Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 69 70 71 72 73 ... 75 76 »
Потрібна термінова допомога!!!
"Учні, які бажають, щоб їх загальноосвітній навчальний заклад отримав перевагу нарівні з іншими школами, можуть надати відзнятий власноручно авторський відеоролик на тему «Чому моя школа має бути учасником Національного проекту «Відкритий світ»?» та розмістити цей відеоролик на відео-ресурсі www.youtube.com. Посилання на розміщений відеоролик керівник загальноосвітнього навчального закладу має вказати під час заповнення заявки на участь.

Конкурс проводиться на виконання доручення Президента України від 11 вересня 2013 року № 1-1/2360, відповідно до якого 2 000 загальноосвітніх навчальних закладів до кінця 2013 року стануть учасниками Національного проекту "Відкритий світ”.

Це значить, що у загальноосвітні навчальні заклади, що стали переможцями Конкурсу, будуть передані комп'ютери, планшети, цифрові лабораторії, мультимедійні комплекси, а також кожен учень отримає за соціально прийнятною ціною пристрій учня (з підключенням до інтернету)
Термін проведення Конкурсу: 17.10.2013 р. – 17.11.2013 р."

Для подачі заявки ПОТРІБЕН ВІДЕОРОЛИК

Тут можна переглянути роботи інших претендентів
|: | © suzirya | Дата: 09.11.2013

Фотозвіт з олімпіади із української мови ТУТ
|: | © suzirya | Дата: 05.11.2013

Інформація
про діяльність  сектору кримінальної міліції у справах дітей Оріхівського РВ ГУМВС України в Запорізькій області


Працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей Оріхівського РВ ГУМВС України в Запорізькій області:
      •    начальник   СКМСД  Оріхівського РВ ГУМВС України в Запорізькій області капітан міліції Залєвський Володимир Володимирович;
      •    старший оперуповноважений СКМСД  Оріхівського РВ ГУМВС України в Запорізькій області капітан міліції Макаренко Максим Сергійович;
      •    оперуповноважений СКМСД  Оріхівського РВ ГУМВС України в Запорізькій області лейтенант міліції Пащенко Юлія Вікторівна.


Адреса розміщення службового кабінету СКМСД  Оріхівського РВ ГУМВС України в Запорізькій області: м. Оріхів, вул.. Шевченка, 12, каб. № 12.

Електронна адреса СКМСД  Оріхівського РВ ГУМВС України в Запорізькій області: okmdn@uvd.zp.ua.

Адреса служби у справах дітей Оріхівської районної державної адміністрації Запорізької області: м. Оріхів, вул. Ленінградських курсантів, 58 тел. (06141-43773.

|: | © suzirya | Дата: 01.11.2013

Нагородження Брайлян Єлизавети ТУТ

|: | © suzirya | Дата: 01.11.2013

Родинна  просвіта у «Сузір’ї»

    На базі гімназії 30-31 жовтня 2013 року  стартували заняття  батьківського університету «Родинна просвіта» з метою  ознайомлення батьків з основами педагогічних, психологічних, правових знань; забезпечення єдності виховної взаємодії гімназії та сім’ї; попередження батьків про уникнення найпоширеніших помилок у вихованні дітей; залучення батьків до активної участі у виховному процесі; розповсюдження позитивного досвіду виховання.
    Університет має три факультети:
-    «На порозі пізнання» (для батьків початкової школи (1-4 класи));
-    «Стежками виховання» (для батьків основної школи (5-8 класи));
-    «Шлях дорослішання» (для батьків старших і випускних класів(9-11класи)).  
 Визначено навчальні дні:
31 жовтня 2013 року,  9 січня 2014 року, 27 березня 2014 року, 15 травня 2014 року.

   Перші сплановані заняття  відбулися. Враження  батьків-слухачів університету  мають позитивні відгуки. Зацікавленість батьків виявилася у значній кількості присутніх,серед яких були не тільки мами,а й тата.
   Організовано  розпочалися заняття для батьків молодших класів. На них виступили класоводи Табунщик О.П., Волошина С. А., Бойко Л. В., Сьомченко І.Я. з порадами про правильний розподіл вільного та навчального  часу, підготовку  домашніх завдань, про адаптацію дитини до навчального закладу, про можливість бачення проблем  дитячими очима.
   Про здоровий спосіб життя та збалансоване харчування дітей  молодшого шкільного віку розповіла лікар-педіатр КЗ «Центральна районна лікарня» Чорна Ю.М.  Вона також звернула увагу на те, що кожна дитина індивідуальність і у  фізичному, і в розумовому  розвитку. Показала цікавий відеоролик на розвиток  пам’яті  у дітей.

