Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2019 » Лютий » 12 » Тиждень точних наук
10:19
Тиждень точних наук

Предметний тиждень

математики, фізики та інформатики

Не махай на все рукою,
              Не лінуйся, а учись,
             Бо чого навчишся в школі,
             Знадобиться ще колись!

   З 4 по 8 лютого 2019 року в нашому закладі проходив тематичний тиждень математики, фізики та інформатики.
   Проведення тематичного тижня створює великі можливості для переконання учнів у тому, що предмети фізико-математичного циклу можуть бути по-справжньому цікавими, несподіваними й веселими.
  Мета тижня:

  • поповнити та розширити знання з математики, фізики, інформатики та історії їх розвитку; 
  • показати зв’язок з іншими науками;
  • охопити якомога більшу кількість учнів і надати можливість розкрити свої організаторські, творчі, інтелектуальні здібності;
  • відчути себе талановитою особистістю;
  • викликати пізнавальний інтерес до вивчення предметів.

Були проведені різноманітні тематичні заходи:

  • 5-11-і класи стали учасниками вікторин, цікавих математичних п’ятихвилинок, конкурсів малюнків, кросвордів, загадок;
  • 5-А та 5-Б класи (вч. Юйкова Я.І.) брали участь у квесті «Подорож країною математики». Кожна команда пройшла маршрут, на якому діти зустрілися з різними математичними випробуваннями. Учні проявили свої знання та вміння мислити логічно, працювати в команді. Тим часом вболівальники кожної команди, розв’язуючи логічні головоломки, заробляли додаткові бали для своїх команд. Тож у нелегкій боротьбі перемогла команда 5-А класу (капітан Романов Роман);
  • Чиж А. (9-Б кл., вч. Дейнега Л.І.) показав учням 5-6-х класів японський спосіб множення чисел, чим викликав неабиякий інтерес у школярів;
  • Кириченко А., Мась Е., Малінка І., Петрова К., Кульбак А., Ємець Є. (9-Б кл., вч. Дейнега Л. І.) підготували для восьмикласників «Біографічні мініатюри про математиків», дізналися маловідомі факти про відомих вчених, а Цюрупович К. (11-Б кл., вч. Гаращенко А. П.) презентувала свою роботу МАН і запропонувала їм теж долучитися до наукових досліджень.

   Вчителем Гаращенко А. П. було проведено конкурс «Найрозумніший» для шанувальників математики, у якому взяли участь учні 7-В класу. Здобувачі освіти працювали в командах, обговорювали завдання, мали змогу показати свої знання з предмета, історії математики, відповідаючи на запитання вікторини, розв’язуючи логічні задачі. Вболівальники підтримували улюблені команди, заробляли їм додаткові бали за правильні відповіді на запитання вчителя.

   А який же тиждень без фізики! На одному подиху пройшла інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?» між командами знавців фізики 10-А та 10-Б класів (вч. Середа С. В.). Глибокі знання з фізики показали Тоцька А., Скрипаль М. (10-А клас), Фесенко С., Козир М. (10-Б клас). Найкраще справилася із запитаннями гри команда 10-А класу. Вона й стала переможницею.

  З учнями 11-А, 11-Б класів у рамках предметного тижня 6 лютого вчителем інформатики Міроновою Л. І. було проведено  квест з інформатики «Веселі перегони». Старшокласники виконували цікаві квестові завдання, використовували можливості Інтернет-технологій, виявляли спритність та кмітливість, свої інтерактивні здібності. Учні 2-8 класів прийняли участь у конкурсі на кращий малюнок до Дня Безпечного Інтернету, були проведені інформхвилинки про безпеку в Інтернеті.

   У рамках тижня пройшов #ДеньБезпечногоІнтернету. Учитель інформатики Денисенко В. І. залучила дітей до виготовлення презентацій, буклетів, бюлетенів «Безпечний Інтернет» (найактивнішими був 8-В клас). Учні створили тлумачний словник термінів інтернет-небезпек. У цій роботі особливо відзначився 11-Б клас.

  Всеукраїнський онлайн-конкурс «Безпечний Інтернет» (освітній портал «На урок») дозволив 366 учасникам актуалізувати свої знання з правил безпечного Інтернету. З них 308 учнів отримали дипломи І, ІІ та ІІІ ступеня: Агапов А., Антіпов В., Тройка Д. (11-А кл.), Лісаченко Є. (5-А кл.) набрали максимальну кількість балів – 100; Вініченко А. (11-А кл.) творчо представив матеріал на уроці, присвяченому Всеукраїнській акції #STOP_SEXтинг - «Інтимні селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?».

  Учні 9-А, 11-Б, 9-Б класів найкраще справилися з онлайн-тестами «Перевір свої здібності до кар’єри аналітика з кібербезпеки» з нагоди  #SID2019 (за Програмою Мережних академій Cisco, Кіберполіція України та компанії ERC).

   Під час тижня математики, фізики та інформатики учні показали гарні знання, вміння та зацікавленість предметами, продемонстрували навички та творчі здібності, широко застосовувалася цифрова техніка. Ми переконані, що життя дітей цього тижня стало цікавішим і запам’ятається надовго. Вчителі кафедри фізико-математичних дисциплін висловлюють подяку найактивнішим математикам, фізикам та інформатикам і бажають успіхів у вивченні цих важких, але важливих наук!

ФОТОЗВІТ

За дорученням кафедри фізико-математичних дисциплін – 

вчитель математики Л.І. Дейнега
 

|: | © : suzirya | Теги: фізика, Безпечний Інтернет, Що?Де?Коли?, Сузір'я, інформатика, Orikhiv, Оріхів, математика, Точні науки, математичний квест