Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2020 » Квітень » 03

Кабінет Міністрів України постановляє:

Внести до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (Офіційний вісник України, 2020 р., № 23, ст. 896) — із змінами, внесеними постановами Кабінету Міністрів України від 16 березня 2020 р. № 215, від 20 березня 2020 р. № 242, від 25 березня 2020 р. № 239 та від 29 березня 2020 р. № 241, зміни, що додаються.

        Прем’єр-міністр України                                   Д. ШМИГАЛЬ

Текст відповідної постанови уже опублікували на сайті уряду.

 

Також не можна самовільно покидати місце обсервації чи ізоляції.  

Нагадаємо:

  • Через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні оголошено карантин, який діє з 12 березня до 24 квітня щонайменше.

 

За словами прем'єра, обмежувальні заходи почнуть послаблювати у кінці квітня: "Спочатку на роботу зможуть піти люди працездатного віку, паралельно буде частково відновлюватись рух громадського транспорту". 

Водночас, обмеження на прогулянки, масові зібрання та інші розваги будуть діяти, а для старших людей, студентів та школярів карантин продовжать.

|: | © suzirya | Дата: 03.04.2020

Як вижити під час карантину

Кому треба носити маску, скільки людей перехворіє та як не заразитись коронавірусом

Маска – навіть саморобна, рукавички та окуляри мають стати невід’ємною частиною одягу. Коронавірус тим і небезпечний, що ним можна заразитися від здорової людини. Перше і найголовніше: коронавірус із нами надовго, тож перехворіє більшість. Переможемо його – будуть інші віруси, можливо, ще підступніші. Серед хороших новин – усе в наших руках, звісно, чистих і захищених від контакту. Ми маємо навчитися жити за новими правилами, які насправді не є складними, навпаки – під силу кожному з нас. Саме час зрозуміти: те, як наш організм реагуватиме на віруси – це дивіденди від того, що саме ми вклали у власне здоров’я.

На щастя, коронавірус можна контролювати, тому час ми ще маємо. Тепер головне його правильно використати. Як саме? Про це розповідає кандидат медичних наук, лікар-інфекціоніст Ігор Гайдук.

Ігор Гайдук

Скільки українців можуть перехворіти коронавірусом?

70-80% українців таки перехворіють коронавірусом, кажуть медичні експерти. І це дуже схоже на правду. Переважно це буде в легкій формі або середньої тяжкості. Тож не потребуватиме госпіталізації. Наразі ж виглядає так, що в більшості людей організм здатен розпізнавати вірус та виробляти до нього антитіла. Тобто здоровий молодий організм може переносити хворобу без особливих ризиків. Тут не варто згущувати фарби. Зрештою, це не сказ, де 100% смертність. Однак залежно від соціальної відповідальності, віку хворого, супутніх хвороб, відсоток летальності збільшується. Тому коронавірус особливо небезпечний саме для людей зі слабким здоров’ям та шкідливими звичками, а також для старших людей. Максимальний показник летальності у людей, яким за 65 років – 15%. Це багато. Якщо епідемія сягне піку, цілком імовірно, що ми втратимо більшу частину старших людей на планеті. Тож сьогоднішній світовий карантин більше потрібен саме для них, а також, аби суттєво зменшити надмірно велику кількість хворих, зокрема в лікарнях.

Що робити, якщо ви захворіли під час карантину?

Насамперед треба розуміти: коронавірус ще не вивчений достатньо, тож і специфічного лікування немає. Його симптоми дуже схожі на ті, які викликає величезна група респіраторних інфекцій: сухий кашель, висока температура, важке дихання, суха слизова носової порожнини. Тобто клінічно – це однакові прояви, під якими можуть бути різні причини, зокрема і коронавіруси.

Не бійтеся проявів респіраторних інфекцій легкої і середньої важкості. А також температури до 39 C, якщо, звісно, ви нормально її переносите. Висока температура – це потужний стимул для виробництва великої кількості антитіл, які вчасно зупиняють розмноження вірусів. Це правило стосується і коронавірусу. Умовно, якщо лімфоцит за температури 37 C за секунду виробляє 1 молекулу імуноглобуліну, то за температури 39 C лімфоцит вироблятиме 20 молекул імуноглобулінів. Тому дайте можливість своєму організму борот ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 03.04.2020