Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2017 » Жовтень » 10

10 жовтня 2017 року - урок мужності

«Вони назавжди в наших серцях»

    З нагоди Дня захисника України проведено Урок мужності для гімназистів «Сузір’я». 10 жовтня 2017 року, у цей сонячний осінній день, до гімназії завітали почесні гості:
* підполковник Герасименко Дмитро Дмитрович, командир 23 окремого мотопіхотного батальйону 56 окремої механізованої бригади Збройних сил України (випускник гімназії 1996 року). Разом з Дмитром був батько Дмитро Іванович та брат - військовослужбовець Артем;
* Гнєдашев Віктор Миколайович, директор КЗ «Якимівський історико-краєзнавчий музей»;
* Майор Левченко Віктор Васильович, заступник військового комісара -  начальник відділення комплектування Оріхівського районного комісаріату;
* Капітан Дунець Олексій Анатолійович, старший офіцер відділення комплектування на військову службу за контрактом, на строкову військову службу та відбору кандидатів для вступу до вищих навчальних закладів;
* Пересипкіна Тетяна Семенівна, заступник голови Оріхівської районної державної адміністрації, і Дорофєєва Оксана Олексіївна, головний спеціаліст з питань внутрішньої політики райдержадміністрації;
* Вініченко Микола Дмитрович, заступник міського голови;
* Мірошніченко Олена Олександрівна, Дегтяренко Ольга Іванівна, волонтери групи «Оріхів – армії»;
* Іванченко Віталій Олександрович, капітан юстиції, помічник командира 23 ОМПБ з правової роботи і його дружина Інна Анатоліївна (мешканці м.Василівка);
*  Діденко Микола Іванович і Фоменко Олександр Іванович, сержанти 23 ОМПБ, Єфремов Юрій Іванович, старший солдат (мешканці міста Пологи);
* Манько Олександр Володимирович, молодший сержант, і Лисенко Сергій Вікторович, солдат 23 ОМПБ (жителі м. Запоріжжя);
* Назаренко Юрій Михайлович, старший солдат 23 ОМПБ (м.Оріхів);
* Дудко А.Л., ветеран АТО.
     Урок розпочали, а з часом і завершили колективним виконанням  Гімну України.
     Протягом змістовної, емоційно насиченої програми урочистого заходу  заступник директора з виховної роботи Верещага Н.І. поділилася досвідом національно-патріотичного виховання гімназистів, розповіла (зі слайдовою презентацією) про співпрацю з волонтерами, підтримку 23 ОМПБ 56 ОМБр ЗСУ, відвідування воїнів у Запорізькому госпіталі.
  Вшанували пам'ять про загиблих захисників Батьківщини - оріхівців хвилиною мовчання.
    Затамувавши подих, слухали розповідь комбата  Герасименка Дмитра про сьогодення воїнів 23 ОМПБ.
  По-дитячому, душевно звучали вірші «Вже третій рік іде війна», «Мати сина проводжає...», «Ми воїни, не ледарі…»,  які читали Петренко Микола, Коротков Михайло, Носенко Анна, Колбасов Ростислав (10-А клас); та пісні «Бережи себе, мій друже, бережи», «Прошу в неба й землі» у виконанні Бутової Анастасії (6-А клас) і Козир Юлії (10-А клас).
   Зі слізьми на очах презентував свою книгу «Журавлі летять у вирій…» Гнєдашев Віктор Миколайович. Це своєрідний літопис про 23 ОМПБ «Хортиця», створений у квітні 2014 року як Запорізький батальйон територіальної оборони.
На добру згадку про зустріч гостям вручили сувеніри, військовослужбовцям 23 ОМПБ передали листи та малюнки від гімназистів. Привітали захисників України з державним святом і вручили квіти.
   Урок мужності «Вони назавжди в наших серцях» закінчився, але учасники заходу ще довго ділилися враженнями, фотографувалися, обмінювалися думками про сьогодення і наше майбутнє.
   Через кілька годин після отримання подарунка - книги «Журавлі летять у вирій» з автографом автора педагоги та гімназисти з цікавістю гортали її сторінки, читали рядки, в яких згадується і наша гімназія, розглядали фото і впізнавали себе…
   Опрацювання  книги, ретельне вивчення історії 23 ОМПБ продовжується …

За інформацією Центру виховної роботи

Фоторепортаж

|: | © suzirya | Дата: 10.10.2017

Реалізація наступності 

між дошкільною та початковою освітою

   У час реформування освіти, усіх її ланок, особливо гостро постає питання дотримання принципів, мета яких – вирішення комплексних соціально-педагогічних завдань.
   Зокрема, принцип безперервності  освіти є чи не найбільшим ваговим в освітньому просторі. Проте, його реалізація знаходиться на недостатньому рівні.
   Тому, керуючись Базовим компонентом дошкільної освіти та Державним стандартом початкової загальної освіти, адміністрація та педагогічні колективи Оріхівського комунального дошкільного навчального закладу «Калинка» та КЗ «Оріхівська гімназія № 1 «Сузір’я», вирішили відновлювати принцип безперервності освіти.
   Першим кроком до реалізації наступності стала екскурсія для дітей старших груп «Капітошки» (Шаповал К.С., Рясна Л.А.), «Сонечко» (Храпак Т.М., Ледіда І.Г.), «Барвінок» (Петренко Т.І., Коваленко Л.В.) ОКДНЗ «Калинка» до КЗ «Оріхівська гімназія № 1 «Сузір’я».
   У гімназії дошкільників гостинно зустріли в.о. директора - Кудіна Н.С., заступник директора з навчально-виховної роботи (початкові класи) - Чабан Т.М., завідувач бібліотечно-інформаційного центру - Білодід Л.І.
   Діти мали змогу пройтись просторими коридорами гімназії, завітати до бібліотечно-інформаційного центру, спортивної зали, класних кімнат, їдальні, майстерні з трудового навчання, кабінету інформаційних технологій.
   Екскурсія супроводжувалась цікавими розповідями про історію гімназії, її вчителів, учнів.
   На нашу думку, така форма роботи не лише забезпечує наступність між освітніми ланками, а й створює підґрунтя для розвитку емоційно-вольової готовності до навчання у школі.
   Маємо надію, що подібні форми роботи стануть доброю традицією для колективів ОКДНЗ «Калинка» та КЗ «Оріхівська гімназія № 1 «Сузір’я», бо як говорив В.О.Сухомлинський: «... школа не повинна вносити різкий перелом у життя дітей…»

Вихователь-методист ОКДНЗ «Калинка» Дибко Н.О.
Заступник директора з навчально-виховної роботи (початкові класи)
КЗ «Оріхівська гімназія № 1 «Сузір’я» Чабан Т.М.

ФОТОРЕПОРТАЖ

|: | © suzirya | Дата: 10.10.2017