Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2019 » Лютий » 07

Черговий етап конкурсу-захисту

науково-дослідницьких робіт МАН – подоланий!

Omnia explanare ! – Все роз’яснити!

   У 2019 році молодих дослідників-сузір’ївців, які потрапили до фіналу конкурсу-захисту МАН  шестеро. Цікаві і різнопланові свої роботи представили манівці під час ІІ (міського) етапу. Саме все роз’яснити і підтвердити свої слова на практиці можуть учасники конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН України в Запорізькій області.

   Глущенко Єлизавета (10-А) разом з вчителем-наставником Синчило І.А. познайомила присутніх з «Урбанонімами Лондона та Києва крізь призму зіставної семантики», представила складений власноруч словничок і буклет з основними тезами свого виступу.
   «Створення інженерно-нарисної програми мовою програмування VISUAL PASCAL в середовищі розробки DELPHY» - так презентував свою роботу Чиж Артем (9-Б) зі своїм вчителем-наставником Денисенко В.І. Артем довів присутнім, що програмування є вельми цікавою наукою.
   Вразила своєю кропіткою працею Пакета Лілія (9-Б). Вона разом з вчителем біології Коршун А.Я. виростила на своєму подвір’ї льон і провела складні математичні обчислення в рамках своєї наукової роботи «Вплив добрив на ознаки продуктивності льону в Оріхівському районі Запорізької області». Лілія разом з вчителем під час роботи над темою тісно співпрацювали з професором, доктором біологічних наук, завідувачем кафедри садово-паркового господарства та генетики ЗНУ Ляхом В.О., а тому їх робота буде використана науковцями області. 
   Вже не перший рік привозить призові місця з конкурсу Цюрупович Катерина (11-Б). Вчитель-наставник Гаращенко А.П. щоразу обирає цікаві наукові теми, які не дають шансів конкурентам на перемогу. В цьому році Катерина зацікавилася створенням  інтерактивних додатків на уроках математики. Зокрема, її робота «Розробка та використання інтерактивного додатку на уроках математики» є актуальною в умовах модернізації змісту освіти та НУШ. 
   Більшість освітян вважає, що фізика – це наука для чоловіків, але  Тоцька Анастасія (10-А) та її наставник, вчитель фізики Середа С.В., доводять протилежне. Так ,Анастасія представила свою роботу «Біосенсорний прототип датчику витоку природного газу», познайомила всіх присутніх з дослідами та науковими висновками з теми і довела актуальність обраної тематики.
  «Орієнтація молоді Оріхівщини на здоровий спосіб життя» - тема науково-дослідницької роботи Козир Юлії (11-А) та її вчителя-наставника Ляшенко Л.М. Юлія зібрала статистичні дані серед учнівської молоді Оріхівщини, а також своєю роботою пропагує, поширює, а також мотивує своїх однолітків до здорового способу життя.
   Попереду у молодих дослідників та їх викладачів найважчий та найвідповідальніший етап - захист науково-дослідницьких робіт на обласному етапі конкурсу у місті Запоріжжя. Ми бажаємо нашим сузір’ївцям перемоги та непереборного бажання продовжувати свою наукову діяльність, адже  «оmnia explanare» можуть лише обрані!

ФОТОЗВІТ

Заступник з НМР Карпій А.М.

|: | © suzirya | Дата: 07.02.2019