Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2019 » Січень » 31

Хочемо все знати!

    Саме таким був девіз тижня «Ми – дослідники. Ми - винахідники». Упродовж п’яти днів першокласники відчували себе науковцями та експериментаторами. Раніше з фізикою та хімією діти знайомилися в сьомому класі. А сучасні здобувачі освіти Нової української школи досліджують довкілля з точки зору різних галузей науки з перших днів перебування в навчальному закладі. 
     Протягом тижня сузір’ївці 
- дізналися, які риси характеру притаманні винахідникам, 
- переконалися, що природа – невичерпне джерело ідей для винаходів, 
- стали впевненими в тому, що будь-хто з них може бути винахідником.
    У четвер 31 січня 2019 року для маленьких чомусиків спільний майстер-клас провели класоводи. Тут були й зачаровані повітряні кульки, і магічне полум’я, і дресирована вода, і несподівана поява веселки.
    Першокласники одноголосно  ухвалили: «Термін дослідницької діяльності продовжити до 2022 року. Адже ми хочемо знати все!»

ФОТОЗВІТ

Класоводи перших класів  
 

|: | © suzirya | Дата: 31.01.2019

Вчимося дружити

  Добрі, щирі стосунки, що базуються на спільних інтересах, захопленнях і взаємодопомозі, - це надзвичайно важливо. Але чи кожен здатний стати добрим другом? Як навчитися виявляти товариськість? Як потрібно поводитися, щоб не скривдити людину, яка довіряє тобі більше, ніж іншим? Саме ці питання обговорювали учні 3-А класу під час години  спілкування «А дружити треба вміти». 
   Третьокласники заздалегідь готувалися до заходу. З наукової літератури самостійно з’ясували значення слова «дружба». Потім експерт групи Чинч Аліна ознайомила із значенням цього слова інших учнів. Учасники другої групи складали «Квітку дружби», добираючи відповідні пелюстки з дієсловами, які характеризують поняття «дружити».

 Учні з третьої групи розкрили закони дружби й аргументували свій вибір. Четверта група відновила прислів’я про дружбу, з’єднавши їхні частини в єдине ціле. Експертами виступили Савчук Тимофій та Севериненко Поліна.

   Під час обговорення ситуацій «Як ти вчиниш, якщо твій друг…» діти пропонували свої варіанти дій у кожній із ситуацій, які запропонувала класовод Плєшкова Наталія Миколаївна. Учні поєднали справжніх друзів, скориставшись малюнками казкових героїв. Завершили захід, заспівавши пісню «Веселкова». 

     
 

   Класовод  Плєшкова Н. М.

|: | © suzirya | Дата: 31.01.2019

Поетичний фестиваль зібрав однодумців

І буде в згоді жити люд,
Немов сім’я одна, мій друже!
Р. Бернс

  У затишній атмосфері та з найкращим настроєм 28 січня учні 9-Б класу Петрова К., Кіріченко А. оголосили про початок І Поетичного  англомовного фестивалю поезій Роберта Бернса. Вчителі англійської мови із задоволенням організовують і проводять позакласні заходи ,пов’язані з творчістю англомовних письменників,поетів з метою популяризації вивчення іноземної мови, активізації пізнавальної активності та застосування практичних навичок володіння іноземною мовою серед своїх учнів. Філігранна підготовка заходу свідчить про важливість події, а кількість учасників про бажання учнів вільно спілкуватись англійською мовою, знайомитись з автентичними текстами англомовних поетів, а також оригінальними перекладами цих текстів.
  Особливою подією  став Поетичний фестиваль, який розпочався зі знайомства з легендарним класиком шотландської літератури. За свій короткий життєвий шлях Р.Бернс встиг переконати всіх закоханих у поетичне слово в неординарності та унікальності свого поетичного таланту. Власне пари учнів декламували поезії як мовою оригіналу, так і українською. Біографи Бернса переконують нас, що поет створював більшість своїх віршів як пісні, саме тому вони були покладені на музику. Учні 9-А класу Мухіна С.,Покидько М., Чаричанський Д. змогли донести рядки пісні на слова Р.Бернса до глибини душі кожного присутнього на заході. Лотвін І., Петренко М.(11-А) –  відтворили настрій та емоційне забарвлення поезій. Музичний супровід додав неповторного шарму поезіям у виконанні Саєнко С,Тімоніної Є,Ситник М.,Вінниченка А., а талановита гра Малінки І.Кульбак А.(9-Б) примусила усіх присутніх повірити у прихід справжньої весни посеред зими . Неочікуваний і водночас оригінальний виступ  учнів 9-А класу(Меньшова С.,Колесник К., Трофименко Д.Бойко В.), драматизація поезії Бернса, переніс нас подумки у 18 сторіччя і залишив післясмак гірського шотландського вітру та аромат рожевих троянд (« A red red rose»). Усі учасники отримали сертифікати за участь, а присутні незабутні враження.

  Оплески глядачів та виконання  поезій на біс ще раз довели, що продовження буде. Чекаємо на нових учасників, нові враження, а самі готуємось до Шекспірівських днів у квітні.

Вчитель англійської мови Копарчук О.О.

|: | © suzirya | Дата: 31.01.2019

Вітаємо!!!
Учня 8-Б класу Чайку Єгора та його вчителя Ляшенко Л.М.

з перемогою (ІІІ призове місце)

у ІІІ обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з біології.

Бажаємо нових успіхів та перемог!

|: | © suzirya | Дата: 31.01.2019