Успішно і цікаво пройшли заняття для  батьків 5-8-х класів за планом:
1.    Виховання обдарованої дитини.
2.    Умови успішного виховання дітей у сім’ї.
3.    Кримінальна відповідальність неповнолітніх.
4.    Час запитань і відповідей.
   Відкрила заняття університету для 5-8, 9-11-х класів заступник директора з виховної роботи Н.І.Верещага.
   Про обдарованих та здібних дітей, їх особливості та  виховання розповідали  педагоги Н.І.Верещага і Л.М.Ляшенко.
   Практичний психолог В.В.Асламов зацікавив батьків порадами щодо умов успішного виховання дітей у сім’ї, говорив про проблеми сучасних дітей і батьків. Навів приклади з життєвих ситуацій. Дав змогу батькам задати хвилюючі запитання та професійно й відверто на них відповідав. У свою чергу батьки проявили активність, зац ... Читати далі »
|: | © suzirya | Дата: 01.11.2013

Сьогодні - річниця визволення України від фашистських загарбників

    27 жовтня 1944 року радянські війська визволили Ужгород, а 28 жовтня вийшли до сучасного західного кордону України. Цю дату прийнято вважати днем визволення України від німецько-фашистських загарбників.

«Сьогодні ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю тих, хто ціною власного життя зупинив фашистську навалу, підтверджуємо глибоку повагу всім, хто у жорстоких боях боровся за свободу і незалежність Батьківщини, мужньо чинив опір ворогові в підпіллі, самовіддано трудився в тилу. Ми, нащадки переможців, завжди будемо гідні ратного і трудового подвигу наших батьків і дідів, зробимо все для рідної України»(М. Азаров)

   Традиційна акція покладання квітів та квіткової гірлянди відбулася у гімназії "Сузір'я" 28 жовтня зранку, після щотижневого підняття прапора.

     

  


|: | © suzirya | Дата: 28.10.2013

До гімназії на автобусі

   Якщо ваша дитина щоранку вирушає пішки на навчання  за кілька кілометрів, безсоння і хвилювання вам гарантовані. Навіть якщо це звичайні  три кілометри, які в нашій країні вважаються пішохідною доступністю  до  навчального закладу.
   Батькам гімназистів «Сузір`я» хвилюватися нічого.
   Завдяки батьківській турботі директора Оріхівської гімназії № 1  Галича Володимира Івановича щодня шкільний автобус  доставляє  на навчання та додому  учнів із віддалених територій, а саме: з  першого  відділення, ЛМС,  вулиці  Жовтневої, села Новоандріївка.
   Щоранку вихователь Інна Михайлівна Співачук та водій Юрій Андрійович Довбня на старенькому «ПАЗі» збирають (за кілька ходок) по мікрорайонах міста Оріхова понад 50 школярів. У салоні автобуса  дітям тепло і затишно, не страшний ні дощ, ні сніг, ні вітер.
   У кожної дитини  є своє закріплене місце - звідси і порядок в автобусі, і своєчасний контроль присутніх.    
   Батьки   задоволені організованою роботою шкільного автобуса, який доставляє їх дітей до гімназії на навчання.
   … Але все одно ми мріємо, що  у «Сузір`ї» буде новий шкільний автобус, і нам зручно буде подорожувати по рідному краю, вивчаючи історію Оріхівщини і Запорізької області.

  

  

|: | © suzirya | Дата: 28.10.2013

Не місце красить людину, а людина місце
       В осінню п’ятницю, 25 жовтня, гімназисти 1-11 класів взяли участь у прибиранні закріплених ділянок на території гімназії. Усі дружно згрібали та виносили опале листя, підмітали асфальтові тротуари.
   По завершенню суботника  учнівська комісія у складі Шута Даніїла, президента гімназійного парламенту; Войтешонка Нікіти, голови комітету з дисципліни і порядку; Лобаченка Дмитра, голови комітету з шефської та волонтерської роботи, оглянули упорядковану територію і найвищою оцінкою відзначили стан ділянок 8-В, 9-В, 10-Б, 7-А, 7-Б, 5-А, 5-Б, 6-А, 6-Б, 6-В класів.
      На лінійці у понеділок, після підняття Державного Прапора,  була висловлена подяка усім учасникам трудової акції «Осінні турботи».


