливої уваги до точних наук, з радістю брали участь у всіх заходах. Цей тиждень у «Сузір’ї» став повчальним і святковим одночасно
.

ФОТОЗВІТ

А.П.Гаращенко, керівник кафедри математики, фізики та інформатики

|: | © suzirya | Дата: 12.02.2019