Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2020 » Грудень » 30

АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ СЬОГОДЕННЯ

(оцінювання навчальних досягнень учнів у 2020-22021 навчальному році)

Шановні вчителі, батьки, учні! Всі ми зараз переживаємо складні часи і нам усім доводиться адаптуватися до нових реалій. Дуже важливо нам – вчителям-учням-батькам – бути єдиним та трибічно вмотивованими, адже це є запорукою ефективності освітнього процесу. Майже ніхто з нас не був на всі 100% готовий до дистанційного навчання, але сьогодні  умови пандемії перетворили домівки вчителів на робочій простір. Ми розуміємо, що кожна дитина потребує допомоги, саме нашої допомоги, адже вони ще не здатні відповідально та самостійно планувати своє життя та навчання. Для багатьох з нас дистанційне навчання – це виклик, який допоможе нам опанувати нові компетентності та дасть можливості зростати.

На кінець семестру найбільше питань до вчителів виникає з приводу оцінювання навчальних досягнень учнів в умовах введення карантинних заходів задля запобігання поширенню вірусних хвороб серед учнівського та педагогічного колективів. Сьогодні хотілося б наголосити на основних тезах нормативних документів, які регламентують роботу освітян. Це ЗУ «Про повну загальну середню освіту», «Інструктивно-методичні рекомендації щодо викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти у 2020-2021 н.р.»

Звертаю увагу на питання підсумкового (тематичного, семестрового) оцінювання. При виставленні тематичної оцінки враховуються всі види навчальної діяльності, що підлягали оцінюванню протягом вивчення теми. Якщо тема вивчалася учнями за допомогою дистанційних технологій, то здача всіх видів робіт - обов’язкова. Виключенням є хвороба здобувача освіти, про яку він повідомляє класного керівника.

Семестрове оцінювання здійснюється на підставі тематичних оцінок. При цьому мають враховуватися динаміка особистих навчальних досягнень учнів з предмета протягом семестру.

Річне оцінювання здійснюється на підставі семестрових  або скоригованих семестрових оцінок. Річна оцінка не обов’язково є середнім арифметичним від оцінок за І та ІІ семестри. При виставленні оцінок враховується динаміка особистих навчальних досягнень учнів (вчитель має право збільшити бал, або знизити його).

Наголошую, що  відповідно до чинних нормативних актів семестрова оцінка може підлягати коригуванню.

Залишаємося близькими, незважаючи на будь-які дистанції.

Заступник директора Аліна Миколаївна КАРПІЙ

|: | © suzirya | Дата: 30.12.2020

 Дорогі шанувальники слова,

дружня читацька родино!

Запрошуємо вас на зимових канікулах,

 4-6 січня 2021 року з 9.00 до 13.00 години,

 переглянути сторінки найцікавіших книг, які зайняли гідне місце на стелажах бібліотечно - інформаційного центру КЗ ОЗЗСО "Сузір'я" Оріхівської міської ради.

БІЦ - це вільний доступ до інформації;

БІЦ - це позитивний простір для душевного відпочинку;

БІЦ - це куточок для приємного спілкування;

БІЦ - це місце, де тебе слухають та чують.

Чекаю на зустріч! 

З повагою, Любов Іванівна БІЛОДІД

|: | © suzirya | Дата: 30.12.2020