Фотозвіт «Осінні турботи» ТУТ

і ТУТ
|: | © suzirya | Дата: 25.10.2013

Загально-гімназійна конференція «Самоврядування у гімназії»

відбулася у гімназії 24 жовтня 2013 р.
 

1.      Президент гімназійного парламенту - Шут Данііл

          віце-президент - Андрющенко Каріна

          голови та представники комітетів:

          Сметаніна Анастасія

          Войтешонок Нікіта

          Донченко Анастасія

          Лобаченко Дмитро

          Сапко Дмитро

      


... Читати далі »
|: | © suzirya | Дата: 24.10.2013

«Посади дерево – внеси свій вклад у майбутнє!»
     З таким девізом  працював наш 8-Аклас під керівництвом Середи Сергія Васильовича на «зеленому суботнику» 16 жовтня 2013 року.
     Працювали злагоджено : хлопчики саджали дерева, а дівчатка дружно їх поливали. Посадили 130 різних видів дерев!
     Єгер Оріхівського УТМР Самойлик Сергій Михайлович розповів, як важливо використовувати якісний садівний матеріал та вчасно збільшувати площі нових лісів. А поповнення лісового фонду поліпшує економічний стан довкілля!
     Учні нашого класу вдячні Сергію Васильовичу Середі за цікаво та корисно проведений день!
     Ми будемо продовжувати робити свій вклад у те, аби наша Україна ставала красивішою!

|: | © suzirya | Дата: 16.10.2013

З ДНЕМ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ!

Жовтень щедрий на барви осінні
День учителя – свято ж яке!
Освітянській великий родині
Дітвора шле вітання палке!

   Щорічно 5 жовтня в понад 100 країнах відзначається день вчителя, який був заснований в 1994 році як Всесвітній день вчителя (World Teaches '​​Day). Це професійне свято всіх вчителів, викладачів і працівників сфери освіти - день, в який відзначаються  роль і заслуги вчителів у процесі якісної освіти на всіх рівнях, а також їх неоціненний внесок у розвиток суспільства.

Учителю! Ти йдеш по цій землі
І слід стає твій крок за кроком
Яскравим вогником у сутінках пітьми,
А все життя для тебе є уроком.
Ти бачиш те, що іншим не під силу,
І відповідь даєш на всі «чому?»
Ти не даремно тут, бо серце має крила,
Воно для всіх – віддать його кому?


Тим, хто пізнати добро допоміг,
Тим, хто відкрив для нас тайни доріг,
Тим, хто нам крила дарує щодня,
Тим, хто відкрив нам жагу пізнання
Тим, чия праця важка, непроста,
Тим, чиє слово добром пророста,
Тим, хто відкрив нам науки світання
Наші святкові і щирі вітання!

|: | © suzirya | Дата: 03.10.2013

30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек

Всеукраїнський день бібліотек, що традиційно відзначають в Україні у вересні, свідчить про глибоку повагу народу до культури, освіти, духовних надбань і, безперечно, про визнання тієї великої ролі, яку відіграє в державі така поважна інституція, як бібліотека.
Бібліотека завжди була збирачем, хранителем і дослідником творів друку — вічних пам’яток писемності, а її служителі — вірними зберігачами і популяризаторами духовної спадщини поколінь.


Гімназійний бібліотекар
 Любов Іванівна
Білодід
перший вісник краси і знання!
Адже це Ви відкриваєте ворота в країну знань і з мовчазних полиць добуваєте тепле слово для освіти спраглих душею. Ваше любляче тепле серце, мудре слово творить істинне чудо з тим, хто того прагне.
Бажаємо Вам, наша безцінна, безвідмовна,
терпляча і теплосердна Любове Іванівно, творчої наснаги, міцного здоров’я, натхнення, радості, щастя, добра і нових успіхів у Вашій благородній просвітницькій справі.

