Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2020 » Квітень » 16

Карантин - це не канікули

Ця фраза є найпопулярнішою в останні тижні, а все тому, що боротьба з невидимим ворогом стала пріоритетом для кожного українця. Карантинні дії, запроваджені урядом,  необхідність. Ми - освітяни  розуміємо це і впершу чергу зацікавлені в збереженні тих знань, які отримали наші учні. Перед педагогами вже постало чергове непросте завдання – як організувати продуктивний освітній процес дистанційно. Окрім офіційних рекомендацій від міністерства, є просте розуміння – є навчальні плани, яким потрібно слідувати, а до кінця навчального року лишилось не так багато часу. З іншого боку виникає просто людське бажання продовжити навчати дітей важливим речам. Як впоратись із цією непростою ситуацією? Коли виникає вимушена і нагальна потреба дистанційного навчання, на допомогу приходять сучасні технології.

Сучасний урок - це твір мистецтва, де педагог уміло використовує всі можливості для розвитку особистості учня. Створення сучасних уроків онлайн і  стало першочерговим завданням для педагогів нашого закладу під час карантину. Без теорії практика неможлива, а тому спершу вчителі обговорили і обрали форми дистанційного навчання, що будуть запроваджувати в «Сузір'ї». Семінари для вчителів з даної тематики підготували і провели вчителі інформатики Гаращенко А.П, Денисенко В.І.,Міронова Л.І. Педагоги не лише ознайомились з роботою на платформі CLASSROOM, а і створили класи, зареєстрували учнів, підготували завдання. Найбільше часу вимагає і зворотній зв'язок з учнями. Вчитель має перевірити отримані відповіді й найвідповідальніша  місія - виставити оцінки. Перша проблема дистанційного навчання з якою зіткнулись педагоги - це неможливість перевірки самостійність виконання робіт учнями.

Вчителі кафедри іноземних мов вдало застосували платформу ZOOM для організації конференції онлайн, а наступним кроком стали онлайн-уроки з учнями за допомогою даного сервісу.

Педагоги закладу прослухали вебінари щодо організації дистанційної роботи з учнями, курси онлайн, а також зареєстрували учнів для участі у Всеукраїнській дистанційній олімпіаді «Всеосвіта Весна-2020». Час вимушеного карантину вчителі використали для друку в періодичних та інтернет-виданнях. Розробки уроків, виховних заходів, планів виховної роботи та інших творчих напрацювань освітян залюбки друкують українські часописи.

Час не стоїть на місці, з розвитком комп’ютерних технологій вчителі знаходять й впроваджують нові форми дистанційного навчання. Звісно, ще не одну перепону ми  здолаємо, поки запровадимо дистанційну роботу, але не помиляється той, хто нічого не робить, а без поразок, як відомо, не буває й перемог.

Заступник директора А.М.Карпій 

Відео Вікторія Денисенко

|: | © suzirya | Дата: 15.04.2020