Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2017 » Жовтень » 20

У гості до нової казки

   До учнів початкових класів гостинно завітала казка «Портфелик – теремок», яку підготували третьокласники.

Стоїть в класі  теремочок
І кишеньки, і замочок.
А просторий він який -
Це портфелик, мабуть, чийсь?!
 

  Герої казки всім знайомі – це речі, що мешкають в портфелі. А також в портфелику хотіли б жити дванадцята та одиниця з двійкою.

 
- Ми – дванадцять, ось погляньте,
Ми розумні і старанні!

  Зрозуміло,  що погані оцінки герої  прогнали геть і побажали дітям:

-Ото ж добре всі навчайтесь
І дружити намагайтесь!
Теремочки бережіть –
В них «дванадцятки» кладіть!

|: | © suzirya | Дата: 20.10.2017

Свято «Голова у всьому – хліб у кожнім домі»

  18 жовтня для учнів 2-х класів пройшло свято «Голова у всьому – хліб у кожнім домі». Гімназисти познайомилися з історією виникнення хліба, звичаями і традиціями нашого народу, збагатили знання про професії людей хліборобської праці. У гостинну світлицю гімназії завітали вчителі, батьки учнів, технолог ТОВ «Оріхівський хлібокомбінат» Кононенко Л.І.
  Готуючись до свята, учні 2-Б класу вивчили нові пісні, підготували інсценізації «Від зернини – до хлібини», «Хліб – найбільша святість», взяли інтерв’ю у завідуючої їдальні Йоркіної М.М. про щоденне споживання хліба і хлібобулочних виробів. Учні 2-А і 2-В класів допомогли відшукати прислів’я і приказки про хліб, знайшли цікаву інформацію про те, як і коли винайшли перший хліб.
  Із заключним словом до дітей звернулася класовод 2-Б класу Трушова Л.М. «Я вірю, що в кожне ваше серденько попаде зернятко добра. І так, як із зернятка виростає хлібний колос, так і у ваших серцях проросте великий колос добра, любові, поваги, справедливості».
  Після свята діти із задоволенням смакували короваєм та булочками, які приготували для них працівники «Хлібокомбінату». Щиру подяку висловлюємо директору цього підприємства Мірошніченку С.М., батькові учениці 2-Б класу Мірошніченко Василіси.

ФОТОРЕПОРТАЖ

Класоводи Плєшкова Н.М., Трушова Л.М., Марченко Р.І.

|: | © suzirya | Дата: 20.10.2017

Козацькому роду – нема переводу

Бо найкращі вояки –
Запорозькі козаки!
І не буде переводу
Українському народу
Доки із глибин сторіч
Долина козацький клич.

   У рамках тижня початкових класів  відбувся квест «Козацькому роду нема переводу». Гімназисти четвертих класів випробовували свої сили, волю та розум, не втрачали надії після поразки та щиро раділи здобутим перемогам! Взаємна виручка – основа козацького братства та секрет його непереможності.  Саме цим принципом керувались учасники квесту!
Український одяг, гарно підібрана пісня, чудові учнівські голоси зробили цей захід цікавим та захоплюючим. Четвертокласники зрозуміли, що справжній козак – не той, хто одягнений у вишиванку й шаровари. Козак – це воїн за духом. Шляхетність, мудрість, відвага – три основні прикмети козака. Шляхетного не підкупиш, мудрого не обдуриш, мужнього не залякаєш!
  Любімо Україну, шануймо її народ і себе. Хай кожен із нас добрими ділами стверджує: «Козацькому роду нема переводу!»

ФОТОРЕПОРТАЖ

Класоводи Крат Н. М. і Таран Т. Г.

|: | © suzirya | Дата: 20.10.2017

 В гостях у казки

  Хто з нас не починав своєї мандрівки в життя саме з простої, але дивовижно багатої казки. Казка дає нам ключ до розуміння багатьох       таємниць. Її             доступність, простота допомагає донести глибоку мудрість народу. Вона вчить нас відрізняти хороше від поганого, поважати добро, правду і боротися зі злом і кривдою.
  В рамках Тижня початкових класів 17 жовтня для першокласників  була організована і проведена телевікторина «В гостях у казки».
  Івасик-Телесик провів юних школярів сторінками українських народних казок. Діти із задоволенням розпізнавали за малюнками улюблені твори.
  Пан Коцький запросив допомогти розплутати чарівний «Клубок із казок». В невеличкому епізоді зібралися  троє поросят,  Лисичка-сестричка,  Коза-дереза та інші персонажі. Першокласники  допомогли кожному повернутися у свою казочку.
  У вікторині  «Впізнай героя» учні  за    описом  разом із  Колобком  відгадували, хто   заховався в дрімучому лісі та підказали йому, від кого чекати небезпеки. А разом із  Зайчиком-побігайчиком вправно  виконували вправи фізкультхвилинки.
  З особливим ентузіазмом діти відгадували шлях  до «Острова порятунку» - саме так називався наступний етап вікторини, в якому вони  вставляли пропущені слова з казок.  Таким чином, Казкар зміг дібратися до заповітного острова. А ще першокласники відновлювали прислів’я, виправляли помилки в сюжетах, встановлювали  послідовність подій у знайомих казках.
  У кінці заходу всі із задоволенням  танцювали під музику з улюблених мультфільмів.
  Ось так казка в черговий раз об’єднала навколо себе дитячі серця, дала кожній дитині  можливість відчути себе важливою  частиною класного колективу.
  Нехай добро завжди перемагає!

Учні 1-В класу  подорожують казкою разом з класоводом Пакетою О.О.:


 

Казковими стежинами

ведуть  учнів 1-Б класу  Клейн Н.О. , а учнів 1-А класу –   Андрусіва Т.В.

Матеріал підготувала класовод 1-В класу О.О. Пакета

|: | © suzirya | Дата: 20.10.2017

«Осінні фантазії»

Тиждень початкових класів розпочався виставкою «Осінні фантазії». Учні разом з батьками виготовляли вироби з природного матеріалу. Діти проявили неабияку фантазію, креативність і майстерність. Милують око аплікації  та троянди з листя, зачаровують тваринки з овочів та фруктів, лісовички та ельфи з жолудів і шишок. Ніхто не залишився байдужим, тому виставка багата творчими роботами. Гімназисти  та вчителі залюбки щоперерви переглядають «Осінні фантазії»  початкових класів.

ФОТОЗВІТ
                                             
Плєшкова Н.М.,
вчитель початкових класів

|: | © suzirya | Дата: 20.10.2017

Тиждень початкових класів

«У колі друзів»

План проведення:

Вівторок 17 жовтня

1) Виставка учнівських робіт з природного матеріалу «Осінні фантазії»
( 1 – 4 класи)

2) Телевікторина «В гостях у казки» ( 1 – і класи )

Середа 18 жовтня

1) Екскурсія «Екологічними стежками»

( гімназійний сад, парк, дендрарій) ( 1 – і класи)

2) Виховний захід «Поговоримо про хліб» ( 2 – і класи)

Четвер 19 жовтня

1) Вікторини «Дивовижний світ природи» ( на стенді) ( 1 – 4 класи)

2) КВЕСТ «Козацькому роду нема переводу» (4 – і класи)

П’ятниця 20 жовтня

1) Інсценування «Сторінками українського гумору» (3 – і класи)

2) Інструктаж з ТБ напередодні осінніх канікул

( з використанням інтернет – матеріалів, презентацій та переглядом мультфільмів «Корисні підказки»)

|: | © suzirya | Дата: 20.10.2017