Всім Вам,
шановні працівники бібліотек,
а також читачам,
усім, хто любить і шанує книгу, доброго здоров’я,
щасливих відкриттів
непрочитаних сторінок
і творчих успіхів
для блага Української держави.


















vk.com/public
|: | © suzirya | Дата: 30.09.2013

Вас вітає туристична команда Оріхівської гімназії №1 «Сузір’я» - «Екстрим».
Наш девіз –
         У річці ми не потонемо
         І по горах ходити майстри,
         Бо туризм – це життєве кредо
         Усіх членів команди «Екстрим»!

   27 вересня на території Оріхівського районного Будинку дитячої творчості пройшли Міжшкільні туристичні змагання, присвячені Міжнародному Дню туризму, в яких  взяли участь представники 11 шкіл району.
   Команда  гімназії «Сузір’я» виборола призові місця в усіх видах програми: I місце в конкурсах «Візитка», «Туристична газета», «Надання долікарської допомоги», а   також  посіла  другу  сходинку  на   дистанції «Смуга  перешкод».
   У підсумку в загальнокомандному заліку гімназисти стали першими серед учасників змагань. Переможців  нагородили почесними грамотами та кубком.

   Ось імена членів команди:
1.Пакета Максим (капітан),  9 -А клас.
2.Лось Сергій, 9-А клас.
3.Стрюченко Олег, 9-А клас.
4.Зуєва Тетяна,  9-Б клас.
5.Коваленко Олександра, 9-Б клас.
6.Шут Данило, 8-В клас.
7. Бойко Анастасія, 8-В клас.
8.Шимоняк Станіслав, 7-В клас.
9.Галчанський Віктор, 7-В клас.
10.Мірошніченко Аліна, 7-В клас.
11.Ковальська Поліна, 7-В клас.
12.Угрюменко Владислав, 7-Б клас.
13. Борзенко Ксенія, 7-Б клас.
14.Коваленко Альона, 11 клас.

Більше фото ТУТ

|: | © suzirya | Дата: 27.09.2013

Юбилей Ореховского района (ФОТО)

(Матеріали з сайту http://photofact.in.ua)

|: | © suzirya | Дата: 20.09.2013

Земля українська, земля придніпровська,
Оріхівська земле і батьківський клин!
Хай пам'ять народна і слава геройська
Сягають прийдешніх нових поколінь!


     Саме так розпочинався Великий збір Оріхівської гімназії №1 "Сузір'я" "Вічна їм пам'ять, вічна їм слава", присвячений 70-й річниці визволення міста Оріхова та Оріхівського району від німецько-фашиських загарбників.

Вічна пам'ять і шана героям,
які полягли у боях!


Зі святом усіх вітаємо!
З Днем визволення міста Оріхова!
Хай щасливим і радісним буде майбутнє!
Кілька миттєвостей ТУТ
|: | © suzirya | Дата: 18.09.2013

Педагогічний та учнівський колективи Оріхівської гімназії №1 «Сузір’я»

запрошують мешканців і гостей міста Оріхова

на традиційний Великий збір гімназії

«Вічна їм пам’ять, вічна їм слава!»

з нагоди 70-річчя визволення Оріхова

від фашистських загарбників,

який відбудеться

18 вересня 2013 року об 11 годині

 на меморіалі «Пам’ятаємо. Шануємо. Гордимося»

      &nb ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 12.09.2013




"Сузір'я" - мов чарівний дивосвіт,
мов голубінь над золотом колосся.
І Перше вересня - натхнення творчий зліт.
В день урочистий - щоб омріяне збулося!
День Знань - це наша віра у майбутнє,
Це свято - ніби вранішня зоря,
Яка вогнем засяє променистим,
Бо знань зерном засіяна земля.



Найщиріші усмішки ви можете подивитись ТУТ
Дорогі гімназисти!
Якось одна дуже розумна людина сказала: якщо хочеш взяти владу над усіма, віддай владу над собою розуму! Ти будеш керувати багатьма, якщо твій розум буде керувати тобою!
Не забувайте цих слів і згадуйте їх, особливо тоді, коли вам буде найбільш складн ... Читати далі »
|: | © suzirya | Дата: 01.09.2013


УВАГА!


у п'ятницю,

30 серпня 2013 року,


о 9.00

- традиційний

Збір гімназистів
|: | © suzirya | Дата: 22.08.2013